51 потврда за самољубието за да ја зголемите вашата самодоверба

51 потврда за самољубието за да ја зголемите вашата самодоверба
Randy Stewart

Во современиот свет, да се сакаме себеси може да биде прилично тешко. Знам дека не сум единствениот кој постојано се чувствува бомбардиран со причини да не бидам среќен во своја кожа.

Секогаш ни кажуваат дека не сме доволно слаби, не доволно убави и недоволно успешни. Тоа може да не остави да се чувствуваме прилично тажни за себе!

Значи, во оваа статија, ќе зборувам за афирмации за љубов кон себе . Афирмациите се прилично едноставни, но тие се одлични за лекување на нашите умови и за почеток на нашиот ден.

Тие можат да бидат за сè и сешто, а афирмациите за самољубие се за да обезбедат удобност и љубезност што ни се потребни за да се чувствуваме здрави и среќни.

Што е самољубие?

Па, што е всушност самољубието?

Според Фондацијата за истражување на мозокот и однесувањето, љубовта кон себе е „состојба на ценење себеси“.

Тоа значи да се однесуваме кон себе со љубов и добрина што ги заслужуваме со тоа што ќе ги цениме сите добри работи за нас.

Можеме да практикуваме самољубие со тоа што ќе идентификуваме во што сме добри, ќе им се заблагодариме на нашите тела и умови за она што го прават за нас и ќе бидеме верни на себе.

Љубовта за себе е само прифаќање. Ни овозможува да ги прифатиме сите аспекти на нашето битие, од нашите духовни души до цртите на лицето! Љубовта кон себе ни кажува да се намалиме малку и едноставно да го прославиме сето добро во нас!

Кои знаци покажуваат недостаток наСамољубие?

Сите ние треба да практикуваме самољубие, но некои луѓе можеби ќе треба да се фокусираат на тоа малку повеќе од другите. Тоа е затоа што тие може да имаат огромен недостаток на љубов кон себе.

Ако имате недостаток на љубов кон себе, честопати ќе имате негативни мисли за себе. Можеби постојано си кажувате дека сте грди, нездрави или лоши во вашата работа. Ситниците често ќе ве прифатат, а одбивањето и критиките ги земате при срце.

Недостигот на љубов кон себе е поврзан и со начинот на кој комуницираме со другите луѓе во светот. Ако ја немаме потребната љубов кон себе, честопати ќе се најдеме во нездрави или цврсти врски. Можеби зависиме од личноста со која излегуваме за одобрување и среќа.

Недостигот на самољубие може да ве натера да се преправате дека сте некој друг или да се криете зад маска. Ако не сте сигурни и удобно во тоа што сте, можеби ќе сакате да бидете некој друг. Ова значи дека не сте искрени со себе и со оние околу вас за тоа кои сте навистина.

Лесни потврди за самољубие

Ако се однесувате на знаците кои покажуваат недостаток на љубов кон себе, време е да ја практикувате вашата самољубие и да создадете подобар однос кон себе!

Афирмациите за самољубие се одлично место за почеток. Тоа е затоа што тие се едноставни и можат да бидат за сè во вашиот живот за што се чувствувате навредени. Тие се исто така одлични затоа што сене за промена на тоа кој си како личност, туку за промена на сопствениот став за себе.

Потврди за самољубието што вреди

Ако не се сакаме себеси, често мислиме дека не сме достојни за добри работи. Сепак, сите ние сме достојни и треба секојдневно да се потсетуваме!

Еве неколку самољубиви потврди за вредност.

 • Јас сум достоен за среќа.
 • Јас сум достоен за љубов.
 • Јас сум достоен за успех.
 • Доволно сум.
 • Јас сум одличен таков каков што сум.
 • Се прифаќам себеси онаква каква што сум во моментов.
 • Ја признавам потребата да се однесувам љубезно кон себе.

Потврди за самољубие за самодоверба

Кога ни недостасува љубов кон себе, може да ни недостасува и самодоверба. Со повторување на афирмации кои ја зголемуваат нашата самодоверба, можеме да бидеме посреќни во она што сме.

