12-те закони на универзумот: Како овие важни ...

12-те закони на универзумот: Како овие важни ...
Randy Stewart

Дали знаевте дека постојат 12 закони на универзумот ? Веројатно сте прилично запознаени со Законот за привлекување, бидејќи неговата популарност е предводена од познати личности како Опра Винфри, кои веруваат дека Законот за привлекување е одговорен за нивниот успех.

Можеби сте слушнале дури и за Законот за вибрации, но всушност постојат 10 други моќни универзални закони кои ги сочинуваат 12-те закони на универзумот и управуваат со начинот на кој функционира универзумот и нашиот свет.

Силно испреплетените духовни закони можат да влијаат на секој аспект од нашите животи и можеби работите со некои од нив, а не ни го знаете тоа.

Секој од 12-те закони на универзумот нè учи на нешто уникатно важно за нашата среќа, благосостојба и како да ја формираме нашата судбина. Го создадов овој едноставен водич за да ви помогнам додека патувате низ дванаесетте универзални закони и како тие можат да имаат корист и збогатување на вашиот живот.

Нашето недоразбирање или целосното непознавање на овие закони е тоа што остава се чувствуваме изгубени, фрустрирани и сами.

Оние кои ги живеат своите животи со свесност и почит за овие 12 закони на универзумот, сметаат дека нивните животи стануваат полни со позитивност и можност. Кога за прв пат ќе зачекорите во светот на универзалните закони, може да се чувствувате комплицирано и тешко, но најдобро е само да започнете со обидот да разберете на што се наоѓа секој закон и неколку едноставни начини што можете да ги користитечувства и потоа да се продолжи кон чувството на добро.

Закон за причина и последица

Еден од најлесните за разбирање и прилично јасен од 12-те закони на универзумот е законот за причина и последица. Тоа ни кажува дека со секоја акција ќе има соодветна реакција. Сите знаеме дека ако испуштиме топка низ прозорец, таа ќе падне на земја. Ова е физичка претстава на законот за причина и последица. Духовно е многу слично.

Овој закон нè учи дека треба да бидеме целосно свесни за тоа како нашиот физички свет влијае на нашата духовност и исто така обратно. Исто така, нè учи како да го поминеме секој аспект од нашиот живот. Она што го жнееме во нашите животи е токму она што го сееме. Наречете го карма ако сакате, но сè што навистина значи е ако сакате смиреност, радост, љубов и слобода, ќе мора да го испратите ова до оние околу вас.

За да го искористите овој закон за вашата предност ќе треба да го погледнете секој аспект од вашиот живот. Дали ги поставувате основите што ќе го доведат вашиот посакуван исход? Ако одговорите не, време е да го промените начинот на кој размислувате, чувствувате и се однесувате. Некои работи што ни се случуваат можеби не се предизвикани од нешто што сме го направиле, но имаат причина. Овој закон е за да контролираме што можеме преку нашите сопствени постапки.

Да станете повнимателни во вашиот секојдневен живот може да биде одличен начин да ги фокусирате оние несвесни работи што ги правитесекој ден . Препознајте ги малите нешта и големите нешта кои раѓаат негативност. Таа шолја за кафе што постојано ја оставате на страна за да ја испере партнерот може да собере огорченост и гнев - измијте ја сами за да ја замените оваа огорченост со благодарност. Видете го соседот како шета на дождот, тие може да почувствуваат тага кога никој не се обидува да им помогне - понудете им возење, тие може да одбијат, но вие им дадовте верба во љубезноста на луѓето што раѓа позитивност.

Направете гледаш каде одам овде? Вашите мисли, чувства и постапки, ако се негативни, секогаш имаат жртва, а понекогаш тоа не сте само вие.

Закон за компензација

Законот за компензација, осмиот од 12-те закони на универзумот, ни кажува дека ќе го добиеме она што ќе го изнесеме. Толку длабоко испреплетено со многу од претходните закони, може да изгледа слично на нив. Има посилен фокус на компензацијата како што би го сфатиле зборот и многуте форми во кои може да се појави.

Што и да мислите, чувствувате или правите, ќе создаде форма на компензација еднаква на него. Во животот го добиваме токму она што го заслужуваме за сите овие работи што ги правиме и сè што правиме создава исход еднаков на количината на напор што сме го вложиле.

Слично како законот за причина и последица , морате да станете посвесно свесни за какви однесувања, мисли и чувства влегувате во вашите физички и духовнисветови . За христијаните, цитатот „однесувајте се како сакате да ве третираат“ функционира неверојатно добро овде.

