Сила Тарот картичка Значење: љубов, пари, здравје & засилувач; Повеќе

Сила Тарот картичка Значење: љубов, пари, здравје & засилувач; Повеќе
Randy Stewart

Содржина

Картата Сила тарот е деветтата голема карта Аркана на тарот-палубата. Како што имплицира името, тој го претставува квалитетот на да се биде силен, заедно со многу други позитивни особини.

Во минатото, Силата се нарекуваше цврстина, а нејзиното значење е сосема јасно и во илустрацијата и во насловот.

Да се ​​биде храбар, да се остане смирен во тешки моменти и да се соработува со другите додека се простува нивната несовршеност е она што ја прави личноста силна.

Кога оваа картичка ќе се појави во вашето читање, тоа секако е порака дека имањето издржливост и потребно е трпение за некои предизвици во љубовниот живот, кариерата или врските.

Сила тарот карта: клучни факти

Пред да ги истражиме клучните значења на тарот картата Сила и во исправена и во обратни позиции, ајде набрзина да ги погледнеме најважните поими поврзани со него.

Правилно Сила, храброст, сочувство, фокус, убедување, влијание
Обратно Сомнение во себе, слабост, несигурност, ниска енергија, сурова емоција
Да или не Да
Нумерологија 8
Елемент Оган
Планета Сонце
Астролошки знак Лав

Опис на тарот-картичката за јачина

За подобро да го разбереме значењето на тарот-картичката „Сила“, да почнеме со разгледување на нејзините илустрации, бои и симболика.

Тарот „Сила“најчестите комбинации на тарот картички што се појавуваат во читањата.

Силата и обесениот човек

Една честа заблуда што ја споделуваат луѓето кога станува збор за силата, генерално, е дека да се биде силен значи да се водете битка агресивно.

Сила + обесен човек

Ова не е вистина. Ако некогаш сте гледале боксерски меч, тогаш знаете дека борците треба да бидат многу внимателни за тоа како ја користат својата сила. Ако сета нивна енергија биде исфрлена во првиот круг, тие брзо ќе се заморат и ќе го загубат натпреварот.

Кога Силата и обесениот човек ќе ги здружат силите, пораката е трпение, а не акција. Сега не е време за избрзани одлуки. Наместо тоа, одвојте време за да ја процените ситуацијата и да направите план за движење напред.

Силата и кулата

Кулата е картата на хаосот и целосното уништување. Во комбинација со тарот картата „Сила“, тоа значи дека дури и во ситуации полни со ненадејни промени и пресврти, можете да ги совладате работите наоколу.

Сила + Кула

Сила и Кочија

Кочија и Сила се две од најмоќните карти во целата палуба. Кочијата се занимава со туркање напред, често на воин или агресивен начин, додека Силата претставува користење на внатрешна цврстина за да се избркаат брановите на какви било тешкотии со кои може да се соочите.

Сила + Кочија

Кога се спарени заедно, тиеја претставуваат моќта достоинствено да се надмине секоја пречка. Без оглед на предизвикот со кој се соочувате наскоро ќе биде далечен спомен.

Сила и осум чаши или шест меча

Дали се чувствувате исцрпено и не можете да продолжите напред? Картата Сила има многу буквално значење кога е поврзана со Осум чаши или Шест мечеви. Ве потсетува дека е време да ја пронајдете вашата внатрешна сила и да ја надминете сегашната ситуација.

Исто така види: Смрт Тарот картичка Значење: љубов, пари, здравје & засилувач; Повеќе

Кога сте болни, имате скршено срце или поминувате низ било каков вид на разочарување или загуба, може да се чувствувате како животот да е завршен.

Картата на тарот „Сила“ ве поттикнува да се смирите и покрај неуспесите и трпеливо да војувате. Наскоро ќе ги надминете проблемите и ќе прифатите нов живот.

Силата и кралицата на чашите

Водата е елемент на костимот на чашите и симболизира имагинација, интуиција и внатрешни чувства, и како таков, овој костум е за сите емоции. Кралицата на чашите ја комбинира оваа енергија, со внатрешен фокус и смиреност, исто како картата за сила.

