Значење на тарот картата со четири петакули

Значење на тарот картата со четири петакули
Randy Stewart

Ако некогаш сте ја слушнале приказната за кралот Мида, тогаш ги знаете опасностите од дозволување на нечија желба за материјалниот свет да ја преземе контролата. Четири петакли носи слична порака, онаа која ги истакнува мрачните проблеми што ние како луѓе ги имаме со материјализмот и контролата.

Четирите петакли во палубата Тарот означува нагон за контрола и пренагласување на материјалните поседи. Иако навестува потреба од финансиска сигурност, таа предупредува на опсесивен материјализам, алчни тенденции и отпор кон промените.

Иако понекогаш, оваа картичка може да означува потреба за финансиска сигурност, таа честопати придружува чувство на неблагодарноста и потребата да се поседува многу повеќе од она што е потребно.

ЧЕТИРИ ПЕНТАКУЛИ КЛУЧНИ ЗБОРОВИ

Пред да се нурнеме подлабоко во исправеното и обратното значење на картичката Четири петакли, нејзината поврзаност со љубов, работа и живот, и повеќето комбинации на картички, подолу е брз преглед на зборовите што се претставени со оваа карта со пентакли.

Значење на тарот-картичката „Пентакула“, прво ќе ја разгледаме илустрацијата, нејзините бои и симболиката.

Да имаа тематска песна „Четирите од петакулите“, таа дефинитивно ќе беше За љубовта на Пари од О' Џејс. Ако не сте запознаени со оваа соул класика од 1970-тите, стиховите подолу го сумираат:

Пари пари пари пари, пари

Некои мора да ги имаат На некои луѓе навистина им требаат

Лесно е да се види дека човекот прикажан во Четирите од петакулите е дефинитивно еден од тие луѓе. Додека седи на стол од кој тече кралско семејство..или тој? Некои луѓе веруваат дека тој човек воопшто не е крал.

Други мислат дека неговиот недостаток на престол и вистинска круна го симболизира сето она што тој се откажал за потрагата по пари. Во секој случај, лесно е да се види дека материјализмот изобилува.

Во Четирите од петакулите, богатиот човек балансира златна паричка на врвот на својата круна, спречувајќи ја неговата поврзаност со божественото.

Неговите две раце држат пари исто како господинот прикажан во Двата петакула. Меѓутоа, паричката на која се прилепува не му е на дланка. Симболизирајќи го неговиот страв да ја изгуби контролата, неговите раце се цврсто обвиткани околу неговото финансиско гнездо.

Сепак, опсесијата на мажот со неговите пари не завршува тука бидејќи двете стапала се цврсто засадени насрамнети со земја монети.

Седејќи високо над огромен град и не може да оди никаде, овој човек со огромна моќ изгледа изолиран и сам, фокусиран само на финансиските аспекти на животот. Можеби тој изгубил се поради неговата потрага.

Црниот шал што го обвива како облак ја претставува контролата што ја имаат парите врз неговото постоење. И покрај тоа, самодоволниот изглед на неговото лице се чини дека е гордост и задоволство.

Човекот што ја краси Четирите од петакулите изгледа среќен со своето постоење фокусирано на финансиите, иако има жртвувано толку многу.

ЗНАЧЕЊЕТО ЗАД ЧЕТИРИ ОД ПЕНТАКУЛИ

Како и кај сите тарот карти, значењето на Четирите од петакли не е поставено во камен. Моќта на таротот лежи во тоа што може да испорача универзална порака до вашата лична ситуација.

Ова е особено точно со четирите петокули, бидејќи некои ја гледаат исправената положба како предупредување за спасување, додека други ја гледаат како казна против алчноста.

Отворете го вашиот ум и срце додека ги читате толкувањата подолу и интуитивно ќе знаете што е случај за вас.

Значење на парите и кариерата

Бројот четири ја симболизира безбедноста и потребата за стабилност. Финансиската сигурност е нешто што мнозинството луѓе го бараат, но со што било, постои начин да се однесе предалеку.

Во финансискиот тарот ширењето, Четирите од петакулите сугерираат материјален успех но предупредува противда се биде премногу материјалистички.