 • Се ценам себеси.
 • Јас сум посилен од моите стравови.
 • Можам да се соочам со предизвиците што се појавуваат.
 • Верувам во моите таленти.
 • Не треба да се потпирам на други за одобрување.
 • Можам да постигнам сè што сакам да постигнам.
 • Јас сум силен и моќен.
 • Станувам поголем секој ден кога постојам.
 • Можам да учам од негативните настани.
 • Ги прифаќам моите несовршености.
 • Можам да прифатам комплементи од другите.
 • Се сакам себеси онаква каква што сум.

Потврди за самољубието за телесна доверба

Поради стандардите за убавина диктирани од општеството и медиумите, можемечесто немаат доверба во телото. Нашето физичко тело прави неверојатни работи за нас, но лесно е да се заборави ова!

Еве неколку потврди за самољубието за самодоверба и благодарност.

 • Му благодарам на моето тело за она што ми го дава.
 • Му благодарам на моето тело за неговата сила.
 • Му благодарам на моето тело за неговата способност да живее во светот и да доживува неверојатни работи.
 • Моето тело заслужува љубов.
 • Го почитувам моето тело и се однесувам љубезно кон него.
 • Се грижам и го негувам моето тело.
 • Моето тело е подарок.
 • Бројката на вагата не ме дефинира.
 • Во ред е да ми се допаѓа како изгледам.
 • Совршено тело е тело што работи.
 • Ме дефинира мојата душа и мојата личност, а не мојот тип на тело.
 • Моето тело прави неверојатни работи!

Потврди за самољубието за прифаќање

Прифаќањето токму она што сте во моментов е навистина корисно за самољубието. Наместо да размислувате за минатото или да се грижите за иднината, да се биде сегашност и да се прифати навистина може да помогне да се создаде позитивен начин на размислување.

Сите ние се стремиме кон нешто, било да е тоа здравствени или работни цели, и тоа е природно! Сепак, важно е да бидеме присутни и да се сакаме себеси онаму каде што сме во моментов. Ајде да погледнеме неколку потврди за самољубие за прифаќање!

 • Се прифаќам себеси онаков каков што сум во моментов.
 • Постигнав многу во мојот живот.
 • Задоволно ми е со тоа што сум.
 • Ги признавам моите недостатоци и ги прифаќам како дел од мене.
 • Задоволен сум со тоа што сум.
 • Нема да се споредувам со другите.
 • Јас сум на патување во животот.
 • Јас сум точно каде што треба да бидам.
 • Нема да се извинувам што постојам.
 • Имам право да заземам простор.

Потврди за самољубието за простување

Голем дел од љубовта кон себе е способноста да си простувате себеси за работите што сте ги направиле или за кои се обвинувате. Тоа може да се мали нешта, како на пример некому случајно да му кажеш погрешна работа. Меѓутоа, понекогаш постојано се потсетуваме на грешките што сме ги направиле во животот, а тоа навистина може да влијае на нашата самодоверба.

Важно е да се запамети дека никој не е совршен и сите ние правиме грешки во нашите животи. Може да биде тешко да се преброди минатото, но за да живееме мирно, мораме.

Еве неколку потврди за самољубието за да се практикуваат простувањето.

 • Моето минато не ме дефинира.
 • Во ред е да се каже погрешна работа од време на време.
 • Можам да се лекувам од болката што сум ја предизвикал.
 • Можам да го ослободам гневот и срамот.
 • Можам да продолжам од моето минато.
 • Имам доверба во себе дека ќе донесам правилни одлуки во иднина.
 • Прифаќам дека моите избори во минатото беа направени со најдобри намери во тоа време.
 • Си простувам за начинот на кој се однесував со своето тело.
 • Простувамсебеси за начинот на кој се однесував со другите.
 • Заслужувам внатрешен мир.

Како да ги користите потврдите за самољубие

Она што навистина ми се допаѓа кај афирмациите е дека тие се супер лесни и можат да бидат за се што сакаме. Можеме да ги користиме и потврдите за самољубие на многу различни начини, во зависност од тоа каква личност сме и со што се чувствуваме удобно.

Исто така види: Сонување за мачки: Фасцинантните причини зад него

Јас секојдневно користам афирмации, но наместо гласно да ги кажувам, ги пеам. Звучи чудно нели? Но, многу ми го зголемува расположението! Шетањето околу мојот стан пеејќи за тоа колку сум одличен е фантастично за мојата благосостојба и навистина ми помага да се чувствувам весело и возбудено за животот.

