4 моќни заштитни магии за почетници

4 моќни заштитни магии за почетници
Randy Stewart

Содржина

Заштитните магии се една од најстарите форми на магија, која се користи со векови низ целиот свет. Поради нивната популарност, тие навлегоа во модерниот живот.

Сигурен сум дека не сум единствениот што ќе им фрли сол преку рамо ако се истури. Плус, секогаш го гледам традиционалниот симбол на злото око во накитот во денешно време. Овој антички симбол на заштита е сè уште популарен до ден-денес, бидејќи сме привлечени од неговата духовна енергија.

Овие различни магични форми на заштита изгледаат втора природа за многумина од нас, но дали знаевте дека постојат заштитни магии што можете да ги извршите за да ја подобрите вашата духовна благосостојба?

Во оваа статија, јас сакате да разговарате за неколку едноставни заштитни магии кои се совршени за почетници. Тие се форма на бела магија и може да се користат за заштита на нашите души, нашите предмети и нашите најблиски.

Заштитна магија за исфрлање на негативноста

Оваа моќна заштитна магија е да ја исфрли негативната енергија од вашиот живот. Секогаш сакам да правам заштитна магија на секои околу неколку месеци, бидејќи тоа обично ме прави да се чувствувам подобро веднаш.

Тоа е прилично бурен и страшен свет во моментов, а тоа значи дека негативната енергија може да навлезе во нашите домови и умови. Значи, оваа лесна магија е дизајнирана да ја исфрли секоја негативност што влијае на нас.

За оваа заштитна магија, ќе ви требаат:

 • Мала масонска тегла
 • 7игли или игли
 • Пенкало и хартија
 • Црна свеќа
 • Рузмарин
 • Чекор прв: запишете сè за што сте загрижени

Откако ќе се центрирате на вашиот олтар со вашите магични алатки, одвојте момент да размислите каде сте во животот во моментов. Дали има нешто конкретно што треба да го исфрлите од вашиот живот?

Каков вид на негативност влијае на вашиот живот? Дали има некој што те соборува? Дали сте загрижени за нешто посебно?

Ако е така, запишете ги вашите намери на вашиот лист хартија. Ова може да биде специфично или општо, во зависност од тоа што треба да го прашате универзумот! Потоа, кога ќе бидете подготвени, додадете ја хартијата во теглата.

чекор втор: Додајте ги игличките или иглите

Откако ќе ја ставите хартијата во теглата, додајте ги игличките или иглите на врв. Ставете ги во теглата еден по еден додека визуелизирате каква било лоша енергија што треба да ја исфрлите.

Со тоа, можете да ја ставите негативната енергија во иглите. Важно е да одвоите време со овој чекор, за да бидете сигурни дека енергијата се прикачува на иглите.

Чекор трет: Додадете го рузмаринот и затворете ја теглата

Откако иглите ќе се најдат во теглата, земете го рузмаринот и ставете го врз другите предмети. Рузмаринот е неверојатна заштитна билка, која испраќа енергија на исцелување и моќ. Ќе ја неутрализира и исфрли негативната енергија од иглите и хартијата.

Кога виеставете го во теглата, затворете го и ставете го на вашиот олтар.

Чекор четири: Запалете ја СВЕЌАТА

Запалете ја црната свеќа до теглата и побарајте заштита од универзумот. Медитирајте со пламенот, признавајќи ја неговата моќ. Ако сакате, држете ја свеќата над теглата и оставете восокот да капе надолу на теглата. Ова дополнително го запечатува, дозволувајќи негативната енергија да биде содржана во него.

Кога работите со свеќи, важно е никогаш да не дувате свеќа. Секогаш гледајте како гори, или користете шмукач за свеќи. Ова значи дека моќта на магијата ќе биде толку моќна колку што може.

Чекор пет: Закопајте ја теглата

Последниот чекор во оваа заштитна магија е да ја отстраните теглата. Сега, бидејќи сте користеле рузмарин и црна свеќа, негативната енергија во теглата не е толку силна. Ова значи дека можете да го фрлите на кој начин сакате.

Сепак, би препорачал да ја закопате теглата во природа ако можете. Ова ѝ овозможува на мајката Земја да ја ослободи секоја долготрајна негативна енергија од теглата.

