Што се духовни водичи и како да се комуницира со нив

Што се духовни водичи и како да се комуницира со нив
Randy Stewart

Целиот наш живот талкаме и се прашуваме дали сме сами. Тука сум да ви кажам дека никогаш не сте сами. Секогаш имате некој кој ве чува. Но, кој точно?

Вашите духовни водичи чуваат над вас секој ден.

Можеби сте слушнале за духовни водичи претходно во вашиот живот. Но, што точно е духовен водич, како тие може да ви изгледаат во вашиот живот и што можете да направите за најдобро да ги слушате и да ги послушате нивните совети?

Ајде да научиме како овие духови ги допираат нашите животи, секој и секој ден!

Кои се различните типови на духовни водичи?

Можеби ќе ве изненади, но постојат многу различни видови духовни водичи. Тие исто така варираат многу, од луѓе до животни до суштества кои сè уште не можеме да ги сфатиме.

Да знаете дека имате духовен водич е прекрасно, но познавањето на различните видови може подобро да ви помогне кога ќе дојде време да барате нивна помош, водство или совет.

Ајде сега да ги разгледаме различните типови духовни водичи и знајте дека можеби сите овие различни типови чуваат над вас!

Духови животни

Дали некогаш сте имале домашно милениче кое толку многу го сакавте? Се надевам! Но, дали знаевте дека откако овие миленичиња ќе преминат во нивниот следен живот, тие можат да ни се вратат како духовни водичи?

Нашите духовни животни обично се животни кои сме ги познавале во нашите животи и може да ни се појават кога бараме утеха или водство. Некои луѓе го пријавуваат тоазнајте дека работите можат да бидат тешки - но никогаш нема да ве доведат до нешто со кое не можете да се справите.

Верувајте дека тие го имаат само вашиот најдобар интерес во срцето и продолжете го вашето животно патување. Ќе добиете одговор или знак на утеха кога е вистинското време - и често кога најмногу ви треба!

Дали имате духовен водич во вашиот живот?

Вашиот дух води се тука за тебе, без разлика на се, па дури и кога мислиш дека не се таму. Времињата може да станат тешки, но знајте дека не сте сами. Размислете за контакт со вашите старатели, особено во тешки времиња.

нивното духовно животно им зборува; други велат дека се однесуваат токму како кога биле живи.

Без разлика на се, ако го почувствувате присуството на изгубеното милениче во вас, можеби нема да бидете сами. Вашиот драг животински придружник можеби е тука за да ви помогне во моменти на потреба!

Нашите сакани

Ако нашите предадени миленици можат повторно да живеат покрај нас како духови, кој ќе каже дека нашите најблиски не може исто така? Тука сум да ви кажам дека нашите починати роднини и пријатели навистина можат да нè водат во нашите животи, а ова е многу вообичаен облик на духовен водич.

Можеби сте го почувствувале присуството на вашата баба или татко. Тоа може да биде во форма на натприродна активност, или едноставно само чувство. Не треба да ги негирате вашите сетила или перцепција - вашата сакана би можела многу добро да биде во собата со вас!

Нашите сакани секогаш го сакаат најдоброто за нас, но понекогаш поминуваат пред да не упатат нашиот целосен потенцијал. Ако ви беше одземена водечката сила од вас, не е доцна да ви ја понудат својата помош од задгробниот живот.

Архангели

Без разлика на вашата религија, постојат многу различни видови на архангели кои бдеат над нас. Тие може да имаат различни имиња, во зависност од вашите духовни верувања, но нашите архангели чуваат над нас и го сакаат најдоброто за нас, секој ден.

Овие архангели можеби ви се познати. Можеби ќе ги препознаете нивните имиња, како што се Рафаел или Мајкл. Овиеангелите обично претседаваат со одредена тема или емоција, па дури и ден во неделата или боја.

Без разлика на се, овие ангели се тука за нас, се додека ги именуваме и бараме совет од нив.

Други ангели

Зборувајќи за ангелите, секој од нас има свои ангели чувари или духови кои се грижат за нас. Додека Архангелите обично имаат врска со специфични теми и теми, други ангели се таму за да ви помогнат да ве водат како поединец.

Овие ангели се доделени на поединечни луѓе, а не на заеднички човечки неволји. Тие се внимателни и нивните знаци ни е полесно да ги протолкуваме отколку знаците на архангелите или нашите починати сакани.

Без разлика на вашите религиозни убедувања, има духови кои внимаваат на вас. Тие се таму за да ве водат низ вашето животно искуство, дури и ако не сте свесни за нив!

Нашите богови и господари

Ако верувате во Бог или Исус или Буда или Алах, вие без сомнение знаете и верувајте дека тие ве чуваат. Религиозни или други, постојат повисоки господари и духовни суштества кои нè чуваат во секое време.

