Значење на тарот картата Десет петакули

Значење на тарот картата Десет петакули
Randy Stewart

Десетте пентакули прикажуваат слика за тоа колку прекрасен може да биде животот кога сите во семејството се задоволни и се добро. Таа претставува и финансиска сигурност и среќа, најдоброто од двата света.

Оваа картичка прикажува цврста основа во која секој е поддржан и негуван. Кога ќе се појави, може да го сметате за знак дека се ближи некој голем настан или прослава.

Долгорочната безбедност и стабилност исто така се наѕира, но само ако сте спремни да воспоставите одредби за да го воспоставите вашето семејство иднина.

Ајде да разговараме за сè што треба да знаете за тарот картата Десет петакули, вклучително и што значи тоа во исправена и обратна положба.

Десет петакли: клучни термини

Еве резиме на клучните поими поврзани со картичката Десет од петакули што треба да ги разберете, пред да преминете на нејзините исправени и обратни значења за љубовта, кариерата и здравјето.

Исправен Наследство, изобилство, традиција, силна основа, добар семеен живот
Обратен Финансиски спорови, семејни расправии, ограничувања, разделба, општа загуба
Да или не Да
Нумерологија 1 или 10
Елемент Земја
Планета Меркур
Астролошки знак Девица

Десет петакли Опис на тарот картата

Ајде да погледнеме воилустрацијата и боите на Десетте Пентакули за целосно разбирање на неговото значење и симболика.

На прв поглед, ќе видите три генерации илустрирани на оваа мала Аркана картичка. Но, ако го земете предвид свитокот од предците што виси на ѕидот на отворената просторија, има четири.

На левата страна на картичката, дедоска фигура седи завиткана во ќебе со сложен дизајн. И тој и едно младо дете имаат испружена рака, галејќи две бели кучиња кои стојат пред нешто што изгледа како брачна двојка.

Жената и нејзиниот сопруг стојат под лакот што води до уште поголем имот. не можеме да го видиме лицето на сопругот додека неговиот грб е свртен, но она што можеме да го видиме е дека неговиот живот гледа во него со љубов.

Грозјето сместено зад патријархот и десетте петакли поставени насекаде околу картичката кажуваат симболи . Не само што ова семејство има емоционална хармонија, туку тие се и финансиски избалансирани.

Десет петакли Тарот исправено значење

Десетте петакли е за радосно да се носи семејната лоза. Ова е точна проценка, но пораката на оваа картичка е многу подлабока отколку што изгледа.

Правата десетка од петакулите претставува силни основи и традиции, конвенционални начини на размислување и ставови кои овозможија растот да продолжи со генерации.

Овие длабоки корени му овозможуваат на семејството да напредувана начин на кој инаку не би било. Но, како и со сè, мора да има рамнотежа.

Значењето на парите и кариерата

Колку и да е ова љубовна картичка, десетте петакули во финансискиот намаз тарот е прво картичка за пари и пред се. Претставува материјален и финансиски просперитет и кажува за наследство, неочекувани пари и богатство.

Не зборуваме за богатството што доаѓа од нови инвестиции, туку за „старите пари“ поврзани на некој начин со семејството.

Меѓутоа, ако поседувате бизнис или имате идеја за таков, оваа картичка сугерира дека ќе прерасне во империја многу поголема од она што се очекуваше.

Исто така, може да предвиди некој вид финансиската стабилност што доаѓа од неочекуван извор. Големиот вујко Херберт да те именува во неговиот тестамент не е далеку ако се појави Десетката од петакулите.

Друга можност со оваа картичка е да ја поставите самата основа. Наместо да чекате нешто да ви биде предадено, мора да почнете да се подготвувате за идните генерации.

Ова може да вклучи правење сопствени инвестиции, посредување за нов договор или поставување волја.

Значењето на љубовта и врските

Лицето на Десетте петакули е украсено од целосно семејство. Ова го прави прекрасно четиво за слободни и посветени луѓе кои сакаат да знаат „Дали тој или таа е оној за мене“?

Ако сакате деца и стабилен домашен живот, оваа Мала Арканакартичката е сигурно знак за добредојде. Домашната хармонија, семејната стабилност, сигурноста во врската и брачното блаженство има изобилство.

