Преглед на палубата тарот муза: Откријте ја оваа прекрасна палуба

Преглед на палубата тарот муза: Откријте ја оваа прекрасна палуба
Randy Stewart

Содржина

The Muse Tarot by Chris-Anne е прекрасна палуба на Тарот, со уникатни и впечатливи дизајни. Ја сакам оваа палуба и навистина можам да се поврзам со неа бидејќи внесува нова енергија во читањата на Тарот. . Ајде да ја погледнеме оваа прекрасна палуба и зошто можеби ќе сакате да ја внесете во вашата практика на Тарот.

Што е Палубата Тарот Муза? погледнете кон традиционалниот тарот. Тоа е ремек-дело на дизајнерот со светли прскања на бои и прекрасни колажи со женствени теми на секоја картичка.

Лесно се поврзав со оваа палуба, а не само затоа што сум жена. Моето дизајнерско око смета дека оваа палуба е пријатна за гледање. Поради нивната ноншалантна природа, овие картички се наменети да се читаат со лесен пристап и разиграност.

Таа е создадена од Крис-Ан, која јас сум голем обожавател. Таа има создадено голем број прекрасни палуби на Тарот и Оракл со намера да им овозможи на луѓето да ја искористат сопствената магична енергија. . Секоја картичка е уметничко дело и можам да поминувам часови поврзувајќи се со оваа палуба и поминувајќи низ секоја картичка. Енергијата, боите и духот на картичките се навистинаго одзема здивот.

Палубата отстапува од традиционалниот Rider-Waite бидејќи оделата имаат нови имиња. Стапчињата стануваат инспирација, мечевите стануваат гласови, чашките стануваат емоции, а петакулите стануваат материјали.

Кралевите исто така се сменети и станаа музи. Ако сте практикувале тарот долго време, овие промени се прилично интуитивни. Меѓутоа, ако сте нови во Тарот, може да биде прилично збунувачки!

Преглед на Muse Tarot Deck

Плубата на Muse Tarot доаѓа во кутија со средна големина. Може да се каже дека многу размислување и дизајн се влегле во секој аспект на оваа палуба на Тарот, со риби и цвеќиња расфрлани на кутијата.

Овие ги одразуваат различните костуми што се на палубата, но повеќе за тоа подоцна! Навистина ми се допаѓа како симболиката што се користи на картичките се истура на пакувањето, дава чувство на неодржлива магија.

Кога ја отвораме кутијата, нè пречекуваат неколку реда поезија испечатени во внатрешноста на капакот, одразувајќи ја инспирацијата и магијата. Повторно, малите допири како овој ја одразуваат количината на мисли што се навлезе во оваа палуба.

Водич

Поголемиот дел од тарот-палубите кои се популарни денес доаѓаат со водич кој му помага на читателот да ги разбере картичките. Палубата Muse Tarot не се разликува и има водич што поминува низ секоја карта во палубата.

Книгата е доволно мала за да ја собере во рака и е среднадебелина. Има информации за секоја картичка, наведувајќи ги клучните зборови кои се поврзани со картичките. Иако имињата на оделата се различни, секоја картичка го носи традиционалното значење. На пример, Седум од гласови претставува измама и измама, слично како Седумте мечеви.

Покрај клучните зборови има уникатен опис на картичката што носи чувство и енергија. Тоа е прилично креативен опис, со слики и метафори испреплетени насекаде.

Ова е навистина убав начин да се разберат картичките и да се добијат нови информации за нив, сепак, може да биде збунувачки за почетните читатели на Тарот. Самиот водич не е доволен за да ја разберете секоја карта, и затоа ќе мора сами да ги прочитате картичките ако сте нов во Тарот.

Карти на тарот на муза

Сликите на картичките се светли и шарени со силна женска енергија. Ќе видите женска фигура некаде во позадина на речиси сите карти. Палубата е прилично разновидна и содржи впечатлива симболика. Животните, цвеќињата и космосот влијаат на дизајнот и носат нова и возбудлива енергија и идеи.

Дизајните на картите се многу различни од традиционалните палуби на Тарот, но чувствувам дека има истата енергија. Сепак, понекогаш може да биде тешко да се читаат картичките интуитивно, особено ако сте навикнати на повеќе традиционални таро палуби.

Задните картички се одсветло зелена боја лесно попрскана со розови цветови околу горната и долната граница.

