Дали сте јасни? 12 знаци за да откриете дали сте

Дали сте јасни? 12 знаци за да откриете дали сте
Randy Stewart

Содржина

Дали вашите најблиски ве гледаат како личност на која треба да одите кога станува збор за чувствата на стомакот? Дали ги чувствувате мотивите, чувствата и следните потези на другите луѓе дури и без да ги поздравувате или директно да комуницирате со нив?

Дали сте се прашувале дали можеби сте јасни ? Ако е така, дојдовте на вистинското место.

Во оваа статија, ќе објаснам што е јасност и ќе зборувам за најчестите знаци на јасноста за да одредам дали го поседувате ова подарок и како да го искористите. Исто така, ќе објасниме докажани методи за подобрување и зајакнување на вашите способности за јасновидување.

Што е Clairsentience?

Clairsentience во лабаво преведување значи „јасно чувство“ и можеби е најприземното од сите интуитивни дарови.

Тоа е способност да се почувствуваат сегашноста, минатото или идните физички и емоционални состојби на другите, без употреба на нормалните пет сетила (мирис, вид, допир, слух и вкус).

Луѓето кои се разбирливи може исто така да можат да добијат информации од куќи, јавни згради и надворешни области, невидливи за нашите физички сетила. Затоа јасноста често се поврзува со она што се нарекува шесто сетило или чувство за интуиција.

Луѓето кои доживуваат јасност се под влијание на огромен број различни влијанија, но се се сведува на тоа да бидат чувствителни до промени во енергијата.

Обично доживуваат физичкивежби кои ќе ви ја зголемат јасноста.

2. КОРИСТЕТЕ ГИ ВАШИТЕ СПОСОБНОСТИ ЗА ЧИТАЊЕ НА ДРУГА ЛИЦЕ

Една од моите омилени вежби за зајакнување на мојата јаснотија е да читам друга личност. Го користам овој пристап во 4 чекори:

 • Побарајте пријател или член на семејството да ви покаже слика на некој што многу добро го познаваат, но никогаш не сте го запознале.
 • Погледнете сликата и обидете се да се фокусирате на очите на личноста и обидете се да се вклучите во енергијата на оваа личност кога е направена фотографијата. Дали оваа личност беше среќна, опуштена? Или чувствувате лутина и стрес? Забележете дека ако ова е прв пат да практикувате јаснотија, можеби само ќе ги добиете основните негативни или позитивни вибрации.
 • Запрашајте се каква личност е оваа личност. Дали би му верувале на оваа личност?
 • Кога ќе завршите, прашајте го вашиот пријател за повратна информација. Колку бевте во право? Оваа вежба можете да ја повторувате онолку пати колку што сакате.

3. ПСИХОМЕТРИЈА! ПОЧИТУВАЈТЕ ЈА ЕНЕРГИЈАТА ОД ЛИЧЕН ПРЕДМЕТ

Друг совет за да ги зголемите вашите јасни вештини е да вежбате психометрија. Ова значи читање на енергијата на објектот.

За да вежбате психометрија, треба да држите предмети за кои ништо не знаете и да ги вклучите чувствата што ги добивате за нив.

Размислете за нешто во антикварница, венчален прстен или семеен накит. Проверете дали предметот е од некој што не го познавате.

Затворете го вашиоточите и (ако е можно) полека поминете го предметот преку кожата на рацете, рацете и внатрешноста на вашиот зглоб. Обидете се да почувствувате каква енергија испушта и обидете се да ја почувствувате енергијата на неговиот сопственик.

Потоа кажете му на сопственикот на предметот какви информации и чувства добивате. Прашајте ги колку сте точни.

На почетокот, може да добиете и погрешни одговори, но уште еднаш вежбајте и тоа многу ќе се подобри.

Совет: накитот функционира одлично бидејќи колку повеќе предметот го носи сопственикот, толку повеќе енергија содржи. Освен тоа, металот може да ја задржи енергијата засекогаш!

4. БАРАНСИРАЈТЕ ЈА СРЦЕВАТА ЧАКРА ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ВИСТИНАТА

Бистрината е поврзана со вашата четврта чакра, позната и како Срцева чакра.

