Правда Тарот картичка Значење: љубов, здравје, пари и засилувач; Повеќе

Правда Тарот картичка Значење: љубов, здравје, пари и засилувач; Повеќе
Randy Stewart

Дали некој ви згрешил, или уште подобро, дали сте повредиле некого? Сега е време да ги средите старите сметки, да преземете одговорност за вашите постапки и да чекате да се смири прашината. Картичката број XI (или понекогаш број XIII) се нарекува Правда , а неговото значење е токму тоа.

Правдата се фокусира на исправање на нашите грешки, добивање на она што ни го должиме и кармички резултати (и двете добро и лошо). Обично тоа е поврзано со правниот систем, но не сите сметки ќе се решаваат на суд.

Многу животни лекции се одвиваат во арена што е исклучена од судиите и поротниците. Една одлична работа во врска со оваа картичка е тоа што таа секогаш носи фер исход што ќе го изедначи полето за игра за сите вклучени.

ПРАВДАТА ТАРОТ КАРТИ КЛУЧНИ ЗБОРОВИ

Пред да се нурнете подлабоко во исправено- и обратно Значењето на тарот-картичката за правда и нејзината поврзаност со љубовта, работата и животот, подолу е брз преглед на најважните зборови поврзани со оваа картичка Голема Аркана.

Преправен Праведност, интегритет, правни спорови, причина и последица, животни лекции
Обратно Неправда, нечесност, непреземање одговорност, измамнички практики, негативна карма
Да или не Неутрална

ПРАВДАТА ТАРОТ ОПИС КАРТИЧКАТА

Облечена во црвена наметка, Лејди Џастис носи и круна и подигната вага. Оваа вага е симбол за разумни и без предрасудиодлуки.

Мечот во нејзината друга рака ја претставува „брзата рака на правдата“ која е подготвена да заврне врз сите нас, доколку направиме погрешни избори. Физички потсетник за исходот од нашите постапки, таа ги претставува и правичноста и законот.

Важноста од посветеноста на чесноста, барањето еднаквост и урамнотежувањето на сите фактори блеска преку оваа картичка на Големата Аркана.

4>ЗНАЧЕЊЕ НА ПРАВДАТА КАРТА НА ПРАВДАТА

Во исправена положба, Тарот картата на правда претставува причина и последица, како и урамнотежена мисла и акција.

Постојат моменти кога се наоѓаме себеси жртви на туѓа злонамерна намера. Ако на кој било начин ви е направена неправда, правдата доаѓа за да ги врати рамнотежата и редот.

Ова не значи дека работите ќе се одвиваат токму онака како што вие би сакале. Сепак, повлекувањето на оваа картичка при читањето ја поддржува изреката „Сè е добро што завршува добро“.

ЗНАЧЕЊЕ ПАРИ И КАРИЕРСКА КАРТИЧКА ЗА ПРАВДА

Дали некогаш сте ја слушнале фразата „ги добивате вашите само десерти ?“ Ова значи дека конечно ќе го добиете она што ви го должиме.

Кога станува збор за пари, тарот-картичката Justice рачно ќе ви ги достави сите „само десерти“ што можеби ги очекувате, правејќи многу среќна картичка во финансиските читања.

The Modern Way Tarot®

Истото важи и за драмата на работното место и пријателството. Ако некој ви згрешил, подгответе се јавно да бидете оправдани.

КакоШто се однесува до предупредувањата, правдата испраќа јасна порака: не учествувајте во какви било корумпирани или измамнички практики. Иако шемите за брзи пари можат да бидат примамливи, тие секогаш доаѓаат со кармички багаж. Најдобро е да се насочите јасно.

Исто така види: Ангел број 933 - Храброст во акција

ЗНАЧЕЊЕ НА ЉУБОВ И ОДНОСИ

Во арената љубов и врска , картичката Тарот на правдата претставува одлуки и избори. Дали ја знаете вашата вредност? Да се ​​задоволите со помалку отколку што заслужувате, без разлика дали сте слободни или посветени, никогаш не е опција.

Понекогаш тоа значи да останете сингл дури и кога ќе видите дека сите други се свршуваат или венчаат. Други времиња тоа значи напуштање на врската што некогаш сте ја негувале. Правдата ве поттикнува прво да бидете верни на себе, а потоа да продолжите напред.

Ако поминувате низ крајот на врската, може да се наѕира правна битка. Тешко е да се каже дали работите ќе (или нема) да одат во ваша корист. Сепак, правдата може да претставува животни лекции кои ќе ви помогнат да се издигнете на повисоко ниво без оглед на исходот.

ЗНАЧЕЊЕ НА ЗДРАВЈЕТО И ДУХОВНОСТА

Оваа Тарот карта на правдата е прилично јасна , кога станува збор за здравјето и духовноста , барем. Правдата е за рамнотежа во секоја област од животот. Дали се грижите за себе онака како што треба да бидете? „

Грижата за себе“ стана толку преупотребуван термин што повеќето од нас го занемаруваат кога ќе го видат. Но, грижата за вашиот ум, тело идухот е вашата најважна работа.

Ако ве обзема помислата на ова или не знаете од каде да започнете, почнете полека. Размислете за три цели и преземете бебешки чекори кон секоја пред да го дознаете тоа, целосна рамнотежа!