Секоја религија има различно име за овие суштества, па дури и практиките Викански имаат благородни и почитувани духови кои се интересираат за нашите животи . Вие не сте сами, особено со толку моќно и сезнајно суштество кое чува над вас.

Како духовните водичи комуницираат со нас?

Сега кога сте свесни замногу различни видови на духовни водичи кои чуваат над вас, време е да научите како тие би можеле да комуницираат со вас. Тоа може да биде изненадување, особено ако допрва треба да ги забележите нивните многубројни знаци и понуди.

Штом ќе научите некои од овие вообичаени знаци и сензации, ќе бидете повеќе подготвени да го послушате нивното присуство во иднина. Ајде да нурнеме!

Блецови на светлина или боја

Во зависност од присуството што одлучило да ви се покаже, може да почувствувате блесок на светлина или обоена светлина во вашиот дом или поле на видот. Многу различни ангели се поврзани со различни бои, а сите свети суштества се поврзани со светлина!

Овие знаци може да се појават во форма на светла што треперат или исклучуваат во вашиот дом, автомобил или работно место . Може да забележите улични светилки кои се гасат и палат кога одите под нив, или одредени светла во боја може да се променат при вашето приближување.

Ова не е секогаш само случајност - тоа може да биде знак дека вашите ангели, чувари и духовни водичи допираат до вас. Тие можат да го привлечат вашето внимание само на многу начини, а светлината или бојата се чини дека се лесен начин за нив да го направат тоа!

Топлина или сензации

Многу луѓе што ги познавам доживуваат моменти со нивните духовни водичи во форма на топлина, допир или други сензации. Мајка ми често чувствува како мачка ги трие нејзините глуждови кога се чувствува опуштено - верувам дека ова е нејзината слатка стара мачка којапочина, но останува нејзин придружник, дури и во задгробниот живот!

Нашите ангели чувари често се поврзуваат со топлина и пријатни чувства во градите. Нашите починати сакани може да ни донесат гуска, или можеби да почувствуваме позната рака на нашето рамо.

Без разлика на физичката сензација, ако забележите чувство што изгледа како да пристигнало од никаде, може да биде знак дека некој од вашите духовни водичи се обидува да дојде до вас. Одвојте еден момент и навистина почувствувајте го она што го чувствувате - можеби ќе можете да одредите кој е!

Ангелски броеви

Еден од најпознатите знаци дека сме набљудувани е концепт на ангелски броеви. Вкоренето во нумерологијата, гледањето ангелски број често изгледа како ништо, како случајност - на почетокот. на начини што не можете да ги објасните, ова може да биде знак дека вашите ангели посегнуваат кон вас!

Одвојте време и почесто забележувајте одредени шеми на броеви. Ако се будите во исто време навечер, забележете колку е часот. Ако ги видите овие броеви кои се повторуваат на регистарски таблички или билборди или сметки, можеби добивате порака од вашите ангели!

Нежни гласови

Понекогаш гласот е сè што ни треба за да се чувствуваме утешени и како не сме сами. Иако тоа може да биде ретко, понекогаш нашите духовни водичи можат често да зборуваат со наскористејќи нежни и меки гласови.

Ова може да дојде во ментална форма (не изговорена гласно) или физички шепот. Ова би можело да биде доволно вообичаен начин за нашите починати сакани да контактираат со нас, особено ако споделите одреден збор, песна или фраза со оваа личност.

Нашите ангели може да ни зборуваат и на овој начин, или можеби слушате позната кора од некое духовно животно долго минато. Без разлика на звукот, слушањето на нешто што ве тера да застанете и да се чудите може многу добро да биде знак од вашите духовни чувари!

Заеднички искуства

Исто како што мајка ми може да почувствува како нејзината мачка се трие со нејзините глуждови , и вие може да доживеете моменти кои се премногу познати за да бидат само случајност. Има многу споделени искуства што може да се манифестираат ако сме надгледувани од заминатиот дух.

На пример, може да забележите дека се движат предмети во вашиот дом - дали овие предмети се поврзани со починатиот близок или домашно милениче? Можеби често слушате песна на радио што ве потсетува на некого.

Ова може да бидат знаци од нашите духовни водичи наместо случајност. Тие знаат дека би го препознале ова специфично искуство и се надеваат дека ќе го сфатите тој факт!

Тешко е за нашите духовни водичи да комуницираат со нас, поради што е важно да се посвети големо внимание на ситни коинциденции. Но, тоа не е сè што можеме да направиме за да стапиме во контакт со нашите духовни водичи!