Сила + Кралица на чашите

Тоа ве поттикнува да ја користите вашата внатрешна сила и смиреност за да ја надминете секоја ситуација на која ќе се сретнете.

Што мислите за Картата за сила? Ако сте ја повлекле оваа карта во вашиот тарот намаз, дали значењето има смисла за вашата ситуација во животот?

Само запомнете декакога оваа картичка ќе се појави во вашето читање, тоа е знак дека имате моќ и сила да ја надминете секоја пречка. Можете да го направите ова!

Нашата заедница сака да слуша за читања на самото место, затоа ве молиме одвојте една минута за да нè известите што мислите за картичката Сила во коментарите подолу!

картичка покажува жена во бела наметка. Таа држи целосно израснат лав и нежно му ги гали челото и вилиците.

Иако лавот е познат по својата жестокост, жената може да го скроти преку сочувство, љубов, трпение и лукавство. Практично не е вклучен напор.

Лавот симболизира сурови емоции и е поврзан со нашата свест на инстинктивно ниво. Жената, од друга страна, е претставник на нашата повисока духовна енергија.

Таа успеа да стекне контрола над нејзините внатрешни нагони.

Како таква, оваа картичка илустрира дека женските сили нежноста и самоконтролата може да ги скроти насилните животински природи, дури и ако се присутни кај луѓето.

Жената носи бела наметка, покажувајќи ја нејзината чистота на духот. Појасот и круната од жолти цветови и рози го претставуваат најцелосниот, најубавиот израз на природата.

Над женската глава го гледаме истиот симбол што може да се најде и во тарот картата Магионичар - знакот на бесконечноста и неограничен потенцијал. Исто како и магионичарот, таа има способност да го манифестира она што го посакува со својата новооткриена моќ.

Сила Тарот Карта Исправено Значење

Како што веќе споменавме, исправената тарот карта Сила претставува сила, храброст, убедување и трпение. Тоа ви кажува дека имате моќ и сила да надминете секаква пречка во животот, исто како Кочијата.

Меѓутоа, додека Кочијатапретставува надворешна волја и моќ, картата тарот „Сила“ ве поттикнува да успеете преку вашата внатрешна сила. Ќе треба да се однесувате со благодат и чувствителност, наместо само да користите брутална сила.

Картата исто така ви кажува дека можете да останете позитивни и смирени. Можете да размислувате логично во стресни ситуации кои ги тестираат вашето трпение и сила.

Било да е тоа преку сочувство, лукавство или разбирање, Силата значи дека можете да стекнете вистинска контрола над ситуацијата, а не само моќ да насилно наметнувате твојата волја.

Картата за тарот „Сила“ покажува дека сте многу истрајна личност и дека можете да постигнете сè на што ќе поставите. Вие сте самоуверени и немате проблеми да бидете свои и да зборувате.

Современиот начин Tarot®

Посветени сте на она што треба да го направите и одите по тоа на многу избалансиран и зрел начин. Но, важно е да бидете сигурни дека ќе продолжите да се однесувате на овој начин. Тоа ќе ви овозможи да бидете успешни во сè што сакате да постигнете.

Значење на парите и кариерата

Картата на тарот „Сила“ во финансиското или работното читање е претставник на клучот за успехот. Ако оваа картичка се појавила во вашето читање, ги имате сите состојки што ви се потребни за да создадете совршен рецепт за успех за себе.

Тоа е добра картичка за лидерство и покажува дека сте подготвени да преземете предизвик и дека ќеиздржува. Ова може да доведе до отпор, но ако останете доследни и држете се на вашата земја ќе ги генерирате посакуваните резултати.

Ако сакате покачување на работа, надевајте се дека ќе ги подобрите односите со колегите, ќе добиете нов договор или дури и да започнете со сопствен бизнис, ќе треба да покажете дека сте самоуверени и дека имате контрола.

Еден начин навистина да покажете сила на работното место е да им служите на другите. Обидете се да волонтирате, да се ставите на располагање за дополнителни проекти или да подигнете дополнителен товар.

Ако барате работа, волонтирањето сепак е добра опција бидејќи може да ви помогне да се поврзете со вистинските луѓе.

