Картички на тарот судот Како да ги прочитате како професионалец

Картички на тарот судот Како да ги прочитате како професионалец
Randy Stewart

И покрај тоа што вежбам Тарот со години и имам пристојно разбирање на картите, сè уште понекогаш се двоумам и се збунувам кога ќе се појават Тарот картички .

Некое време мислев дека нешто пропуштам од мојата пракса, но откако разговарав со колеги читатели на картички Тарот, дознав дека судските карти всушност биле тешки за многумина!

Ова е веројатно затоа што судските картички можат да имаат толку многу различни значења и да се читаат на толку многу различни начини !

Исто така види: Ангел број 233 - возбудлива порака за надеж и позитивност

Поради опсегот на начини на кои можеме да ги толкуваме овие картички, тие навистина можат да ве отфрлат при читање. Така, мислев да напишам статија за картичките на тарот судот и како можеме да ги толкуваме!

Што се дворските карти во Тарот?

Има шеснаесет дворски карти во традиционалната палуба на Тарот. Тие се поделени на секој одела, при што секој одела има крал, кралица, витез и страница.

Може да биде корисно да ги гледате овие картички како семејство. Кралицата е мајката, кралот е таткото, Витезот е тинејџерот и Пејџот е детето.

Сепак, не дозволувајте традиционалните карактеристики на полот и возраста да ве отфрлат! Верувам дека сите ние имаме машки и женски квалитети во нас и можеме да се чувствуваме и млади и стари. Значи, кралот што се појавува во вашето читање не мора да се однесува на постар маж.

Важноста на оделата

Општоразбирањето на рангот на картите треба да се разбере во однос на општото значење на секој одело. Можеме да ја додадеме енергијата на рангот со соодветното значење на неговото одговарање.

 • Костимот од чаши управува со нашите емоции и дава насоки за љубовта, врските и чувствата. Поврзан е со елементот вода.
 • Оделот на петакулите е претставен со елементот земја и ги одразува парите, просперитетот и работниот живот.
 • The Suit of Swords го одразува донесувањето одлуки, логиката и интелектот. Тој е претставен со елементот воздух.
 • Конечно, Suit of Wands управува со инстинктот, страста и креативноста. Тој е поврзан со елементот на оган.

Четири тарот картички рангови

Ајде да се нурнеме подлабоко во четирите рангирани картички и со примена на она што го знаеме за одговарањата на секоја карта, можеме да добиеме општо разбирање за тоа што претставува секоја судска книшка.

Кралевите

Прво, ајде да ги погледнеме Кралевите! Кралевите одразуваат зрелост и акција. Традиционално, тие може да се сфатат како лидери и знаат како да преземат одговорност кога е потребно. Запомнете, родовите услови на традиционалните картички може да се применат за секого, без разлика од кој пол. Сите го имаме овој лидерски квалитет во нас!

Ајде да ги примениме кралевите на различните одела.

 • Кралот на чашите – претставува емоционална зрелост и способност да се бидедипломатски и промислен во ситуации.
 • Кралот на пентакулите - претставува претпријатие и изобилство. Со оваа картичка, време е да се дејствува за да се обезбеди просперитет!
 • Кралот на мечевите - означува логика, структура и способност за планирање однапред.
 • Кралот на стапчињата - ја одразува храброста и иновативноста.

Кралиците

Кралиците на палубата се слично зрели, но имаат поголемо чувство за заштита и грижа. Тие имаат способност да се поврзат со оние на кои им е потребна и да ги поддржуваат другите.

Кога ги знаеме овие квалитети на кралиците, можеме да ги примениме на различните одела и нивните елементи.

 • Кралицата на чашите - претставува љубов, добрина и грижа.
 • Кралицата на петакулите - означува сигурност, рамнотежа и социјална свест.
 • Кралицата на мечевите - претставува надеж, јасност и поддршка. Со оваа картичка рационално можеме да ја видиме љубовта и позитивноста што е околу нас.
 • Кралицата на стапчињата - ја одразува страста и сензуалноста.

Витезите

Витезите на тарот се тинејџери на дворските карти, а тоа значи дека тие се прилично страсни, но и малку непредвидливи! Тие често ќе се појавуваат кога е потребна акција, но иднината е непозната.

Ајде да ги примениме витезите на различните одела!

 • Витезот на чашите - ова често се гледа како една од најромантичните карти на палубата Тарот, како што претставувастраста и потребата да се следи твоето срце.
 • Витезот на петакулите - претставува решителност, напорна работа и подобрување.
 • Витезот на мечовите - одразува храброст, конфронтација и достигнување.
 • Витезот на стапчињата - ја одразува авантурата и потребата малку да се размрдаат работите!

Страниците

Конечно, да ги погледнеме страниците на Тарот. Овие картички имаат младешка енергија, полна со љубопитност и возбуда. Тие го гледаат светот низ детски очи, експериментираат со животот и откриваат што е околу нив.

Тие, исто така, се поврзани со пораки, па може да значи дека вестите доаѓаат до вас!

Ајде да го примениме она што го знаеме за костимите на страниците.

 • Страната со чаши – претставува идеализам и потреба да се поврзете со вашето внатрешно дете. Може да предвиди и љубовни вести.
 • Страницата на петакулите - означува фокус, напредок и лојалност. Може да изгледа како да предвидува вести во врска со пари или работа.
 • Страната на мечовите – претставува нови идеи, доверба и правичност.
 • Страницата со стапчиња - одразува ентузијазам, добри вести, надеж и амбиции.

Како да се толкуваат картичките на тарот судот

Значи, сега ги знаеме различните карти на дворот и како можеме да ги примениме нивните особини на нивните специфични одела. Но, што всушност значи ова кога дворските карти се појавуваат во читањето на Тарот? Како всушност ги толкуваме картичките вово однос на нашите животи?

