Значење на картичката Тарот на првосвештеничката

Значење на картичката Тарот на првосвештеничката
Randy Stewart

Содржина

Картата на високата свештеничка тарот е втората карта Трамп или Мајор Аркана на тарот-палубата. Моќна, но интригантна, картичката претставува сексуалност, мистерија и општо повисока моќ.

Иако многу тарот картички вклучуваат преземање акција или правење потег, Првосвештеничката е карта на недејствување - што значи дека оној што ќе го нацрта треба да размисли повлекување на вклученоста.

Наместо да се обидувате да го контролирате наративот, барајте потенцијал и можности.

Во читање, Првосвештеничката често сугерира дека е време да се повлечете и да размислите за ситуацијата во рака и верувајте во вашите внатрешни инстинкти кои ќе ве водат низ тоа.

КЛУЧНИ ФАКТИ ЗА ВИСОСВЕШТЕНИЦАТА

Пред да навлеземе подлабоко во исправеното и обратно значење на Првосвештеничката, запишавме неколку клучеви факти и најважните зборови претставени со оваа голема Аркана картичка.

Правит Интуитивен, несвесен, божествен женски
Обратно Потиснати чувства, повлекување, тишина
Да или не Да
Нумерологија 2
Елемент Вода
Планета Месечина
Астролошки знак Рак

ОПИС КАРТИЧКАТА ПРЕСВЕТЕНИЧКА ТАРОТ

За целосно разбирање на Тарот карта на висока свештеничка што значи, прво ќе ја разгледаме илустрацијата, нејзините бои и нејзината симболика.значења, јас често го гледам Пустиникот како машка енергетска верзија на тарот картата на Првосвештеничката. Кога овие две енергии се венчаат, она што го имате е силна духовна врска.

Ако сте ја извлекле оваа комбинација, внатрешната работа треба да биде вашиот фокус број еден во овој момент. Исто така, избегнувајте да одите кај другите за одговорите што ги барате.

Тарот, јасновидците, пријателите и семејството можат да бидат добри за водство, но вашето Вишото Јас е она што ви треба најдобро. Поминете малку време сами без вознемиреност барајќи внатре.

ДИЗАЈНИ НА КАРТИЧКАТА НА ВИСОКОСВЕШТЕНИЧКАТА

Иако ги пишувам сите описи врз основа на палубата Rider-Waite Tarot, тоа не значи дека користам други палуби исто така. Целосно зависи од моето расположение и видот на читање каков вид на палуба користам. Подолу додадов некои од моите омилени илустрации на картичката тарот на Првосвештеничката.

Мала искра на радоста

Gauzz Art преку Behance.net

Студио Лило преку Behance.net

Кори Тарнер преку Behance.net

Павел ле Монстре преку Behance.net

Преземете ја оваа палуба овде

Исто така види: Како да започнете успешен онлајн тарот бизнис во 2023 година

ЧППП ЗА ТАРОТ КАРТИЧКАТА ВИСОКА СВЕШТЕНИчка

Како накратко, ги додадов одговорите на најчесто поставуваните прашања во врска со значењето на тарот картичката Првосвештеничка. Ако вашето прашање не е одговорено откако ќе ја прочитате оваа статија, само испратете порака.

Кое е значењето на Првосвештеничката?

Кога ВисокиотСвештеничката се појавува во читањето на тарот, таа обично укажува на време за учење и слушање на вашата интуиција, наместо да дава приоритет на вашиот интелект и свесен ум.

Таа ве советува да смирите и да размислите за она што сте го научиле и да го добиете уште повеќе знаење пред да направите избор или да преземете акција.

Што значи Првосвештеничката во Љубовта?

Високата свештеничка е карта „себе“ повеќе од било што друго, па затоа обично се појавува во љубовните читања кога треба повеќе да се концентрирате на исполнување на вашите сопствени желби и потреби.

Таа не вели да се откажете од животот или вашите врски, туку едноставно направете чекор назад и допуштајте го она што веќе е, цути.

Дали Првосвештеничката е да или не?

Одговорот на тарот картата Првосвештеничка на вашето прашање „да или не“ е дефинитивен „Да ако е за поголемото добро.” Намерата зад желбата е од голема важност.

Каков хороскопски знак го претставува Првосвештеничката?

