Значење на тарот картичката девет прачки

Значење на тарот картичката девет прачки
Randy Stewart

Деветте стапчиња симболизираат тековна битка што влијае на вашата физичка и ментална благосостојба. Во овој момент, се наоѓате на половина пат низ борбата и од клучно значење е да не се откажувате.

Иако има ситуации кога е неопходен компромис, постојат одредени принципи на кои треба да застанете цврсто. Вашата решителност ќе биде клучот за надминување на овој предизвикувачки период. Сепак, ќе треба да бидете сигурни дека сте целосно подготвени директно да се соочите со тешкотиите.

Земете го ова како потсетник за да соберете храброст, да останете фокусирани на вашата цел и да продолжите напред. Со истрајност, можете да излезете победници од оваа борба.

Клучни зборови за девет стапчиња

Пред да се нурнеме подлабоко во исправените и обратни Девет стапчиња Тарот значења , и нејзината поврзаност со љубовта, работата и животот, ајде прво да ги погледнеме најважните зборови поврзани со оваа картичка Мала Аркана.

Преправен Упорност, издржливост, храброст
Обратно Тврдоглавост, без компромис, недостаток на доверба
Да или не Не
Нумерологија 9
Елемент Оган
Планета Јупитер
Астролошки знак Стрелец

Nine of Wands Тарот карта Опис

Важно е правилно да се набљудува илустрацијата на Тарот картата Nine of WandsВат Тарот

Деветте стапчиња во читање

Тоа е сè за значењето на Деветте стапчиња! Не можете да се наситите? Ако сте ја повлекле исправената или обратната картичка Nine of Wands во вашето ширење, дали значењето има смисла за вашата ситуација во животот?

Нашата заедница сака да слуша за читања на самото место, затоа ве молиме одвојте една минута за да дозволите знаеме во коментарите подолу!

да се разбере неговото длабоко значење и симболика.
 • Завој на главата: Сликата на Тарот картата „Девет од стапчиња“ прикажува човек со изморен изглед. Тој носи завој околу главата, што претставува закрепнување и грижа за себе од претходна битка или фиксен поглед на светот.
 • Стапче фигурата се држи: Човекот се држи за едно стапче, потпирајќи се на тоа за поддршка, покажувајќи ја разновидноста на стапчињата надвор од оружјето.
 • Осум стапчиња зад фигурата: Други осум стапчиња стојат зад човекот во позиција слична на ограда, или непознати ресурси или неговата способност да ги организираме за заштита.
 • Зелен пејзаж: И покрај повредите и одморот на човекот, позадината покажува зелен и плоден пејзаж, симболизирајќи ја истрајноста на надежта дури и во темни времиња.
 • Сив кат: За разлика од живиот пејзаж, сивиот под ги симболизира мрачните повреди на мажот и непристрасната тежина на нивниот одмор. 3>

  Исправените девет прачки ве притиска да ја извлечете својата сила за да го завршите она што сте го започнале (или животот/универзумот започнал за вас) и покрај заморот. Има некои работи што може да биде тешко да се поднесат, без разлика колку се трудиме да бидеме позитивни.

  Но, тоа не значи дека хаосот, конфузијата, скршеното срце и животните подеми и падови треба да не исфрлат од рамнотежа . Дури и ако немаме контрола врз она што животот ни го фрла на патот, нашиотреакциите се секогаш по наш избор.

  Затоа, ако се појави оваа картичка, сметајте ја како знак да продолжите понатаму, бидејќи универзумот ја тестира вашата издржливост. Колку и да сте уморни, не дозволувајте да се откажете. Речиси сте таму, така што нема смисла да се оттргнете, дури и ако е предизвик.

  Значење на парите и кариерата

  Ако картичката Nine of Wands се појави во во врска со кариерата или финансиите, може да сугерира дека работите се во неизвесност. Дали се судирате со соработниците или се соочувате со отпуштање? Дали ви се чини дека не можете да напредувате без разлика колку напорно се трудите?

  Ако е така, можеби е примамливо да се откажете или да се откажете. И покрај тоа како се чувствуваат работите, ако го направите тоа само ќе ги засили вашите проблеми.

  Значи, од клучно значење е да бидете стабилни и да смислите солиден план за напредување. Дали треба да се вратите на училиште или да барате нова позиција? Дали треба да смислите нов буџет и да ги заострите трошоците?

  Направете го она што треба да го направите за да ги поминете овие тешки и тешки времиња, одржувајќи ја вашата решителност без оглед на тоа колку тешки работите може да изгледаат.

