3 духовни животни од Вага кои совршено го претставуваат овој знак

3 духовни животни од Вага кои совршено го претставуваат овој знак
Randy Stewart

Вагата е еден од четирите знаци на Зодијакот кој не е претставен со животно. Тоа е, исто така, единствениот знак во Зодијакот кој воопшто не е претставен со живо суштество - Вагата е Вага на правдата, нежив објект кој сепак носи големо значење за човечкото искуство.

Иако овој знак не е претставен со животно, тоа не значи дека некои животни се совршен духовен водич за Вагата.

Во оваа статија ќе зборуваме за 3 Диховни животни од Вага и како тие можат да го водат и инспирираат хороскопскиот знак Вага.

Што се духовните животни на Вага?

Вагата е знак кој сака да има се што е во ред во својот совршен однос. Управувани од Венера, тие уживаат во суштината на Венера што се однесува; правење нешта убави, здружување на елементи за да се создадат убави простори, дизајни, облека, уметност и врски и оставање простор за секое можно повторување – што може да доведе до перцепирана неодлучност.

Помалку неодлучни отколку слободоумни, Вагата, како воздушен знак кој се занимава со поврзување на подлабоко ниво, едноставно има способност да ја види вредноста во многу различни опции.

Вагите исто така имаат силно чувство за тоа што е правилно и погрешно, и иако имаат репутација дека се малку застапници на ѓаволот, тие се силен глас за правда. Работата е во тоа што Џастис не може да игра фаворити.

Затоа, не е изненадување штоВашиот живот. Пронајдете ја куќата во која паѓа Вагата во вашата табела. Ова е област од вашиот живот каде лекциите од овие духовни животни можат да се искористат и каде енергијата на Вагата ќе биде најефикасна.

Каде можете да ја внесете енергијата на овие животни во вашиот живот за да ја вратите рамнотежата?

Исто така види: 9 вообичаени ангелски симболи и знаци од вашите ангелиима низа избори од кои може да се избере кога се одредува животното на духот Вага.

Секој од нив има свој посебен квалитет кој може да дејствува како водич за Вага, како и да им помогне на другите да се поврзат и да ја разберат енергијата на Вага.

Со тоа што е кажано, ајде да ги погледнеме животните на духот Libra!

1. Сивиот волк

Сивиот волк е едно од најпопуларните духовни животни на Вага. Лесно е да се види зошто - волците се потпираат на секој член од нивната глутница за да преживеат. Секој член на пакетот има важна функција и врска со секој друг член.

Односите се една од најинтегралните функции во животот на една личност, а волците се симбол и духовен водич за врските за сите, а не само за Вагите.

Бавно и стабилно победува на ловот

Додека Бикот е претежно познат по тоа што е бавен и стабилен знак, Вагата, како нејзин пандан со кој владее Венера, може да спаѓа и во оваа категорија.

За сите делови да работат непречено, мора да се одвои време. Брзата поправка може да остави лабави краеви, а Вагите не се снаоѓаат добро со лабави краеви.

На сличен начин, волците се маратонци, а не спринтери. Тие се способни да трчаат со стабилно темпо стотици милји во текот на ноќта во потрага по плен, и додека нивниот немилосрден стремеж да набават храна за нивното семејство не секогаш резултира со успех, ако го направи тоа, деликатната рамнотежа на екосистемот живеат во би биле вознемирени,предизвикувајќи сè да тргне наопаку.

Виси во рамнотежа

Волците, и навистина, сите врвни предатори, се составен дел на секој екосистем. Кога се ловеле волци на екстремно ниско ниво на популација, популацијата на елени и елен се зголемила во поголем број.

Тие јадеа толку многу од вегетацијата што веќе немаше коренови системи за да ги задржат непроменети бреговите на реките и потоците, предизвикувајќи масивна ерозија и промена на целиот пејзаж.

Кога се сменија пејзажите, одеднаш имаше помалку ресурси за другите животни од шумата. Кога волците беа повторно воведени и популациите на елени беа контролирани, рамнотежата на екосистемот беше обновена, а шумата и сите нејзини жители повторно процветаа.

Овде има важна лекција за видот на правдата и рамнотежата што ги претставува Вагата. Додека предаторите кои убиваат плен може да се сметаат за нешто „лошо“, тоа всушност е неопходно. Има повеќе смрт без него. Вагата не секогаш се занимава со тоа што е „лошо“ или „добро“, туку што е правилно.

