Архангел Ариел: Поврзете се со Ангелот на природата

Архангел Ариел: Поврзете се со Ангелот на природата
Randy Stewart

Архангел Ариел е архангел на природниот свет. Нејзиното име значи „Лав Божји“, а тоа ја претставува нејзината жестока и заштитничка природа.

Таа е исцелител кој постои за заштита и грижа за растенијата и животните. Таа е пронајдена во различни религии и духовни практики, па можете да се поврзете со неа без оглед на вашите верувања и идеи.

Го ценам Архангел Ариел, бидејќи верувам дека нашиот однос со земјата е многу важен за нашата духовна благосостојба. Има многу да научиме од нејзината и мајката природа, а можеме да се поврземе со Ариел за да го цениме светот околу нас.

Во оваа статија, ќе ви кажам како да го препознаете Архангел Ариел и како да се поврзете со неа кога ни треба водство.

Кој е Архангел Ариел?

Честопати познат како Архангел на Мајката Земја, Архангел Ариел е заштитник на растенијата и животните. Таа го надгледува природниот свет и е длабоко поврзана со четирите елементи кои го сочинуваат светот околу нас.

Кога ни е потребна помош во грижата за животната средина и дивиот свет, можеме да се свртиме кон Архангел Ариел и да ја покажеме нејзината сила и моќ.

Кога ќе се поврземе со неа, можеме да формираме подлабоко ценење за мајката природа, дозволувајќи и на нејзиното знаење да го зајакне нашето.

Како љубител на животни, постојано му се обраќам на Архангел Ариел. Јас често ќеземјата и сите нејзини чуда. Те молам дај ми сила и сила да го направам тоа. Нека твојата позитивна енергија секогаш ме опкружува.

Дозволи архангел Ариел да те води

Кога ќе се поврземе со Архангел Ариел, можеме да ја видиме убавината и моќта на мајката природа. Таа е прекрасен ангел, тука да им помогне на сите животни и растенија во светот. Што можеме да направиме за да ја поддржиме и да се поврземе со неа?

Но, таа не е единствениот архангел во универзумот на кој можеме да се повикаме. Проверете го мојот детален водич за архангелите за да откриете како тие можат да ви ги донесат своите моќи.

го чувствувам нејзиното присуство кога сум опкружен со природа. Таа може да ни помогне да лечиме болни или повредени животни и да ја заштитиме околината околу нас.

Бидејќи таа има моќ над сите елементи, поврзувањето со Архангел Ариел може да ни помогне да ги манифестираме нашите цели и соништа и да останеме приземјени.

Зошто е важно да се поврзете со Архангел Ариел?

Верувам дека присуството и моќта на Архангел Ариел се неверојатно важни во моментов. Човештвото се соочува со криза бидејќи не ја цениме мајката природа колку што треба. Ова значи дека не го почитуваме и го користиме светот во кој живееме.

Иако сме свесни како нашата активност ѝ штети на планетата Земја, ОН веруваат дека нашите постапки не покажуваат „знаци на забавување“. Човештвото сè уште е на пат да ја уништи планетата.

За да го промениме ова, треба да се поврземе со духот на планетата. Со поврзување со Архангел Ариел, ние сме во состојба да одржиме длабока врска со мајката природа.

Мајката природа е многу важна и за нашата духовност. Ако практикуваме магија, можеме да се свртиме кон елементите за да ги зајакнеме нашите моќи. Развивањето на нашата духовност ни овозможува да живееме исполнет и мирен живот.

Како да го препознаете Архангел Ариел?

Бидејќи архангелите постојат на повисоки вибрациски фреквенции од нас, може да биде тешко да се препознае нивната енергија околу нас. Понекогаш, тие ќе се појават во нивната вистинска форма, ноова е многу ретко. Наместо тоа, архангелите обично ни покажуваат дека се наоколу со знаци и симболи.

Значи, на што треба да внимаваме кога сакаме да знаеме дали Архангел Ариел е наоколу?

Симбол на Архангел Ариел

Бидејќи нејзиното име значи „Божји лав“ “, Архангел Ариел често е прикажан со лав. Сликата и симболиката на лавот ја претставуваат нејзината страст и моќ. Како читач на картички Тарот, Архангел Ариел секогаш ме потсетува на тарот картичката Сила. Сликата на оваа картичка е фасцинантна, прикажувајќи ангелска фигура која држи целосно возрасен лав.

Како картата за Сила, Архангел Ариел нè потсетува на потребата од сочувство во сила и моќ. Таа е моќно суштество, но сепак нејзината енергија е енергија на грижа и нежност. Исто како Лавот, таа може да биде негувана и жестока.

Архангел Ариел се поврзува и со симболот на земјината топка. Ова ја претставува нејзината контрола над природата и елементите.