Тарот картата Висока свештеничка е поврзана со Месечината, владетелот на хороскопскиот знак Рак ( Вода). Овој знак претставува негување, заштитност, божествено женско, свето знаење и силна врска со минатото.

ВРСОСВЕШТЕНИЧКАТА ТАРО КАРТИЧКА ВО ЧИТАЊЕ

Тоа е сè за тарот картичката Првосвештеничка што значи ! Ако сте ја привлекле оваа мистична дама во вашето читање, дали значењето има смисла за вашата ситуацијаживот? Дали е навистина време за учење и слушање на вашата интуиција?

Би сакал да слушнам што мислите за оваа многу интуитивна картичка во коментарите подолу!

покажува жена која седи на кубен камен меѓу два столба. Б на црниот столб значи Воз, столбот на силата. Ј на белиот столб означува Јачин, столбот на естаблишментот.

Црно-белите бои на столбовите симболизираат двојност: машко и женско, добро и зло, негативно и позитивно. Тие наведуваат дека е потребно знаење и прифаќање на двојноста за да се влезе во овој свет простор.

Локацијата на Првосвештеничката помеѓу двата столба сугерира дека таа дејствува како посредник помеѓу длабочините на реалноста. Таа го симболизира третиот столб или патеката помеѓу. Нејзиното верување е дека двата столба се еднакви и дека има знаење што треба да се научи и во двата света.

Во раката, Првосвештеничката држи свиток со зборот Тора на него, повикување на еврејското писмо или анаграм за тарот, или можеби и двете.

Свитокот е делумно покриен. Ова имплицира дека светото знаење е и експлицитно и имплицитно и дека можете да го видите само кога сте подготвени да погледнете надвор од материјалното царство.

Круната и сината облека се симболи на божественото знаење за Првосвештеничка. Крстот на нејзината облека ги претставува четирите насоки и балансирањето на четирите јас: телото, срцето, умот и духот.

За разлика од магионичарот кој ги екстернализираше четирите аспекти, крстот на свештеничката ја претставува нејзината интернализација на моќта . И затоатаа го држи свитокот и не го чита: таа веќе ја знае неговата содржина.

Полумесечината пред нејзините нозе, исто така, ни кажува дека таа е осветлена преку размислување и ја симболизира нејзината поврзаност со божествената женствена, нејзината интуиција и потсвеста , и природните циклуси на Месечината.

Верзијата на Модерен начин на Rider-Waite

Превезот од калинки симболизира изобилство, плодност и божествена женственост. Тоа, исто така, евоцира дека Персефона го јаде плодот на Подземјето, дозволувајќи и да се движи напред-назад помеѓу горниот дел и засилувач; пониски сфери.

Покрај тоа, превезот крие тајни зад неа и служи да ги држи надвор од случајните набљудувачи. Само иницираните можат да влезат.

Значење на тарот картичката на првосвештеничката

Кога првосвештеничката се појавува исправена при читањето на тарот, таа обично означува време за учење и слушање на вашата интуиција, наместо да и дава приоритет на вашата интелект и свесен ум.

Таа ви кажува да забавите и да размислите за она што сте го научиле и да стекнете уште повеќе знаење пред да донесете одлука или да преземете акција.

Дали се соочувате со голема избор или дилема? Дозволете Високата свештеничка да ве води на вашиот потфат длабоко во вашиот потсвесен ум и обидете се да се поврзете со вашето повисоко јас.

ЗЕМЈТЕ ГО ОВАА ПАЛУБА ЗА ПЕЧАТЕЊЕ ОВДЕ

Додека го правите ова, одговорите ќе течат слободно како што доаѓаат одвнатре. Откако ќе научите да се консултирате со вашитевнатрешна тишина за одговори на вашите практични дилеми, го постигнавте идеалот на Првосвештеничката.

Високата свештеничка ви кажува да ја слушате вашата интуиција наместо да му дадете приоритет на вашиот интелект и свесен ум.

Исто така види: Значење на ангелот број 4 (сè што треба да знаете)

Високата свештеничка, исто така, ве повикува да се поврзете со вашата божествена женска страна. Таа ви вели да ја прифатите вашата света женствена со цел повторно да ги доведете во рамнотежа вашата машка и женска енергија.

