Cartomancy 101 The Ultimate Beginners Guide

Cartomancy 101 The Ultimate Beginners Guide
Randy Stewart

Картоманството е малку позната форма на читање картички. Повеќето од нас слушнале за тарот, можеби сте посетиле психичар или предвидувач кој го прочитал вашиот тарот. Овие медиуми за духовност станаа неверојатно мејнстрим неодамна и можеби дури и самите поседувате палуба. Таротот е многу сличен на картомантијата, дури и ако е попознат.

Значи, што е картоманција и како можете да го направите тоа?

Картомантијата е алтернативен метод на гатање користејќи обична палуба стандардни карти за играње на сличен начин како да користите шпил тарот карти . Користејќи ја вашата интуиција и вештини за дешифрирање за да ја „кажете вашата иднина“. Уште подобро, картоманството е многу подостапно за многумина од нас отколку таротот.

Исто така види: Ангел број 8 што значи неверојатна порака за изобилство

Затоа подгответе се да се нурнете во нашиот водич за почетници за картомантија за да го започнете вашето гатачко патување.

Што е картоманција?

Зборот картоманција всушност се однесува на која било форма на гатање што користи карти за да даде духовно водство или да каже судбина. Меѓутоа, како што нашиот свет напредуваше и се движи напред, многу методи на гатање што користат картички имаат формирано свои посебни имиња, а зборот картоманција сега почесто се користи како потесна дефиниција за уметноста на гатање користејќи стандарден сет на карти за играње.

Да, ме слушнавте . Картите што ги користите за играње покер, блек џек, па дури и игри од детството, како што се snap и луди осумки, исто така може да се користат слично како нивните пографски уметничкикартичките ќе бидат малку повеќе отколку да ги вратите во нивната оригинална кутија и да се надевате на најдоброто.

Прво, препорачуваме да ги чувате вашите картички во платнена кеса или пакување кога не се во употреба. Можете исто така да го ставите ова во дрвена кутија за дополнителен слој на заштита. Сè додека користите природни влакна при складирањето на вашите картички, тие ќе бидат добро заштитени.

Многу читатели сакаат да ја складираат својата палуба со кристал за чистење, како природен кварцен камен, за да помогнат во заштитата и чистењето на палубата и читателот на секоја долготрајна негативна енергија. Оваа негативна енергија може да влијае на резултатот од вашите читања, па затоа е најдобро да преземете што повеќе мерки на претпазливост.

Влезете во читањето Cartomancy

Cartomancy е одлична врата за почетници во светот на гатањето преку медиумите на картички. Толку многу од нас кои ги започнуваме нашите патувања во духовноста и гатањето се фокусираат на методи кои се веќе толку популарни, како таротот, што забораваме дека тие не се нашите единствени опции.

Исто така види: Како да започнете весник за соништата: Совети, придобивки и засилувач; Примери

Едноставноста на картомантноста подобро функционира со подиректни прашања, што го прави ова подобро одговара од таротот, ако тоа е она за што ги користите.

Може да потрае малку време за навистина да започнете да читате картоманција, да ги запомните сите значења и да ја повикате вашата интуиција може да се чувствувате огромно во почетокот. Сепак, со малку вежбање, ќе им читате на пријателите, семејството и самите себелесно за кратко време.

колеги.

Историјата на картоманството е прилично маглива, како што ќе откриете дека е прилично вообичаена кога станува збор за многу различни духовни практики. Употребата на карти за играње стана вграден дел од човечката култура до 14 век. Секоја земја имаше различни групи, слики и броеви на карти, а разновидноста на игрите што се играа со овие карти за играње се разликуваше од земја до земја.

Значи, речиси е невозможно да се препознае точно кога почнавме да користиме стандард шпил со карти за играње за да ја обожувате иднината. Иако постои прекрасен мит дека Наполеон редовно ја барал мудроста и вештините на картоманците за време на неговиот живот . Исто така, некои веруваат дека картомантноста можеби била користена во судовите за да се предвидат исходите од одредени судења.

Иако неговата историја е прилично двосмислена, не може да се негира дека денес употребата на картички за да откриете каде може да се движи вашиот живот стана многу популарна и почитувана вештина во заедницата за духовност.

Која е разликата помеѓу картоманција и тарот?

Во денешното општество, зборот картоманција повеќе не се однесува на сите форми на дивинација базирана на карти, туку само на употреба на стандардна палуба за играње, но најчеста форма на гатање со карти и онаа со која веројатно барем малку сте запознаени е тарот.

И картоманството и читањето тарот се прилично слични кога станува збор за читање. Палубитесамите се всушност многу различни.

Стандардна палуба со карти за играње има само 52 карти. Додека, палубата на тарот содржи 78 карти. Таротот е несомнено убав за гледање со деликатни и уметнички слики кои ги рефлектираат нивните одела. Дел од шармот на таротот за многумина се сложените детали на секоја карта.