Заштитна магија за да се заштитите себеси

Оваа едноставна заштитна магија е совршена за практикување ако се чувствувате малку преоптоварени. Бара од универзумот да ве заштити и да ви испрати позитивна енергија. О, и тоа е исто така многу едноставно!

За оваа магија, ќе ви требаат:

 • Бела свеќа
 • Црн турмалин

Чекор еден: Исчистете го црниот турмалин

црниоттурмалинот е еден од моите омилени кристали. Јас всушност го носам повеќето денови! Тоа е навистина моќен кристал на заштита, а тоа значи дека е супер важно да го исчистите и наполните.

Препорачувам да ја изведувате оваа магија навечер, откако ќе го оставите црниот турмалин надвор на сонце цел ден. Ова им овозможува на силите на сонцето да го исчистат кристалот од каква било негативна енергија што може да ја држи.

Чекор два: Наполнете го црниот турмалин

Кога ќе падне ноќта, внесете го црниот турмалин внатре. Седнете на вашиот олтар и држете го во раце, споени за градите.

Дозволете си навистина да ја почувствувате сензацијата на кристалот во вашата рака. Како ви е тоа? Дали можете да почувствувате каква било енергија тече низ каменот и во вас?

Корисно е да ги затворите очите во овој момент за навистина да ја поврзете вашата душа со црниот турмалин. Сакам да визуелизирам зрак светлина што минува низ моето тело и во кристалот.

Чекор трет: Запалете ја свеќата

Поставете го црниот турмалин покрај свеќата и запалете ја. Одвојте момент да се поврзете со пламенот, медитирајќи за вашата ситуација во животот токму сега.

Дали има некоја негативност што треба да се реши? Дали нешто ве мачи?

Сега е време да идентификувате се што ви треба заштита.

Чекор четврт: Повторете ги потврдите

Кога сте подготвени, сега е време да ги повторите потврдите назаштита.

Затворете ги очите и гласно изговорете ги следните потврдни зборови:

' Го молам универзумот да ме заштити

Од опасности и лоша намера

Се свртувам кон земјата, сонцето и месечината

И со оваа свеќа и овој кристал сум заштитен '

Чекор пет: Завршете ја магијата

Кога ќе почувствувате дека доволно сте ја повториле потврдата, отворете ги очите. Обрнете внимание на свеќата и кристалот и дополнително формирајте врска помеѓу вас и предметите.

Или почекајте додека не изгори свеќата или користете шмукач за свеќи. Потоа, земете го црниот турмалин и држете го за момент во рака. Како се чувствува сега? Дали се чувствува исто како порано или поинаку?

Ако можете, носете го црниот турмалин со себе. Ова ќе ви обезбеди заштита во секое време.

Заштитна магија за пријателите и семејството

Следната заштитна магија е дизајнирана да биде фрлена на пријателите и саканите. Кога сме загрижени за некого, честопати може да мислиме дека нема ништо што можеме да направиме за да му помогнеме.

Сепак, едноставна магија за заштита може да испрати позитивна енергија на нивниот пат. Можеме да побараме помош од универзумот да ги заштитиме оние за кои се грижиме, користејќи магични предмети во нашата пракса.

За оваа заштитна магија ќе ви требаат:

 • пенкало и хартија или фотографија од личноста што сакате да јазаштита
 • Сол
 • Црн пипер
 • Рузмарин
 • Вода (најдобро е да се користи природна вода, како дождовница или вода од поток)
 • Дрвена лажица

Чекор прв: Подгответе го вашиот олтар и магични предмети

Ставете ги предметите на вашиот олтар, со сад со вода во центарот. Земете го пенкалото и хартијата и запишете го името на вашиот пријател. Запишете ги сите грижи што можеби ги имате за оваа личност. Ако користите фотографија од личноста, запишете ги грижите на задната страна од сликата.

Потоа, потпрете ја сликата или хартијата пред садот со вода.

Чекор два: Додадете ги предметите во водата

Сега, додајте ги различните предмети во водата, користејќи ја дрвената лажица за да ја измешате.

Прво ставете ја солта и повторете ги зборовите: „ со оваа сол се исфрла негативната енергија од (имињата) животот .

