Значење на будалата Тарот картичка: љубов, здравје, пари и засилувач; Повеќе

Значење на будалата Тарот картичка: љубов, здравје, пари и засилувач; Повеќе
Randy Stewart

Дали сте подготвени за нови авантури!? Картата Будала тарот е првата карта во главната аркана, која претставува нов почеток и, следствено, крај на нешто во вашиот стар живот. 0) и нема специфично место во палубата со карти Тарот, но сепак оваа карта не е ништо помалку важна.

Всушност, нејзината поставеност зборува за силата на будала картичката во палубата.

Влегувате во нова фаза, која е многу различна од која било друга. Сега е време да верувате и да продолжите со текот.

ГУДАЛИТЕ КЛУЧНИ ФАКТИ

Пред да се нурнете подлабоко во исправното и обратно значење на будалата тарот карта и нејзината поврзаност со љубовта, работата, и животот, подолу е брз преглед на некои факти и најважните зборови поврзани со тарот-картата Будала.

Преправен Нови почетоци, невиност, авантура
Обратно Непромисленост, бестрашност, ризик
Да или не Да
Нумерологија 0
Елемент Воздух
Планета Уран
Астролошки знак Водолија

БУДАЛОТ ОПИС КАРТИЧКАТА ТАРОТ

За целосно да го разбереме значењето на тарот-картата Будала, прво ќе ја погледнеме илустрацијата, нејзините бои и симболиката.

Тарот-картата Будала прикажува невина душа, која оди радосно и возбудено во светот. Тој гледапочеток или на крајот на низа. Големата Аркана често се смета за патување на будалата низ животот. Како таков, тој е секогаш присутен и затоа нема потреба од никаков број.

ЗНАЧЕЊЕ НА КАРТИЧКАТА ГУДАЛНА ТАРОТ: БУДАЛНАТА ТАРО КАРТИТА ВО ЧИТАЊЕТО

Тоа е сè за значењето на будалата тарот карта. Се надевам дека уживавте во статијата. Само запомнете дека кога сте ја повлекле будалата тарот картичка, сте на работ на неочекувана и возбудлива нова авантура.

Ова може да бара од вас да направите слеп скок на верата. Ова може да биде супер страшно и ризично, но имајте верба и само одете со текот без жалење!

Сега, за следната картичка (или Архетип) Будалата ќе се сретне со Магионичарот, кликнете овде за да дознаете сè за магија што ја носи оваа карта!

Дали сè уште сте почетник на тарот? Погрижете се да се претплатите на мојот билтен за да го добиете бесплатниот 5-дневен мини-курс за тарот, кој дефинитивно ќе ги поттикне вашите вештини за тарот!

Нашата заедница сака да слуша за читања на самото место, па ако сте го повлекле Будала тарот карта, ве молиме одвојте една минута за да не известите во коментарите подолу дали значењето има смисла за вашата ситуација во животот.

нагоре кон небото и навидум не е свесен дека ќе се собори преку карпата во непознатото.

Тој не носи ништо со себе освен вратоврска, во која се наоѓаат сите негови световни имоти.

Исто така види: Крајниот водич за толкување на соништата

Белиот роза во неговата лева страна, како што би сугерирала белата, чистота и слобода. Експлозивната натпис на неговата облека претставува потенцијал.

Пред нозете на будалата е мало бело куче. Тој претставува лојалност и заштита, што го охрабрува глупакот да тргне напред и да ги научи лекциите што ги научил.

Планините зад Будалата го симболизираат долгото патување и предизвиците што допрва доаѓаат.

ЗНАЧЕЊЕ НА КАРТАТА НА БУДАЛНИОТ ТАРОТ

Картата на тарот будала е бројот 0 на Големата Аркана, што значи број на неограничени потенцијали. Затоа нема одредено место во низата на тарот картите. Нејзиното место е или на почетокот или на крајот на секвенцата.

Главната Аркана често се смета за патување на Будалата низ животот. Како таков, тој е секогаш присутен и затоа нема потреба од број.

Земете ја мојата палуба за печатење овде

Кога чувствувате пеперутки во стомакот затоа што сте многу возбудени за новите цели , ова може да биде дека сте во состојба на умот на Будалата.

Да ја видите будалата тарот картичка генерално укажува дека сте на работ на нова неочекувана и возбудлива авантура. Ова може да бара од вас да направите слеп скок навера.

Ќе има наградувачко искуство кое ќе придонесе за вашиот раст како човечко суштество. Новата авантура би можела да биде буквално и може да вклучува патување во нова земја или територии што никогаш претходно не сте ги посетиле.

Современиот начин Tarot®

„Понекогаш треба да направи го првиот чекор дури и ако не можеме да видиме каде одиме. Тоа се нарекува вера. Ризично е. Неверојатно е.”

Промената што може да ја донесе оваа картичка обично ќе биде добредојдена. Можете исто така да го гледате како повик до делот за преземање ризик од вашиот карактер.

Картата ве инспирира да отворите нови области во вашиот живот. Со тоа доаѓа мешавина од исчекување, чудење, стравопочит и љубопитност.