Однесувајте се кон светот и неговите жители ќе го сакаат, ќе се грижат и ќе се радуваат и тоа е она што ќе го доживеете. Однесувајте се кон светот со отров, презир и омраза и никогаш нема да доживеете ништо друго освен ова.

Законот на релативноста

Законот на релативноста вели дека сè што се случува е неутрално. Тоа не е ниту добро ниту лошо, туку повеќе можност за раст и промена . Не треба да ги оценуваме работите што ни се случуваат како поволни или неповолни, туку треба да ги гледаме од место на неутралност.

Нашата реакција на работите што ни се случуваат и околу нас е она што може да ја измести нашата фреквенција од рамнотежа, влијаејќи на целите што ги следиме. Овој закон и неговиот водечки принцип ни помагаат да сфатиме дека секогаш постојат повеќе перспективи околу работите што ги доживуваме.

Користењето на овој закон во секојдневниот живот може да ги смени нашите перспективи бидејќи сега, сè е релативно . На пример, денот што ви е кул ако доаѓате од топла земја е топол за некој што доаѓа од многу кул земја. Дали разбирате што мислам со тоа што се е релативно? Тоа е прилично поедноставен пример, но функционира.

Можеме да сфатиме дека сето тоа е во начинот на кој ги гледаме работите. Користете го овој закон за да забавите. Да ги погледнете ситуациите од повеќе перспективи.Со ова, можете да станете поблагодарни за она што го имате. Можете да создадете задоволство во работи кои порано ви носеле болка .

Затоа што секогаш има некој таму кој посакува да го има тоа што го имате вие. Овој закон не учи да го најдеме доброто во луѓето, местата и ситуациите со кои постојано сме опкружени.

Исто така види: Страница со чаши Значење на тарот картичка

Закон за поларитетот

Законот за поларитетот е центриран околу идејата дека има два краја на сè. Сè има своја еднаква спротивност . Нешто што е дел од целото негово битие дури и ако не изгледа исто. Без овие спротивности, никогаш не би го сфатиле вистинскиот свет околу нас.

Без летната жештина, не можевме да го сфатиме студенилото на зимата. Без чувство на загуба, никогаш не можеме вистински да го цениме она што го добиваме. Овој закон се однесува на силата на нашата издржливост.

Доживувањето на лошото ни дава моќ што нè прави силни и поспособни вистински да уживаме во доброто. Без еден, нема друг. Оваа моќна алатка што ни ја дава законот за поларитетот ни дава можност да го промениме нашиот начин на размислување, што раѓа успех, радост и среќа.

Исто така види: 7 кристали за анксиозност и манифестирање мирни вибрации

Користење на законот за поларитетот во нашето секојдневие Животот е толку едноставен колку што постојано се потсетуваме на неговото значење. Знајте дека сè има крај и со тој крај доаѓа нов почеток и свежи можности . Користете ги вашите негативни искуства за да научите што ве научине сакаш, ни треба, ни посакуваш и неверојатни искуства како потврда за патот по кој одиш.

Овој закон ни дава сила да се бориме со ситуации во кои не уживаме затоа што ни кажува дека доброто е веднаш зад аголот, сè додека можеме да го препознаеме и цениме за тоа што е.

Законот на ритамот

Понекогаш наречен закон за постојано движење, законот за ритам е фокусиран на движење во форма на природни ритми. Овие природни ритми можете да ги видите во нештата како плимата и осеката на океаните, нашиот природен процес на стареење, годишните времиња, па дури и вашето дишење.

Сè во животот и смртта имаат циклус кој по природа мора да продолжи непречено за да одржува сè во рамнотежа . Овој закон е секогаш во движење и работи континуирано. Тоа нè учи дека сè во нашиот универзум работи на свој часовник и присилувањето на сè може да исфрли сè од ред.

Законот на ритамот нè учи на трпение и доверба во универзумот. Одете со природниот тек и ќе откриете дека сè се појавува и започнува како и кога треба.

Сето тоа звучи многу убаво, но во нашата суштина, човечките суштества не се трпеливи. Ние го сакаме она што го сакаме и го сакаме токму сега. Дали сум во право? Па, како можеме да го примениме законот за ритам во нашите животи?

Проверувањето на вашите мисли и ментална состојба е одлично место за почеток. Медитација, јога и благодарностсписанијата може да ни помогнат да го забавиме, да го цениме и да го вежбаме нашето трпение. Исто така, треба да научите да се ослободите.

Оставете ги приврзаностите кон луѓето, идеите и материјалните работи. Можете да уживате во нив, но немојте да бидете приврзани за резултатите што очекувате да ви ги донесат овие работи. Тоа ретко функционира како што планирате. Наклонетоста кон природните циклуси на животот може да ве ослободи од притисоците и грижите за она што ви претстои.