Ако вашата потрага по успех ве натера да се изолирате од семејството и пријателите, дали средствата навистина ги оправдуваат целите?

Можете да имате сигурност без да мора да бидете финансии -фокусирани цело време. Размислете да работите кон урамнотежен живот каде еден аспект не е поважен од другиот.

Значење на љубовта и врските

Начинот на кој нашиот богат пријател го одржува своето тело поврзано со неговите пари, исто така означува нешто друго: потреба за контрола. Кога станува збор за љубовниот тарот, читањето Четири петакули претставува една страна (можеби вие или вашиот партнер) која е опфатена со чувства на љубомора или несигурност.

Важно е да се запамети дека држењето на нешто премногу цврсто не го држи со себе, го задушува. Ако се држите за токсична врска од секаков вид, невозвратена љубов, повреда од минатото или негативни емоции, Четирите од петакулите ве поттикнуваат да се откажете.

Ако вашиот партнер или член на семејството е тој што прави на контрола, треба да се земе вистински поглед на вашата ситуација. Треба да се направат тешки избори.

Меѓутоа, со прифаќање на работите такви какви што се, ќе добиете вистинска моќ и сила што никогаш не би можеле да произлезат од негативен простор.

Значење на здравјето и духовноста

Ако сте физички болни или емоционално страдате, Четирите петакули во контекстот здравствен ја претставуваат вистинската потреба зараскинувањето на физичките и менталните синџири во здравствениот тарот се шири.

Ако се држите за какви било грижи, стравови или негативни емоции, вашето тело го задржува резултатот.

Разговарајте со пријател, советник, па дури и енергетско исцелување може да послужи како решение ако чувствувате дека се борите во овие области.

ЧЕТИРИ ПЕНТАКУЛИ ПОВРЕТЕНИ

Во овој пасус, ќе зборуваме малку повеќе за тоа што значи ако сте ја повлекле тарот-картата со четири петакли во обратна положба.

Она што оди нагоре, мора да се спушти. Ова е универзален закон. Свртените четири петакли го претставуваат она што може да се случи ако одлучите да го оставите сето тоа да помине.

Превртувањето наопаку сигнализира дека за разлика од оние со исправената верзија на оваа картичка, вие сте подготвени за целосно прифаќање на вашата реалност. Сега е време да го прифатите.

Ослободете ги токсичните луѓе и старите незадоволства и подгответе се да започнете одново. Ако сакате вашите финансии, кариера, врска или физичко/духовно здравје да напредуваат, тргнете напред на нов пат. Придржувањето до она што беше само ќе донесе мизерија и изолација.

Наместо тоа, размислете што е важно за вас, особено кога станува збор за парите и богатството. Свртената четворка на петакули воведува промени. Дали ќе се борите со струјата или ќе се движите со неа?

И на крај, превртената четворка на петакули може да означува финансиска несигурност и нестабилност. Дали сте изгубиле нештовредни или можеби претрпевте финансиски загуби преку ризични инвестиции?

Ако е така, оваа картичка ви кажува дека треба да почнете правилно да ги контролирате вашите вистински финансиски ресурси.

Меѓутоа, обратното Четири петакули, исто така, може да претставуваат недржење за пари поради добри намери.

Можеби сте само дарежливи, го споделувате своето богатство со другите затоа што сфативте дека богатството нема да ве направи среќни - само љубов.

ЧЕТИРИ ПЕНТАКЛИ: ДА ИЛИ НЕ

Четири петакли во читањето Да или Не укажуваат на Да, но само ако тргнете напред со претпазливост. Безбедноста и стабилноста се предвидени со оваа картичка, но штедливоста е исто така важна.

Пред да се вклучите во бизнис или инвестиција, погледнете ги сите детали. Избегнувајте вишок и бидете снаодливи доколку сакате да продолжите напред.

ЧЕТИРИ ПЕНТАКУЛИ И АСТОЛОГИЈА

Четирината петокалка се поврзува со стабилност и финансиска сигурност, поврзувајќи го со знакот Јарец.

Исто така види:Крајниот водич за почетници Lenormand

Јарецот е како традиционалната деловна личност од Зодијакот. Практичен, земјен и издржлив, овој знак е управуван од Сатурн и е поврзан со институции, религија, влада, рамки и минатото.

