6 руни се шири за да се поврзе со нивната античка магија

6 руни се шири за да се поврзе со нивната античка магија
Randy Stewart

Руни се неверојатна духовна алатка со неверојатна историја. Како читател на Тарот, отсекогаш сум имал интерес за древните форми на гатање, како руните. Сакам да можам да учам од моите предци и да ги инкорпорирам нивните начини на живеење во мојот модерен живот.

Верувам дека можеме да стекнеме толку многу знаење од овие древни практики, користејќи ги нивните духовни практики на наш начин. Значи, сакав да погледнам на намази со руни. Во оваа статија, ќе поминам низ низа намази со руни кои се совршени за читатели почетници.

Што се руните?

Кога сакаме да ги вклучиме древните духовни практики во нашите животи, многу е важно да имаме почит и свесни за она што го правиме. Бидејќи руните се многу стари, треба да се потсетиме на историјата на практиката пред да започнеме со намаз од руни.

Најстариот облик на руничката азбука е Стариот Футарк, кој може да се датира од 1-виот век. Руните беа систем за пишување за многу скандинавски луѓе. Сепак, рунската азбука е поврзана со мистицизмот и религијата од тоа време. Тоа беше многу повеќе од само систем за пишување!

Со оглед на тоа што нашите предци веруваа дека секоја руна има магична и духовна моќ, тие ги врежаа овие симболи на парчиња дрво или камен. Ова им овозможило постојано да ја носат магичната енергија на руните со себе. Многу скандинавци веруваа дека руните им дозволуваат да се поврзатсо нивните богови и истражете ги тајните сили на универзумот.

Има 24 руни во рунската азбука Elder Futhark, а нивните значења можете да ги најдете во мојот детален водич за значењата на руните.

Како да се подготвите за намаз од руни

Како и секоја форма на гатање, навистина е важно да бидете подготвени пред да започнете со намазот со руни. Пред да почнам да работам со руни, секогаш ќе медитирам за нив и ќе се сеќавам на моќта што ја имаат.

Поради нивната моќна моќ, би ве советувал да го исчистите просторот пред да читате. Размачкајте мудрец во просторијата што ја читате и отворете ги прозорците за да дозволите да се избрка секоја негативна енергија.

Кога ќе го направите ова, ставете бела крпа на вашиот олтар. Ако немате олтар, масата или подот ќе имаат! Сè додека сте го исчистиле просторот и се чувствувате удобно, можете да правите намази со руни каде и да е.

Ако можете, свртете се кон север. Ова ви овозможува да ја поврзете вашата енергија со античките нордиски богови. Поминете миг за да им се заблагодарите на античките богови и да медитирате за моќта на руните. Секогаш бидете свесни за нивната историја и мистичност во текот на вашите читања.

Руни намази за почетници

Кога ќе бидете подготвени, време е да направите неколку намази со руни. Ајде да ги погледнеме најдобрите намази со руни кои се совршени за почетници.

Три руни намаз за водство

Да започнеме со намаз од три руништо ви овозможува да ги прашате руните за одредено прашање со кое се соочувате. Овој намаз е совршен за расветлување на сите предизвици кои влијаат врз вас да се движите напред во животот.

Во ова ширење, можете да им поставите прашање на руните за нешто што ве интересира во моментов.

Одберете три руни од вашата торбичка и поставете ги вертикално на вашата крпа, со првата руна на врвот.

Првата извлечена руна ја одразува вашата моментална ситуација. Втората руна ќе ги нагласи сите предизвици што влијаат на вашата моментална ситуација. Третата руна ќе ви обезбеди водство и акција.

Ширење со три руни за минатото сегашна иднина

Ајде да погледнеме во популарниот налог со три руни што ги одразува вашето минато, сегашност и иднина и ви овозможува да стекнете јасност и разбирање за тоа каде сте се токму сега и за што треба да бидете свесни за да напредувате.

Исто така види: Ангел број 144 Значење: силна порака за охрабрување

Одберете три руни од вашата торбичка и поставете ги исправено на вашата ткаенина во линија. Првата извлечена руна ќе го одрази вашето минато. Вториот ќе ја претставува вашата сегашност, а третиот ќе ја одразува вашата иднина.

Ова е прилично општо ширење и не ви треба прашање за читање. Сепак, можете да ги прашате руните за конкретна ситуација за која сте загрижени. Трите руни ќе ги одразуваат минатото, сегашноста и иднината на ситуацијата.

Првата руна ќе ви ја покажевлијанија од вашето минато кои влијаат на моменталната ситуација. Втората руна ќе ви ја покаже ситуацијата во моментов, а третата руна ќе го претстави она што носи иднината за вашата ситуација.