Исто така види: 5 духовни животни од Стрелец кои го водат овој хороскопски знак

ЗНАЧЕЊЕ НА ТАРОТ КАРТИЧКАТА ОБРАНЕТА ПРАВДА

Постои некаков вид нерамнотежа. Обично, Правдата се појавува во обратна позиција кога вие или некој друг сте малтретирани.

Лажноста и одмаздољубивоста исто така може да бидат во игра. Дали чувствувате дека сте жртви? Дали некој е искрен или измамник?

Запомнете, единствената личност што можете да ја контролирате сте вие. Одолејте се на нагонот да возвратите или да барате одмазда. Преземете одговорност за сопствените постапки и одлуки. Кармичката правда ќе се погрижи за останатото.

Обратна тарот-картичка Justice исто така може да укаже на неетичко дело или дејство каде што не сте ја преземале вашата одговорност. Дали се обидувате да побегнете од последиците на ова дело? Дали во исто време ја јаде вашата свест?

Ако е така, запомнете дека не можете да го промените минатото или да ги поништите вашите постапки. Наместо тоа, преземете ја вашата одговорност, учете од вашите грешки и продолжете понатаму!

Правдата во читање да или не

Правдата е сè за правичност, рамнотежа и неутралност. Поради оваа причина, тоа не е картичка што вообичаено се користи за одредување да или не.

Ако барате само ваков тип на одговор, поставете си ги овие прашања:Дали _____ е во мој најдобар интерес? Дали _____ ќе влијае негативно на мене или на некој друг?

Ако добијам да (или не) дали навистина ќе бидам среќен? Медитирањето на овие прашања ќе ви ги даде одговорите што ги барате.

Важни комбинации на тарот картички за правда

Правдата се фокусира на добивање на заслуженото и кармички резултати (и добри и лоши). Исто така во комбинација со други картички претставува правичност, интегритет, правни спорови. Подолу можете да ги најдете најважните комбинации на тарот картички Justice.

Justice and the Tower

Кога овие две Major Arcana картички ќе се спарат заедно, хармонијата е на пат да се врати - но не пред периодот на тешка промена, на што укажува Кулата

Понекогаш мора да бидеме спремни да одиме низ огнот за да дојдеме до она што чека од другата страна. Колку и да е тешко, не се спротивставувајте на промената или избегнувајте ја болката. Претходно бевте во погрешна насока, но возможен е пресврт.

Правда и суд

Многу луѓе ги мешаат овие две карти. Иако тие имаат некои сличности, постојат клучни разлики помеѓу двете. Правдата обично го претставува периодот на донесување одлуки, додека пресудата го симболизира времето веднаш по кога сè е ново.

Кога се комбинираат заедно, двете картички бараат од вас да направите две работи: да го прифатите вашето минато и да одлучите за вашето идниот пат.

Нема корист од засолнувањето на вина или срам. Прифативашите грешки и какви било последици што се манифестирале поради претходни одлуки. Само тогаш ќе бидете подготвени да се издигнете на ново вибрационо ниво.

ПРАВДА И СИЛА

Времињата за предизвици се пред вас (или тргнувате на вашиот пат), а подготовката е клучна. Кога Правдата и Силата се поврзуваат во читање, вашите духовни водичи сакаат да знаете дека имате моќ да победите во војната.

Ова не значи дека ќе биде лесно. Одвојте малку време да бидете сами и искористете ја вашата внатрешна моќ. Кои вештини ги имате за да ви помогнат да ги поминете тешките денови што претстојат? Оклопете се со овие.

ПРАВДА И ИЕРОФАНТ ИЛИ ЦАРОТ

Тарот на правдата често претставува правни работи, а кога се поврзува со јерофантот или императорот, ова значење се засилува. Ако моментално не сте во правна битка, може да се наѕира.

Или можеби, треба да продолжите со претпазливост кога станува збор за прашања од законот или регулативата.

Ако сакате да ја помирите ситуацијата, оваа комбинација сугерира дека ситуацијата ќе излезе сама по себе на начин кој е фер за сите страни.

ПРАВДАТА ТАРОТ КАРТИЧКА ИНСПИРАЦИЈА

Иако ги пишувам сите описи врз основа на Палубата на Rider-Waite Tarot, тоа не значи дека користам и други палуби

И има толку многу прекрасни палуби таму! Можам да се изгубам прелистувајќи и барајќи на интернет убави картички тарот.

Подолу можете да најдетемал избор на прекрасни тарот картички Justice. Ако сами креиравте тарот-картичка Justice и сакате да го споделите ова, би сакала да слушнам од вас!

Земете ја оваа палуба сега од Amazon

The Justice – Mariana Меира преку Behance.net

Правда – Кори Тарнер преку Behance.net

КАРТИЧКАТА НА ПРАВДАТА ВО ЧИТАЊЕ

Тоа е сè поради значењето на тарот-картичката Justice! Не можете да се наситите? Научете како да читате Тарот во овој Водич за почетници на Тарот или прочитајте повеќе за другите главни картички на аркана овде

Ако сте ја повлекле картичката Тарот Правда во вашето ширење, дали значењето има смисла за вашата ситуација во животот?
Randy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.