47 ефективни тарот прашања што треба да ги поставите за љубовта, животот и засилувач; Работа

47 ефективни тарот прашања што треба да ги поставите за љубовта, животот и засилувач; Работа
Randy Stewart

Значи, ја купивте вашата прва палуба за тарот, ги научивте сите значења и можете да ги читате картите и за себе и за другите. Но, има една работа што не треба да ја заборавите за да ги размрдате вашите читања! И тоа е уметноста на правење добри тарот прашања .

Со текот на годините, научив дека самото прашање е исто толку важно како и увидите и упатствата што треба да ги добиете. Затоа треба да започнете со тоа што ќе разјасните што сакате од вашето читање тарот.

Дали има нешто конкретно што треба да знаете? Дали има предизвици во вашиот живот за кои ви треба конкретно водство?

За да ви помогнам, формулирав неколку одлични прашања што треба да ги поставам, проследени со некои работи што треба и не треба да ги правите вашите прашања за тарот. Ова ќе ви помогне да го извлечете максимумот од вашите читања.

Примери за тарот прашања за да ги поставите картите

Кога станува збор за тарот прашања, многу е важно да поставувате конкретни и јасни прашања. Нема да добиете никакви одговори ако вашето прашање е збунувачки!

Да ги погледнеме прашањата на Тарот што секој може да ги постави на картите без оглед на неговите вештини за читање Тарот.

Тарот прашања за љубовта

Кога читам тарот картички за моите пријатели и семејството, тие често ќе сакаат да знаат за нивниот љубовен живот. Ова е дефинитивно случај кога се сингл! Секогаш мислам дека тоа е затоа што љубовта е еден вид магија, а исто така и тарот картите.

Љубовта е толку важна во животот и ја храни нашата душа и дух. Значи, кои се некои тарот прашања за љубовта што ќе му овозможат на универзумот да ни ги даде потребните одговори?

 • Што треба да барам кај партнерот?
 • Како се држам се вратив од наоѓањето вистинска љубов?
 • На што треба да работам за да бидам среќен во мојот љубовен живот?
 • Како да престанам да ги повторувам минатите љубовни грешки?
 • Дали сум подготвен за нова врска?
 • Што навистина ми е потребно во романтична врска?

Таротски прашања за врската или бившиот

За некои од нас, навистина сакаме да знаеме за моменталната врска во која се наоѓаме. Љубовта е незгодна и врските никогаш не се едноставни!

Ова значи дека одредени прашања на Тарот може да ни помогнат да разбереме каде сме и каде треба да бидеме со нашите партнери. Можеме да ги користиме и картите за да најдеме затворање со минатите врски кои можеби нè повредиле.

Еве неколку одлични тарот прашања за врските или бившите кои можат да ни помогнат да растеме и да напредуваме.

 • Дали јас и мојот партнер одиме во вистинската насока?
 • Како можам да ја подобрам мојата врска?
 • Што научив од врската со бившиот?
 • Што ќе се случи ако се вратам со бившиот?
 • Дали беше правилно да раскинам со мојот бивши?
 • Како можам да го преболам бившиот?
 • Што треба да знам за мојата моментална врска?

ТаротПрашања за животот

Тарот картичките се неверојатни алатки кои не водат во животот. Можеме да му поставиме на Тарот толку многу различни прашања за да добиеме разбирање и храброст.

Кои се некои големи општи животни прашања што можеме да ги поставиме на Тарот картите?

 • Дали сум на вистинскиот пат во моментов?
 • Како можам да се сакам себеси повеќе?
 • Како можам да се откажам од моите стравови?
 • Кои грешки на крајот ми помогнаа?
 • Со што треба да се соочам во животот?
 • Што треба да направам за да го подобрам квалитетот на мојот живот?

Тарот прашања за здравјето

Можеме да ги користиме и Тарот картите за да стекнеме знаење за нашето општо здравје. Поставувањето прашања може да ни овозможи да научиме што треба да правиме за да бидеме здрави, фит и силни.

 • Дали моите лоши навики му штетат на моето здравје?
 • Што можам да направам за да се чувствувам посилно и поздраво?
 • Какви промени да направам во мојот животен стил?
 • Дали си давам доволно време за самољубие?
 • Како да се справам со моето тековно здравствено прашање?
 • Како да се откажам од лошите навики?

Тарот прашања за работата и кариерата

Покрај љубовта, работата и кариерата дефинитивно се на ум на луѓето кога ќе им дадам читање Тарот. Кога станува збор за вашите кариери, може да се чувствувате како толку многу од тоа да е надвор од вашите раце.