Ако работите сè уште не се убави, можеби би сакале да ги погледнете Десетте петакули како објаснување наместо како исход.

Дали наследените прашања, како што се мешањето на свекорот или проблемите со злоупотреба на супстанции, ви стојат на патот на целост? Посочувањето на вашите проблеми и дискусијата за нив од место на љубов и взаемно почитување е првиот чекор.

Истото важи и ако сте отуѓени од член на семејството или пријател и се надевате дека ќе се помирите. Оваа картичка сугерира дека ако преземете акција, исходот ќе биде позитивен. Сепак, тоа нема да се случи без вие да играте составен дел во процесот.

Значење на здравјето и духовноста

Во здравјето Читање на тарот , предлага Десетката од петакулите дека можеби се борите со физичко или ментално здравје кое има генетска врска.

Дијабетесот, срцевите заболувања и другите нарушувања често се поврзани со нашата лоза на предците. Се разбира, постои аспект на ДНК, но многу луѓе веруваат дека постои и енергетска врска.

Направете го вашето здравје приоритет и искористете го она што го знаете за минатото за да помогнете во изградбата на посилна иднина.

0>Можете да размислите и за медитација и преуредување на чакрата ако сметате дека проблемот е повеќе поврзан со духот отколку со телото.Значење

Имајте на ум дека бројот десет може да го претставува и почетокот и крајот. Тоа значи дека исто како што Десетте петакули може да означат почеток на големо наследство, исто така може да значи и затворање на едно поглавје.

превртената десетка од петакулите често претставува загуба кога доаѓа до пари, семејна стабилност, пријатели, па дури и здравје. Може да предвиди и семејни расправии околу пари, разделба, па дури и развод.

Оваа десетка е карта на ограничување, која покажува како присилувањето на одредени улоги засновани на традицијата може да остави личноста да се чувствува ограничено.

0>Дали имате проблем да бидете свои и да го живеете животот како што сакате затоа што се плашите што мислат другите? Дали размислувате да ставите крај на врската или пријателството што повеќе не ви служи?

Колку и да е болно, отфрлениот Десет петакули сугерира дека можеби е најдобро.

На крајот на краиштата, Доживотниот успех бара врски кои се силни и суштински. Ако сакате богатство, семејство, па дури и само мир, задолжително е да изберете кој мудро влегува и останува во вашиот живот.

Пари и кариера обратно значење

Обратна десетка од петакули може да биде предупредување за финансиска загуба или нестабилност во вашата кариера. Тоа може да укажува и на незаконски или неетички практики на вашето работно место. Оваа картичка може да сугерира дека сте на традиционална работа која го ограничува вашиот потенцијал или ви недостасувабезбедност.

Во однос на финансиите, обратната десетка од петакулите може да означи неочекувани неуспеси, банкрот, долгови, па дури и спорови за наследство или пари.

Тоа значи дека треба да бидете дополнително внимателни со вашите финансиски одлуки и избегнувајте какви било сомнителни зделки или ризици.

Љубовта и врските обратно значење

Во љубовното читање тарот, обратната Десетка од петакулите носи предупредувања и предизвици во односите. Ако моментално сте во врска, изгледот на оваа картичка означува несигурност, нестабилност или можност за развод.

Вашата врска може да нема цврсти основи и можеби ќе дадете приоритет на материјалистичките стремежи пред емоционалната поврзаност и семејните вредности . Расправиите околу парите или финансиските оптоварувања можат да ја затегнат врската.

За самците, обратната десетка од петакулите укажува на недостаток на подготвеност за посветена врска. Можеби барате случајни врски или истражувате неконвенционална динамика на односите.

Важно е да се земат предвид потенцијалните предизвици и неконвенционалните патишта што може да се појават во вашиот љубовен живот.

Здравје и духовност обратно значење

Во однос на здравјето, обратната Десетка од петакулите сугерира неочекувани и потенцијално генетски здравствени промени.

