Што е тарот со пет картички? Значење за љубов, кариера, здравје и повеќе

Што е тарот со пет картички? Значење за љубов, кариера, здравје и повеќе
Randy Stewart

Ако сте нов во читањето Тарот, може да биде прилично збунувачки за тоа од каде да започнете! Има многу картички и толку многу различни начини да ги прочитате.

Добро место за почеток е да ги гледате намазите на Тарот и да ги практикувате и на вас и на вашите пријатели и семејството.

Намазот Тарот со пет карти е совршен начин да се запознаете со картите и да откриете нови начини за нивно разбирање и читање. Намазот со тарот со пет карти е сличен на намазот со тарот со три карти, освен што ви овозможува да добиете повеќе детали и разбирање во читањето.

Се разбира, читањето на картичките на Тарот во голема мера се заснова на вашата сопствена интуиција и разбирање за универзумот. Сепак, намазот од тарот со пет карти може да ја води вашата интуиција и да ви овозможи да ги развиете вашите сопствени вештини за читање Тарот.

Што е тарот намазот со пет карти?

Намазот од тарот се комплети или обрасци на карти поставени во тарот шпил за време на читање сесија. Намаз се формира откако картите се измешаат и се сечат на шпил. Секоја шема има свое значење и може да има многу комбинации од 78 карти. Намазите може да бидат со која било големина или шема и вообичаено содржат помеѓу 3 и 15 карти.

Тарот намаз со пет карти користи - како што веќе сугерира името - само пет карти. Постојат многу различни намази Тарот со пет карти кои можат да одговорат на прашања за љубовта, кариерата, животот и семејството. Тие можат да помогнат во донесувањето одлуки илично исцелување.

Тоа е кога вие или барателот ќе изберете пет карти и ќе ги поставите во линија, во крст или во потковица. Секоја карта се однесува на одредена работа во однос на темата.

Ширење на тарот со пет карти: минато сегашна иднина

Да започнеме со ширењето Тарот со пет карти за минатото, сегашноста и иднината. Минатото, сегашното и идното читање е класично ширење што често се практикува со само три карти. Сепак, додавањето на две дополнителни картички ќе ви донесе повеќе разбирање за вас или за ситуацијата на барателот.

Првите три карти го претставуваат минатото, сегашноста и иднината по редослед. Овие можат да се постават во низа.

Под првата картичка (минатото) можете да ја поставите четвртата картичка која се однесува на она што ве спречува вас или барателот да напредувате. Оваа картичка се однесува на работи во минатото што не сте ги надминале и треба да ги решите.

Под третата картичка (идната) можете да ја ставите петтата картичка. Ова се однесува на она што вие или барателот треба да направите за да продолжите напред во животот. Ова е акциона картичка која ви дава насоки.

Љубовен тарот со пет картички

Постојат неколку различни намази со тарот со пет карти за љубов, па јас ќе ви зборувам за нив еден по еден, а вие можете да го изберете најдобриот е во право за вас или барателот!

Разнос со пет картички

Овој намаз од тарот со пет карти е дизајниран за оние воодноси на кои им треба водство. Тоа ја отсликува моменталната ситуација на врската и што треба да направите за да ја направите позитивна колку што може!

Прво, поставете три карти по ред. Првиот се однесува на тоа што го ставате во врската, вториот се однесува на тоа што вашиот партнер го внесува во врската, а третото се однесува на моменталната ситуација.

Следно, ставете една карта над трите и една подолу. Четвртата картичка поставена погоре се однесува на позитивните работи кои се во врската.

Петтата карта што е под трите карти се однесува на негативните работи во врската и што треба да направите за да работите на врската.

Пронаоѓање љубов со пет карти се шири

Овој налог со пет картички е за да се најде љубов и што треба да направите вие ​​или барателот за да ги надминете проблемите од минатото.

Првата повлечена картичка е поставена во центарот и се однесува на тоа каде се наоѓате во животот во моментов. Оваа картичка често ќе ги одразува вашите сопствени ставови кон љубовта и вашата моментална ситуација.