Поставувањето прашања на Тарот ни овозможува да ја преземеме нашата судбина и да разбереме каде одиме и кадение треба да бидеме во нашиот работен живот.

Значи, кои се некои одлични прашања што ќе им дозволат на картичките да ве водат во вашата кариера?

 • Кои се моите силни страни кога тоа доаѓа до мојата кариера?
 • Кои се моите слабости кога станува збор за мојата кариера?
 • Како ќе знам дали сум во вистинската кариера?
 • Како можам најдете ја вистинската работа за мене?
 • Каква работа треба да барам?
 • Дали ќе успеам со соништата за кариера?

Тарот прашања за бизнисот

Поседувањето бизнис може да биде супер стресно, а понекогаш може да се чувствувате како да немате поим што носи иднината! За среќа, Тарот картичките се тука да помогнат. Поставувањето прашања на Тарот за бизнис може да ви помогне на вашето патување и да ви овозможи да знаете кои се следните чекори за вас.

Еве неколку одлични прашања за бизнисот што можете да ги поставите на картичките Тарот.

 • Што можам да направам за мојот бизнис да успее?
 • Правам доволно за да му помогнам на мојот бизнис?
 • Колку ќе биде успешен мојот бизнис?
 • Дали има некои грешки што ги правам со мојот бизнис?

Таротски прашања За семејството

Сите знаат колку тешки можат да бидат семејните односи. Се разбира, го сакате вашето семејство, но понекогаш врската може да биде напорна. Но, нашиот однос со семејството е толку важен за нашата среќа. Значи, кои се некои прашања што можеме да ги поставиме на картичките Тарот за да го извлечеме најдобротонашиот однос со членовите на нашето семејство?

 • Што земам здраво за готово за моето семејство?
 • Како можам да ги разберам моите браќа и сестри?
 • Што можам да дали подобро да ги поддржувам членовите на моето семејство?
 • Што можам да направам за да бидам подобар член на семејната единица?
 • Како можам да го надградам односот со членовите на моето пошироко семејство?
 • Дали има прашања од минатото кои сè уште влијаат на среќата на моето семејство?

Тарот прашања за пријателството

Вашите пријатели често ви се исто толку важни како и вашето семејство . Поради ова, навистина е важно да знаете како да ги подобрите вашите пријателства и да внимавате на оние што ги сакате.

Еве неколку тарот прашања за пријателството кои ќе ви овозможат вам и на вашите пријатели да изградите силна и трајна врска:

 • Дали ги поддржувам моите пријатели на вистински начин?
 • Дали имам токсични пријатели?
 • Како можам да се дружам и да го подобрам мојот социјален живот?
 • Како да направам моите пријателства да траат цел живот?
 • Што можам да направам за да бидам подобар пријател?
 • Како можам да излечам скршени пријателства?

Како да поставувам и фразирам ефективни тарот прашања?

Овие се 47 ефективни тарот прашања кои можете да ги поставите на вашите картички во вашите лични читања или да прашате професионален читач на Тарот.

Знам, сепак, дека овие прашања не покриваат сè! Значи, сакам да ви дадам неколку совети по редоследза да поставувате и изразувате ефективни прашања на Тарот.

Можеби ќе сакате да поставите едноставни прашања со да или не на картичките Тарот. Овие се одлични за почетници во Тарот бидејќи добивате директен одговор. Меѓутоа, поставувањето на да или не прашање можеби нема да ви ги даде сите одговори што ви се потребни.

Исто така види: Бик и Лав Компатибилност во љубовта & засилувач; Надвор

Многу читатели на Тарот не сакаат да прават прашања со да или не, бидејќи се чувствуваат ограничени во тоа како ги толкуваат картите.

Значи, кои се најдобрите начини да поставувате ефективни прашања за Тарот?

Поставувајте конкретни и концизни прашања

Навистина е важно да бидете конкретни и концизни кога поставувате прашања за Тарот. За да ги добиете потребните одговори, мора точно да знаете кои прашања треба да ги поставите!

Пред да започнете со читање Тарот, погрижете се да одвоите доволно време за да размислите што сакате да знаете од картите.

Поминете малку формулирајќи го прашањето на лесен и разбирлив начин. Ако сакате да знаете за одредена работа, вклучете ја во прашањето за Тарот!

Поставувајте отворени прашања

Се разбира, можеби ќе сакате да поставите прашања со да или не на картичките Тарот. Меѓутоа, поставувањето отворени прашања на картичките ќе значи дека ќе добиете повеќе од читањето.

Да бидете конкретни, но да го оставите прашањето отворено, вие или читателот ќе можете да навлезете подлабоко во симболиката и значењето зад картите што се влечат.