Значи, во однос на парите и кариерата, клучните точки што треба да ги имате на ум се:

  • Имате сè што е потребно за да станете успешни
  • Останете доследни и покажете самодоверба
  • Бидете од услугата за другите

Значењето на љубовта и врската

Картата тарот „Сила“ во љубовен контекст обично се појавува кога имате проблеми во врската, или со семејството, пријателот или љубовникот.

Сепак, ова не е нужно лоша работа. Тоа е затоа што оваа картичка ја претставува вашата способност да ги прифатите другите онакви какви што се. Треба само да вежбате трпение и да ја покажете силата на љубовта.

Одвојте малку време за да сфатите што можете да направите за да бидете поотворени и пољубезни. Можеби носите повреди од минатото кои треба да ги простите. Во секој случај, само избегнувајте ја тенденцијата за затворањедолу кога ќе се соочите со повреда.

Најдете начини да го отворите срцето уште повеќе во овие времиња. Медитацијата, волонтерската работа и трошењето време правејќи работи што ги сакате се сите одлични опции.

Еве неколку важни точки што треба да ги запомните ако картичката „Сила тарот“ се појавува во читањето на љубовниот тарот.

  • Имате проблеми во врската
  • Покажете ја силата на љубовта
  • Најдете начини да го отворите своето срце

Значењето на здравјето и духовноста

Дали поминувате низ тежок период? Дали се чувствувате физички болно, уморно или под стрес? Ако е така, тарот картичката Сила, во здравствен контекст, ви кажува да бидете свесни за вашите инстинктивни нагони и стомачни реакции.

Во овие моменти е сосема човечко да се чувствувате тажни, лути или можеби дури и срам.

Сепак, не дозволувајте овие емоции да ве водат! Наместо тоа, скротете ги вашите внатрешни животински инстинкти, вратете ја моќта во себе и пристапете кон вашата ситуација со сочувство и љубов.

Дополнително, секогаш запомнете дека имате квалитети да ги надминете овие тешки времиња. Значи, клучните точки што треба да ги запомните во контекстот на здравјето и духовноста се:

  • Слушајте ја вашата интуиција
  • Не терајте се од негативни емоции
  • Приближувајте им ситуација со љубовта

Сила Тарот карта обратно значење

Значењето на силата Тарот карта во обратна форма драматично се менува.Пред да навлеземе во повеќе детали, ајде да ја погледнеме обратната илустрација на оваа карта.

Обратна тарот-картичка „Сила“ во читањето може да укаже дека покажувате експлозивно однесување или дека лесно може да станете бесни .

Треба да го земете предвид изгледот на оваа картичка како потсетник дека треба да научите како да ги канализирате вашите сурови емоции. Во спротивно, може да дејствувате без размислување или да кажувате работи за кои подоцна ќе зажалите.

Тоа исто така може да биде знак дека ви недостасува внатрешната сила што обично ја содржи оваа картичка. Можеби се чини дека секој е блажен или врвен во секоја област од својот живот, додека вие се чувствувате како да сте заглавени во рутина.

Престанете да се споредувате со другите и фокусирајте се на сопственото патување. Научете како повторно да застанете на нозе и само запомнете дека имате внатрешна моќ и сила да ја надминете секоја препрека.

Обидете се повторно да се поврзете со оваа моќ и да го вратите убедувањето што некогаш сте го имале. Секогаш можете да побарате професионалец кој ќе ви помогне во тоа.

Понатаму, обратната тарот карта „Сила“ е показател дека можеби сте ја заборавиле целата таа искра на радост, среќа и исполнетост што сте ги почувствувале додека правевте работи со страст и љубов. Како резултат на тоа, позитивните вибрации и среќата во вашиот живот исчезнуваат.

Ваквото чувство може многу да влијае на целокупното здравје и секојдневните активности. Затоа, оваа картичка поттикнувада се одморите некое време, да се грижите за себе и да ја вратите енергијата.

Значењето на парите и кариерата

Кога тарот картата Сила се појавува обратно во контекст на парите и кариерата, таа го нагласува потреба од храброст и самодоверба за да напредувате во вашиот професионален живот.

