Значење на тарот картата „Кец на петакули“.

Значење на тарот картата „Кец на петакули“.
Randy Stewart

Прикажан како рака која излегува од облак и држи златна паричка, Ацето на петакулите претставува и добра среќа и нови почетоци. Значи, ако Кец на петакули е дел од вашиот тарот намаз, имате среќа!

Иако петакулите најчесто се поврзани со материјалниот свет, овој кец претставува севкупен просперитет и ново можности во секоја област од животот.

Овде детално ќе разговараме за кецот на петакулите што значи и исправена и обратна положба. Ако сакате да дознаете повеќе за оваа картичка, продолжете со читање.

Клучни зборови Аце на петакулите

Пред да нурнете подлабоко во исправеното и обратното значење на картичката Ace of Pentacles и неговата поврзаност со љубовта , работата и животот, ајде прво да се запознаеме со клучните поими поврзани со оваа влијателна судска картичка за малолетната Аркана.

Преправен Нови почетоци, просперитет, добивка, стабилност, изобилство
Обратно Негативност, одолговлекување, фрустрација, лошо планирање
Да или не Да
Елемент Земја
Планета Сатурн
Астролошки знак Јарец

Опис на тарот-картичката „Кец на петакули“

Можете интуитивно да разберете многу за тарот картата со едноставно гледање на визуелните елементи што ги содржи. Затоа, за целосно разбирање на тарот картичката Аце на петакулитешто значи, прво ќе ја погледнеме неговата илустрација, бои и симболика.

Лицето на тарот картата „Кец на петакули“ има нешто што изгледа како две одделни сцени. На долниот дел на картичката е прикажана бујна градина со расцутена свода. Претставувајќи изобилство и добар принос, сликите го премостуваат јазот помеѓу физичкиот свет и нештата пошироко.

Ништо не недостасува овде и сликите ви кажуваат дека сега е време да продолжите со вашите амбиции, пари- и во однос на кариерата.

Горната половина од картичката содржи дланка со чашка во која се наоѓа златник со петкрака ѕвезда (пентаграм) врежана на неа. Раката излегува од облак, исто како асовите на другите костуми, и се чини дека сјае додека го нуди своето богатство.

Бидејќи пентаграмот ги претставува четирите основни елементи земја, оган, воздух и водата, како и духот, се чини дека магичната рака нуди многу повеќе од финансиска добивка. Поради оваа причина, кецот на петакулите претставува сеопфатен просперитет.

Правилен кец на петакулите Значење тарот

Кец на петакулите во исправена положба често претставува неочекувано. Ако оваа картичка била дел од вашето ширење на тарот, тоа значи дека е време да бидете подготвени да ги манифестирате вашите крајни желби, без разлика дали се работи за пари, љубов, здравје или кариера.

Важно е да се забележи дека Ацето на петакулите е исто така карта на заземјување и стабилност. Значи,исто како и секое семе што го добивате, мора да го наводнувате и негувате вашиот дар. Кога оваа картичка ќе пристигне, треба да го сметате за знак дека е време да се подготвите да чекорите по патот до успехот што се претставува.

Значењето на парите и кариерата

Многу луѓе сметаат дека е кецот на Пентакулите во исправена положба „лотарија“. Сепак, нејзината суштина е многу повеќе од тоа. Претставува зелено светло што ви дава зелено светло со вашите планови, особено оние поврзани со физичкиот свет.

Повеќе од сè друго, овој ас од Мала Аркана е поврзан со финансиските можности. Без разлика дали е од нова деловна можност, почеток на кариера, можност за инвестирање, нова работа или наследство од големата тетка Стела, раката на небото ви нуди финансиска стабилност.

Исто така види: 47 Најдобри тарот палуби наведени и рангирани

Дали размислувате изградба на куќа? Можеби сакате да се пробиете на нов мал бизнис? Оваа картичка со Pentacles вели дека е ваша за да ја земете само ако сте спремни да посегнете и да ја примите.

Љубовта и врските што значи

Иако генерално не се поврзуваат со љубов , исправениот Кец на петакули треба позитивно да се толкува во читањата на врската. Почесто отколку не, тоа претставува нова љубов и нов почеток со личност која ќе обезбеди стабилност.

Оваа личност можеби нема да влезе во вашиот живот како витез (или принцеза) восјаен оклоп. Но, сепак, чувството на сигурност што тој/таа ќе го донесе ќе биде здив на свеж воздух и токму она што ви треба.

Ако сте веќе во брак или во посветена врска, картичката сугерира дека нов почеток е сè уште е на работ.

На пример, може да доживеете позитивна промена во вашиот синдикат, зајакната врска или евентуално нов бизнис или комбиниран потфат да ве поврзе двајца заедно.

Ако Размислувавте да ја подигнете вашата врска на следното ниво, оваа картичка може да послужи и како добар знак.

Здравје и духовност

Бидејќи претставува холистички подобрувања, Кецот на петакулите може да отелотворува и подобрени ментални и физички сили . На пример, ако се обидувате да изгубите тежина, а оваа картичка ви пристигне, тоа е знак веднаш да преземете акција, како да започнете со медитација и редовно да вежбате. Истото важи и за духовните практики. Со што и да започнете, благословот на Ацето на петакулите сигурно ќе напредува.

Обратен кец на петакулите

Сега, ќе разговараме што значи ако сте ја извлекле тарот-картичката „Кец на пенкали“ во обратна положба.

Пари и кариера

Читателите често се згрчени пред погледот на превртениот кец на петакулите , особено во читањето фокусирано на пари и кариера. Иако е точно дека овој ас во обратна насока е предупредувачки, сепак можете да научите вредни лекции од неготоа.

