Водич за почетници на Крајниот Архангел

Водич за почетници на Крајниот Архангел
Randy Stewart

Ако некогаш сте поминале низ тежок период или сезона во вашиот живот, веројатно многу сте се потпирале на систем за лична поддршка. Но, дали знаевте дека и вие имате систем на голема поддршка?

Во царството надвор од она што физички можеме да го видиме, служат Архангелите и другите духови посветени на правењето највисоко добро како посредници. Одејќи помеѓу нас и Бога, ни помагајќи ни со нашите товари и обезбедувајќи заштита – дури и кога болно не сме свесни.

Како духовна личност, обично имам приказна што ја раскажувам дека е поврзана со што и да пишувам за. Обично, тие се мои. На крајот на краиштата, нашите сопствени приказни се оние што ги кажуваме најдобро.

Меѓутоа, малку ми е непријатно да признаам дека концептот на Архангели е таков што не го разбрав целосно сè додека не дојдов до зрелоста. Но, количината на помош што ја добив откако станав свесен за нивното присуство е воодушевувачки.

Во оваа статија, ќе објаснам кои и што се Архангели, како можат да ви помогнат и како можете да ги повикате Архангелите.

Што се Архангели?

За разлика од човештвото, сите ангели не се создадени подеднакво. Гледаш, постои ред на ангели. Хиерархија, ако сакате - и Архангелите, тие седат на највисокото ниво. Терминот „Архангел“ доаѓа од грчки збор што во превод значи „главен ангел“ и ја означува нивната важност и моќ.

Иако секој Архангел има специфиченспособности и емоции. Таа промовира користење на сопствената интуиција за воведување праска и создавање хармоничен живот.

Еве неколку работи за кои открив дека Муриел може да помогне во:

 • Развивање психички способности
 • Смирувачка анксиозност и негативни емоции
 • Заштита на една од негативна енергија

Бидејќи таа е покровител на емпатиите (и самиот сум таков) се обидувам да останам поврзан со Архангел Муриел. Ова го правам на повеќе начини. Една од нив е преку употреба на кристали. Моите омилени: обсидијан, димен кварц и хематит. Аметист е исто така опција.

Архангел Разиел

Сакам добра мистерија! Затоа, не е изненадување што Архангел Разиел е еден од најинтригантните Архангели за мене. Познат како „чувар на тајните на универзумот“, Архангел Разиел ни помага со откривање свети тајни кога е најпотребно.

Античките текстови го сметаат за ангел на божествената мудрост бидејќи се вели дека слуша с што вели Бог. Ако ви треба помош да запомните нешто или да донесете важна одлука, Разиел е Архангелот што треба да го повикате.

Истото важи и за луѓето кои се обидуваат да ги преболат болните спомени и траумите од минатото. Ова важи и за сегашните и за минатите животи. Не сте сигурни од каде да започнете? Медитација од минатиот живот или читање тарот може да бидат корисни.

Архангел Рафаел

Илјадници приказни ширум светот раскажуваат приказни за исцелување од рацете на Архангел Рафаел. Тој е ангелот наповик за сè „здравје“ и центар на многу фолклор, вклучително и библиски извештај во кој тој бил испратен од Бог да излечи човек од слепило.

Бидејќи тој е благословен од Бога со способност да се лекува директно, многу луѓе се молат на Архангел Рафаел да ги допре областите што им е потребно да се излечат. Не сте сигурни дали вашите молитви до Архангел Рафаел функционираат? Побарајте ги овие знаци:

 • Гледање искри на зелено светло
 • Чувство на трнење вибрации
 • Гледање броеви на ангели
 • Слушање шепоти

Архангел Сандалфон

За разлика од повеќето други Архангели, многумина веруваат дека Архангел Сандалфон некогаш бил човек. Тој е познат како „високиот“ поради растот, но е уште попознат по неговата способност да донесе емоционално исцелување преку музиката.

Архангел Сандалфон има уште две подеднакво важни улоги – тој носи пораки до Бога и ги штити и неродените деца.

