Што се ангелските бои и што значат тие?

Што се ангелските бои и што значат тие?
Randy Stewart

Боите на ангелите се едноставен метод за поврзување со вашиот ангел, бог или она што мислите дека е „изворот“. Меѓутоа, ако сте нови во дивиот и разновиден свет на современиот спиритуализам, има само една работа што навистина треба да ја знаете на почетокот.

Без разлика во што верувате постои нешто таму надвор што ќе резонира со вашата душа.

За многумина од нас, ние пораснавме веќе верувајќи во можноста за ангели. Без разлика дали тоа е од христијанско искуство со одење во црква или само мали нешта што можеби ти ги кажала мајка ти. Како паѓање на пердув на вашиот пат што значи дека вашиот ангел чувар е со вас.

Ангелите се суштества со повисока вибрациона фреквенција од нас самите. Божествени духови кои служат како мост меѓу нас и Бога. Тие ни обезбедуваат нежни придвижувања на водство и заштита во текот на нашите патувања.

За оние од нас кои веруваат во присуството на ангели – било да е тоа во форма на архангели, ангели чувари или како и да одберете да им даде смисла на нив и нивното постоење.

Познавањето и разбирањето на нивните ангелски бои може да ни помогне да ја зајакнеме нашата врска со нив и да ни помогне да ги идентификуваме. Овие бои, исто така, можат да ни помогнат да ги фокусираме нашите молитви на ангелот кој е најдобро опремен да ни помогне во нашите моменти на потреба.

Што претставуваат ангелските бои?

Има седум вообичаено се сметаат за ангелски бои и секоја од нив има адвослојна репрезентација. Тие не само што претставуваат специфичен ангел, туку претставуваат и особини.

Не грижете се дека нема да ве натераме да се движите низ страници по страници за да откриете што значи секоја боја и со кој ангел е поврзана. Ние ќе ги ставиме осумте ангелски бои токму овде во овој дел за вас.

Ангелска боја Бела

Претставува единство, искреност, чистота и мир. Белата светлина има тенденција да биде поврзана со самиот Бог или „изворот“ и многумина веруваат дека тоа укажува на отворен извор на комуникација со ангелите.

Ангелската бела боја го претставува ангелот Габриел.

Ангелска зелена боја

Зелената боја претставува среќа, раст, исцелување и просперитет. Гледањето на зелената боја понекогаш може да укаже дека е време да се фокусирате на себе. Излечете го вашето тело и душа пред да продолжите со вашето патување за љубов и поддршка на вашата заедница.

Ангелската зелена боја го претставува Архангел Рафаел .

Ангелска боја сина

Оваа боја има тенденција да ги исполнува оние што ја гледаат со чувство на спокојство и смиреност. Сината е ангелска боја на хармонијата, трпеливоста и здравјето, а оваа боја исто така има големо влијание врз вашите методи на комуникација. Канализирањето на оваа боја додека се молите може да помогне да се подобри начинот на кој ги пренесувате вашите идеи, желби и потреби на оние околу вас.

Ангелската сина боја го претставува Архангел Михаил .

Ангелска бојаЖолта

Жолтата ја има најубавата врска со надежта. Симболизирајќи исцелување, радост и поврзување со вашето највистинито јас. Тоа навистина е боја која ви помага да ја држите брадата високо, да ја видите позитивноста во светот што ве опкружува и да се фокусирате на тоа кои сте навистина.

Ангелската жолта боја го претставува ангел Џофиел .

Ангелска боја Црвена

Како што може да очекувате, црвената боја е поврзана со страст, желба и потреба за самодоволност. Црвената боја е за развој на вашата внатрешна сила. Вашите ангели ве туркаат да верувате во себе, да останете мотивирани и да ги следите највистинските страсти на вашето срце.

Црвената боја на ангелот го претставува Архангел Уриел .