ВИТАЛНИ КОМБИНАЦИИ СО ЧЕТИРИТА ПЕНТАКУЛИ

Брзи промени, контролирајте ги проблемите, блокадите и расправиите за парите. Во комбинација со други карти, Четирите од петакули исто така еза потребата од контрола, блокирање на промените и безбедност. Подолу можете да ги најдете најважните комбинации на картички од Четирите петакли.

ЧЕТИРИ ПЕНТАКУЛИ И БУДАЛОТ

Иако преземањето ризици често води до награда, Будалата и Четирите од петакулите заедно поттикнуваат да се намалиш малку. Избегнувајте да бидете глупави со пари или премногу спонтани.

Извршувањето импулсни купувања во овој момент ќе доведе до длабоки чувства на жалење. Затоа, одложете ги сите големи набавки за подоцна.

ЧЕТИРИ ПЕНТАКУЛИ И ТРКАЛО НА СРЕЌАТА

Се случува земјотрес! Па, можеби не физички, но сигурно метафорички. Оваа комбинација на картички со тарот-картичката „Тркало на среќата“ доаѓа со брзи промени и многу движења.

Затоа, не плашете се ако многу работи почнат да се случуваат одеднаш. Само издржете се и уживајте во возењето.

ЧЕТИРИ ПЕНТАКУЛИ И КОЛИЦАТА, ЦАРОТ ИЛИ ОБЕСНИОТ ЧОВЕК

Ако овој број четири е поврзан или со императорот, со колата или со обесениот Човеку, имаш некои реални проблеми со контролата што се случуваат во твојот живот. Првите две сугерираат дека копнеете за контрола, структура и ред.

Иако овие работи се потребни во некои случаи, обидот да се одржи моќта над сè може да предизвика сосема спротивно од она што го сакаме: хаос.

Обесен човек предлага да се ослободиме. Иако тоа не е секогаш лесно, тоа ќе доведе до мир на умот.

ЧЕТИРИ ПЕНТАКЛИИ КУЛАТА

Подгответе се за борба. Четирите од петакули и кулата предвидуваат пресметка околу парите. Можеби оваа битка ќе биде со вашиот сопружник.

Можеби ќе биде со членовите на вашето семејство во врска со тестаментот на Големиот чичко Ед. Без разлика, ќе треба да застанете цврсто и да ја задржите својата смиреност.

ЧЕТИРИ ПЕНТАКУЛИ И ДВА МЕЧЕВИ

Ако се чувствувате како работите да се во ќорсокак, во право сте. Кога се спарени, Четирите од петакулите и двата меча претставуваат некаков вид блокада.

Ова може да биде дефект на комуникацијата, план, кој тргнал наопаку на работа, па дури и проблем со чакрата што треба да се поправи. Побарајте го изворот на проблемот, а потоа ќе можете подобро да формулирате план.

ЧЕТИРИ ПЕНТАКУЛИ ВО ДРУГИ ПАЛУБИ ТАРОТ

Сите мои описи на тарот картата се засноваат на Рајдер -Чекај палубата Тарот, но тоа не значи дека користам и други палуби. И има толку многу прекрасни палуби таму! Подолу можете да најдете мал избор на прекрасни картички Four of Pentacles.

Земете го модерниот начин на тарот дек денес!

Искрата на радоста – достапно на Etsy

Исто така види:Обесениот тарот: предавање, перспектива, пуштање

ЧЕТИРИ ПЕНТАКУЛИ ВО ЧИТАЊЕ

Тоа е сè поради значењето на Четирите петакли. Ако оваа картичка се појави во вашето читање, може да ја симболизира вашата потреба за безбедност и стабилност. Или можеби ви кажува дека е време да одвоите малку пари.

Во секој случај, јас сум навистина љубопитен далишто значи резонираше со вас и би сакал да слушнам од вас! Затоа, одвојте една минута за да оставите коментар подолу.

Преправен Потреба за контрола, алчност, материјализам, блокирање на промените
Обратно Ослободување од минатото, откажување од контрола , великодушност, прифаќање
Да или не Да
Нумерологија 4
Елемент Земја
Планета Сатурн
АстролошкиЗнак ЈарецRandy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.