  Значењето на љубовта и врските

  Деветте стапчиња Тарот љубовта и значењето на врската претставуваат карпести романси. Но, ако сте слободни во моментот, оваа ситуација може да биде поврзана со едно од вашите минати искуства, а не со сегашноста.

  Во секој случај, пораката е иста: негативна или на друг начин исцрпувачкаодносите можат да ни ја одземат енергијата. Ако ова е случај за вас, внимателно погледнете ја пријателската или романтичната врска што ја водите. Дали вреди да се спаси?

  На крајот на денот, вашата врска со себе е најважниот што некогаш ќе го имате. Мора да ја браните сопствената благосостојба во секое време. Ова може да вклучи изградба на мирна ограда за заштита за да ги спречи негативните вибрации на другите, дури и ако тие се силно поврзани со вас.

  Значење на здравјето и духовноста

  Ништо не нè оптоварува како грижите за како ќе се одвиваат сите работи. Многупати, им ставаме храбро лице на другите, изгледа дека го имаме сето тоа заедно, но одвнатре, навистина се распаѓаме.

  Секако, би сакале да бидеме „урамнотежени“ и „фокусирани“. но како можеме во вакви времиња? Еве неколку предлози:

  • Вежбајте афирмации: Ќе дадам се од себе, утре ќе направам уште подобро, јас сум способен.
  • Фокусирајте се само на она што можете да го контролирате: Вашите мисли, зборови, постапки.
  • Пропустот не е исто како и релапсот: Едно промашување не значи дека сте не демонстрира самоконтрола и добро расудување.

  Секогаш треба да запомните дека постои тенка линија помеѓу привремено назадување и целосно враќање на претходните негативни обрасци.

  Ако сте соочувајќи се со физичка пречка, а не со ментална, следете ги ситеопции за третман. Откако ќе соработувате со специјалист за да креирате конкретен план, погледнете го до крај.

  Значење на картичката со обратни девет прачки

  Обратна деветка од стапчиња претставува ситуација која е малку поинаква од онаа што е опишана со исправното значење.

  Прачките во исправена деветка ја симболизира битката предизвикана од другите во која мора да застанете цврсто. Кога ќе се преврти наопаку, таротот сугерира дека вие сте креатор на вашите превирања и дека компромисот е неопходен.

  Човечката природа е да избегнува одговорност и да ја префрла вината на другите. Во една од најпознатите книги за самопомош на сите времиња, Како да стекнете пријатели и да влијаете врз луѓето, авторот Дејл Карнеги зборува за овој феномен.

  Тој дава пример за некои од најпознатите убијци и гангстери во историјата одејќи надолу, сè уште верувајќи дека тие се добри момци кои не направиле ништо лошо.

  Исто така види: Значење на картичката пет мечеви: љубов, здравје, пари и засилувач; Повеќе

  Иако секогаш треба да се залагаме за она што мислиме дека е правилно, тврдоглавоста и гордоста водат само до огорченост и фрустрација. Ако не можете да направите компромис и да ја надминете ситуацијата, можеби е време целосно да се отстраните од неа.

  Парите и кариерата обратно значење

  Во контекст на кариерата, кога обратните девет од Стапчињата се појавуваат во намазот Тарот, тоа сугерира чувство на исцрпување и неподготвеност за компромиси или промени.

  Тоа може да доведе до чувство на стагнација во вашата работа или моменталнапроект. Важно е да препознаете дека исцрпеноста може да ја замати вашата перспектива, а постигнувањето рамнотежа помеѓу работата и животот е од клучно значење за продуктивноста.

  Неопходно е да се направи чекор назад, да одвоите време и да го вратите нивото на енергија. Потоа, можете да процените дали вреди да продолжите со вашите тековни напори.

  Во финансиски прашања, Reversed Nine of Wands предупредува да не избегнувате финансиски одговорности. Исто така, може да биде потсетник дека постои можност да не ги заштитите вашите пари, што може да резултира со загуба или кражба. Значи, треба да бидете дополнително внимателни додека донесувате финансиски одлуки.

  Љубовта и односите обратно значење

  Во љубовта и врската, читањето тарот карти, обратната деветка од стапчиња означува соочување со разочарување и чувство дека вашите напори во врската не ги даваат посакуваните резултати.

  И покрај вашата посветеност и подготвеност да ги одржувате работите позитивни, вашите постапки може да останат незабележани или нереципрочни, што ќе ви ја троши енергијата и ментално и физички.

  Додека ја држите надежта за здрава врска, од клучно значење е да препознаете дека и двајцата партнери сносат еднаква одговорност за нејзиниот успех.

  Ако се најдете дека ги правите сите компромиси и ја жртвувате вашата среќа додека вашиот партнер не покажува никаков напор , може да доведе до влошување на ситуацијата. Несогласувањата се природни, но погрижете се да не сте виесамо еден се жртвува.

