Шест од петакули Тарот картичка Значење на љубовта & засилувач; животот

Шест од петакули Тарот картичка Значење на љубовта & засилувач; животот
Randy Stewart

Шестот петакула го отелотворува сето она што значи да се даде. Да се ​​биде добротворен, повеќето го гледаат како дел од добриот карактер. Размислете за Робин Худ. Бидејќи им даваше на сиромашните, тој се сметаше за богат по дух без оглед на другите недостатоци на карактерот.

Меѓутоа, не се само оние кои имаат корист од милосрдието. Аристотел го сумираше вака: „На несреќните им требаат луѓе кои ќе бидат љубезни кон нив; на богатите им требаат луѓето да бидат љубезни. такво нешто како да се биде премногу љубезен? Оваа картичка, исто така, предупредува за опасноста да не се поставуваат граници и да се дава ако тоа е на сопствена штета.

ШЕСТ ПЕНТАКУЛИ КЛУЧНИ ЗБОРОВИ

Пред да се нурне подлабоко во исправеното и обратното значење на Шестте петакли, ги запишавме најважните зборови претставени со оваа мала Аркана картичка. богатство, просперитет, рамнотежа Обратен Долг, еднострани односи, очај, зависност Да или не Да Нумерологија 6 Елемент Земја Планета Венера Астролошки знак Бик

ШЕСТ ПЕНТАКЛИ ТАРО КАРТИОПИС

За целосно да го разбереме значењето на тарот картата Шест од петакули, прво ќе ја разгледаме илустрацијата, нејзините бои и симболиката.

Богатиот човек од оваа Мала Аркана картичката е многу поинаква од онаа прикажана во Четирите петакули

Неговите пурпурни облеки и елаборираната обвивка на главата покажуваат дека тој не само што е богат, туку и сосема веројатно, кралски.

Во едната рака го држи монети што им ги дава на кутрите клекнати пред неговите нозе. Рамномерно избалансираната вага што ја држи со другата рака сугерира дека е заинтересиран за повеќе отколку да им даде неколку парички.

Додека еден од питачите ја добива својата ситна парична казна, другиот со стравопочит гледа кон дарежливиот добротвор.

ШЕСТ ОД ПЕНТАКУЛИ ЗНАЧЕЊЕ

Постојат две позиции што треба да се заземат со оваа картичка: позицијата на давателот или позицијата на примачот. Како и да е, исправените Шест петакли претставуваат позитивен исход.

Дали сте во многу стабилна положба во животот? Дали имате таленти и ресурси кои не ги користите, а кои би можеле да им помогнат на другите? Ако е така, може да размислите да го искористите она што го имате за да помогнете во подобрувањето на ситуацијата на некој друг или вашата заедница.

Ако се поврзувате повеќе со оние кои бараат помош (сите го правиме на некој начин) и имавме голема потреба за нешто, подгответе се да го примите она што го посакувате.

Шестот пентакли е многу моќен во сегашната и идната позиција какотоа зборува за давање и примање на многу потребните благослови.

Значењето на парите и кариерата

Кога се влечат во значење пари и кариера , Шестте петакли често се поврзува со следните термини:

  • вработување и вработување
  • донации
  • спонзорства
  • неочекувани падови и наследства
  • награди
  • инвеститори
  • нови деловни можности
  • победи

Ако сте сакале да започнете или финансирате нов бизнис, изгледите се добро. Помошта е при рака и сè што ви треба наскоро ќе ви дојде на патот.

Има доволно за да одите наоколу, па затоа не е неопходно да се грижите. Наместо тоа, побарајте начини да се позиционирате за да го добиете она што го чекавте.

Оние кои сакаат да направат промена во кариерата или да добијат унапредување/покачување треба да бидат воодушевени што ќе ја видат оваа картичка во нивното ширење. Со вмрежување и поврзување со оние кои имаат способност да го дадат она што го сакате, брзо ќе се искачите по скалата.

Од друга страна, ако вие сте тој што бара значајни начини да му вратите на човештвото, сега е време да се стави план во движење.

Шестот од петакули е претставник на кармичката енергија. Она што ќе го дадете во универзумот, добро или лошо, ќе ви се врати.

Значењето на љубовта и врските

Колку и да е оваа картичка позитивна кога станува збор за парите и кариерата, Six of Pentacles има интересна порака кога станува збор за врски и љубов . Општо земено, тоа сугерира врска каде што се чини дека сè е добро.

Сепак, покрај површината, постои нерамнотежа во моќта. Кога едниот дава, дава и контролира, а другиот партнер седи во позиција со помала контрола, работите се помалку од еднакви.

На пример, често се појавува кога некој се оженил со пари или во врски каде партнерот е многу поуспешен финансиски од другиот. Иако ова не е нужно лоша работа, тоа може да доведе до незадоволство од двете страни.

Исто така види: 5 најдобри љубовни магии кои всушност функционираат

Ако еден партнер, пријател или член на семејството дава и дава и дава со малку за возврат, Шестте петакли како љубовната картичка сугерира потреба да се најде рамнотежа.

Значење на здравје и духовност

Ако се борите со вашето физичко или ментално здравје , Шест петакли ви кажува дека помошта е еден од начините! Наскоро ќе станете партнер со некој кој ќе може да ви помогне да ги вратите работите на вистинскиот пат.

Истото може да се каже и за оние кои сакаат духовно да растат. Еден вид ментор ќе може да помогне во овој процес.