Говорот на телото

Волците комуницираат едни со други и воспоставуваат односи преку говорот на телото. Како духовно животно на Вага, тие претставуваат чувствителност и приемчивост. Понекогаш луѓето даваат суптилни индиции за она што го мислат без да кажат ништо, а Вагата е особено добра во подигањето на овие индиции.

За Вагите е исто така важно дазапомнете, сепак, дека тие не можат секогаш да кажат што некој мисли врз основа на нивниот говор на телото, а како луѓе, нашиот посебен вграден начин на комуникација, наместо суптилни промени во мирисот, лижењето брадата, движењето на опашката и положбата на ушите, е : разговараат едни со други.

Тоа е учење на уникатните начини на комуникација и зборување со различни луѓе каде што блескаат Вагите, а навистина и сите воздушни знаци.

Волк како мене

Сивиот волк е елегантно, убаво и восхитувачко суштество, не за разлика од хороскопскиот знак со кој има многу заедничко, Вагата. Вагите можат да научат трпеливост, приемчивост и односи со другите преку водство на духовното животно на сивиот волк.

Кои други особини на Вагата мислите дека се пример за сивите волци?

2. Зајакот

Сега, ајде да скокнеме на речиси сосема спротивниот крај на спектарот (многу Вага) и да погледнеме во друго духовно животно од Вага, зајакот.

Зајаците се нежни, но сепак им се допаѓа она што го сакаат и не се плашат да го објават. Тие се исклучително чувствителни, до точка каде што изгледаат како да избегнуваат конфликти за грешка. Сакаат да бидат околу другите и се многу приврзани и го ценат партнерството и семејството - не за разлика од волкот.

….Како зајаците

Зајаците се добро познати по една работа - плодноста. Тие се симбол на плодноста во многу религии и како знак со кој владее Венера, се добро позиционирани како дух на Вага.животно.

Вагата се занимава со односи од секаков вид, но особено партнерства. Зајаците понекогаш можат да останат партнери доживотно, но почесто се парат со кој било зајак во близина. Вагите често сакаат да имаат свој избор на партнери кога се млади, но на крајот на краиштата, за многумина, тие го бараат својот вистински партнер, некој за кој сметаат дека заслужуваат да бидат партнери доживотно.

Тие едноставно не секогаш ја наоѓаат таа личност до подоцна во животот и се забавуваат додека можат. Вагите се многу пријателски и приврзан знак и сериозно ги сфаќаат своите врски, дури и ако изгледаат како да минуваат низ нив како вода. И, како зајаци, за некои Ваги, кога ќе го најдат оној, тоа е Оној, ќе се смират доживотно. Не постои начин да се биде зајак. Или Вага!

Брчање два зајаци

Постои изрека за зајаците која може доста добро да сумира еден аспект од искуството на Вага. „Човекот што брка два зајаци, не фаќа ниту еден“. Она што ова во суштина значи е дека не можете да ја следите секоја цел.

За Вагите, одлучувањето може да биде предизвик. Тие ја гледаат вредноста во многу различни опции и не сакаат да изберат само една, од страв да не ја изберат „погрешната“ - запомнете, Вагите можат да се грижат за исправноста на нештата. Она што тие не го сфаќаат е дека со тоа што не одлучуваат, си оневозможуваат пристап до која било од можностите.

Кукавичлук, или самоодржување?

Вагите, како зајаците, можат многу да избегнуваат конфликти. Сакаат правда и правичност и се да биде точно за да нема за што да се расправаме.

Ако постои ситуација во која може да има можност за многу конфликти, многу Ваги наместо тоа може да изберат или да заминат или да дадат се од себе за да ја смират ситуацијата со своите зборови.

Повторно, ова не важи за секоја Вага - некои се среќаваат директно со конфликти во обид да избегнат иден конфликт по патот.

Зајаците, како плен животни, исто така се многу конфликтни -избегнувачки. Ќе бегаат и ќе се кријат на најмал знак на неволја. Правејќи го ова ги одржуваат во живот, но во исто време понекогаш завршуваат да ги напуштат своите деца за да ги голтаат. Зајакот знае дека има инструмент да создаде повеќе отпадоци, па затоа единствената грижа му е да избегне смрт.

Вагите може да направат некои бескрупулозни работи за да избегнат конфликт, навидум да ги напуштат другите во борба за да се „спасат“, но често го прават тоа за да се спасат од анксиозност - да бидат многу чувствителни - или со друг план на ум да се избегне конфликт во иднина. Многу малку што прави Вагата е навистина злонамерно или жестоко.

Што е, докторе?