Законот на полот

Последниот од 12-те закони на универзумот е закон за родот. Може да претпоставите дека тоа е поврзано со нашиот биолошки пол, но би згрешиле - знам дека прв пат наидов на тоа. Наместо тоа, законот за пол е фокусиран на идејата дека сè има машка и женска енергија . Тоа е многу тесно поврзано со законот за поларитетот.

Еден пример на законот за пол кој можеби ви е познат е кинеската филозофија на Јин и Јанг. Овие слични идеи ни покажуваат како сè има своја комплементарна спротивност која обезбедува рамнотежа. Бидејќи сè е направено од енергија, сè ги поседува и овие машки и мачки енергии. Тоа е создавање рамнотежа помеѓу овие енергии на кои нè учи овој закон.

Не можеме да бидеме цели без двете, едната не може да биде посилна од другата. Оваа рамнотежа е она што ни помага да живееме автентично и со радост и среќа. Треба да ги прифатите двата дела од себе, бидејќи тие сеенергии кои ве прават она што сте.

Од сите закони, јас навистина верувам дека ова е најважниот од 12-те закони на универзумот. Нашата внатрешна рамнотежа поттикнува плодна почва за функционирање и функционирање на сите други закони. Без оваа рамнотежа ние не сме ништо, но како можеме да ја негуваме оваа рамнотежа?

Треба да поминувате време со себе, да научите да го сакате сето она што сте. Ценете го сè што правите. Надворешните изрази на женската енергија вклучуваат љубов, трпение и благост .

Додека надворешните изрази на машките енергии вклучуваат логика, самодоверба и интелект - сега пред да кажете нешто, запомнете дека ова нема никаква врска со нашите вистински физички полови.

Треба да се фокусирате на сите овие различни квалитети во себе за да стекнете рамнотежа во сопствениот ум и внатрешното битие.

Конечни мисли

12-те закони на универзумот се со векови и учењето да ги користиме и да ги применуваме во нашиот секојдневен живот може да има неверојатни придобивки. Да, можете да ги користите за манифестација, но тие се прекрасна и моќна алатка само да станете посреќни и позадоволни. Не треба да ги користите само кога имате нешто што го посакувате.

Со тоа што не живеете во склад со овие природни закони, може да се чувствувате надвор од контрола, хаотично и несреќно. Така, навистина тие се клучот за да го направите вашиот живот токму онаков каков што сакате и ви треба.

тие за да го збогатат вашиот живот.

Читајте за да дознаете за секој од 12-те закони на универзумот и како можете да ги искористите за да влијаете на вашиот сегашен пат и да ги поттикнете вашите најголеми надежи и соништа.

Закон на божественото единство

Законот на божественото единство е основниот закон. Закон врз кој се изградени сите други закони. Иако секогаш е наведен со 12-те закони на универзумот, тој служи за повисока цел од многу други.

Тоа е како потпорите на куќата, без тоа сите други закони би се распаднале во ништо. Тоа е изградено врз верувањето дека сите и сè се меѓусебно поврзани. Дека сè што мислите, кажувате или правите има влијание врз светот околу вас.

Може да биде чудно да се обидувате да ја ставите во фокус идејата дека не само што сте поврзани со вашиот сосед, туку и до дрвјата во вашата градина, реката што минува низ вашиот град и гледајќи уште подалеку, животите на оние што никогаш не сте ги сретнале.

Сè има свое место во универзумот и ова место, поради неговите силни врски со сè друго, би оштетило сè друго ако се изгуби.

Помислете на дрвјата, не, тие не се чувствителни, но без нив, нашето производство на кислород би било речиси нула, нашите нивоа на јаглерод диоксид би се издигнале, нема да имаме сенка за ладење од огненото сонце. Така сте поврзани со вас.

Но, како сте поврзанитоа? Па, вашето однесување за еден. Дали ѓубре? Дали ги намалувате? Дали немате почит кон нив моќта на дрвото? Овие однесувања ќе влијаат на дрвото исто како што неговото однесување и животната сила влијаат на вашето. Нашите вибрациони енергии се тие што нè поврзуваат со сè друго.

Иако Законот за божествено единство не е закон што го применувате сосема како другите, има неколку работи што можете да ги направите за да го почитувате овој основен закон :

  • Размислувајте, зборувајте и дејствувајте со меѓусебна поврзаност на ум
  • Дајте им на другите без очекување
  • Бидете благодарни за она што го имате

Законот на вибрациите

Навлегов длабоко во Законот за вибрации и претходно и ако сакате да знаете сè што треба да знаете за него, одете овде. Од сега, ќе ви дадам брз преглед за што се работи овој моќен закон.