The Major Arcana

The Major Arcana носи свежи дизајни на Тарот и јас апсолутно ги обожавам приказите на картите. Ја сакам картичката Будала во палубата и како таа јасно го носи традиционалното значење, но со свеж и модерен пресврт. Можеме да ја видиме Будалата како скока напред кон нејзината авантура, неподготвена, но полна со амбиции и возбуда.

И јас сум опседнат со приказот на царицата. Оваа картичка е за сите женственост и изобилство, па има подобар начин да се покаже ова од сликите на планетите и универзумот! Моќта што ја содржи оваа картичка е непобитна.

Месечевата карта е исто така онаа која е значително изменета, но сепак успева да ја содржи истата енергија како и традиционалните таро палуби. Се разбира, месечината сè уште е главниот фокус на картичката, но остатокот е целосно променет.

Раковите станаа личност која гледа во огромната месечина горе. Двете кучиња сега се соодветни статуи. Сепак, картичката емитира вознемиреност и несигурност.

Месечината ја обзема картичката и статуите гледаат подалеку од нејзиниот сјај. Има две патеки, една темна и една светлина што водат од статуите до Месечината. Ова ги одразува одлуките и двете страни кои сите ги имаме во нас.

Малата Аркана

Ајде сега да ги погледнеме картичките Мала Аркана. ЈасМислам дека овие картички добро функционираат со темно и светло, при што боите на картичките ги одразуваат нивните значења. Повторно во картичките Minor Arcana, можеме да видиме толку многу размислувања и дизајни кои влегуваат во нивното создавање.

Костимот на емоции (или чаши) често користи слики од вода и морски живот за да го претстави елементот вода.

Костимот на материјали (пентакули) често прикажува цвеќиња, како одраз на изобилството и материјалните добра. Костимот за инспирација (Прачки) е полн со бои и енергија.

Ајде да ги погледнеме Петте материјали кои традиционално би биле Петте петакли. Ова е картичка што ја одразува сиромаштијата и потребите, а тоа јасно го гледаме на сликите на картичката.

Рака посегнува со жена која лежи свиткана на подот. Во далечината има рози и златна структура.

Го сакам и Ацето на гласовите и како има був на картичката. Ацето на мечевите ја рефлектира јасноста и одлучувањето, а лесните и остри линии на картичката навистина добро го претставуваат тоа!

Една од уникатните карактеристики на оваа палуба се хоризонталните картички, кои ја претставуваат Музата (Кралот) на секое одело. Енергијата на картите е иста, давајќи моќ.

The Muse Tarot Unboxing and Flip Through Video:

The Muse Tarot Deck Краток преглед на прегледот

  • Квалитет: мат картичка со пристојна дебелина.
  • Дизајн: Дизајн без граници, хоризонталенкартички.
  • Слика: Убаво и впечатливо уметничко дело, со сосема уникатен поглед на Тарот.
  • Тешкотија: Можеби е тешко да се читаат за почетници, бидејќи не сите картички се во корелација со традиционалните слики на Rider-Waite. Сите костуми се преименувани, картичките на кралот се целосно преработени и преименувани.

Навистина уживам во оваа палуба на Тарот и уметничкото дело навистина го одзема здивот. Сепак, знам дека тоа не е за секого!

Исто така види: Кои се главните броеви? Сè што треба да знаете Распродажба Тарот муза: Палуба со 78 карти & засилувач; Водич
  • Крис-Ен (Автор)
  • Англиски (Јазик на објавување)
ПОГЛЕДНЕТЕ ЦЕНА

Ја препорачувам оваа палуба за луѓе кои природно се поврзуваат со божественото женско и кои би сакал да добие палуба со свеж и модерен пристап кон традиционалниот Тарот. Без разлика дали читате за клиентите или секојдневно цртате за себе, оваа палуба ќе ви биде добар придружник во гатачките практики.

Меѓутоа, не би ја советувал оваа палуба за почетници, бидејќи ги нема традиционалните костуми и слики на многу други палуби на Тарот. Плус, прирачникот е многу минимален во споредба со другите. Кажете ми што мислите за палубата тарот Муза во коментарите подолу.

Одрекување: Сите рецензии објавени на овој блог се искрени мислења на неговиот автор и не содржат промотивен материјал освен ако не е поинаку наведено .

Исто така види: Архангел Метатрон: 7 начини да го препознаете и да се поврзете со негоRandy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.