Зајаците се нежно, чувствително животно, како Вагата. Тие можат да бидат многу приврзани кога им е удобно, но внимавајте на неволјите и претпочитаат да се држат настрана од тоанаместо да влезе во кавгата. Со тоа ќе можат да се борат за правда уште еден ден.

Кои други особини слични на зајакот мислите дека ги има Вагата?

Исто така види: Светската тарот карта 3 Значење: Љубов, здравје и засилувач; Пари

3. Гавранот

Гаврани се познати по нивната итрина и дипломатија во нивните општествени поредоци. Како и Вагите, Гавраните се способни да заземат повисоко гледиште за ситуацијата и да го сфатат најдобриот начин да ја свртат во нивна полза, по можност без потреба сами да вршат голем дел од работата.

Гавраните се многу интелигентни, социјални суштества. Докажано е дека тие се интелигентни како шимпанзата и делфините, со многу софистицирани вештини за решавање проблеми и долги сеќавања. Тие имаат и високо развиено чувство за правда.

Quoth the Raven

Гаврани се птици кои се способни да го имитираат човечкиот јазик, како и да научат други однесувања. Забележано е како ги испуштаат навртките на пешачките премини за време на црвените светла, така што автомобилските гуми ќе ги смачкаат за да го откријат месото внатре, кое потоа го собираат на следното црвено светло. Гавраните го учат моделот на црвени и зелени светла со цел поефикасно да ги добијат своите напнати оброци.

Гавраните се сеќаваат и на лица. Во една студија каде што едно лице им оставало ситници од месо и задоволства, гавранот и неговото семејство со генерации оставале подароци за човекот, додека човекот што ги антагонизирал гавраните, за возврат бил антагонизиран од гавранот и неговите групи многу генерации потоа.

Гаврани претставуваатВагите кои не избегнуваат конфликти, кои знаат кога се третираат погрешно и ќе направат се што е потребно за да ја донесат правдата на нивните антагонизатори. На истиот начин, оние кои ќе се однесуваат љубезно со нив ќе бидат наградени со добрина и знаци на благодарност.

Заговор на гавраните

Група гаврани се нарекуваат заговор - но во старите денови ги нарекувале нељубезност. Ова, се разбира, не е во согласност со Вагата, која може да биде еден од понежните знаци на зодијакот, но гавраните честопати беа предзнак за нешта како битки и масакр.

Поради нивната интелигенција, гавраните дознале дека голема група мажи во оклоп маршираат значат војна и лесно берење за оброци подоцна, и затоа тие ќе ги следат овие групи во битка, поради што тие се избрани животно од воени божества како Мориган во келтскиот пантеон.

Ова е важно за Вагата како духовно животно бидејќи покажува колку зборовите, јазикот и перцепцијата се важни. Повторно, гавраните не ја поттикнуваат битката, туку ги жнеат наградите; всушност, тие се единствените суштества за кои навистина може да се каже дека воопшто добиле нешто вредно од битката.

Дали е ова опортунизам во право? Дали е фер? Тоа е потемна страна на Вагата отколку што често се гледа, но да не заборавиме дека ова е знакот што и претходи на расположената Шкорпија - со сета нивна благост, Вагане мора секогаш да падне во стереотипот на Live Laugh Love во кој тие често се вградуваат. Понекогаш енергијата на Вагата е жестока и не простува. Но, дали е тоа нељубезно?

Равен Осврти

Гаврановите се духовно животно на Вага бидејќи тие претставуваат еден вид рамнотежа и правда помеѓу темнината и светлината, а исто така поседуваат жестоко решавање на проблеми и дипломатски умови кои често ги поседуваат Вагите.

Секогаш е добро правило да се поврзе каков било вид „измамник“ дух, како што се лисиците, којотите, гаврани, врани и слично, со воздушните знаци, Близнаците, Вагата и Водолија - како како и Девицата управувана од Меркур.

Што мислите, какви други лекции има гавранот за Вагата, како духовно животно?

Што можат да ве научат животните од духот на Вага?

Сивиот волк, зајакот и гавранот. Можеби изгледа дека овие животни немаат многу заедничко, но сите тие имаат вредни лекции да ги научат родното лице на Вага или некој што сака да ја покани енергијата на Вага во нивните животи со животински духови како нивен водич.

Со чувствителност, дипломатија, праведност, самоодржување, наклонетост и интелигенција, Вагата е лесен знак за љубов. Тие имаат вродена способност да доведат сè околу нив во рамнотежа, да ги направат своите простори убави и да ги пронајдат односите меѓу нас кои го прават животот толку вреден за живеење.

Дури и ако не сте Вага сонце, месечина или изгрева, Вагата сè уште владее со сектор од
Randy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.