Оваа чакра може да се гледа како еден вид мост помеѓу мислата, емоциите и духовноста и е поврзана со сето следново:

 • Вашиот капацитет за емпатија
 • Интензитетот што можете да се грижите за друга личност
 • Вашата емотивна отвореност
 • Самоспознавање
 • Саморефлексивни капацитети
 • Колку се чувствувате мирно

Учењето како да се отвори срцевата чакра е прекрасно искуство и ќе ви овозможи да ги изградите вашите психички способности на здрава основа.

Исто така види: Ангел број 8 што значи неверојатна порака за изобилство

Ако ви треба совет како да ја отворите и балансирате оваа чакра, дефинитивно би препорачал да ја прочитате мојата статија за чакрите.

5. НАПРАВИКРИСТАЛНА МРЕЖА

Скапоцените камења и кристалите содржат изобилство на исцелителна моќ, а некои од нив можат да ви помогнат да ги развиете вашите психички дарови.

Моите омилени кристали за создавање кристален рај за подобрување на мојата јаснотија способностите се флуорит аметист, розов кварц и килибар.

 • Флуоритот и аметистот поддржуваат рамнотежа и мирни енергии кои можат да ви помогнат да се поврзете со вашето повисоко духовно јас. Ќе ви помогне да се опуштите, разјасните и отворите умот.
 • Розениот кварц е за љубов, радост и несебичност и ќе создаде средина со љубов и негување.
 • И на крај, килибарот ќе донесе позитивност, ќе го прочисти просторот, а исто така внесува и заплет на романтика.

Можете да направите кристално исцелување послужавник или да создадете кристална мрежа за само Неколку минути. Сакате да дознаете повеќе за тоа како да ја направите вашата прва решетка? The Hoodwitch напиша прекрасна статија за тоа.

6. МЕДИТИРАЈТЕ ЗА ЗАЈАКНУВАЊЕ НА ЈАСНОСТ

Медитацијата ви овозможува да се поврзете со вашето повисоко јас и да станете поприемчиви за интуитивни пораки. Затоа мора да започнете со медитација ако сакате да ја подобрите некоја психичка способност.

Во денешно време, можете да најдете многу водени медитации на интернет. Обидете се со медитација со музика, говорни медитации и целосна тивка медитација, за да откриете кој стил го претпочитате и обидете се да внесете момент од медитација во вашата дневна рутина.

CLAIRSENTIENCEПОДГОТВЕНИ СЕ?

Ако резонирате со тоа што сте Clairsentent, знајте дека тоа е навистина подарок. Но, прво, треба да размислите како да го совладате и како да ја заштитите вашата енергија од негативни искуства. Штом ќе го научите ова, можете да постигнете многу.

Чибарите можат да бидат моќни исцелители и позитивни влијателни лица во нашиот универзум преку нивната емоционална состојба на битието. Навистина ќе ви помогне да живеете живот со збогатена цел.

Навистина би сакале да чуеме од вас кога дополнително ќе ги развиете вашите способности за Clairsentient и кога добивате нови сознанија од Универзумот.

Ве молиме споделете ги вашите новостекнати способности со остатокот од нашата заедница со оставање коментар подолу. Со нетрпение очекувам да слушнеме и да научиме од вас!

Ако сакате да прочитате повеќе за психичките способности, проверете ги нашите написи и за јасновидноста, јасновидноста и јасноспознавањето.

сензации. Значи, ако сте јасни, вие сте способни да ја искусите и почувствувате внатрешната и надворешната енергија на поинтуитивен начин.

Таква енергија може да вклучува, но не е ограничена на, чувствата на другите (дури и кога тие не се наоколу), духовни перцепции, предмети, како и предвидувања за иднината.

Во основа, јаснотијата се свесни за протокот на енергетски вибрации низ нивните сопствени тела и емоции.

Разликата помеѓу Емпат и чувствителен

Емпат е некој кој може да ги почувствува и почувствува емоциите и енергиите на другите луѓе, животни, па дури и предмети.