Законот за вибрации зависи од тоа како сè во нашиот универзум вибрира на микроклеточно ниво. Дека сè постојано се движи, никогаш не мирува, но дека сите овие вибрации се многу различни.

Самата наука докажа дека на атомско ниво сè постојано се движи. Напаѓајќи се еден против друг, овие атоми се нашиот вибрациски извор на енергија. Сè има своја сопствена вибрациона фреквенција и вибрациите се прилагодени на други слични вибрации.

Овде доаѓа говорот за високи или добри вибрации. Ако има нешто што го посакувашќе треба вашата фреквенција на вибрации да одговара на онаа на она што го сакате.

Па, како го користите законот за вибрации? Најдобар начин да го искористите законот за вибрации е да ја зголемите сопствената фреквенција на вибрации. Повеќето од вообичаените методи таму се прилично едноставни и бараат само малку посветеност да ги ставите во вашиот секојдневен живот.

Како што е, медитација, хранење на вашето тело со храна со висока вибрација, отстранување на луѓе со ниски вибрации, места и искуства од вашиот живот каде што е можно, и останување благодарно и позитивно во вашето сегашно животно искуство.

Некои од работите за кои можете да го користите законот за вибрации се привлекување позитивни врски, финансиско богатство и добро физичко здравје.

Сега знам што мислиш, нели е тоа законот за привлекување ? Да и не . Погледнете го вака. Без законот за вибрации, законот за привлекување би станал застарен. Без знаење за тоа како функционираат вибрационите енергии, не би можеле да привлечеме ништо кон нас. Законот за вибрации може целосно да функционира сам.

Закон на кореспонденција

Третиот закон од 12-те закони на универзумот е за тоа како нашето внатрешно постоење директно го одразува нашето надворешно постоење. Надворешниот свет и внатрешниот свет. Цитатите што можеби сте ги сретнале претходно како „како горе, така долу“ и „како внатре, така и без“ ни помагаатда ги разбере водечките начела на овој закон.

Со други зборови, ако нашето внатрешно јас е радосно, нашиот надворешен свет и искуство ќе бидат радосни. За жал, ова значи и ако се чувствуваме хаотично и во немири внатре, нашиот друг свет го огледа ова. Светот што го создадовме во рамките на нашата свест и потсвест ќе почне да се формира во нашите надворешни искуства.

Умот е сложена мрежа од механизми, емоции, мисли и слики. Не е важно какви напори вложувате за да го промените вашиот физички свет. Ако состојбата на вашиот ум е полна со негативност, омраза кон себе или животот што моментално го имате и омраза кон луѓето што ве опкружуваат, ќе се борите да видите какво било подобрување во вашиот живот. Ако нешто, може да доживеете повеќе негативност и несакани ситуации.

Избегнувањето од оваа вртелешка негативна мисла е клучот за подобрување на вашиот живот и запирање на пренесувањето на негативноста само од нашите мисли, кон нашиот надворешен свет. Ова може да биде тежок закон што треба да се спроведе ако долго време сте го живееле животот во состојба на несреќа.

За да го користите законот за кореспонденција, прво мора да ја ископате подлабоко и поболна вистинската реалност зад вашите негативни мисли и чувства . Без јасност, не можете да направите позитивен пат напред. Треба да почнете да обрнувате внимание на вашите мисли и да ги менувате. Почнете да го забележувате неверојатнотоработи што ги имаш. Специјални пријатели, тајно место што ви носи мир или едноставност на неделното утро поминато во вашата градина со шолја чај.

Вашиот внатрешен свет е вашиот вистински извор на моќ кога станува збор за промена на вашата надворешна реалност. Започнете дневник за благодарност или медитирајте неколку минути секој ден, фокусирајќи се на доброто што го имате. Оваа суптилна промена полека ќе се претвори во монументален бран наслов кој ќе почне да ги менува вашите физички искуства. Отворање на вратите за добро да дојде кај вас.

Законот на привлекување

Законот на привлечност вели дека сличното привлекува слично . Тоа е многу слично на принципите на законот за вибрации, но има посилен фокус на тоа како живеете го привлекува истото.

Можеби е и еден од 12-те закони на универзумот со кои веќе сте најмногу запознаени, особено ако имате интерес за манифестација. Вие всушност не го привлекувате она што го сакате, туку го привлекувате начинот на кој живеете моментално.

Вашата желба не е секогаш доволна. Ако вашата желба е заглавена во страв, очај или гнев, веќе му кажувате на универзумот дека навистина не верувате дека она што го посакувате е она што го заслужувате. Наместо тоа, тој страв или очај што го испраќате во универзумот е она што ќе ви биде вратено.