Отворени прашањаисто така значи дека вашиот ум е отворен и подготвен. Голем дел од читањето на картичките на Тарот е да се допре до нашата потсвест и дух. Поставувањето отворени прашања ќе им овозможи на вашиот ум и душа да го истражат прашањето што сте ги поставиле на картичките. Овие типови прашања овозможуваат длабока дискусија за вашиот живот и универзумот.

Поставувајте прашања за себе

Кога станува збор за прашањата на Тарот, многу е важно да ги задржите прашањата фокусирани на себе. Примамливо е да прашате за другите луѓе и за тоа што мислат или чувствуваат, но можеби нема да ги добиете одговорите што ги сакате.

Фокусирајте се на личниот раст и духовната благосостојба во прашањата што ги поставувате во читањето на Тарот. Ова значи дека ќе излезете од читањето, чувствувајќи се овластени и подготвени да се соочите со светот!

Фокус на сегашноста

Читањето тарот е само да се водиме во иднината и како сме справување со сегашноста. Затоа, чувајте ги вашите прашања за Тарот фокусирани на ова, а не на она што носи иднината.

Се разбира, некако сакате да одите на читање Тарот и да научите сè што можете да научите за иднината. Но, читањето тарот навистина не функционира вака. Постојат тајни на нашата иднина кои универзумот не сака да ни ги каже!

Прашајте ги картичките за тоа што можете да направите сега за да напредувате во иднина.

Што да не прашувате при следното читање на тарот

Сега знаете што да прашатево читањето на Тарот, ајде да погледнеме во работите што навистина не треба да ги поставувате во читањето на Тарот!

Прашања за смртноста

Никогаш не поставувајте прашања на картите за вашата смртност или за смртноста на саканите оние. Се разбира, смртта и животот се најзбунувачките нешта на светот и толку е тешко да се заобиколат овие огромни теми. Сепак, читањето на Тарот не е место за поставување на вакви прашања. Никогаш не прашувај ги картите кога ќе умреш или колку долго ќе живееш.

Исто така види: 17 книги што мора да ги прочитате Тарот од почетници до напредни

Прашања за другите луѓе

Како што реков претходно, вашите прашања нека бидат фокусирани на себе и на вашето лично подобрување. Тарот картите се тука да ве водат, а не да ви даваат озборувања за другите!

Можеби ќе сакате да ги прашате картите дали ви се допаѓа на вашата љубов или ако некој ве мрази. Но, ваквите прашања не само што се неетички, туку можеби нема да ги добиете одговорите што ги барате!

Прашања на кои не сакате да ги слушнете одговорот

Понекогаш сакаме да ја слушнеме вистината, но вистината боли. Ако не сте подготвени и подготвени да се справите со оваа болка, не поставувајте прашања на Таротот во врска со овие теми.

Добивањето одговори што не сакате да ги слушнете ќе влијае на вашиот личен и духовен раст. Тоа исто така ќе значи дека се оддалечувате од читањето вознемирени и лути. Ова ќе ја наруши вашата врска со Таротот и затоа ќе влијае на вашата идниначитања.

Прашања за медицински прашања

Се разбира, општите здравствени прашања се во ред да ги поставите картичките. Овие можат да ви дадат разбирање за вашето целокупно здравје и да ве водат кон сила и позитивност!

Сепак, никогаш не треба да ги прашувате картичките за одредени медицински прашања. Ако ви треба медицинска помош, побарајте лекар. Картичките не можат да ви дијагностицираат здравствени проблеми.

Истото прашање одново и одново

Ако не ви се допаѓа одговорот од првиот пат, може да бидете во искушение да го поставите истото прашање повторно. Но, ова воопшто нема да ви помогне. Ако не сте задоволни со одговорот што го добивте, одвојте време од картичките за да откриете што можете да направите со информациите што сте ги добиле.

Можеби ќе сакате повторно да го разгледате прашањето со картичките, но погрижете се да почекате најмалку една недела.

Поставувајте ги прашањата на Тарот за да добиете јасност во вашиот живот

Навистина се надевам дека овој водич за прашањата на Тарот ви помогна! Има толку многу одлични начини да ги користите картичките Тарот и да научите за себе и за светот околу вас. Би сакал да ги слушнам вашите прашања, затоа оставете коментар подолу или на мојата страница на Инстаграм овде!

Ако сте нов во Тарот, овие прашања се одлично место за почеток. Ако барате намази од Тарот за да одговорите на вашите прашања, погледнете ги моите водичи за намази со 3 карти и лесно намаз на тарот. Ги сакам овие намази бидејќи се супер лесни и ефективни!
Randy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.