Бидејќи јасните луѓе можат да ги почувствуваат и чувствата на другите луѓе или да сочувствуваат , тие честопати исто така имаат тенденција да бидат емпатии.

Сепак, емпатичните способности на јасновидецот го надминуваат нивото на емпатија. Нивните се повеќе како психички способности кои им овозможуваат да искусат емоции и да чувствуваат енергии низ поширок спектар.

Чивителите не само што ги чувствуваат туѓите емоции и го земаат тоа во нивните тела, туку можат да добијат и увиди околу овие емоции.

На пример, додека емпатот е способен да ги сподели чувствата на личноста што седи пред него/неа, личноста што седи пред него/неа може да има способност да каже некои од мислите или емоциите на другиот личноста дали таа личност е блиску или далеку од јасновидецот.

Тие исто така може да почувствуваат коганекој зад нив ги гледа. Некои блескави чувства дури можат да почувствуваат кога некој е потенцијално во опасност или чувствува болка.

Покрај тоа, ако има присутни духови, јасните луѓе може да имаат способност да ги соберат своите чувства. Всушност, блескавите се способни да детектираат енергија во просторот, дури и кога нема никој наоколу, или да откријат позитивна и негативна енергија од личност дури и кога не покажува емоции.

Ви звучи познато? Тогаш можеби сте јасни, а не само сочувствителни.

12 ЗНАЦИ ДЕКА СТЕ ЈАСНИЧНИ

Дали некогаш сте доживеале работи или сте имале чувства во вашето тело што не можете да ги објасните? Дали често чувствувате силно чувство на енергија кога не знаете од каде доаѓа?

Ова може да се знаци дека сте јасни. Подолу се 12-те најчести знаци дека можеби имате јасни психички способности.

1. ВИЕ ЧУВСТВУВАТЕ ЕНЕРГИЈА ВО СОБА

Дали некогаш сте се нашле себеси како ги восхитувате луѓето со тоа што ќе влезете во соба веднаш по жестока дебата, расправија или тепачка и сте свесни за она што се случило без да бидете информирани од никого или навистина да бидете сведоци нешто?

Ова се нарекува преостаната енергија и е еден од клучните знаци дека сте јасни. Тоа е причината зошто преполните области можат да бидат толку исцрпувачки за блескавите.

2. ВИЕ ИМАТЕ ТЕШКОТИНИ ДА СЕ СПРАВИТЕ СОИЛИ ДА СЕ БИДЕТЕ ВО ГОЛЕМИ ТОЛПИ

Обичните личности ја доживуваат енергијата посилно отколку другите луѓе. Затоа, за нив може да биде прилично исцрпувачки ако се занимаваат со огромен број луѓе на подолг временски период.

Замислете колку може да биде исцрпувачки ако можете да ги почувствувате емоциите, чувствата и расположенијата на личноста која стои до вас. Сега, помножете го тоа со фактор од десет, стотини или илјада.

Тоа е она што интелигентните потенцијално можат да го почувствуваат кога се во толпа. Јавните базени, музичките концерти и спортските стадиони се некои од местата кои честопати би можеле да станат забранети зони за јасновидците.

3. ИМАТЕ СИЛНИ ЦРЕВНИ ЧУВСТВА ЗА ЛУЃЕТО

Дали вашите најблиски ве гледаат како личност на која треба да одите кога станува збор за чувствата на стомакот? Дали ги чувствувате мотивите, чувствата и следните потези на другите луѓе без да ги поздравите или директно да комуницирате со нив? Тогаш би можеле да бидете јасни.

Можеби ќе откриете дека сте во можност да почувствувате каква личност е некој само со тоа што ќе го погледнете. Понекогаш може да се најдете како го оддалечувате вашиот пријател од одредена личност што на крајот ќе се покаже како опасно или тотална измама, но не можете да објасните како вашите инстинкти ве доведоа до таа важна одлука.

4. СУПЕР ЧУВСТВИТЕЛИ СТЕ НА СВОЈАТА ОКОЛИНА

Дали сте се нашле драматично под влијание на суптилните промени во вашетоспална соба или работно место? Дали нередот и неуредноста во вашето опкружување се чувствуваат како да влијаат на вашето размислување и резултат, така што навистина не можете да работите добро?