Па, како да живеете како веќе да го имате она што го посакувате? Ова се чувствува и едноставно и тешко во зависност од големината навашата цел. Ако сакате финансиска слобода, може да биде тешко да живеете како да сте веќе ако сте загрижени за тоа како ќе ја платите киријата за овој месец.

Верувај ми, разбирам, но овој наш свет, ова општество е изграден врз основа на потребата луѓето да се плашат. Со оглед на тоа што нашите стравови не држат покорени и неспособни да го достигнеме нашиот целосен потенцијал.

Некои одлични начини да го промените начинот на кој го прашувате универзумот за она што го сакате се:

  • Медитација
  • Gratitude Journalling
  • Научи да сакаш кој си токму сега
  • Дневни афирмации
  • Прави работи што ти носат радост

Слично како законот за вибрации, вашата цел овде е да ја зголемите вашата фреквенција. Да се ​​опкружите со позитивност и благодарност за животот кој моментално го живеете.

За да ги истерате чувствата на „тревата е позелена“ и вистински да уживате во светот што го имате сега, додека ги оставате вратите на можностите широко отворени за се што може да ви се појави.

Закон за инспирирана акција

Законот за инспирирана акција е уште еден од 12-те закони на универзумот кои се длабоко испреплетени во тоа како функционира законот за привлекување. Водечкиот принцип на овој закон вели дека е или мора да се преземе акција за да се создаде каква било промена што сакате да ја направите .

Колку што мислите позитивно, чкртајте во дневникот за манифестации и посветете ги вашите утра на вашите афирмации, ако не сте спремни да земете конкретниакција инспирирана од овие цели и соништа тие нема да станат ништо повеќе од само тоа.

Заборавајќи ја важноста на овој закон многумина чувствуваат дека нема вистина зад моќта на манифестацијата. Се разбира, ништо добро нема да се случи, нема да видите дека вашето банкарско салдо се зголемува или да ја пронајдете вашата единствена вистинска љубов ако не сте спремни да направите акциони чекори кон тие цели.

Универзумот може да направи само толку многу. Може да ги стави овие можности на вашиот пат, но мора да сакате да ги прескокнете и да дејствувате ако навистина сакате да видите промени.

Но, овде зборуваме за инспирирана акција, нели? Го знаеш тој нежен внатрешен бунт, кој влече да одиш некаде или да направиш нешто. Тоа може да биде вашата интуиција која ви кажува дека сега е време.

Инспирирана акција не е план што го креирате, туку подлабоко познавање за себе и способност да ги препознаете моментите што ви се потребни за да станете и да направите нешто за да продолжите напред.

Ова е нешто дека недостасуваат верниците на законот за привлекување, а особено следбениците на Тајната, бидејќи остварувањето на вашите најголеми цели и желби не е само длабоко верување. Потребно е повеќе за да се биде успешен.

Користењето на овој закон може да се чувствува малку лабаво. Најдоброто нешто што можете да го направите откако ќе ја препознаете важноста на овој закон е да работите на повторно поврзување со вашата интуиција. Токму ова чувство, овие епифании ќе ве просветлат какокакво инспирирано дејство е потребно.

Закон за трансмутација на енергијата

Законот за трансмутација на енергијата вели дека сè е во постојана состојба на флукс и дека сè е енергија. Науката ни кажува дека енергијата не може да се уништи, но може да се промени и еволуира. Енергијата е секогаш во движење дури и на атомско ниво. Иако не можете да го видите, тоа се случува.

Овој закон не учи како дури и нашите мисли и чувства се енергија. Енергија која ќе се трансформира во повеќе физички работи. Толку преполната емоционална енергија на крајот ќе стане преполна ситуации. Со законот за трансмутација на енергијата, ни е кажано дека мораме да ги прерамниме нашите енергии од негативна во позитивна. На пример, гневот може да се промени во страст, а вознемиреноста во возбуда.

Овде се верува дека потекнува фразата „мислите стануваат работи“.

Па, како можеме да ги искористиме принципите на законот за трансмутација на енергија за наша корист? Па, потребно е малку вежбање. Тешко е да ги префокусираме силните негативни емоции во попозитивни од кои можеме да имаме корист.

Навистина сè се сведува на изборот. Или избирате да се валкате во вашата болка, или избирате да ја чувствувате доволно долго за да ја прифатите и потоа да ја канализирате во повеќе позитивна енергија. Дневникот може да биде фантастичен начин за нас да работиме преку нашите негативни мисли и чувства, почитувајќи ја важноста на тие
Randy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.