Кој е Архангел Уриел? Ангелот на вистината

Кој е Архангел Уриел? Ангелот на вистината
Randy Stewart

Дали некогаш сте се запрашале кој ве чува? Дали добивате знаци од вашите ангели, но можеби не сте сигурни кои од нив? Имате толку многу ангели кои внимаваат на вас, за кои можеби сè уште не сте ни знаеле!

Еден од многуте набљудувачи што ве бараат е Архангел Уриел . Но, каква може да биде неговата порака? Зошто можеби сакате да препознаете и да се поврзете со такво божествено суштество?

Ајде да научиме за овој Архангел заедно.

Кој е Архангел Уриел?

Архангел Уриел е еден од примарни Архангели посветени на заштита и зачувување на човештвото. Тој престојува и работи напорно за да чува над нас со архангелите Рафаел, Михаил и Гаврил.

Пораки на Архангел Уриел

Архангел Уриел е ангел на вистината, мудроста и верата да се бараат и двете од овие работи. Тој е таму за да ви помогне на вашиот пат подобро да се поврзете со божественото или ви помага да ги слушате божествените пораки и присуство.

Уриел е исто така поврзан со услугата. Исто како што ни служи нас, Архангел Уриел најдобро се поврзува со нас кога им служиме на другите. Тој ја знае важноста на вистината, на знаењето и колку е најважно кога се споделува. Божествената порака не може едноставно да биде позната од сите нас; мора да се сподели, а Архангел Уриел многу ја цени услугата.

Уриел го бара коренот на сета вистина, и лична, професионална и божествена. Дали некогаш сте се исплашиле да ја слушнете вистината?Архангел Уриел може да се смета за застрашувачки поради оваа и само оваа причина.

Тој може да се појави кога не сте подготвени или не очекувате да ја слушнете вистината. Не ги игнорирајте неговите знаци и поттикнувања и не плашете се од него! Вистината можеби е тешко да се слушне, но толку е важно да ја слушате и да дозволите промени во вашето срце.

Архангел Уриел никогаш не би ве водел по неизвесен пат без причина. Тој е тука за да ве поддржува на вашето патување, овозможувајќи ви да ја кажете својата вистина и да станете најдобрата верзија од себе.

Како што сум сигурен дека сте слушнале претходно, вистината ќе ве ослободи. Архангел Уриел сака да отфрлите се што ве спречува и да станете вашето најчесно јас!

Водење на Архангел Уриел

Името на Уриел се преведува на „светлина Божја“, што значи ништо помалку од осветлува за вас на вашето патување. Архангел Уриел ве води да ја пронајдете вашата вистина, а тоа вклучува и осветлување на она што може негативно да влијае на вашето патување.

Тој ќе ви се појави и може да ви ги покаже многуте несовршености во вашиот живот. Тој исто така може да се појави многу ненадејно и силно, како молња. Тој е таму за да ви даде искра на инспирација и да ви покаже нешто што можеби не сте го забележале досега.

Можеби се чувствувате како вашиот живот да е под микроскоп, да се анализира и прилагоди според желбите на Уриел . Не се бори со ова чувство; го прегрне она што тојзнае да биде вистина и светлина. Верувајте во неговата мудрост и ќе имате голема корист!

Како да го препознаете архангел Уриел

Како и повеќето пораки од нашите ангели, може да се покаже тешко да се препознае дека архангел Уриел допира до нас. Сепак, постојат многу знаци и пораки кои би можеле да значат дека тој се обидува да стапи во контакт.

Се е прашање на тоа да ги знае знаците и да стекне навика да ги гледа тие знаци!

Соништа

Архангел Уриел најчесто допира преку пророчки визии. Што може да значи ова за вас? Нашите ангели често комуницираат преку нашите соништа, бидејќи сме поподложни да ги слушаме нашите ангели додека сме во состојба на сон.

Но, како можеш да кажеш пророчка порака од сон, а камоли порака од самиот Уриел? За среќа, Архангел Уриел има уште неколку знаци и кажува за да можете лесно, без двоумење да дознаете за неговото присуство!

Искрите

Често се поврзуваат со електрична енергија поради начинот на кој тој ги искри нашите умови со инспирација , Уриел може да се најде во врска со чудни електрични појави. Тој може да се појави кога вашите светилки трепкаат или со поголема веројатност да се манифестира во денови во кои се предвидува бура.