Што се однесува до стандардната палуба за играње, таа е многу поедноставна со неговите скромен слики и основни детали. Има и многу помалку бои, со тоа што половина од палубата е црвена, а другата црна.

Тарот, исто така, многу повеќе се потпира на интуицијата на читателите кога станува збор за гатање што значат извлечените карти. Cartomancy од друга страна има многу подефинирани значења на карти што го прави овој совршен метод на гатање за почетници.

Како функционираат читањата на картоманси?

Cartomancy користи стандардна палуба од 52 играње картички. Секоја картичка има свое значење што му помага на читателот да ја претскаже вашата иднина. Читањето на вашите картички може да биде застрашувачко, особено ако не верувате целосно во космичката моќ на гатањето со карти. Може да биде корисно да се знае точно како ќе оди читањето, во однос на чекорите, особено ако сте некој што не сака изненадувања.

Ова е генерализација, но подолу се вообичаените чекори кои може да биде вклучен во читање на картоманти.

 • Вашиот читач на картички ќе ги постави своите картички пред вас и ќе ве замоли да повлечете картичка
 • На васизборот на картичка, вашиот читач на картички ќе може да открие што значи тоа повлекување

Читањето на картичката е многу едноставно во своите чекори, но постојат неколку различни начини на кои читањето на вашата картичка може да оди во зависност од длабочината и сложеноста на вашите прашања.

За едноставни прашања со да или не треба да се повлече само една картичка.

За читања во минатото, сегашноста и иднината, ќе ви бидат повлечени три карти.

Вашиот читател може да избере да повлече повеќе карти ако сакате повеќе детали со 9 намази со картички, па дури и 21 намаз со карти, кои се користат за детално гатање.

Самата картоманција ја црпи енергијата на универзумот да ги најдеме одговорите на нашите прашања. Ако веќе сте запознаени со одредени духовни верувања како универзалните закони и манифестација, веќе ќе имате основно разбирање за моќта што може да ја поседува „изворот“. Оваа врска со енергетските сили, исто така, значи дека негативните енергии може да влијаат на резултатите од вашите читања.

Ако се чувствувате уморни или во негативно расположение, или вашиот клиент не се чувствува баш во право. Можеби е добра идеја да го одложите нивното читање додека двајцата не почувствувате дека тече повеќе позитивна енергија.

Како да читам картоманси?

Слично како тарот, секоја карта во картомантската палуба има свое значење. Иако, толкуваното значење може малку да се промени во зависност од тоа какви се прашањата на субјектот. Како почетник, можетесе борите да најдете врски помеѓу влечење карти, но бидете љубезни со себе, со текот на времето и вежбањето светот на гатањето ќе се отвори за вас и ќе почнете лесно да пристапувате до вашите толкувања и нивните врски.

Секое одело има свое различни групи на значења и тогаш овие значења стануваат подефинирани додека поминуваме низ разновидните картички во секое одело. Иако, како што ќе видите, многу од значењата на картичките се отворени за толкувањето на читателите и токму тука повеќекратното влечење карти ќе ви помогне да го откриете нивното вистинско значење.

Значи, ајде да дојдеме до тоа и да откриеме што секоја карта во вашата палуба значи.

Лики

Овој одело генерално се однесува на предизвици, пречки, конфликти, неуспеси и тајни.

 • Аце на лопати – Претставува смрт, но генерално не и физичка смрт. Претставување на завршетоци и нови почетоци. Исто така, може да укаже на важни одлуки кои можат да предизвикаат загриженост или вознемиреност.
 • 2 лопати – тешки одлуки, огорченост, разделба, конфликт, предавство или дури и лоши вести.
 • 3 лопати – нечесно, изневерување, загуба, збунетост, измама, лаги и недоразбирање.
 • 4 лопати – прекршени ветувања, исцрпеност, болест или нездрава ситуација или врска.
 • 5 лопати – Гнев, напуштање, пречки и загуба.
 • 6 лопати – Мали победи, трајни краеви, продолжувајќи и растејќи.
 • 7 одлопати – лоша среќа, загуба на пријател, тага и неочекувани оптоварувања.
 • 8 лопати – Разочарување, измама, опасност, болест и губење на социјалната рамнотежа . Се препорачува претпазливост кога ќе се повлече оваа картичка.
 • 9 лопати – Неуспех, тага, злоба, сериозни повреди и страв од иднината.
 • 10 лопати – Несреќа, затвор, грижа, несакани вести, трагедија и темнина.
 • Џек на лопати – млад човек со темна коса, кој можеби значи добро, но е емотивно незрела или непостојана.
 • Кралица на лопати – темна коса жена или вдовица која е интелигентна и лукава, но може да биде и измамничка и контролирана.
 • Крал лопати – темна коса постар маж кој можеби е разведен или вдовец. Амбициозно, но себично, контролирано и посесивно.

