Значење на тарот картата на кралот на петакулите

Значење на тарот картата на кралот на петакулите
Randy Stewart

Во царството на тарот, кралот на петакулите претставува стабилна амбиција, финансиска острина и втемелен, прагматичен пристап кон животните потфати. Кралот на петакулите, заедно со кралицата на петокулите, го докажува универзалниот закон дека „сличното привлекува слични“>

Како последна карта во костимите на Pentacles, кралот го има последниот збор за сите парични работи. Тој е добредојден додаток на секое читање базирано на финансии или не.

Кога тој ве претставува, сигурно ќе триумфирате во сите ваши напори. Особено, во ситуации кога вложувате постојан напор и самодисциплина.

Кога ќе се појави Кралот на петакулите и ќе послужи како влијание во вашиот живот, подгответе се да бидете поврзани со некој кој ја користи својата моќ за добро, а не слава.

КРАЛОТ НА ПЕНТАКУЛИТЕ КЛУЧНИ ЗБОРОВИ

Пред да се нурнете подлабоко во исправеното и обратно значењето на тарот картата Кралот на петакулите и нејзината поврзаност со љубовта, работата и животот, подолу брз преглед од најважните зборови поврзани со оваа картичка на Pentacles.

Правит Претприемнички, изобилство, стабилност и безбедност, заземјување
Обратно Неуспешен бизнис, корупција, студ, материјализам,нестабилност
Да или не Да
Елемент Земја
Планета Сатурн
Астролошки знак Јарец

ОПИС ТАРОТ КАРТИЧКАТА КРАЛ НА ПЕНТАКУЛИТЕ

Визуелната нарација на оваа Мала Аркана картичка слика привлечен портрет на мажествена владеење. Кралот на пентакулите, со неговиот престол, слава, богатство и сакана кралица, се чини дека го поседува секој можен благослов - нуди завидна табела на просперитет и достигнувања.

Сликата на оваа картичка од Мала Аркана прави тешко е да не се согласиме дека ова е „машки свет.“ Се чини дека кралот на петакулите има се - слава, богатство и секако, неговата кралица.

Седи на својот престол, завиткан во винова лоза и резби на биковите, кралот живее живот за кој другите би можеле само да сонуваат.

Исто така види: 5 најдобри книги за дланка за подобрување на вашите вештини за читање на дланка

Тој е целосно опкружен со материјално богатство, но неговите нозе се цврсто засадени на земјата. Ова навестува дека кралот на пентакулите претставува материјално богатство.

Во приказ на спокојна самодоверба, едната негова рака лежерно лежи на златниот петокал, додека другата го држи неговиот жезол - симбол на неговиот авторитет и моќ.

За разлика од другите дворски карти од неговиот костим, кралот изгледа не е преокупиран со паричката. Всушност, тој изгледа сосема удобно во својата позиција.

Неговата самодоверба и способност да владее блескаат, што ни овозможува давиди точно зошто е ставен на позиција на моќ на прво место.

Значење на кралот на пентакулите

Се чини дека кралот на петакулите го има допирот „Мида“. Кога е дел од четиво, сè се претвора во злато.

Бидејќи има широк спектар на природни способности, кралот на петакулите може да шири стабилност, позитивност и изобилство во секоја област од вашиот живот.

Исто така види: Значење на тарот картата пет петакули

Ако сте ја подигнале оваа картичка „директно“, веројатноста за позитивен исход е на највисоко ниво на сите времиња.

Парите и значењето на кариерата

Ова е дефинитивно парична картичка . Претпријатие е клучен збор што ја дефинира оваа картичка Minor Arcana. Гледате, кралот на пентакулите не само што привлекува пари во животите на оние со кои се поврзува, туку и привлекува можности.

Ако сакате да ја промените кариерата, да се вратите на училиште или да инвестирате, одете на тоа! Само погрижете се да останете под контрола и на вашата енергија и на вашите ресурси.

Повлекувањето на оваа картичка во четиво што е засновано на претпријатие или материјал, значи дека имате поддржувач и охрабрувачки добротвор. Тој (или таа) е подготвен и сака да оди по патот со вас. Нека ви биде водич.

Дали имате контакт кој би можел да ви помогне? Дали постои начин на кој би можеле да чиракувате кај некој кој веќе го има постигнато она што сакате да го направите? Не плашете се да барате ментор или да побарате од другите идеи и поддршка. Наисходот ќе биде профитабилен!

Љубовта и односите Значење

Љубовното читање на тарот на Кралот на петакулите претставува некој кој ќе помине повеќе од милја за вас.

Ако сте сингл, подгответе се да ја запознаете личноста од вашите соништа. Тој е и обезбедувач и заштитник, способен да ви го даде она што ви треба во сите области (физички, емоционални, финансиски и духовни.)

Ова е картичка за долгорочна врска и означува дека со кого сте , или наскоро ќе биде со, ќе биде во него на долги патеки. Единствениот вистински исклучок овде е ако сте со некој што е спротивен на кралот.

Дали вашиот партнер е доверлив, љубовен, амбициозен, дарежлив и верен? Ако не, тој (или таа) не е тој! Гледате, кралот на петакулите претставува партнер кој е целиот пакет. Тука нема половина чекорење.

Значење на здравјето и духовноста

Кога станува збор за здравото таротско читање на Кралот на петакулите, тоа служи како потсетник дека го имате она што е потребно за да го направите она што е потребно. Правилно јадење, вежбање и грижа за нашите души може да се чувствуваат како работа со полно работно време, но можете компетентно да се справите со секоја ситуација.

Ако се соочувате со хронична болест, побарајте насоки од специјалист и потоа следете го предложениот план за лекување религиозно. Тоа ќе ви овозможи да се подобрите во толку многу различни области од вашиот живот.