Упатство

Во помалку буквална смисла, може да го почувствувате присуството на Уриел и да го препознаете кога настапувате должности со кои директно се занимава и ги цени.

На пример, ако служитедругите и чувствуваат топла светлина врз вас, ова може да биде Уриел кој ви кажува дека правите добро. Тој, исто така, може да ви го даде своето присуство кога учите, вршите каков било вид на самопомош или подобрување, и може да ве води по вистинскиот пат ако барате некоја вистина!

Физичка форма

Некои луѓе известуваат дека го виделе Архангел Уриел во физичка форма, иако се разбира дека не е забележан дефинитивен идентитет.

Како и сите ангели, Уриел се појавува различно на секој поединец. Тој може да се манифестира во попријатна физичка форма, но може да остане како енергија, светлина или едноставно визија или меморија. Енергијата на Уриел е пријавена дека се чувствува многу возбудлива и сигурна, помашка енергија од другите ангели.

Слично како вистината, присуството на Архангел Уриел може да биде огромно и неочекувано, но тој ви се појавува само за да ви помогне и да помогне во која било вистина што сакате да ја барате. Ако знаете дека барате одговори, но не знаете од каде да започнете, внимавајте на знаци од самиот Уриел!

Број на Архангел Уриел

Како што се појавува Архангел Уриел кога барате повисока вистина и лична поврзаност со Божественото, број 1 не може а да не дојде на ум. Ова е очигледно бројот на јас, голем број на личен раст и сила.

Уриел ја носи со себе светлината Божја и неговите божествени учења, па така ангелот број 111 е најстариотсилно поврзани со Уриел

Таткото, Синот и Светиот Дух се директно поврзани со 111, а Уриел ја држи нивната светлина во него. Тој може да ни ја покаже оваа светлина без да ни наштети и верува во нас да го искористиме ова неверојатно знаење за да се подобриме себеси.

Време е да станете и да се поставите на пиедестал! Другите ќе бидат привлечени кон вас и ќе го посакуваат вашиот совет или мудрост. Ова е време за вашиот пат да се промени и на подобро! Со помош на Архангел Уриел, можете да постигнете сè.

Бројот 1 може да се однесува на само-подобрување, а Уриел сака прво да си помогнете себеси. Сепак, Уриел ја разбира и важноста да им служиш на другите.

Само вие можете да се поврзете со луѓето на свој посебен, индивидуален начин. Никој не може да им служи на другите како што можете да им служите на другите, без разлика дали тоа е преку напорна физичка работа, споделување на сопственото знаење или искуства или сочувствителна прегратка.

Нема ништо како да им служите на вашиот ближен, преку малку или големи дела на добрина и сила. Ангелот број 111 е сè за автентичноста и соодветно изразување на тоа.

Уриел верува во вас и во вашето најискрено јас! Нема потреба да бидете некој друг за да ги остварите вашите соништа и да се подобрите себеси како и другите.

Како да се поврзете со Архангел Уриел

Постојат многу начини да се поврзете со Архангел Уриел, во зависност од тоа што ви е удобносо. Молитвата е обично најочигледниот избор, но некои други ангелски знаци и симболи може да се искористат за да се максимизира вашата врска со самиот Архангел Уриел! Овде се корисни и да имате олтар или свет простор, како и запознавање со медитацијата.

Ангел број 111

Ако сте го гледале ангелот број 111 често, Архангел Уриел можеби веќе посегнува до вас преку овој број.

Тоа директно одговара на него и е лесен знак што вашите ангели можат да го испратат за да ве предупредат за нивното присуство. Обрнете внимание и забележете ги знаците на оваа бројка. Ако гледате дека често се повторува, Уриел можеби се обидува да ви каже нешто!

Можете да го користите и овој број за да го повикате Архангел Уриел. Запишете го, поставете го на вашиот олтар и наполнете го со намера да допрете до Уриел.

Исто така види: Ангел број 1222 Што значи да се види 12:22?

Тој може да ве слушне и да одговори со бројот на свој начин. Никогаш не заборавајте на вредноста на медитацијата и концентрацијата кога станува збор за броевите на ангелите; малку дополнителен напор оди далеку!