Ангелот Виолетова боја

Виолетова е бојата на милоста и трансформацијата. Можеби ќе откриете дека некои луѓе сакаат да ја поделат виолетовата боја во две дополнителни категории - виолетова и индиго - но ако сте почетник во препознавањето на боите на ангелите, може да биде тешко вистински да ги разделите овие две бои. Без оглед на тоа дека и двајцата имаат општо значење на духовен раст и будење.

Ангелската виолетова боја го претставува ангелот Задкиел .

Ангелска боја розова

розова е бојата на љубовта и добрината. Оваа боја често се гледа заедно со многу други бои на ангелите и може да ја претставува љубовта на вашиот ангел кон вас, со што ќе знаете дека љубовта доаѓа кај вас или дека можебиди време да се фокусираш и да го зголемиш сопственото сочувство за другите.

Исто така види: Значење на тарот картата три петакули

Розовата боја на ангелот го претставува Архангел Шамуел .

Како да ги користам боите на ангелите?

Многу луѓе користат ангелски бои на различни начини за да се поврзат, да комуницираат и да го повикаат својот потребен ангел. Од визуелизација на бои, чакри, до избор на боја на кристали. Има многу начини да се користат боите на ангелите кои се поврзуваат со вас на духовно ниво.

Визуелизација

За оние кои се молат, визуелизирањето на бојата на вашиот ангел може да ви помогне побрзо да се поврзете со нив и подиректно. Додека разговарате со нив, извлечете ја вашата избрана боја до предниот дел од вашиот ум и дозволете да ве облее.

Но, што ако не се молите? Не грижете се, молитвата може да биде непријатна за многумина од нас и тоа не значи дека ќе бидете исклучени од моќта на ангелските бои. Медитацијата може да биде совршено време да ги визуелизирате вашите потреби или прашања додека силно се фокусирате на бојата на вашиот ангел.

Свеќи

Многу луѓе избираат да запалат свеќи со иста боја како нивниот сакан фокус додека се молат или медитираат. Некои кои одлучуваат да не се молат или медитираат, може да ги запишат своите прашања или желбата за помош на парче хартија и да ја остават покрај обоената свеќа додека гори.

Чакри

Многу луѓето користат различни области на телото за да ја подобрат својата молитва преку моќта на чакрите. Чакрите се различниенергетски центри на човечкото тело. Има вкупно 7 чакри и секоја има своја репрезентативна боја која може да се поврзе со седумте ангелски бои. Многу луѓе ќе користат вежби за отворање на чакра, како што се пеење, танцување, па дури и одредени движења на јога кои им помагаат подлабоко да се поврзат со своите ангели преку моќта на нивната боја.

Кристали

Многу луѓе веруваат дека различни кристали имаат своја вибрациона енергија и кристалите се користат со генерации како дополнување на молитвата, посредувањето и церемониите за исцелување.

Затоа, не е изненадување што многу луѓе користат кристали за да им помогнат да комуницираат со своите ангели. Изборот на соодветна боја кристал, а потоа или секојдневно носење или вткајување во вашите секојдневни духовни практики може да помогне во зајакнувањето на вашата врска и врска со вашиот ангел.

Поврзете се со вашите ангели преку бои

Темата ангелските бои може да изгледаат малку таму. Особено ако никогаш не сте се сметале за особено религиозна личност. Меѓутоа, ако сте привлечени од ова, тогаш тоа е обично поради некоја причина што се поврзува со вашата душа.

Исто така види: Преглед на Oracle Deck Conscious Spirit: Нежен и духовен

Важно е да запомните дека овие бои се повеќе вибрационен метод за поврзување со ангелите, или „ извор'.

Тоа не значи дека архангелот Шамуел е розев, туку повеќе дека им е полесно да се поврзе со вибрационата енергија од таа боја.Помагајќи им да ве водат, да ве поддржуваат и да ви ја обезбедат сета сила на универзумот.
Randy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.