Постојат неколку различни начини на кои можеме да ги толкуваме судските картички и мораме да ја слушаме сопствената интуиција и да ја разгледаме ситуацијата во која се наоѓаме. Понекогаш ќе се појави судска картичка и знаеме дека одразува некого во нашите животи. Меѓутоа, во други времиња ќе треба длабоко да размислиме за енергијата на картичката и како таа ја одразува нашата моментална ситуација.

Ајде да погледнеме на различни начини на кои можеме да ги толкуваме судските картички!

Судските картички како луѓе

Традиционален начин на читање на судските картички е да ги применуваме на одредени луѓе во нашата живее. Понекогаш, ова е прилично очигледно кога читаме!

Исто така види: Ангел број 1144 Значење Порака за охрабрување

Можеби правиме општо читање за себе и Кралицата на мечевите се појавува како карта за кариера. Потоа можеме да го погледнеме нашиот работен живот и да видиме дали има некој што ги носи карактеристиките на Кралицата на мечовите. Можеби соработувате со личност која навистина ве поддржува и која секогаш ни дава охрабрување!

Бидејќи картичката се појави, можете да разберете дека таа личност ќе биде важна за вашата кариера во блиска иднина.

Да имаме уште еден пример. Можеби Витезот на петокулите се појавува во љубовно читање. Дали постои вредна и страсна личност во вашиот живот што наскоро ќе биде значајна во однос на љубовта? Дали може да ја одрази личноста со која моментално излегувате или потенцијален партнер?

Важно е да се запамети декаТрадиционалното прикажување на полот и возраста на картичките не мора да ја означува личноста што тие ја претставуваат. Кралицата на мечевите може да претставува помлад маж, иако традиционално би ја гледале како постара, мајчинска жена! . Сите ние имаме машка и женска енергија во нас и можеме да се идентификуваме со енергијата на сите возрасти!

Кога се чини дека дворските карти се означуваат себеси, можеме да се збуниме околу тоа што ни кажува Таротот. На пример, ако страницата со чаши се појавува во љубовно читање, дали тоа сугерира дека мојот идеализам е проблем за потенцијалните врски? Или, дали ми кажува дека треба да бидам отворен за возбудата и да имам нов пристап кон љубовта?

За да разбереме како овие картички се претставуваат себеси, корисно е да медитираме за картичките па дури и изберете повеќе од палубата за да добиете подобра слика. Можеби страницата на чашите ни кажува дека не ја изразуваме оваа наша младешка страна, и треба да ја испуштиме!

Дурските картички како влијание

Понекогаш, картичките на судот не претставуваат одредена личност, туку настан, влијание или ситуација.

Се сеќавате на начините на кои претходно во статијата ја дефиниравме секоја судска картичка? Можеме да ги користиме овие зборови за да ја покажеме енергијата на специфичните картички, и затоаразберете што ни кажуваат.

Можеби Кралот на мечевите се појавува во читање совети. Можеби не можеме да го примениме на некого во нашиот живот и навистина не разбираме како тоа може да не претставува. Но, како влијание, може да ни каже дека достигнувањето е на хоризонтот. Можеби нè советува да се концентрираме на нашата напорна работа и да го искористиме нашиот интелект за да ги постигнеме нашите цели.

Кога витезите се појавуваат во читање на Тарот, можеме да ги толкуваме како да означуваат потреба да се дејствува и да се направи промена. Слично на тоа, Кралевите сугерираат дека ни треба малку повеќе авторитет во одредени аспекти од нашите животи.

Кога ќе се појават кралиците, тие можеби ни велат дека мора да се поврземе со нашата женска страна на грижа и сочувство. Страниците често ќе се појавуваат кога треба да се поврземе со нашето внатрешно дете и да ги видиме работите од нова перспектива.

Како да знаете како да ги толкувате картичките на таротот

Можеби ги читате различните начини на толкување на картичките на тарот судот и размислувате: како да знам како да ги толкувам картите ?!

На пример, што ако Кралот на чашите се појави во љубовна положба во општо читање? Дали претставува нова личност која доаѓа во вашиот љубовен живот која ги има карактеристиките на Кралот на чашите? Или сугерира дека треба да работите на вашата емоционална зрелост?!

Прво и основно, важно е да ја слушате вашата интуиција. Медитирајте сокартичка и примени ги различните толкувања. Кој се чувствува правилно?

Можеби сакате Кралот на чашите да значи дека силна и емотивно интелигентна личност доаѓа во вашиот живот... Но, тајно знаете дека тоа претставува нешто што треба да го работите на.

Слушајте што ви кажува стомакот!

Можете и да извадите повеќе картички од палубата за да го разјасните значењето на картите. Значи, можеби ќе ги извадите Четирите мечеви за да ги додадете на Кралот на чашите во љубовната позиција.

Што ви кажува ова? Бидејќи Четирите мечеви одразуваат тивко, медитативно време, тоа може да сугерира дека треба да се оддалечите малку за да работите на вашата емотивна страна.

Можеби ќе сакате да одлучите и пред да прочитате што сакате да претставуваат картичките на судот Тарот. Дали сакате тие да симболизираат луѓе, себе или влијанија?

Дозволете судските картички да ве водат

Навистина се надевам дека оваа статија ви помогна малку подобро да ги разберете картичките на судот. Тие се еден од најзбунувачките аспекти на Таротот, но и еден од најинтересните! Има толку многу неверојатни начини да ги толкуваме, и тие можат да нè научат толку многу за нас самите и за луѓето околу нас.

Што ќе ве научат судските картички?
Randy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.