Број на Архангел Ариел

Архангел Ариел е поврзан со бројот 4. Во нумерологијата, бројот 4 има енергија на стабилност и поддршка. Не потсетува да бидеме одговорни за нашите постапки и за последиците од она што го правиме во светот околу нас.

Бројот 4 е исто така поврзан со четирите елементи кои го сочинуваат светот: земја, ветер, воздух и оган. Бидејќи Архангел Ариел ги контролира овие елементи, бројот 4 е дополнително поврзан со овој ангел.

Се гледаангелските броеви 44, ангелот број 444 и бројот 4444 сугерираат дека Архангел Ариел е наоколу.

Боја на Архангел Ариел

Сите архангели се поврзани со специфични бои на ангелите. Кога се наоколу, може да видиме сјај на нивната боја околу нас.

Архангел Ариел е интересна бидејќи не е поврзана само со бледо розовата боја, туку и со виножитото. Кога таа е наоколу, може да видиме бледо розев сјај во аглите на очите. Ова значи дека таа е подготвена да ви помогне.

Кога сме надвор во природа и гледаме виножито, ова е обично знак дека Архангел Ариел е во близина. Секогаш одвојте момент да го цениме виножитото што го гледаме и да му се заблагодариме на Архангел Ариел за нејзината безусловна поддршка и грижа.

Како да се поврзете со Архангел Ариел

Можеби не го чувствуваме тоа од време на време, но сите архангели се таму во универзумот за да ни помогнат на нашиот пат. Можеме да им се обратиме кога имаме потреба или кога сакаме да ја подобриме нашата духовност.

Па, кои се најдобрите начини за поврзување со Архангел Ариел?

Медитација

Медитацијата е еден од најдобрите начини за поврзување со архангелите. Кога медитираме, ги отвораме нашите души за повисоки области на вибрации. Ова им овозможува на архангелите да препознаат и да се поврзат со нас.

Кога сакам да се поврзам со Архангел Ариел, секогаш ќе медитирам надвор во природа. Тоа е затоа што таа е архангел наприродниот свет, и така поактивен околу растенијата и животните.

Еве еден ритуал на медитација кој ќе ви овозможи да се поврзете со Архангел Ариел:

 • Одете во вашиот омилен простор во природа. Тоа може да биде парк, шума, па дури и покрај море! Погрижете се тоа да е местото каде што вие се чувствувате најмногу поврзани со мајката природа.
 • Седнете удобно на подот и затворете ги очите.
 • Одвојте момент за да ги признаете мислите или грижите што можеби ви се вртат низ главата. Потоа, нежно свртете го фокусот кон вашите сетила.
 • Што можете да слушнете во моментов? Дали слушате како пеат птиците? Бранови паѓаат? Шумолат дрвја?
 • А мирисот? Можете ли да мирисате нешто посебно?
 • Премести на вашето сетило за допир. Што можете да почувствувате во моментов? Дали седите на трева? Дали чувствувате како ви ги скокотка нозете?
 • Одвојте некое време поминувајќи низ овие различни сензации. Ова ви овозможува да го поврзете вашето тело со мајката природа, искусувајќи се што природата има да ви понуди во моментов.
 • Кога се чувствувате поврзани со природата околу вас, време е да го свртите вниманието кон Архангел Ариел. Замолете ја да дојде кај вас. Можете да го кажете ова гласно, или во вашата глава. Во секој случај, таа ќе слушне!
 • Ако треба, побарајте конкретна помош од Архангел Ариел. Зошто ви е потребна нејзината поддршка во моментов?

Секогаш се чувствувам толку освежено после оваа медитација. Понекогаш, нема да го почувствувамприсуство на Архангел Ариел наоколу, но тоа е во ред! Дури и ако не можете да ја насетите, таа е таму во универзумот и ве слуша.

Кристали

Кристалите се фантастични духовни алатки кои со векови се користат како лековити и метафизички алатки. Но, дали знаевте дека одредени кристали се поврзани со одредени архангели?

Архангел Ариел е поврзан со розовиот кварц. Овој прекрасен камен има енергија на исцелување и грижа, што ни овозможува да се сакаме и да се грижиме за себе и за оние околу нас. Кога сакаме да се поврземе со Ариел, можеме да медитираме со розовиот кварц или да ги имаме околу нас.

Архангел Ариел е поврзан и со жад. Жад е заштитен камен кој е поврзан со елементот земја. Поврзан е и со продуктивноста и стабилноста, па е совршен за користење ако се поврзувате со Ариел поради овие причини.

Исто така види: Ангел број 000 што значи крајно завршување

Окружете се со природата

Бидејќи Архангел Ариел е архангел на мајката земја, поминувањето време во природа е одличен начин да се поврзете со неа. Сакам да излегувам на село и да го истражувам светот околу мене, и секогаш ќе чувствувам длабока врска со Архангел Ариел кога сум надвор и во природа.

Се разбира, може да биде тешко да се опкружите со природа ако живеете во град! Порано живеев во огромен град со многу малку зелени површини и се чувствував без допир со мојата духовност во тоа време.