Ангелска боја Црвена

Архангел Уриел се поврзува со црвената боја и со проширувањето на црвениот ангел светлосен зрак. Ова значи дека е поголема веројатноста дека Уриел ќе се поврзе со одредени предмети, денови или симболи.

Црвениот ангелски зрак директно зборува за да им служи и да им служи на оние на кои им е потребна вашата мудрост и инспиративно јас. Можеби се чувствувате повеќе поврзани со АрхангелУриел ако им служите на другите!

Кристали

Различни кристали може да се користат за поврзување и со Архангел Уриел. Со оглед на неговата контрола над црвениот ангелски зрак, некои кристали директно одговараат на ова.

Некои од нив се килибар, базалт и огнен опал. Чувањето на некои од овие кристали на вашиот олтар или во вашиот дом, наполнети и исполнети со намера, може да ви помогне да се поврзете со Архангел Уриел.

Петок

Петок е ден во неделата поврзан со црвен ангел светлосен зрак. Ова би бил најоптималниот ден за молитва, медитација и полнење на вашите кристали за најдобро размислување и повикување на Уриел.

Се разбира, можете да му се обратите во секој ден, кога и да имате потреба, но ако не сте навикнати да ги повикувате вашите ангели, изборот на нивниот претпочитан ден од седмицата секогаш помага во вашата врска!

Молитва на Архангел Уриел

Исто како што луѓето сакаат да се поврзат со Бог или со Божественото преку молитва, нашите ангели претпочитаат молитва за подобро да не слушнат и нас! Архангел Уриел не е исклучок и има многу варијации на молитва што можете да ги направите за да се обидете да се поврзете со него и да ја слушнете неговата мудрост.

Медитацијата и концентрацијата се важни кога станува збор за молитвата, затоа обидете се да ја одржите искреноста и бистар ум кога посегнувате!

Можете да му се молите на Архангел Уриел за било што, но секако има работи за кои тој е експерт, може да кажете мајстор!

Ако не барашпостигнете го она што е наведено подолу во молитвите, можеби ќе најдете различен ангел кој подобро одговара на вашите неволји. Некој секогаш ќе биде тука да слуша, но некои ангели се повешти во конкретни прашања од другите.

Еве неколку молитви кои најмногу му одговараат на Архангел Уриел.

Молитва за вистината

Доколку не можете јасно да видите во врска со одредена ситуација, молете се на Уриел за помош да ја види вистината:

Драг Архангел Уриел, ве молам помогни ми јасно да ја видам оваа ситуација. Те молам покажи ми што можеби ми недостасува или што би можело да биде скриено од мене за да пораснам и да се променам. Ви благодариме.

Молитва за служба

Архангел Уриел ја цени вашата индивидуалност и како можете да им користите на другите преку услугата:

Почитувани Архангел Уриел, како најдобро да им се посветам на другите? На кои начини можам да им служам на оние околу мене за да донесат повеќе радост и знаење во светот, а за возврат да ви служам вам? Ви благодариме.

Молитва за знаење

Се чувствувате несигурно за сопственото знаење и како најдобро да го споделите? Уриел може да ве води:

Почитуван Архангел Уриел, на кои начини можам да ги споделам моите мисли и знаење со другите? Каква порака сакате вие ​​и Бог да ја споделам, и како можам да го продлабочам сопственото разбирање на вашата порака? Ви благодариме.

Молитва за сила

Ако не се чувствувате силни во вашата индивидуалност, Архангел Уриел може да ви помогнезајакни ја твојата храброст:

Исто така види: Осум чаши Тарот: Опуштање & засилувач; Продолжува

Драг Архангел Уриел, те молам помогни ми да бидам силна во себе и во мојата самодоверба. Ве молам зајакнете ја мојата самодоверба за најдобро да помогнам вашата светлина да се шири низ целиот свет. Ви благодариме.

Почувствувајте ја вистината на Архангел Уриел

Архангел Уриел е ангел на вистината, на знаењето и како најдобро можеме да им служиме на другите со овие особини. Ако го почувствувате неговото присуство, сега можеби е време да се справите со потенцијалната измама во вашиот живот, како и време да им служите на другите на најдобар начин што можете.

Дали некогаш сте го почувствувале присуството на Архангел Уриел? Дали тој дојде кај вас во време на голема потреба и ве изненади, како гром? Кажете ни за вашите искуства во коментарите подолу!
Randy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.