Клубови

Овој костум се однесува на страсти, достигнувања, социјален живот, среќа и раст.

 • Кец на клубови – Среќа, добра финансиска состојба, добри вести и можност за нов деловен потфат.
 • 2 клубови – Предизвици, нова социјална или деловна кореспонденција која може да доведе до озборувања од оние кои ви се спротивставуваат.
 • 3 од клубовите – успешен брак, напредок, раст, богат партнер или партнер со богат семејство.
 • 4 клубови – измама или предавство од доверлив пријател, промена на полошо.
 • 5 клубови – нови пријателства , промениво работна или социјална ситуација, поддршка, брачен успех.
 • 6 од клубовите – Финансиска поддршка, просперитет, Подобрување, напредок или завршување на деловни или социјални цели.
 • 7 клубови – Деловен успех, промени, потенцијални проблеми од романтичниот партнер.
 • 8 клубови – Проблеми и превирања во деловните односи, љубовта и личните односи.
 • 9 клубови – Нови можности, нов обожавател, среќа, но предупредување за тврдоглавост.
 • 10 клубови – среќа , пари од неочекувани извори, патувања кои веројатно се поврзани со бизнис.
 • Jack of clubs – темнокоса млада личност, генерално маж, кој е сигурен и доверлив.
 • 8> Кралица на клубовите – Темнокоса жена, обично колешка, која е шармантна, самоуверена и помага.
 • Кралот на клубовите – силна, темнокос маж, најчесто постар, кој е љубезен, искрен и сакан.

Срца

Овој костум обично се однесува на личните односи, љубовта, мирот, пријателствата и страсните определби .

 • Кец на срца – Нови врски, чувства на пријателство, среќа и позитивна енергија.
 • 2 срца – Добро среќа во љубовта и врските, просперитетот, наклонетоста, страста и успехот
 • 3 срца – Ново пријателство или врска, бидете внимателни и чувајте ги вашите зборови, Важност.
 • 8> 4 срца – Промената доаѓа,можно патување, враќање на стариот партнер или преземање на следниот чекор во врската.
 • 5 срца – Љубомора, огорченост, губење на љубовта, измама или болест.
 • 6 срца – Пријатно изненадување, нов љубовен интерес, Неочекувано.
 • 7 срца – Нескршени ветувања, втори шанси, емотивни одлуки.
 • 8 срца – Покани, изненадувачки посетители, крај на пријателство или романса.
 • 9 срца – Картичка „желба“. Желбите, желбите и соништата се исполнуваат.
 • 10 срца – Добра среќа, успех, исполнување, но можноста за семејни прашања на кои им треба внимание.
 • Џек на срцата – Млад човек со кој можеби сте блиски. Може да биде пријател, брат или романтичен интерес. Можеби е русокоса.
 • Кралица на срцата – Љубезна, добродушна русокоса жена која може да биде пријателка, сестра, тетка или дури и девојка.
 • Крал на срцата – Претставува човек кој е добродушен, полн со љубов и дава добри совети. Можеби татковска животна фигура.

Дијаманти

Овој костум се однесува на загубата и добивката на материјалното богатство и богатство. Не само успех и признание туку и енергија и работа.

 • Кец на дијаманти – Подарок, нов почеток, порака, подобрување и почетоците на вашата енергија работат.
 • 2 дијаманти – Несогласување во врска, неодобрување на врска, афера и правење илипримање плаќање.
 • 3 дијаманти – Правни прашања, семејни проблеми, тимска работа, слаб фокус и нестабилност.
 • 4 дијаманти – неочекувано подарок или наследство, стекнување финансиска стабилност, доверба и подобрување.
 • 5 дијаманти – Позитивна енергија, среќен дом, подобрувања и успех во деловните потфати.
 • 2>6 дијаманти – Проблеми, несогласувања, лоша комуникација, љубомора, проблеми во вториот брак.
 • 7 дијаманти – Збунетост, предизвици и проблеми на работа.
 • 8 дијаманти – Изненадувачка романса или брак подоцна во животот. Можност за патување и планирање со претпазливост.
 • 9 од дијаманти – Нови деловни можности, успех, изненадувачки пари и промени.
 • 10 дијаманти – Позитивна промена, успех, добра среќа, финансиски просперитет и среќа.
 • Jack of diamonds – Несигурна и нечесна млада личност. Можеби е член на семејството.
 • Кралица на дијамантите – ориентирана, успешна и доверлива жена.
 • Кралот на дијамантите – остварена постара човек кој има позиција на авторитет, Тврдоглав но и доверлив.

Како да се грижите за вашите картомански картички?

Грижата за вашата картоманска палуба е важен дел од читањето картички. Овде се занимаваме со енергија и тоа значи и веројатноста читањата да бидат погодени од лоша енергија. Значи, грижата за вашата картомантија
Randy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.