Ако се чувствувате исклучениод мајката природа, погледнете ги парковите во близина. Дали има место каде што можете да одите и да медитирате? Понекогаш, дури и најмалите градски паркови можат да ни помогнат повторно да се поврземе со планетата земја и Архангел Ариел.

Кога сте во парк, шума или на село, секогаш бидете присутни и свесни за она што е околу вас. Не е невообичаено животните со духот на Архангел Ариел да дојдат кај вас кога сте надвор во природа. Нејзиниот дух може да се појави кај сите животни и растенија, затоа признајте ги сите прекрасни живи суштества што ве опкружуваат!

Извршете ритуал со четири елементи

Архангел Ариел има моќ над четирите елементи, затоа почитувајте ги во ритуал е одличен начин за поврзување со неа.

Сакам редовно да ги повикувам четирите елементи во мојата духовност, бидејќи тоа секогаш ме тера да се чувствувам поврзан со светот и мојот дух. Овој ритуал ќе го изведам пред мојот олтар. Ако немате олтар, тоа е во ред! Овој ритуал можете да го изведувате каде и да посакате, доколку се чувствувате безбедно и мирно. Најдете соба во вашиот дом каде што нема да ве вознемируваат и поставете крпа на подот.

За да ги почитувате четирите елементи, потребни ви се четири ставки што го претставуваат секој од нив. Можеме да користиме кристали, свеќи или други предмети за да ги претставиме елементите. Кога станува збор за изборот на предметите, размислете за вашата интуиција и кон што ве привлекува. Што најмногу ги претставува елементите за вас?

 • За земјата,Обично користам сад со земја. Сепак, може да се користат зелени или кафеави свеќи. Билките и растенијата се исто така одлични начини за претставување на земјата.
 • За воздух, ќе користам пердув. Може да се користи и темјан и свеќи.
 • За оган, обично ќе запалам свеќа. Сепак, има многу кристали што можете да ги користите за да го претставите огнот, како што се килибар и карнелијан.
 • За вода користам сад со вода или морска школка. Го сакам морето и се чувствувам длабоко поврзан со него, па често ќе користам работи од морето во моите ритуали со четири елементи! Исто така, постојат некои прекрасни кристали кои можеме да ги користиме за да ја претставиме водата, како што е аквамаринот.

Кога ги имате вашите предмети, ставете ги на вашиот олтар. Ставете го предметот за земја на север, предметот за воздух на исток, предметот за оган на југ и предметот за вода на запад.

Поминете низ секој елемент еден по еден, барајќи од елементот да ви помогне во вашиот живот. Не заборавајте да се жалите на Архангел Ариел кога го правите тоа. На пример, „ Го молам елементот воздух да ми помогне со јасност и разбирање. Му благодарам на Архангел Ариел што ми го обезбеди овој елемент“ .

Бидете проактивни во прашањата за животната средина и дивиот свет

Кога сакаме да се поврземе со одредени архангели, мислам дека е многу корисно да ги манифестираме нивните квалитети во нашиот секојдневен живот. Како што Архангел Ариел е архангел на природата, кој е проактивен во помагањето на мајкатаземјата е одличен начин да се поврзете со неа.

Дали има работи што можете да ги направите во вашиот живот за да се грижите за растенијата и животните? Можеш ли да волонтираш во добротворни организации кои помагаат да се исчисти животната средина или да се грижи за нездравиот див свет?

Не мора да правиш ништо премногу огромно! Едноставното засадување диви цвеќиња во вашата градина или поставување пчелни хотели во вашиот двор може да биде одличен начин за поврзување со Архангел Ариел.

Молитва на Архангел Ариел

Преку молитва, можеме директно да побараме помош од Архангел Ариел . Ајде да погледнеме неколку молитви до Архангелот на мајката природа.

Молитва за болни животни

Ако некое животно во вашиот живот не е добро, можете да се молите на Архангел Ариел за нејзина поддршка.

Почитуван Архангел Ариел. Ја барам вашата помош со моето сакано животно. Ве молиме, дали ќе ни ја испратите вашата прекрасна енергија на исцелување во ова време. Ви благодарам за вашата добрина.

Молитва за заземјување

Бидејќи архангел Ариел има моќ над четирите елементи, можеме да ја замолиме да дозволи елементите да не задржат приземјени.

Почитуван Архангел Ариел. Сакам да се поврзам со тебе и со четирите елементи. Ве молам дозволете му на светот да ме држи приземјен и во мир. Нека твојата моќ е секогаш со мене.

Молитва за мајката природа

Можеме да му се молиме на Архангел Ариел кога сакаме да и помогнеме на мајката природа.

Исто така види: Ангел број 211: Нови почетоци и позитивност

Почитуван Архангел Ариел. Те повикувам на твојата сила и добрина. Сакам да го заштитам
Randy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.