Можете да го замислите Ацето на петакулите обратно како црвено светло, знак за предупредување или повик за будење, барајќи од вас да застанете каде што сте и сериозно да погледнете каде одите пред да продолжите.

На пример, треба веднаш да ги активирате сопирачките, ако сте трошеле прекумерно или влевале пари во ризични инвестиции.

Тоа исто така може да укаже дека не работите правилно финансиски планирање, што доведува до потенцијални последици за нештедење за непредвидени околности.

Иако тоа не секогаш означува финансиска пропаст, Ацето во обратната позиција е внимателен. Само треба да бидете сигурни дека засега избегнувате да преземате какви било големи ризици или одговорности.

Сега не е време да купите стан во Мексико или да планирате раскошна венчавка. Ниту, пак, е најдобро да ги потонете сите ваши заштеди во патент за нешто што сте го измислиле. Наместо тоа, преземете ги работите полека и фокусирајте се на планирање, освојување на сите несигурности и станување постабилни.

Значењето на љубовта и врските

Ако сте ја изгубиле врската, кецот на петакулите сака да црта вашето внимание на овој воочен неуспех или пропуштена шанса.

Наместо да гледате од негативна гледна точка, одвојте време да размислите за научените лекции.

Анализирајте ги вашите постапки што доведоа до овој исход и испланирајте подобар пристап за да се придвижите кон светла и подобра иднина.

Исто така види: Ангел број 9 што значи време на завршување и поддршка

Здравјеи духовност

Кецот на петакулите исто така може да претставува одложувања или пречки во вашето патување за исцелување. Тоа сугерира дека не сте размислувале многу или напор за вашето целокупно здравје.

Треба да го сметате како потсетник дека е време да се даде приоритет на вашата благосостојба и да вложите напори за поздрав начин на живот.

0>Слично, во духовноста, оваа картичка во обратна положба укажува на одвлекување на вниманието или световни грижи што го попречуваат вашиот духовен раст. Ве советува да се фокусирате на вашето вистинско духовно јас и да најдете внатрешно исполнување.

Тоа значи дека треба паметно да го искористите вашето време за да станете личноста што се стремите да бидете, и во однос на благосостојбата и духовноста.

Кец на петакулите Да или Не

Во да или не читање , Ацето на петакулите дава дефинитивно да ! Тоа е затоа што тоа е картата на нови почетоци, што значи дека секоја ваша желба е возможна со ова.

Само погрижете се да се подготвите со правилно планирање и да ја ослободите секоја негативност. Ќе треба да бидете целосно фокусирани за да ги добиете сите бенефиции што ги нуди кесот.

Кец на пентакли и астрологија

Оделот на петакулите е поврзан со земните знаци: Јарец, Бик и Девица.

Кецовите може да се гледаат како што ги претставуваат кардиналните знаци. Кардиналните знаци се сметаат за иницијатори затоа што ја отвораат вратата за новата сезона што се случува за време на нивнатавреме.

Затоа, асовите може да се поврзат со четирите насоки, четири елементи и четирите сезони; секој од нив е поврзан со специфичен кардинален знак на зодијакот.

Како таков, кецот на петакулите може да се поврзе со Јарец и Зима. Со Јарецот владее планетата Сатурн.

Важни комбинации на карти

Новите почетоци, просперитетот, добивката, стабилноста и изобилството се отелотворени од Кецот на петакулите. Исто така, кога се комбинира со други карти, Ацето на стапчињата предвидува нови почетоци и врски. Подолу можете да ги најдете најважните комбинации на картички Ace of Wands.

Ace of Pentacles and the Ace of Wands

Подгответе се за двоен благослов ако Pentacles Ace се комбинира со Ace of Wands ! Наскоро ќе процветате финансиски и со вашата кариера. Кога овие два асови ќе се спојат, нови почетоци ќе се појават насекаде.

Кец на петакулите и кецот на чашите

Наскоро ќе се најдете во нова врска (или оживеана) која ќе биде стабилна и полна со љубов. Брзо ќе бидете подготвени да го направите следниот чекор. Овој пар со кецот на чашите сугерира брак или заедничко преселување.

Кец на петакули и страница со петакли

Оваа комбинација сугерира дека сега е време да инвестирате во себе. Какви соништа имате? Во кои интереси би можеле да копаат? Страницата со петокулите покажува дека дошол новиот почетокКецот на петакулите треба да биде оној на саморефлексија и грижа за себе.

Кец на петакули и кочија

Подгответе се за патување! Кога се комбинира со кецот на петакулите, Кочијата претставува патување. Исто така, може да ја нагласи важноста да ги имате сите патни документи подготвени и на место за чување.

Ацето на петакулите и ѓаволот

Бидете внимателни за фалсификување, особено поврзано со деловни зделки. Комбинацијата на кецот со ѓаволот ви кажува дека фалсификуваните документи можат да предизвикаат многу проблеми ако не сте внимателни.

Кецот на петакулите картички

Описот на кецот на петакулите во оваа статија се базира на палубата Rider-Waite Tarot. Но, тоа не значи дека нема други убави верзии на овој Ас. Затоа, додадов некои од моите омилени кецови на оваа статија.

Декот за тарот со модерни начини е достапен сега!

Kelsey Showalter преку Behance.net

Мала искра на радост

Кец на петакли во читање тарот

Тоа е сè за кецот на Pentacles Тарот картичка значење! Се надеваме, како што предвидува оваа картичка, вашите крајни желби ќе се манифестираат! Ослободете се од секоја негативност и подгответе се преку правилно планирање. Весник за благодарност можеби е добра идеја да поканите позитивност во вашиот живот!

Дали сте почетник на Тарот? Научете како да читате Тарот во овој Водич за почетници Тарот или започнете со нашиотмини-курс за тарот со претплата на нашиот билтен за тарот!
Randy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.