Можеби вие сте тој што сака да ви помогне? Споделувањето на она што го знаете или помагањето на некој друг да расте е еден од најдобрите начини да му се вратиме на нашиот свет.

ШЕСТ ПЕНТАКУЛИ ОБВРТЕНИ

Во овој пасус, ќе зборуваме малку повеќе за тоа што тоа значи дека ако сте го повлекле Шестот одТарот-картата со петакули во обратна положба.

Повеќето пресвртувања имаат значење што е сосема спротивно од она што го претставува исправената карта. Ова навистина не е случај со Шест од петакули. Наместо тоа, пресвртот ве поттикнува да ги погледнете негативностите поврзани со давањето или примањето кога нема вклучени граници.

На пример, добро е да им дадеме на нашето семејство и пријателите, бидејќи секогаш доаѓањето за спасување може да предизвика зависност . Ќе сакате да бидете сигурни дека внимателно ќе ги разгледате мотивите на секоја страна.

Не секој навистина се обидува да даде без да очекува голем поврат. Истото може да се каже и ако сте во позиција за давање.

Ако превртените шест петакули се претставиле во вашето читање, задолжително прочитајте ги внимателно сите деловни или инвестициски договори. Исто така, ќе сакате да ги преиспитате сите еднострани односи каде што сметате дека некој може да ја искористи вашата дарежливост.

Исто така, внимавајте да не собирате долгови во име на правење нешто добро. Вие сте ваш прв приоритет и толку е важно да се грижите за сопствените потреби пред да се обидете да им дадете на другите.

Исто така види: Ace of Swords Tarot Значење: Љубов, здравје, пари и засилувач; Повеќе

Шест петакули: да или не

Шестте на Pentacles е финансиска картичка која претставува и лично богатство и дарежливост. Можеби наскоро ќе добиете пари, толку многу пари што ќе можете да ги дадете на други.

Ако размислувате за инвестиција, праветенешто што може да донесе повеќе пари или да ја унапреди врската преку давање, одговорот на вашето да или не тарот прашање е да. Шест од пентакли се поврзани со хороскопскиот знак Бик. Овој знак се занимава со стабилност, изобилство и финансии. Со Бикот владее Венера, планетата на привлечноста, убавината, а исто така и изобилството.

Важни комбинации на картички

Просперитет, рамнотежа, поддршка и дарежливост. Само неколку клучни зборови кои се претставени со Шест од петакули. Исто така, кога се комбинираат со други картички, овие теми се претставени. Подолу можете да ги најдете најважните комбинации на картички од Шестте петакули.

Шест од петакули и сонцето

Шестот петакула е познат како картичка на „давање“. Кога ќе се спои со на Сонцето, треба да размислите да се фокусирате на посебна група: деца.

Ова може да значи голем број работи, вклучувајќи посвојување, згрижување, да станете учител или да поддржувате групи кои финансиски им помагаат на децата. Погледнете ги местата во вашето локално подрачје на кои можеби им требаат волонтери или донации.

Шест од петакули и царицата

Вие сте на добро место во животот! Ве опкружува изобилството како и материјалната удобност. Шестте петакули заедно со царицата ви кажуваат дека не треба да се чувствувате виновни што го имате сето тоа. Вие ги заслужувате овие работи.

Сепак, секогаш треба да го прифатиме адух на давање и благодарно срце, особено кога се работи за добротворни дела. Што имате со кое би биле спремни да се разделите за поголемо добро?

Шест петакли и десет стапчиња или пет петакли

Дали се борите со недостаток или се чувствувате како да нема доволно да се оди наоколу? Иако ова можеби е вашата сегашна реалност, таа нема да трае вечно. Можете да ја прифатите реалноста на ситуацијата без да се фатите во она што го немате.

Создадете табла за визии или напишете листа за тоа како би сакале работите да бидат и фокусирајте се на тоа. Тоа ќе ви овозможи да ги промените вашите вибрации од недостиг во изобилство.

Шест од петакулите и четирите мечеви

Иако шесте петакули обично се фокусира на давање на другите, кога паѓа со Четирите мечеви, примачот сте вие.

Дали сте биле толку фокусирани на давање на другите што сте ги запоставиле вашите сопствени потреби? Сега е време да ја свртите великодушноста навнатре и да се фокусирате на грижата за себе.

Шест од петакули и кулата

Дали сте загрижени за одредена суровост и сакате да ја преземете контролата врз ситуацијата? Оваа комбинација на картички со картичката тарот Tower ви кажува дека треба да го сторите тоа, откако ќе имате план.

На пример, некој може да биде загрижен за целата бездомност што се случува во нивниот град и да одлучи да донира време да им помогне на помалку среќните. Нашиот светне може да се смени освен ако среќните не се подготвени да застанат во одбрана на оние кои имаат проблем да го направат тоа.

ШЕСТ ПЕНТАКУЛИ ВО ЧИТАЊЕ

Тоа е сè за значењето на картичката Шест од петакли! Ако сте ја повлекле оваа картичка во вашето ширење, дали значењето има смисла за вашата ситуација во животот?

Без разлика дали сте во позиција на давател или во позиција на примач, Шестот на петакулите претставува позитивен исход.

Нашата заедница сака да слуша за читања на самото место, затоа ве молиме одвојте една минута за да не известите во коментарите подолу.
Randy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.