Кога го ставате црниот пипер во , повторете ги зборовите, „ со овој црн пипер, (имињата) можат да се поврзат со нивната внатрешна сила и лична моќ.

Следно, ставете го рузмаринот во водата, повторувајќи: „ Со овој рузмарин, (имињата) е заштитен од штета и неволја.

Трет чекор: Потопете ја фотографијата или хартијата

Кога ќе се чувствувате подготвени, нежно ставете ја фотографијата или хартијата во смесата. Дозволете му да ја впие водата и одвојте миг за да му се заблагодарите на универзумот за помошта.

Исто така види: 4 моќни заштитни магии за почетници

Секогаш сметам дека е корисно да се сеќавам на силата на мојот пријателоваа точка. Идентификувајте ги прекрасните работи за вашиот пријател и испратете енергија на љубов и поддршка во универзумот.

Чекор четири: Фрлете ја водата

На крајот, извадете ја фотографијата или хартијата од водата и ставете ја на вашиот олтар. Оставете го таму да се исуши преку ноќ пред да го ставите.

Следно, земете го садот со вода и извадете го во природата. Истурете го назад во поток или во пошумена област. Ова дополнително ја поврзува вашата магија со мајката земја, дозволувајќи им на силите на универзумот да го заштитат вашиот пријател.

Заштитна магија за домот

Овој следен магија ви овозможува да го заштитите вашиот личен простор. Тој е дизајниран да се користи за дома, но може да се користи за вашиот работен простор или студио.

Во оваа магија, ќе создадете моќна заштитна смеса што можете да ја чувате во вашиот дом за долготрајна заштита.

За оваа магија, ќе ви требаат:

Исто така види: Ангелски број 1919: Моќни пораки од ангелите
 • Чистење жалфија (за размачкување)
 • Сол
 • Рузмарин
 • Лосови од ловор
 • Лаванда
 • Игла
 • Мала ѕидарска тегла

Чекор прв: Исчистете го просторот и предметите

Прво, соберете ги сите состојки и поставете ги на вашиот олтар. Погрижете се да имате се што ви треба за магија. Откако ќе ги отворите прозорците од вашата соба, запалете го мудрец.

Поминете извесно време размачкајќи ја собата со мудрец, дозволувајќи му да се ослободи од негативноста што може да трае. Кога ќе се почувствувате подготвени, ставете го мудрец надолу. Виеможеби ќе сакате да го изгаснете мудрецот, но ако имате огноотпорен сад, можете да го оставите да изгори во текот на остатокот од магијата.

Чекор два: Додајте ги предметите во теглата Мејсон

Прво додајте ја иглата во теглата, бидејќи тоа симболизира се од што ви треба заштита. Потоа додадете сол и билки.

Кога ги ставате предметите во ѕидарската тегла, повторете ги следните афирмации:

„Го молам универзумот за заштита

За себе , мојот дом и мојот безбеден простор

Со оваа магична мешавина

Јас, мојот дом и мојот безбеден простор се заштитени“

Чекор трет: Запечатете ја теглата и протресете ја

Кога ќе ги ставите сите предмети во теглата, запечатете ја. Потоа можете да ги протресете состојките заедно, повторувајќи ја горната потврда.

Ако мудрецот сè уште гори, поминете ја теглата низ чадот. Така ќе бидете сигурни дека нема негативна енергија во теглата.

Потоа, поставете ја вашата магична мешавина некаде околу вашиот дом. Препорачувам да го ставите покрај вратата или прозорецот бидејќи тоа ќе помогне да се одбие секоја негативна енергија од влегувањето во вашиот дом.

Користете ги овие заштитни магии за да го подобрите вашиот живот

Овие моќни заштитни магии се совршени за почетници, користејќи состојки и алатки кои можат лесно да се купат. Сепак, тие сè уште се супер моќни магии и навистина работат на заштита на вас, вашиот дом и вашите најблиски одштета!

Ако сте нови во магијата, ви препорачувам да купите книга со правопис за да го подобрите вашето знаење. Има толку многу одлични книги со магии кои имаат детални магии, историја на занаетот и врвни совети внатре.

Среќно на вашето магично патување!
Randy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.