Преглед на Spirit Animal Oracle: волшебна палубата за водење

Преглед на Spirit Animal Oracle: волшебна палубата за водење
Randy Stewart

The Spirit Animal Oracle е прекрасен шпил со 68 карти. Создаден е од Колет Барон-Рид, меѓународно признат експерт за пророштво, а објавен од Хеј Хаус.

Оваа палуба е посветена на вишите духови на различни животни, птици, риби и инсекти. Навистина е неверојатна и волшебна оркулска палуба, со прекрасни слики од животни направени во дигитален фотореалистичен стил помешани со апстрактни елементи.

Декот на Spirit Animal Oracle потекнува од идејата за Spirit Animals и верувањето дека духовите и душите на животните можат да нè водат.

Со оваа палуба, можеме повторно да се поврземе со природниот свет и секој жив дух. Тоа не потсетува на тоа колку сме блиски со животните и како можеме да ги вклучиме нивните духови во нас.

Што е Oracle Deck?

Spirit Animal Oracle шпил е палуба на оракул, а не палубата на Тарот. Палубите на Oracle се разликуваат од палубите на Тарот бидејќи можат да бидат за сè и не мора да следат одредена структура.

Поради широката разновидност на палуби на оракулите, има по нешто за секого. Тие често ќе не учат за духовноста и како можеме да работиме на себе на позитивен начин.

Преглед на Spirit Animal Oracle Deck

Сега знаеме што е Oracle deck и што е Spirit Animal Oracle deck, можеме да започнеме со прегледот!

Кога првпат слушнав за оваа палуба бев навистина возбуден поради тоа.Современиот свет може да нè натера да се исклучиме од природата и животните, а оваа палуба на пророците е прекрасен и достапен начин за повторно поврзување и учење.

Кутијата е направена од дебел картон, а нејзината предна страна е всушност капак што можете да го подигнете и да го расклопите, откривајќи го водичот и палубата под неа. Навистина ми се допаѓа дебоксирањето на ова и како се отвора, се чувствува како да се расплетуваш малку магија!

На внатрешната страна на кутијата ни е кажано дека „духовите што живеат во природниот свет има многу да сподели и тајните на нивниот заборавен јазик сега ви се достапни“. Ова навистина ја поставува сцената за палубата и не потсетува зошто сме тука; да учиш и да растеш со природата.

Планката го олеснува вадењето на картичките и прирачникот од кутијата. Кутијата е навистина цврста што значи дека можете да ги чувате палубата и водичот кога не ги користите.

Исто така види: Ангел број 6 Што се обидуваат да ти кажат твоите ангели?

Навистина ми се допаѓаат пастелните бои на кутијата и дизајните кои следат низ пакувањето и палубата.

Водичот

Водичот е со големина на картичките и со пристојна дебелина. Содржината е испечатена со црно-бело мастило, а описите на картичките се прилично детални.

Ќе најдете и инструкции за користење на оваа палуба и неколку намази, што е навистина корисно ако сте нови во Oracle палуби. палубата работи со обратни картички, и тие се опишанидетално во прирачникот. Ако картичката е обратна, пораката е заштита. Ова значи дека кога ја користите палубата, ќе мора да обрнете дополнително внимание на она што оваа картичка се обидува да ви каже.

Картичките

Секоја картичка во палубата Spirit Animal Oracle има слика на одредено животно и порака со совет што животното сака да ја пренесе. Бидејќи пораката на животните е напишана на картичката, можете да ја прочитате оваа палуба интуитивно без да морате премногу да го консултирате водичот. Секоја порака за навестување на картичките може да ја поттикне вашата фантазија и да ве води во вистинската насока.

Картичките се прилично големи и дебели, што е вообичаено за оракулските картички објавени од Hay House. Тие се чувствуваат силни и квалитетни, што значи дека не сте премногу загрижени за прекумерна употреба.

Кога ќе ја превртите секоја картичка, ќе бидете пречекани со пастелен дизајн на мандала. Навистина ми се допаѓа употребата на бои во оваа палуба на пророчиштата и колку тие ве смируваат. Ми се допаѓаат и шаблоните на мандалата кои се содржани на одредени картички во палубата. Тие навистина прават картичките да се чувствуваат духовно и мудро.

Читањето со Spirit Animal Oracle е лесно и забавно! Навистина добра палуба е секое утро да изберете картичка за да ве води. Но, можете да правите и намази со картички кои ве водат генерално во животот.

Користење на картичките во ширење

Мислев дека ќе биде такабиди добра идеја да ја користиш палубата Spirit Animal Oracle за ширење за да ти покаже како можеби сакаш да работиш со неа. Решив да извадам три карти за да видам како животинските духови можат да ме водат. За ова општо читање ги добив Волкот, Мачката и Враната.

Волкот ме потсетува да ги слушам сите знаења и искуства што ги стекнав. Поради моите искуства, јас сум мудар. Бидејќи Мачката следи, ми кажува дека мојата мудрост и знаење ме направија слободен и независен.

Враната ми кажува дека мојата мудрост и независност ме направија поблиску до мојот дух. Ме потсетува дека морам да создавам, да растам и да го следам патот кон духовно просветлување.

Како што можете да видите, навистина е лесно да се чита со овие картички интуитивно. Сликите на нив се толку убави и сите содржат брилијантна енергија на мудрост и водство.

Дали Spirit Animal Oracle Deck е за вас?

Палубата Spirit Animal Oracle има земјено чувство и е совршена за луѓе кои сакаат животни и работат со животински тотеми. Тоа е исто така одличен начин да се поврзете со вашата животинска духовна страна и да ја искористите природата за да ве води во животот.

Ми се допаѓа да работам со оваа палуба и да ја користам за да растам и да бидам воден во секојдневниот живот. Важно е да се потсетиме на природниот свет и животните кои се насекаде околу нас, и мислам дека палубата Spirit Animal Oracle го прави тоа прекрасно.

Исто така види: 12-те закони на универзумот: Како овие важни ...ПОГЛЕДНИ ЦЕНА
  • Квалитет: Дебели, висококвалитетни мат картички.
  • Дизајн: Дизајн без граници, пораки на картички, стил на дигитален апстрактен реализам, смирувачки и спокојни бои.
  • Тешкотија: Лесно се чита интуитивно дури и за почетници.

Што мислите за палубата Spirit Animal Oracle? Дозволете ми да знам во коментарите подолу!

Прелистување на видеото со Oracle Deck Spirit Animal
Randy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.