Исто така види: Значењето на петакулите во Тарот: лесен водич

Втората извлечена картичка може да се постави дијагонално над првата картичка лево и се однесува на минатите врски.

Третата извлечена карта може да се стави на спротивната страна од втората карта и се однесува на она што оди добро во вашите односи.

Сега, повлечете ја четвртата картичка дијагонално подолу и лево од првата картичка. Оваа картичкасе однесува на минати прашања и врски кои сè уште влијаат на вашата потрага по љубов во моментов. Последната картичка може да се постави десно од четвртата картичка и се однесува на она на што треба да работите за да бидат успешни идните врски.

Раскинување со пет карти Ширење

Раскинувањето со некого секогаш боли, но можете да го користите Тарот за да добиете насоки и разбирање за раскинувањето.

Овој едноставен распоред со пет картички ќе ви овозможи да ги разберете причините за раскинувањето и каде сте сега.

Поставете три карти по ред. Тие се однесуваат на вашиот дел во раскинувањето, нивниот дел во раскинувањето и што надворешните сили (ако ги има) придонеле за раскинувањето. Овие три картички ви овозможуваат да ги разберете причините за раскинувањето.

Потоа, ставете ја четвртата картичка над втората. Оваа картичка се однесува на она што сте го стекнале од раскинувањето. Ова ви овозможува да останете позитивни и да стекнете пошироко разбирање за тоа каде е вашиот живот во моментов. Петтата и последна картичка оди под четвртата картичка и се однесува на она што можете да го научите од раскинувањето.

Намаз од тарот со потковица со пет карти

Намазите од тарот со потковица се навистина популарни во одговарањето на конкретно прашање и наоѓање насоки во вас или во животот на барателите за одредена тема. Тоа е навистина разноврсно ширење и може да одговорите толку многу со оваа!

Како што можете да замислите, картата со петПотковица Намазот Тарот е поставен во потковица со првите три карти одат нагоре, а последните две на спротивните страни.

Првата картичка се однесува на влијанија од минатото. Ова се работи кои влијаат на ситуацијата во која се наоѓате во моментов. Втората картичка ги одразува вашите сегашни околности и што сакате да излезете од ситуацијата. Третата картичка ги одразува сите неочекувани проблеми што може да се појават и за кои треба да бидете свесни.

Четвртата картичка е карта за водење и ви дава совети за најдобриот курс на дејствување што можете да го преземете во моментов. Петтата карта се однесува на исходот на ситуацијата.

Намази за кариера со пет картички

Намазот Тарот со пет карти може да биде навистина корисен кога станува збор за разбирање каде се наоѓате во вашата кариера или какви одлуки да се преземат во однос на унапредувањата и можностите за работа .

Тарот со пет картички за нова работа

Овој намаз со пет картички е совршен за кога ќе ви понудат унапредување или нова работа и кога се двоумите дали да го прифатите.

Првата повлечена картичка се однесува на добрите страни на работата што ви е понудена, а втората се однесува на лошите страни. Третата повлечена карта одразува каде сте во моментов во однос на вашата кариера.

Над втората картичка, можете да ја поставите четвртата, која се однесува на најдобриот начин на дејствување и што треба да направите во однос на оваа можност за работа.

Конечно, ставете ја петтата картичкапод вториот. Оваа картичка се однесува на исходот на ситуацијата.

Тарот со пет картички за водство во кариерата

Ако се чувствувате како да сте малку заглавени во однос на вашата кариера, брзото ширење на Тарот со пет карти ќе ви овозможи да добиете насоки и разбирање на тоа каде се наоѓате во моментов и што треба да направите за да напредувате.

Овој намаз е поставен во форма на ѕвезда. Првата картичка ја отсликува вашата моментална ситуација и каде се наоѓате во моментов во однос на вашата кариера. Втората извлечена картичка може да се постави над првата и лево и се однесува на вашиот став кон работата и вашите соништа.

Следно, ставете ја третата картичка на врвот на намазот. Оваа картичка означува што ве спречува да се истакнете во кариерата.

Четвртата извлечена картичка се однесува на она на што треба да работите, а петтата го одразува следниот чекор.