Обратен крал на петакулитеЗначење

Многу читатели ја нарекуваат задната страна на картичката како „спротивна“ од нејзиното исправно значење. Во најголем дел, оваа генерализација е вистинита на површинско ниво. Меѓутоа, со судските картички, ние се занимаваме со визуелни манифестации на карактерот.

Иако сакаме да ги категоризираме луѓето како „добри“ или лоши“, бидејќи ни е полесно да го завиткаме умот, личностите се како нишало. Едно лице може да има некои навистина прекрасни особини додека поседува и некои токсични.

Ова дефинитивно е случај за Кралот на петакулите . Иако може да биде и охрабрувачки и способен кога станува збор за бизнисот и љубовта, неговата обратна верзија ја покажува неговата темна страна.

Кога кралот на петакулите ќе влезе во читање наопаку, знајте дека корумпиран силите се на работа. Материјалистички и егоистичен, кралот на петакулите обратно се фокусира само на надворешниот изглед, а не на она што е внатре.

Ова обично се однесува на некој друг или ситуација низ која поминувате, а не на вас самите. Сепак, тоа не ја менува вредноста на пораката.

За да избегнете губење на угледот, парите или важна врска, треба да го балансирате копнежот за финансиска награда или материјален успех со други важни желби како што се личните раст и семејни врски.

Ако сте во врска со обратен крал, романтичен или друг, сега можеби е време даразмислете да тргнете во нова насока. Во спротивно, неговата алчност, нестабилност и неверство може да ви предизвикаат непотребна болка во срцето.

Кралот на петакулите: да или не

Во читањето Да или не , одговорот е да , особено ако вклучува пари. Кралот на петакулите го прави секој потфат успешен. Во принцип, тој ја претставува способноста да се има сето тоа, а сепак да остане приземјен. Кога картичката ве претставува, бидете сигурни дека сте целосно способни да се истакнете во сè што сакате да преземете.

Без разлика дали станува збор за започнување нов бизнис, запишување на училиште, патување или влегување во ново партнерство од некој вид, тоа треба да го правите со иста самодоверба како и Кралот на петакулите.

Кралот на пентакулите и астрологијата

Кралот на петакулите најмногу е поврзан со хороскопскиот знак Јарец. Јарецот е како традиционалната деловна личност од Зодијакот. Практичен, земјен и издржлив, овој знак е управуван од Сатурн и е поврзан со институции, религија, влада, рамки и минатото.

Важни комбинации на картички

Изобилство, финансиска стабилност и безбедност , и втемеленоста се сите отелотворени од Кралот на петакулите. Кога се комбинира со други картички, ова значење може малку да се промени. Затоа ги запишавме најважните комбинации на тарот картички на кралот на петакулите.

Кралот на петакулите со другите кралеви

Ако се појават двајца кралевиво вашето читање, ќе се поврзете со некого и ќе станете многу блиски пријатели. Ако двете се обратни, тие претставуваат ривалство, а не пријателство. Ова може да биде пријател, член на семејството или колега.

Три или четворица кралеви, особено кога се обратни, значат дека имате премногу луѓе кои ги оптоваруваат лошите финансиски одлуки во вашиот живот. Во овој случај, треба да му верувате на сопственото расудување.

Кралот на петакулите со ѓаволот или кулата

Ако кралот е комбиниран со Ѓаволот или картичката на кулата, тоа значи дека тешко времињата се на пат, но за среќа имаш сила да се справиш со секоја тешкотија што ќе ти ја фрли животот.

Кралот на петакулите со кралицата на петакулите

Дали си сингл? Ако е така, оваа комбинација со кралицата на петакулите ви кажува дека наскоро ќе ја запознаете вашата сродна душа!

Ова можеби е некој што веќе го познавате или со кој се среќавате секојдневно. Можеби колега, некој во истиот бизнис или некој што го познавате преку заеднички пријател. Само држете ги очите отворени и барајте знаци што можеби сте ги пропуштиле порано!

Ако веќе сте во врска, оваа комбинација сугерира дека ова е сериозна работа! И вие и вашиот партнер сакате да одите по целосниот пакет: куќата, бракот, децата, а можеби дури и домашните миленичиња.

Кралот на пентакули со императорот

Кралот заедно со Царот ви кажува дека мора да држитебрзо и зачувајте тешка надворешност за да можете да ги поминете тешките времиња што претстојат. Крајниот резултат е позитивен.

Карти на кралот на петакулите

Описот на Кралот на петакулите во оваа статија се заснова на палубата Рајдер-Вејт Тарот. Но, тоа не значи дека нема други убави верзии на овој втемелен и успешен крал.

Затоа, додадов некои од моите омилени картички „Кралот на петакулите“ во оваа статија.

Кралот на пентакулите со пустиникот

Кралот на пентакулите во комбинација со пустиникот е знак дека сте повикани да го ковате сопствениот пат, да се прифатите себеси и да ја прифатите осаменоста.

Нарачајте ја таротската палуба на модерниот начин овде

Мала искра на радост

ШТО МИСЛИТЕ ЗА КРАЛОТ НА ПЕНТАКУЛИТЕ?

Ако сте ја повлекле тарот картичката Кралот на петакулите во вашето ширење, дали значењето има смисла за вашата ситуација во животот? Се надевам дека, како што предвидува оваа картичка, ќе добие стабилност, позитивност и финансиско изобилство во секоја област од вашиот живот!

Нашата заедница сака да слуша за читања на самото место, затоа ве молиме одвојте една минута за да не известите во коментарите подолу.

Дали сè уште сте почетник во читањето Тарот и дали сакате да дознаете повеќе за тоа како да читате започнете со читање на тарот картите? Проверете го нашиот водич за почетници Тарот!
Randy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.