БУДАЛОТ ГО ОБВРТИ ЗНАЧЕЊЕТО ВО ЧИТАЊЕТО НА ТАРОТ КАРТИ

Ако сте тарот почетник, можеби се прашувате што на земјата „превртена тарот карта“ значи. Па, тоа е едноставно карта што изгледа како да е наопаку од вашиот агол на гледање, исто како сликата подолу од тарот-картата Будала.

Во овој пасус, ќе разговараме малку повеќе за тоа што значи ако сте го повлекле Будалата во обратна положба.

Во однос на неговиот исправен опис, каде што Будалата е бесконечен потенцијал за ново патување во животот, будалата обратна би бил бесконечен потенцијал за апсолутно ништо вредно да не дојде во битие.

Будалата во обратна насока претставува непромислено однесување кога се стреми кон нов потфат. Тоа укажувадека почнувате многу, но ништо не завршувате и дека буквално се однесувате како будала, игнорирајќи ги последиците од вашите постапки.

Можете да го оправдате ова како патување за да се „пронајдете себеси“. Сепак, може да бидете многу разочарани од тоа каде на крајот ќе се најдете ако не успеете да престанете да се однесувате глупаво.

„Целото растење е скок во темнината, спонтан непредумиран чин без корист од искуството“. — Хенри Милер

Оваа картичка е тука да ве предупреди дека сега не е време за спонтаност и слобода. Мора да го завршите она што сте го започнале и да се справите со вашите обврски пред да можете безбедно да продолжите понатаму.

Бидете сигурни дека нема да се изгубите во сопствените мисли и да не „правите“ активно. Сите ние имаме идеи, но само преку акција овие идеи се материјализираат и имаат вредност.

ЗНАЧЕЊЕ НА КАРИЕРАТА НА БУДАЛОТ ТАРОТ

Со тарот картата Будала во вашата кариера и работа, време е да одите по таа нова работа или да започнете сопствен бизнис за кој сонувавте. Можностите се навистина бескрајни со оваа картичка.

За некои, ова значи преселба во нова држава или земја, особено ако е поврзана со Светската тарот картичка. За тековните проекти, тоа значи дека привлекувате иновативни идеи и ве поттикнуваат со нова енергија.

Следењето на сон може да се смета со презир, но не кога будалата тарот картичка е задолжена за читање. Следејќи го своето срце, дуриспонтано, може да доведе до финансиски успех.

  • Одете на таа нова работа/промоција/проект
  • Започнете го вашиот бизнис од соништата
  • Бидете отворени за нови идеи
  • Не дозволувајте стравот да ве кочи и да го следите своето срце

ЗНАЧЕЊЕТО НА ЉУБОВНИОТ ТАРОТ ЉУБОВ

Комбинирајте ја глупавата тарот картичка со љубов и ќе започнете ново романтично патување.

Ако веќе сте во врска, ова може да биде ново поглавје како веридба, свадба или дури и бебе.

Ако сте слободни и гледајќи да се мешате, читањето на Будалата во љубов значи дека ќе можете да манифестирате нова романтична врска многу лесно и безгрижно.

Значењето што треба да се извлече од ова е да се биде отворен и поканувачки на нови и неочекувани луѓе во вашиот живот.

Кога ја привлекувате будалата во врската кон љубовта, добро време е да се ставите себеси надвор и да преземете нови шанси со партнери со кои инаку не размислувате да се забавувате.

Оваа картичка ве охрабрува да му верувате на непознатото и да усвоите пооптимистички и понадежен поглед, славејќи го и враќајќи го вашето внатрешно дете.

Будалата е таму за да покаже дека никогаш не можете навистина да откриете што ви претстои. и можете само да го дочекате со радост.

  • Бидете отворени за нови луѓе во вашиот живот и одете на состанок
  • Верувајте му на непознатото
  • Подгответе се за вашата врска на следното ниво
  • Прославете и вратете ја својата внатрешностдете

БУДАЛИОТ ТАРОТ ЗДРАВЈЕ ЗНАЧЕЊЕ

Будалиот е карта со силна енергија. Ако сте биле болни или се бореле со вашето емоционално/ментално здравје, Будалата може да претставува нова можност за живот и да се чувствува непречено.

Секоја ситуација е различна, но да бидете верни на себе и да се фокусирате на задоволување на сопствените потреби ќе ви помогне да се подобри секоја област од вашиот живот.

  • Бидете верни на себе
  • Покажете малку самољубие

БУДАЛОТ ВО ПРАШАЊЕ ДА ИЛИ НЕ

Кога ќе се извлече картата за будала, тоа значи дека наскоро ќе се појават важни одлуки и промени. Вашиот одговор на таротското прашање со да или не во распоред со една карта при изборот на будалата треба да биде големо „ДА“. Ослободете се од грижите и сомнежите, работите ќе тргнат во ваша корист.

БУДАЛКАТА ТАРО КАРТИЧКА И НУМЕРОЛОГИЈАТА

Будалата е картичката со нула. Нулата е тркалезна, формира круг и на тој начин претставува севкупност и циклуси. Сепак, тој е исто така празен и претставува празнина, отвореност и ништожност.