Ова исто така може да биде знак дека имате способност за јасност.

Се чувствувате силно поврзани со вашата околина бидејќи таа има своја енергија што влијае на вас. Тоа е причината зошто јасните луѓе се под силно влијание на нивната околина.

5. ЕМОЦИОНАЛНИТЕ ФИЛМОВИ ТЕ ПЛАЧАТ

Една од причините зошто се снимаат филмови е да сочувствуваме. Задачата на режисерот е да ни дозволи да ја доживееме приказната што ја раскажува филмот.

Но, јаснотијата доживуваат повеќе од само имагинација на ситуациите што ги гледаат во филмовите. Нивната емпатија е толку интензивна што честопати ги оставаат во солзи.

Ако сте јасни, всушност на посилен начин ќе ги доживеете емоциите прикажани од ликовите. Со оглед на тоа што толку многу филмски приказни се за луѓе во лоши ситуации, ова може да биде крајно исцрпувачки емоционално.

6. МОЖЕТЕ ДА ГИ ПОЗНАТИТЕ ЧУВСТВАТА НА ДУХОТ

Дали понекогаш имате чувство дека не сте сами, дека ве набљудуваат? Дали понекогаш чувствувате чудни сензации, особено на места кои се наводно опседнати? Можно е да стекнете чувства на духови, кои се чисти форми на енергија.

Оваа идеја може да ве исплаши, но нема од што да се плашите. Насоки оддуховите вообичаено ќе бидат испорачани со љубов, а луѓето го доживуваат ова водство како корисно, вредно и забавно.

7. ЛУЃЕТО МИСЛАТ ДЕКА СТЕ ПРЕСЕГАСТИВНИ

Дали луѓето ви велат дека сте премногу чувствителни? Дали често го користат зборот емпатичен за да ве опишат? Ако сте јасни, ова е сосема логично.

Како што е опишано претходно, многу е вообичаено дека и јасните луѓе имаат тенденција да бидат емпатии. Значи, ако ве опишуваат на овој начин, ова може да биде знак дека сте јасни.

8. ФИЗИЧКИ ЈА ЧУВСТВИТЕ БОЛКАТА НА ДРУГИТЕ ЛУЃЕ

Дали ја чувствувате физичката болка на вашиот сопруг кој има мигрена или болките од глад на бездомникот на улица? Дали некогаш сте ја почувствувале болката на некој што сте го посетувале во болница?

Ако имате јасна способност, не само што можете да соберете ментална енергија, туку понекогаш и физичка болка.

19>

Ако го доживувате ова често, мудро е да се заштитите со избегнување на тие ситуации колку што можете почесто.

Ова значи, на пример, дека не треба да работите во болница или бездомници центар, но наместо тоа, работете со среќни деца или кученца.

9. ВАШЕТО РАСПОЛОЖЕНИЕ СЕ ПРОМЕНИ БРЗО И НЕОЧЕКУВАНО

Дали понекогаш се случува вашето расположение да се промени или да почувствувате стрес, лутина или анксиозност без причина? Можеби е тоа што вашата јасност се објавува!

На пример, навистина се чувствуватесмирено и опуштено пред да влезете во соба и штом ќе влезете внатре, ова целосно се менува во уморно или стресно чувство? Тоа значи дека сте чувствителни на природата на енергијата околу вас.

10. ТЕШКО ВИ ГИ ГЛЕДАТЕ ВЕСТИ

Дали ви е тешко да гледате вести или да читате весници? Ова е типичен знак за јасност.

Причината зошто на јаснотијата им е толку тешко да ги гледаат вестите е тоа што тие лесно го сфаќаат ужасот и очајот од овие предмети и луѓето погодени од катастрофи .

11. МОЖЕШ ВЕДНАШ ДА КАЖЕШ КОГА НЕКОЈ ИМАЛ ЛОШ ДЕН

Можеш ли веднаш да кажеш кога некој од твоите пријатели имал лош ден? Дури и ако имаат широка насмевка на лицето и ви кажат дека се е во ред? Ова исто така може да биде знак дека сте јасни!