Исто така види: 5 најдобри книги за дланка за подобрување на вашите вештини за читање на дланка

Во духовен контекст, обратната Десетка од петакулите означува потенцијална пречка за наоѓање вистинско исполнување. Може да укаже на анпрекумерно фокусирање на материјализмот, што доведува до недостаток на топлина и поврзаност.

Исто така види: Како да започнете весник за соништата: Совети, придобивки и засилувач; Примери

За да најдете среќа, ќе треба да го пренасочите своето внимание кон вашиот внатрешен дух.

Покрај тоа, оваа картичка може да укаже на подготвеност за истражување на неконвенционални духовни патишта, отцепување од традицијата и прифаќање нови можности. Останете отворени за ова истражување.

Десет петакли: Да или не

Десетте петакли обично укажуваат „да“ во да или не читања, особено за оние кои имаат прашања во врска со врските, пријателите или семејните грижи.

Оваа картичка претставува среќен и здрав домашен живот со многу пошироко семејство во близина. Ако копнеете по нешто, но не сте сигурни што е тоа, човечката поврзаност може да биде одговорот.

Десетте пентакли и астрологијата

Десетте пентакли се поврзани со хороскопскиот знак Девица, управувана од Меркур. Девиците главно се сметаат за логични, практични и систематски во нивниот пристап кон животот.

Овој знак владее и со дигестивниот систем, што ги прави Девиците особено прилагодени на состојките кои сочинуваат целина - не само во храната, туку исто така и во сè друго.

Важни комбинации на картички

Семејно богатство, раѓање, семејни прослави и нови приходи. Исто така, во комбинација со други карти, присутно е семејството, кое е главна тема на Десетте петакли.Fortune

Овој спарување предвидува генерациско богатство и семејно богатство. Она што го сакате за вашата иднина не е само финансиска стабилност за себе, туку и за целото семејство. Клучот е да се најдат начини да се постигне ова.

Дали постои семеен бизнис што би можеле да го започнете? Дали има инвестиции што би можеле да ги направите за да донесете профит доволно долго за да им помогнете на оние што ги сакате? Тарот-картичката „Тркало на среќата“ ве поттикнува да се вртите.

Десет петакли и четирите стапчиња

Наскоро ќе се случи семејна прослава кога ќе се појави Четирината на стапчињата! Без разлика дали станува збор за достигнување, ќе прославите или посебен празник, настанот ќе ги зближи вашите најблиски.

Можностите вклучуваат семејно обединување, туш за бебиња или свадба. Прегрнете ги среќните времиња што претстојат.

Десетте петакули и кецот на чашите

Кога Десетте петакули и кецот на чашите ќе пристигнат заедно, тие не доаѓаат со празни раце. Нивниот подарок: сосема нов пакет на радост. Ако сте се занимавале со неплодност, не грижете се.

Се чини дека вашите соништа за ново бебе ќе се остварат. Ако не сте вие ​​тој што копнеете по дете, некој од вашето семејство наскоро ќе го очекува.

Десет петакли и две или три прачки

Прегрнете ја оригиналноста. The Two of Wands сугерира дека барате начин да донесете нови приходи. Ако е така, побарајте неконвенционални начини. Дали иматаленти што ги поседуваш? Можеби постои семејна трговија или вештина што можете да ја искористите.

The Three of Wands препорачува да се истражуваат непознати области. Пробајте нешто ново! Можностите се бескрајни, но се додека размислувате надвор од кутијата, вие сте на вистинскиот пат.

Десет петакула дизајни на тарот карти

Иако ги пишувам сите описи врз основа на Рајдер-Вејт тарот шпил, не значи дека користам и други палуби. Подолу додадов некои од моите омилени тарот картички „Десет пентакли“.

Декот за тарот со модерен начин е достапен сега!

Мала искра на радоста

Десет пентакли во читање

Ако сте ја извадиле тарот картичката Десет петакли во вашето ширење, дали значењето има смисла за вашата ситуација во животот?

Нашата заедница сака да слуша за читања на самото место, затоа ве молиме одвојте една минута за да не известите во коментарите подолу!

Ако сè уште сте почетник на Тарот и сакате да знаете повеќе за тоа како да започнете да читате тарот картички, проверете нашиот водич за тарот почетници!
Randy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.