Нулата е почеток. Тоа е чистота и невиност. Тоа е дефинирано со отсуство.

Можете лесно да се изгубите медитирајќи за концептот нула и тоа може да биде забавен пат во светот на нумерологијата. Можеби дури и се замислувате себеси како Будала додека медитирате за отворената празнина на патувањето која е нула.

БУДАЛКАТА ТАРОТ КАРТА И АСТРОЛОГИЈАТА

Будалата е за безгрижна енергија, невиност и следејќи го своеточукање на тапани. Приказите на Будалата честопати се бесплатни и воздушести.

Веднаш, ме тера да мислам на воздушните знаци: Близнаци, Вага и Водолија.

Од воздушните знаци, Водолија е најдобро одговара. Водолијата, со која владее Уран, е моќта на независноста и слободата - крајниот катализатор за пробив и бришење на шкрилецот. секогаш има силно влијание врз целото читање. Ако Будалата се повлече со други картички на Големата Аркана, тие заедно ќе владеат со пораката.

Комбинациите на картички подолу се некои од најпознатите можни спарувања.

БУДАЛКАТА И СМРТТА

Иако Будалата е една од најомилените карти во тарот шпилот, истото не може да се каже и за смртта.

Будалата и засилувач; Комбинација на карти за смрт

Овие две карти се како ноќ и ден, но имаат солидна порака кога се заедно: работите завршуваат и нов почеток е на хоризонтот.

Колку и да звучи едноставно , ние како луѓе имаме тешко време со промените. Будалата оди покрај смртта како потсетник дека единственото нешто што е константно во животот е промената и тоа е задолжително прифаќање.

БУДАЛОТ И ЃАВОЛОТ

Како и горното спарување, тарот картата Будала и Ѓаволот, исто така, имаат позитивна тема кога се влечат во истото читање.

Будалата & Комбинација на ѓаволски картички

Ако имателично сте ги нацртале овие карти, веројатно сте почувствувале недостиг на верба во барем една ситуација или област од вашиот живот неодамна.

Ова е нормално, но не мора да живеете во оваа негативна вибрација. Гледај наоколу. Дали постојат начини на кои можете да направите нов почеток? Сега е време да искористите луда шанса и да се возбудите за новите почетоци.

БУДАЛОТ И ОБЕСНИОТ ИЛИ ЅВЕЗДАТА

Ако сте ги нацртале овие три карти заедно или будалата тарот картичка со обесен човек или со ѕвезда, ова е добар знак.

Будалата & засилувач; обесен човек + комбинација на картички Ѕвезда

Сега е време да се откажете од она што ве загрижува и едноставно да имате верба дека вашите ѕвезди наскоро ќе се усогласат.

Лесно е да дозволите стравот да го извлечеме најдоброто од нас, но ако го сториш тоа ќе те одврати од она што сигурно ќе биде светла и позитивна иднина.

Исто така види: Декодирање на астрологија на 5-та куќа: зајакнување, како ја обликува вашата мирна личност и односи

Практикувајте „слепа вера“ и одете по вода, дури и кога ви се чини дека ќе наскоро ќе потоне.

ДИЗАЈНИТЕ НА БУДАЛИТЕ ТАРОТ КАРТИ

Иако ги пишувам сите описи врз основа на палубата Рајдер-Вејт Тарот, користам и други палуби. Целосно зависи од моето расположение и видот на читање каков вид на палуба користам. Подолу додадов некои од моите омилени прикази на будалата тарот картичка.

Мала искра на радоста

Ајлин Оберлин преку Behance.net

Nightshift Nest преку Behance.net

Преземете го модерниот начин на тарот дек овде

БУДАЛНИОТ ТАРОТНајчесто поставувани прашања за КАРТИЧКАТА

Одговорите и прашањата што ги добив од моите читатели (вие!) се огромни.

Јас сум исклучително благодарен што ја имам оваа интеракција и додека одговарам на секоја порака што ја добивам, јас Овде одговарам на најчесто поставуваните тарот прашања за значењето на будалата тарот и општите прашања на тарот картата.

Што значи будала картата во тарот?

Кога чувствувате пеперутки во вашиот стомак затоа што сте толку возбудени за нови цели, тоа може да биде дека сте во состојба на умот на глупавите.

Да ја видите Будалата генерално укажува дека сте на работ на нова неочекувана и возбудлива авантура. Глупавата карта во љубовта и врските покажува дека ќе тргнете на ново романтично патување.

Што значи обратната будала картичка?

Дури и кога е обратна, Будалата е показател за новост; како и чистотата и енергијата со отворено срце на детето. Сепак, не се залажувајте.

Оваа картичка е тука да ве предупреди дека сега не е време за спонтаност и слобода. Мора да го завршите она што сте го започнале и да се справите со вашите одговорности пред да можете безбедно да продолжите понатаму.

Кој број има картичката Будала во Тарот?

Картата Будала е бројот 0 од Major Arcana, кои значат број на неограничени потенцијали. Затоа нема одредено место во низата на тарот картите.

Неговото место е или на
Randy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.