Чувствувајте се, наместо да размислувате, и верувајте во вашата божествена женска енергија, дури и ако машката енергија околу вас може да изгледа дека Бидете посилни.

Често се смета за вратар во древните храмови, Првосвештеничката може да се појави и на тарот читање кога се соочувате со „чувар на врата“ во вашиот секојдневен живот. Нејзиниот совет е да престанете да се грижите за исходот и да верувате во одлуката на чуварите на вратата.

Во меѓувреме, искористете ја вашата енергија и време за да размислите за она што сте го научиле и да се подготвите за сите можни исходи. Штом исходот е јасен, ќе бидете подготвени да постапите по него.

ПОВРЕМЕНА ПРЕСВЕТЕНИЧКАТА

Во овој пасус, ќе разговараме малку повеќе за тоа што значи ако сте ја повлекол Првосвештеничката во обратна положба.

Високата свештеничка вратена повторно ви кажува да забавите и да одвоите време за повторно да се поврзете со себе. Свртената картичка може да биде знак дека ги потиснувате сопствените чувства и дека ви е тешко даСлушајте ја сопствената интуиција.

Дали имаше ситуација кога имавте чувство дека треба да го следите вашиот стомак, но сте го игнорирале? Или можеби сте биле погодени од мислењата на другите луѓе наместо да размислувате за тоа што е правилно за вас?

Бидете внимателни бидејќи другите се обидуваат да влијаат на вас; застанете цврсто на сопствените верувања. Не ви треба одобрување од другите. Наместо тоа, следете ги сопствените инстинкти, бидејќи одговорите што ги барате се внатре.

Молчете и повлечете се од надворешниот свет за да забележите што сега споделува со вас вашето внатрешно водство. Опуштете се во сознанието дека веќе ги имате одговорите што ви се потребни во себе. Сè што ви треба е малку доверба во себе за да го правите она што знаете дека е најдобро.

Значењето на кариерата на првосвештеничката тарот

Иако не е тесно поврзана со богатството, картата тарот на Првосвештеничка доаѓа во читања за кариера, особено оние кои вклучуваат враќање на училиште или барање знаење.

За што сте страстни? Кои се твоите најголеми желби? Ова се прашања за размислување.

Одговорот на тоа што треба да направите за да заработите повеќе пари не е скршен и сув кај Првосвештеничката бидејќи таа е полна со чудење. Сепак, ова не значи дека таа не може да даде некои насоки.

Дали има скриени фактори во игра што ве спречуваат да напредувате? Што се случува зад сцената што треба да бидеоткриено?

Оваа картичка на Мајор Аркана ве поттикнува да направите чекор назад и да ја погледнете ситуацијата како набљудувач. Каков совет би му дале на пријател во ваши чевли?

  • Дознајте за што сте навистина страсни
  • Следете курс или прочитајте за оваа страст
  • Прашање себе си ако има нешто што те кочи

Главната свештеничка тарот љубов Значење

Високата свештеничка е карта „себе“ повеќе од било што друго, така што таа обично се појавува заљубена или социјални/пријателски читања кога треба повеќе да се фокусирате на исполнување на вашите сопствени желби и потреби.

Ако тарот картата на Првосвештеничка ве претставува во читање, можеби се чувствувате незадоволни од многу области од вашиот живот, вклучувајќи ја и љубовта. Ако таа го претставува вашиот партнер или пријател, веројатно се чувствувате како да не можете да постигнете интимност без разлика колку напорно се трудите.

За среќа, постои лесно решение за двата проблема – престанете да се обидувате! Ние не велиме да се откажете од животот или вашите врски, туку едноставно направете чекор назад и оставете го да процвета.

Во својата книга Оган во срцето, духовен водич за тинејџери Дипак Чопра ја раскажува приказната дека му рекол неговиот ментор Баба (гуру ако сакате). Тоа вклучуваше младо момче кое гледаше како гасеница се претвора во пеперутка.

Веднаш откако гасеницата излезе од својот кожурец, се чинеше дека се бори со влажните крилја. Обидувајќи се да помогне, момчето дувало накрилја. Резултатот? Крилото се искина и пеперутката ја изгуби својата способност да лета.

Ако се принудиме себеси (или другите) да се посветиме или да „бидеме задоволни“ пред да (тие) бидеме подготвени, огорченоста почнува да се зголемува. Навистина е во ред да бидете пасивни и трпеливи.