Меѓутоа, тоа сугерира дека стравот и вознемиреноста можеби ве спречувале. Ослободете се од сомнежот во себе и верувајте во своите способности. Со стекнување на самодоверба, ќе најдете повеќе насока и фокус, а другите ќе ги забележат вашите позитивни промени.

Во однос на финансиите, обратната форма на оваа картичка советува против импулсивни одлуки. Иако моментално имате добра финансиска ситуација, важно е да бидете мудри и одговорно да управувате со вашите пари.

Значењето на љубовта и врската

Обратна карта за сила сугерира дека импулсивни избори или нерешена самодоверба проблемите предизвикуваат да привлекувате нездрави врски.

Важно е да ги решите овие прашања, да ја искористите вашата внатрешна сила и самодоверба и да верувате дека заслужувате подобро.

Треба да избегнете да дозволите вознемиреност или стравот создава непотребни проблеми во вашата врска.

Значење на здравје и духовност

Сила Тарот картата обратно сугерира дека развивате нездрави навики поради недостаток на внатрешна самоконтрола. Треба да преземете мали чекори за да ги прекинете овие лоши навики еден по еден за да ги подобрите вашитеблагосостојба.

Дополнително, картичката „Сила“ наназад, исто така, може да укаже дека вашите емоционални грижи ја попречуваат вашата способност да ја почувствувате вашата поврзаност со духовното царство. Тоа сугерира дека треба да ги ослободите своите грижи и сомнежи во себе пред да продолжите со вашето духовно патување.

Сила во читањето да или не

Картата Сила ви кажува дека можете да стекнете вистинска контрола врз ситуација преку внатрешна сила. Не ви се потребни надворешни сили за да ги промените работите, туку вашата сопствена моќ.

Затоа, Силната тарот карта во „Да или не “ читањето на тарот речиси секогаш претставува „ да “. Искористете ја вашата интуиција, љубов и женствени сили за да ја надминете ситуацијата.

Исто така види: Вага 101 сезона: Еве што ве чека според вашиот знак!

Сила Тарот карта и нумерологија

Силата е нумерирана со осум, што претставува бесконечност поради неговата форма. Ве потсетува дека сè доаѓа во полн круг. Ова е исто така прикажано во тарот картичката Сила со знакот на бесконечност.

Осум е поврзан со изобилство и проширување, стабилност и обезбедување на вашата основа. Тоа е голем број времиња на жетва, а за некои есен во годината.

Сила Тарот карта и астрологија

Силата често се поврзува со Лавот поради прикажувањето на лавот. Ова е картичка за покажување на вашата моќ без да доминирате со другите. Станува збор за решителност, храброст и трпение.

Со Лавот владее Сонцето и ја покажува нашата способност да блесне иги изразуваме нашите вистински дарови и доверба. И Лавот и Сонцето се поврзани со огнениот елемент.

Сила дизајн на картички на тарот

Декот Рајдер-Вејт е најчестиот шпил во тарот. Сепак, има толку многу убави дизајни и картички на палубата на Тарот и можам да прелистувам со часови.

Само затоа што можам, еве инспиративна листа на тарот картички, со моите омилени тарот картички за сила. Ако вие самите дизајниравте картичка и сакате да го споделите ова, би сакал да слушнам од вас!

Helena M. Cintra преку Behance.net

Maike Plenzke преку Behance.net

Гонзало Мартинез Морено преку Behance.net

Charnel Hunter преку Behance.net

Летиција Равањани преку Behance.net

Мала искра на радоста

Флох Флоренс Питот преку Behance.net

Кори Тарнер преку Behance.net

Мала искра на радоста

Марија де ла Паз Мари преку Behance.net

Земи копија од The ​​Modern Way Deck овде

Тарот картичката „Сила“ претставува моќни врски. Иако сликите на различните верзии на картичката варираат, повеќето вклучуваат женствена жена и лав.

На прв поглед, овие две суштества се многу различни по природа, но заедно создаваат непоколеблива решителност.

Комбинации на тарот картички за јачина

Кога ќе ја видите тарот картата Сила во комбинација со други карти, таа може да фрли светлина на инаку збунувачка ситуација.

Еве некои од
Randy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.