Исто така види: Значење на тарот картата Десет прачки

Последните две картички се картички за водство кои ви покажуваат што да правите за да напредувате и да напредувате во кариерата.

Намаз од тарот со пет карти за исцелување и самољубие

Овој намаз од тарот со пет карти е за пронаоѓање исцелување и самољубие. Ако страдате од ниска самодоверба и тешко ви е самољубието, можете да го користите таротот за да се лекувате и растете.

Понекогаш може да биде тешко да се сакаме себеси и честопати можеме да западнеме во негативни мисловни процеси, но таротот е духовна алатка која може да води и да помогне.

Оваа пет-карти Намазот Тарот за исцелување и самољубие е во форма на крст. Првите три извлечени карти се однесуваат на вашите позитивни особини и треба да се стават во линија.

Првата картичка се однесува на тоа што ве прави и зошто сте неверојатна, единствена личност каква што сте.

Втората повлечена картичка ви покажува зошто треба да се гордеете со себе. Ова може да се однесува на вашата кариера, вашите пријателства или вашите позитивни особини.

Третата картичка се однесува на неверојатните работи што ги правите, а кои позитивно влијаат на оние околу вас.

По овие три карти, повлечете ја четвртата и ставете ја над втората. Оваа картичка се однесува на негативни дејствија и мисли што ги правите или ги имате, а кои му штетат на вашата самољубие.

Ова може да се однесува на анксиозност или деструктивни модели на однесување. Може да се однесува и само на лошите мисли што секој ги има за себе!

Петтата и последна карта се однесува на позитивни дела што можете да ги правите за да се чувствувате подобро за себе.

Општи таротски намази со пет картички

Можеби немате конкретно прашање или проблем во моментов, и затоа барате поопшто читање. Така, јас дизајнирав два намази со тарот со пет карти кои се за редовна употреба кои имаат за цел да ве водат во вашиот општ живот.

Овие се одлични намази за учење за да се практикува тарот и да се научат различните карти и што тие значат за различни работи.

Општо подарок со пет картичкиШирење

Овој намаз од тарот со пет карти се однесува на тоа каде сте во моментов и кои работи можете да ги правите за да работите на себе.

Трите карти што треба да се постават по ред се однесуваат на љубовта, семејството и кариерата. Тие ќе одразуваат каде сте во моментов во однос на овие работи.

Потоа, над втората картичка, ставете ја четвртата. Оваа картичка се однесува на нешто позитивно што се случува во вашиот живот во моментов. Тоа може да биде специфична работа, како пари или моментална врска. Или, можеби е поопшто и се однесува на вашиот поглед на животот.

Петтата и последна картичка треба да се стави под втората и се однесува на нешто негативно што е во вашиот живот во моментов. Ова е нешто што бара внимание.

Општо иден намаз со пет картички

Овој намаз од тарот со пет картички е совршен начин да ја откриете вашата иднина и она што ќе се случи во вашиот живот. Тоа е одлично ширење што треба да се направи на почетокот на секоја недела со цел да се стекне со водство и разбирање за неделата што претстои.

Првата картичка треба да се стави над останатите бидејќи ова е главната картичка на читањето. Ова е она што ви ја покажува целта на блиската иднина и што ќе биде важно во вашиот живот.

Втората извлечена картичка го одразува вашиот љубовен живот, третата ја одразува вашата кариера и пари, четвртата ќе го претставува вашето здравје, а петтата ќе се однесува на вашиот домашен живот.

Овави овозможува да добиете општи упатства во врска со овие делови од вашиот живот и што можеби ќе треба да направите во блиска иднина.

Кој намаз ќе го изберете прво?

Повеќето од овие намази со тарот со пет карти се совршени и за почетници и за експерти. Тие се одличен начин за разбирање на картичките и за добивање насоки во многу различни области од вашиот живот!

Ако барате попопуларни намази со картички Тарот, погледнете ја мојата статија овде која објаснува 11 одлични намази и за двете почетници и напредни читатели детално.

Кој намаз од Тарот со пет карти ќе го пробате прво?
Randy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.