  За оние кои се сингл, оваа картичка сугерира дека и покрај тоа што поставуваат граници, некои поединци упорно се обидуваат да се доближат до вас, предизвикувајќи ја вашата желба да останете сингл.

  Здравје и значење на духовноста

  Кога Деветте стапчиња се појавуваат во читање за здравје, тоа може да сугерира дека се борите да останете во чекор со некоја болест или да се соочите со хронична болест или повторлива повреда.

  Во духовен контекст , Девет од стапчиња обратно сугерира дека сте поминале низ тежок период, чувствувајќи се исцрпени и отпорни на учење од искуствата.

  Универзумот можеби се обидува да ве научи нешто, па затоа е од суштинско значење да бидете отворени за лекции и бидете љубезни кон себе.

  Девет од стапчиња: Да или не

  Деветте стапчиња во читањето да или не е превртување помеѓу „не“ и „можеби“. Ако вашето прашање е да застанете цврсто на одлука во која навистина верувате, тогаш можеби треба.

  Што се однесува до напредокот со нови потфати или врски, веројатно е попаметно да се чекаат работите. Во спротивно, може да се појават грижи, исцрпеност и незадоволство.

  Девет од стапчиња и астрологија

  Деветте стапчиња се поврзани со хороскопскиот знак Стрелец. Независноста и способноста да го прават она што го сакаат се многу важни за луѓето со овој знак.

  Тие имаат љубов кон авантурите и истражувањето и се сметаат за појдовни. Стрелец еуправувана од Јупитер, планетата на религијата, филозофијата, духовноста, богатството и потомството.

  Важни комбинации на девет прачки

  Дилеми, чувства на напуштеност и огорченост: кога се комбинираат со други карти, значењето на Деветте стапчиња може малку да се промени. Подолу можете да ги најдете најважните комбинации на оваа картичка на стапчиња.

  Деветте стапчиња и сонцето

  Оваа комбинација сугерира дека со што и да се борите стана значителен дел од вашиот живот. Всушност, сите ваши мисли и одлуки може да бидат завиткани во оваа дилема.

  Картичката Sun сугерира дека единствениот начин да се поправи ситуацијата е да се направи она што можете, а потоа да се ослободите. Дури и ако работите не се онака како што би сакале да бидат, прифаќањето е начин да стекнете мир.

  Деветте стапчиња и пустиникот

  Дали се чувствувате како да се борите секој битка сама? Врската Пустиник и Nine of Wands сугерира чувство на изолација и напуштеност.

  На пример, некој што поминува низ раскинување или некоја друга загуба може да чувствува дека нема со кого да разговара. Човек кој минува низ тежок финансиски период може да се чувствува како да нема кој да понуди поддршка.

  Колку и да е ова болно, тоа не е нужно лоша работа. Пустиникот ве поттикнува да се поврзете со сопственото повисоко јас. Не дозволувајте вашето расудување да биде заматено од мислите и мислењата на другите.

  Извлечете од скриенитерезервоари длабоко во себе и продолжете со вашиот пат додека вашето патување не заврши.

  Деветте стапчиња и царицата

  Царицата, кога е поврзана со Деветте стапчиња, претставува чувство на огорченост. Во последно време можеби се чувствувате како некој да се обидува да ве искористи. Овие видови на емоции може да предизвикаат значителна штета ако се игнорираат и не се решат.

  Исто така види: Крајниот водич за толкување на соништата

  Колку и да е тешко, треба да се отворите и да ги изразите своите чувства користејќи „јас изјави“ како што се „чувствувам“ или „ Потребно ми е“ Важно е да не критикувате или да бидете во напад.

  Обидете се да го издржите гледиштето на соговорникот, а ако сè уште се чувствувате непријатно за ситуацијата, направете кратка пауза за да ја надоместите и да ги соберете вашите мисли. После ова, застанете цврсто на тоа како се чувствувате и знајте дека сè додека сте верни на себе, секоја ситуација ќе излезе за ваша корист.

  Инспирација со тарот картата Девет од стапчиња

  Иако ги пишувам сите описи врз основа на палубата Rider-Waite Tarot, тоа не значи дека користам и други палуби. И има толку многу убави палуби таму! Можам да се изгубам прелистувајќи и барајќи убави тарот картички на интернет.

  Подолу можете да најдете мал избор на прекрасни тарот картички Nine of Wands. Ако самите нацртавте тарот карта од девет стапчиња и сакате да го споделите ова, би сакал да слушнам од вас!

  Floh (Фиренца) Пито преку Behance.net

  Модерен
Randy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.