Три руни со вилушка намаз

Овој намаз од три руни е дизајниран за донесување одлуки. Во ова ширење, првите две извлечени руни ќе ги претставуваат двата различни можни исходи од одлуката. Овие треба да се постават еден до друг.

Третата извлечена руна претставува совет од универзумот и боговите. Оваа руна ќе го одрази критичниот фактор што ќе ви овозможи да ја донесете одлуката помеѓу двата избора. Оваа руна треба да биде поставена под другите две.

Четири елементи од руни се шират

Четирите елементи можат да ни помогнат на нашето духовно патување бидејќи ни дозволуваат да обрнеме внимание на различни аспекти од нашите животи.

Во овој намаз на руни, се влечат четири руни. Првиот треба да биде поставен на врвот (север) и претставува земја. Оваа руна ќе нагласи сè за што треба да знаете во врска со практични работи, како што се парите и домот.

Втората извлечена руна треба да биде поставена на исток и претставува воздух. Оваа руна ја одразува комуникацијата и мислите. Тоа обично ќе биде поврзано со оние во нашите животи и како можеме да работиме на нашите односи. Ако имате какви било проблеми со комуникацијата во моментов, оваа руна ќе го нагласи.

Третиотизвлечената руна треба да биде поставена на југ и тоа претставува оган. Руната ќе ја одразува енергијата и страста. Тоа обично ќе биде поврзано со вашите цели и соништа, што ќе ви покаже како да продолжите напред на вашето патување.

Четвртата извлечена руна треба да биде поставена на запад и тоа претставува вода. Оваа руна се занимава со емоции, откривајќи ви што треба да направите за да обезбедите среќно и мирно постоење.

Премаз од пет руни

Овој намаз со пет руни е дизајниран да ви помогне со проблем со кој можеби се соочувате во животот. Треба да се стави во форма V, а првата руна е горе лево.

Исто така види: 9 најпознати скапоцени камења и како да ги користите

Медитирајте за вашето прашање за момент пред да ги изберете руните. Што сакате да знаете од руните? Обидете се пократко да го искажете вашето прашање на руните, внимавајќи да може да се каже во една реченица. Ова му овозможува на универзумот навистина да разбере што сакате да знаете.

Кога сте подготвени, време е да ги повлечете руните.

Првата руна ги претставува минатите влијанија кои влијаеле на прашањето што го имате. Втората руна ги претставува присутните влијанија. Тоа може да ги претставува вашите ставови или постапки или надворешни сили кои влијаат на вашата ситуација.

Третата извлечена руна го претставува проблемот што е при рака. Тоа ви покажува каде сте во моментов во однос на прашањето.

Четвртата повлечена руна претставува акција. Тоа ви покажува што треба да направите восо цел да се продолжи со проблемот. Оваа руна можеби е малку тешка за читање, затоа погрижете се да поминете некое време медитирајќи за неа.

Последната извлечена руна го претставува исходот на ситуацијата ако го следите дејството што го предложиле руните.

Рунски намаз за напредни читатели

Ве советувам да започнете со вежбање на петте намази со руни наведени погоре, бидејќи тие ќе ви помогнат да се справите со различните значења на руните.

Кога сте подготвени, можете да го проширите ширењето на руните со цел да стекнете поголема јасност и разбирање за вашиот живот.

Овој распространување на руни вклучува да ги испуштите руните наместо да ги ставате. Треба да изберете девет руни од вашата торбичка. Држете ги во раце за момент, блиску до градите. Дозволете си да се поврзете со руните и нивната магија.

Потоа, спуштете ги руните на вашата крпа. Најважни се руните што се наоѓаат во центарот на вашата ткаенина. Тие ви ја откриваат вашата моментална ситуација и обично вклучуваат совети.

Другите руни што се распослани на вашата ткаенина ќе ги претставуваат сите други пораки што може да ги има универзумот за вас. Тие не се толку важни како руните во центарот, но сепак се работи за кои треба да бидете свесни.

Откријте ја магијата на руните денес со овие намази со руни

Овие намази со руни се дизајнирани да се поврзат со вашите предци и древнитеБогови, примање пораки и разбирање на универзумот.

Руните се неверојатно моќни, со вековна магија поврзана со нивната симболика. Работејќи со руни, можеме да стекнеме јасност и разбирање.

Важно е секогаш да се има почит кон руните. Тие се моќни духовни алатки, затоа погрижете се да одите во руните со разбирање и почит кон нивната историја!

Дали сте подготвени да ја откриете магијата на руните и да им дозволите да ве водат на вашето патување во животот? Уверете се дека го имате при рака мојот водич за руни кога правите намаз со руни, бидејќи тоа ќе ви помогне да ги научите нивните пораки!
Randy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.