Исто така види: Трето око 101: Целосно упатство за будење

Како можемеКомуницирајте со духовните водичи?

Бидејќи се чини дека нашите духовни водичи често внимаваат на нас, можеби се прашувате како најдобро да комуницирате со нив и да ги слушате нивните пораки.

Ова може да биде полесно да се каже отколку да се направи и можеби ќе треба малку вежбање. Ако сте нови во психичка комуникација или со користење на вашата интуиција, одвојте малку време за да размислите за вашите внатрешни мисли.

Концентрирајте се на вашиот внатрешен глас, како и на кој било знак што мислите дека потекнува од вашиот духовен водич. Еве неколку други корисни совети за да препознаете кога и како да комуницирате со вашите најблиски.

Медитирајте

Медитацијата е еден од најлесните начини за комуникација со нашите духовни водичи. Тоа е време на апсолутна тишина и вклучува способност да се фокусираме на ништо, наместо на постојаниот тек на мисли што се случува во нашите глави.

Ако можеме да бидеме мирни, присутни и тивки, ова може да го отвори патот за искрен и вистински разговор со нашите духовни водичи. Можеби сте повеќе свесни за пораките или знаците додека медитирате, а тоа духовно ќе ве приближи до другата страна.

Постојат многу различни корисни апликации и водени скрипти за медитација што треба да ги следите ако штотуку почнувате на вашето патување за медитација. Секогаш избирам да медитирам по сесијата јога, бидејќи сметам дека моето тело е опуштено и мојот ум е тивок.

Watch For Signs

Ќе потрае некое време, ноучењето како да гледате знаци од вашите духовни водичи е одличен начин за комуникација со нив. Ако ги забележите знаците што се обидуваат да ви ги испратат, тоа ќе ги задоволи, бидејќи знаат дека слушате!

Обратете внимание на моментите кои се чувствуваат како случајност. Внимавајте на шаблони кои не одговараат на вашиот секојдневен живот, како што се повторени бројки, бои, треперливи светла и многу повеќе. Можеби е посебен знак што го споделувате само вие и вашиот духовен водич, затоа имајте го ова на ум!

Ако забележите гласови или предмети што се движат во вашиот дом, ова е особено моќен знак и треба да се забележи. Вашите духовни водичи може да имаат нешто исклучително итно да ви кажат и нема да бидат игнорирани!

Иако вашата интуиција ќе продолжи да се изострува, бидете трпеливи со себе кога првпат ќе започнете. Користете ги сите ваши сетила, вклучувајќи го и сетилото за мирис, бидејќи тие можат да бидат многу корисни алатки за вашите духовни водичи да дојдат до вас.

Слушајте внимателно

Слушањето зборови од вашите старатели може да биде потешко отколку што очекувате, но тоа е доволно вообичаена форма на комуникација за нив. Слушањето шепоти или песни или одредени тонови може да биде знак дека вашите ангели или чувари се обидуваат да дојдат до вас.

Овие звуци често доаѓаат кога вашиот ум е тивок - тоа може да биде во соништата или додека медитирате, или може да биде во позната форма, како песна на радио или инструмент што ве потсетува на азаминавте сакана личност.

Без разлика на формата, учењето како да ги слушате вашите духовни водичи и развивањето на вашите вештини за јасновидување, може да се покаже како корисно на долг рок. Тоа може да ги изостри вашите сетила, вашата интуиција и вашиот однос со нив. Верувајте во она што го слушате и верувајте дека вашите духовни водичи имаат што да ви кажат!

Молете се и прашувајте

Без разлика на вашите религиозни или духовни верувања, нема штета да барате помош. Ако искусувате тешко време, или дури и ако сакате да знаете повеќе за тоа кој ве чува, одвојте време да се молите или гласно да ги поставувате прашањата.

Ова може да ви се чини малку глупо на почетокот. но биди љубезен кон себе. Поставете му ги прашањата на универзумот, вклучително и она што вашите старатели можеби се обидуваат да ви го кажат. Направете пауза и слушајте - можеби ќе добиете одговор веднаш, или можеби ќе треба да почекате некое време.

Понекогаш ќе добиете одговор кога и како најмалку очекувате. Постојат многу форми на помош што вашите духовни водичи можат да ви ги понудат, но најважното нешто што можете да направите е да побарате помош од нив.

Исто така види: Значење на тарот картата три петакули

Бидете трпеливи

Исто како што ќе потрае некое време за да добиете одговори на вашите молитви, ќе треба да бидете трпеливи кога прво ја тестирате вашата интуиција и линијата на комуникација со вашите духовни водичи.

Фрустрацијата е сосема природна, особено ако ви треба вистинскиот одговор далеку. Вашите ангели и чувари
Randy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.