  • Фокусирајте се на сопствените желби и потреби
  • Престанете да се обидувате и направете чекор назад
  • Бидете пасивни и трпеливи

Значењето на здравјето на таротот на првосвештеничката

Ако не сте побарале конкретно читање за здравје или духовност, повлекувањето на тарот картичката на Првосвештеничката тарот сугерира да го смените фокусот во таа насока.

Дали сте се чувствувале како нешто да е „исклучено“ кога е во прашање вашето тело? Ако е така, следете ја вашата интуиција и побарајте лекарска помош. Бидејќи Високата свештеничка може да ги претставува хормоналните и плодните прашања, како и претстојната бременост, важно е да не ги игнорирате нејзините пораки.

Истото важи и за емотивното тело и душата. Дали ја занемарувавте вашата духовна страна? Или можеби сте на пат кон лично просветлување.

Оваа картичка ве поттикнува да „останете на курсот.“ Побарајте начини да ги зголемите вашите вибрации, да се поврзете со вашиот внатрешен глас, да ги подобрите психичките способности и да ги манифестирате вашите најголемиот Свештеничка: Да или Не

Кога ќе се повлече во читање „ да или не “,Тарот картата на првосвештеничката има дефинитивен одговор - „Да, ако е за поголемо добро“. Намерата зад желбата е од голема важност.

Ако сакате одредена работа или сакате да направите нешто што ќе им користи на другите и на вас на долг рок, ова извлекување вели дека можете слободно да продолжите.

Картата на тарот и нумерологијата на високата свештеничка

Едниот на крајот привлекува друг и затоа имаме Два. Два е рамнотежа. Ова е симболизирано и со бројот два на мајорот Аркана, Првосвештеничката. Таа ги балансира спротивностите: интуитивното и рационалното, внатрешното и надворешното, и скриеното и откриеното.

Во нумерологијата, два е исто така единство. Тоа е поларитет, двајца се обидуваат да се разберат, како двајца луѓе кои се обидуваат да се сфатат меѓусебно.

Картата на Тарот и Астрологијата на високата свештеничка

Тарот картичката на високата свештеничка претставува интуиција, суптилна енергија , и божествената женска.

Во астрологијата, месечината владее над емоциите, несвесното и психичките сили. Високо интуитивниот Рак е управуван од Месечината. Затоа, енергијата на Првосвештеничката може да се поврзе со овој знак на Месечината.

Елементот поврзан со хороскопските знаци Рак и Првосвештеничката е водата. Водата претставува увид и исцелување. Водните знаци сакаат да им помагаат на другите и често се чини дека имаат вграден сонар за читање на расположението.Комбинации

Искуства кои го менуваат животот, време за акција и консултирајте се со вашето Високо Јас. Кога се спојува со други картички, Првосвештеничката може малку да се промени. Подолу ги запишав најважните комбинации на картички.

Власната свештеничка и магионичарот

На површина, овие две се чини дека се многу различни картички, но и двете се полни со мистерија и магија. Магионичарот има тенденција да прави надворешни промени додека Првосвештеничката работи внатре. Кога овие две сили ќе ги спојат, резултатот е искуство што ќе го промени животот.

Ако сте го извлекле ова дуо, на хоризонтот е сериозен животен пресврт, сепак, ова не е лоша работа . Крајниот резултат од промените што претстојат ќе биде живот кој е далеку подобар од вашата сегашност.

ВРСОСВЕШТЕНИЧКАТА И ДВЕТЕ ИЛИ ОСУМИТЕ ПРАЧА

Спомнавме претходно дека првосвештеничката е карта на нереакција. Ова е правило, но има некои исклучоци, особено кога се комбинираат со Две стапчиња или Осум прачки.

Првата комбинација сугерира дека е време да се дејствува смело. Осумте стапчиња поттикнуваат акција со план.

Што е тоа од што најмногу се плашите во моментов? Дали сакате да направите потег, врска или промена во кариерата, но се чувствувате обврзани со страв? Време е да ја прифатиме храброста и да го направиме она што треба да се направи!

ПОВРСОСВЕШТЕНИЦАТА И ПУСНИКОТ

Иако имаат различни
Randy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.