Пеењето потврди за самољубието можеби не е за вас, па кои се некои други одлични начини да ги практикувате за да ја зголемите вашата самодоверба и самодоверба?

Медитација

Одличен начин за вежбање афирмации е преку медитација. Добро, знам дека медитацијата е малку застрашувачки збор за некои луѓе. Кога ќе го слушнеме зборот медитација, честопати помислуваме на оние луѓе кои можат целосно да ги исчистат мислите и едноставно да станат целосно мирни некако.

Сепак, медитацијата не е секогаш таква! Кога користиме медитација за афирмации за самољубие, едноставно треба да седиме на безбедно и тивко место, да ги затвориме очите, да дишиме длабоко и да ги повторуваме афирмациите во нашиот ум или гласно.

Посветувањето внимание на нашето дишење е навистинаважен дел од медитацијата, а ние можеме да го направиме тоа заедно со нашите афирмации. Вдишете, повторете ја вашата потврда, а потоа издишете. Замислете како ја издишувате сета негативност и ја вдишувате сета позитивност!

Ако сте во можност, би се обидел да го правам тоа секој ден. На сите ни треба време надвор од нашите бурни секојдневни животи, а медитирањето со афирмации за самољубие е одличен начин да се ослободиме од светот. Плус, работиме и на нашата самодоверба во исто време!

Дневник

Друг одличен начин да вежбате афирмации за самољубие е да користите дневник. Можете да го направите дел од вашата утринска рутина со едноставно одвојување пет минути од денот за да запишете неколку афирмации за љубовта кон себе.

Ако можете, купете си навистина убава тетратка која промовира позитивни вибрации. Ова може да биде вашиот дневник за самољубие! Одберете пет до десет потврди за самољубието на области од вашиот живот на кои сакате да работите и пишувајте ги сите секојдневно.

Гледањето на запишаните афирмации може да биде навистина корисно во чувањето на самољубието и среќата, а тоа е такво засилување на расположението!

Користете огледало

Користете огледало за вежбање Потврдите за самољубие се одличен начин за поврзување на тоа како се гледате себеси со афирмациите.

Во ред, на почетокот можеби ќе се чувствувате малку глупо! Застанете пред огледало, гледајќи се во очи и кажувајќи си дека сте убава и силна моќсе чувствувате чудно ако не сте го направиле тоа претходно. Сепак, вие го поврзувате она што го гледате во огледалото со зборовите што ги кажувате, и ова е навистина моќно!

Ова е особено корисно ако имате негативна слика за себе и страдате од ниска самодоверба. Обидете се да ги повторувате вашите самољубовни потврди во огледало секој ден околу пет минути.

Исто така види: Ангел број 1122: Раст и рамнотежа

Зошто функционираат позитивните потврди за самољубието

Во ред, можеби го читате ова и мислите „ Секако, потврдите за самољубие звучат убаво, но дали се премногу добри за да бидат вистинити? '. Сигурно нешто толку лесно за правење не може магично да ги трансформира нашите животи и ставови?

За среќа, афирмациите за самољубие навистина функционираат, а зад тоа има дури и многу наука. Според Healthline, нашиот мозок се менува и се прилагодува во текот на нашиот живот, а понекогаш ни е тешко да направиме разлика помеѓу реалноста и имагинацијата.

Кога ги повторуваме позитивните афирмации, ги охрабруваме нашите умови да ги земат овие афирмации како факт. Со секојдневно практикување на овие афирмации, му кажуваме на нашите умови дека сме навистина убави, моќни и силни.

Дали сте подготвени за повеќе самољубие?

Се надевам дека ви се допадна оваа статија за потврдите за самољубие и се надевам дека сега имате охрабрување да ги користите афирмациите во вашиот живот! Изненадувачки е колку овие афирмации можат да бидат ефективни, а ние можеме да ги искористимесекојдневно да стекнуваат среќа и мир во нашите животи.

Сите ние заслужуваме самољубие, без разлика кои сме. Практикувањето на потврди за самољубие е првиот чекор кон живеење здрав и среќен живот!
Randy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.