Како јасни, можете да споделувате чувства на другите луѓе и да имате способност да кажете некои од мислите или емоциите на другата личност. Склони сте да работите како детектор за човечки емоции!

12. МОЖЕТЕ ДА ЗАБЕЛЕШТЕ ВАРИЈАЦИИ ​​НА ТЕМПЕРАТУРИТЕ

Дали чувствувате температурни промени кога влегувате во просторија или доаѓате на ново место? Или можете да откриете ладни и жешки точки во иста просторија? Ова може да укаже дека на ова место има дух или барем многу енергија.

Како разбирлив човек, можете да откриете енергија во просторот, дури и кога нема никој наоколу.

Температураваријацијата е една од формите на оваа енергија. Помислете на ладно ветре или топол и силен ветер во просторија додека сите прозорци и врати се затворени.

КАКО ДА СЕ СПРАВИТЕ СО CLAIRSENTIENCE

Clairsentience понекогаш погрешно се смета за проблеми со менталното здравје. Се разбира, важно е да побарате стручен совет ако се сомневате дека можеби имате проблем со менталното здравје.

Во меѓувреме, можеби ќе сакате да размислите дека она што мислите дека е во вашата глава, всушност е чувствителност на она што е се случува околу вас.

Ако можете да ја искористите јасноста, можете да ја направите подарокот што навистина е. Само да можеш да ја почувствуваш и разбереш туѓата болка има моќ да ја зголемиш љубовта и сочувството во таа врска, без разлика дали сте пријател, советник, касиер или градинар.

Еве неколку совети како да се справите со јаснотија:

 • Прифатете го вашето психичко чувство за подарокот што е и бидете благодарни за него.
 • Научете што значат различните чувства и бидете јасни за вашите чувства - емотивни и физички.
 • Разговарајте со луѓе со слични искуства.
 • Не плашете се дека ќе ги преземете емоциите или болеста.
 • Изразувајте ги своите чувства креативно.
 • Дневник.
 • Медитирај или слушај музика.
 • Свири и инструмент. Ако сте сосема нов во свирењето на инструмент: обидете се со тибетски чинии за пеење или хармонија.
 • Користете го вашиот подарок за да им помогнете на другите и/иликанализирајте ја вашата јаснотија во работата во која уживате.
 • Одвојте се од енергијата на другите во моментот кога ќе завршите со вашата сесија за лекување, психичко читање, сесија за советување, состанок за кафе итн.

Бидете свесни дека секој разбирлив ќе го доживее овој подарок на поинаков начин и никој нема да го почувствува тоа што вие го чувствувате. Како и да е, има многу луѓе кои имаат слични искуства, па можеби е добра идеја да побарате други образовници или локално или на форуми на интернет.

НАЧИНИ ДА ГИ ЗАЈАКНЕТЕ ВАШИТЕ СПОСОБНОСТИ ЗА ОБЈАВАЊЕ

Можете развијте ги и подобрете ги вашите вештини за разбирање со пристап до вашето божествено водство и со многу вежбање. Еве неколку вежби што ги користам за да ги развијам моите јасни вештини.

1. ФОКУСИРАЈ НА ВАШАТА ОКОЛИНА

Како што опишав претходно, јасните луѓе се супер чувствителни на нивната околина. Ако нередот и суптилните измени влијаат на вашето размислување и резултат, фокусирајте се на она што е околу вас пред да започнете да ги практикувате вашите вештини за јасност.

Затоа прво, внесете повеќе позитивност во вашиот живот и сменете го вашиот стан во место каде што се чувствувате опуштено и удобно.

Сакате да знаете како? Овде ќе најдете девет начини да го ажурирате просторот за живеење и кои ќе ви помогнат да внесете стари, лоши вибрации и да поканите позитивна енергија внатре.

Исто така види: Што се духовни водичи и како да се комуницира со нив

Сега ќе имате убав чист простор за удобно медитација и вежбање психички развој
Randy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.