Според еврејските списи, тој е тој што одлучува дали детето ќе биде момче или девојче во моментот на зачнувањето. Тој, исто така, има должност да ги врати на рајот душите на сите деца кои не можат да се родат.

Жените кои се бремени често му се молат на Архангел Сандалфон за заштита за себе и за нивните неродени бебиња. Додавањето музика во молитвата или пеењето песни е уште еден начин за поврзување со Архангел Сандалфон.

Исто така види: Страница на мечеви Тарот: Љубов, здравје, пари и засилувач; Повеќе

Архангел Уриел

И женски и машки,Архангел Уриел, како и сите други Архангели, може да ја добие формата што ви е најпотребна во сегашно време. Исчекорувајќи напред со бела и златна енергија, овој водич за мудрост му помага на некого да добива духовни информации и да донесува паметни одлуки.

Сакам да го молам Архангел Уриел за помош за време на медитација бидејќи открив дека тоа ми помага запознајте ја мислата и зголемете ја внимателноста.

Креативната инспирација може да дојде и од Архангел Уриел. Значи, ако се чувствувате немотивирано или неинспирирано, Уриел може да ви помогне да излезете од фанк. Да се ​​остави стравот настрана и да се биде спонтан е добар прв чекор.

Архангел Задкиел

Предавањето отсекогаш ми било најтешко. Секогаш сум подготвен за предизвик и во минатото носев став „одбива да се свитка“ како знак на чест.

Но, како што растев духовно, дојдов да учам дека Кени Роџерс бил во право – мора да знаеш кога да ги држиш, а исто така и кога да ги свиткаш. Тоа не значи дека сега ми е лесно да се отпуштам. Но, можам да кажам дека е многу полесно со помош на Архангел Задкиел, ангелот на предавањето.

Тој е и ангел на милосрдието, па дури и кога се мачиме и правиме грешки, Архангел Задкиел е секогаш тука за поддршка. Некои од работите што ги правам кога се поврзувам со него/го прифаќам предавањето се:

 • Повторувам позитивна мантра која ме потсетува дека контролата не е крајната цел („Го отпуштив она што не можам влијаниеи фокусирај се на она што можам.“
 • Вежбај внимателност и медитирај секој ден
 • Остави негативните емоции да се појават и исчезнат без да ги присилуваш
 • Вежбај да бидеш нежен со себе и со другите

Кои се моите Архангели? Најди ги твоите 3 Архангели

На денот кога си роден, твоите архангели те избрале и те чуваат цел живот. Вашите лични архангели комуницираат со вас преку знаци и синхроничности кои не водат во области како што се богатството, здравјето, љубовта и на нашиот духовен пат.

За да откриете кои се вашите архангели, ќе ви помогне да се поврзете со нив и да добивате појасни пораки од нив. Но, за да се поврзете со вашиот ангел чувар, прво дознајте кои се вашите архангели.

За среќа, мојот партнер во My Guardian Angels создаде лесна онлајн алатка за да ги пронајдете вашите архангели во моментов и добијте порака од!

Она што треба да направите за да ги најдете е да кликнете на сликата подолу, да го оставите вашиот датум на раѓање и да видите што имаат да ви кажат…

Имињата на вашиот старател ангелите ќе ви се појават и ќе ви помогнат во областа од вашиот живот што е најсоодветна за вашата ситуација во моментов.

Повикај ги Архангелите

Повикувањето на Архангелите е многу поедноставно отколку што звучи. Едноставно барате од нив помош. Се обидов да вплете неколку уникатни идеи во секој дел.

Масла, молитви, ритуали и слично, сите прават чуда,но вистината е дека затворањето очи и повикувањето на ангелите за помош функционира исто толку добро. Еве неколку други работи што можете да ги направите за да се осигурате дека ќе ја добиете помошта што ја барате:

 • Оставете ги сите облаци на темнината и замислете се себеси полни и опкружени со светлина.
 • Насочете ја вашата молитва или молба за помош и на Бога и на Архангелот од кој барате помош.
 • Кажете го тоа гласно, кажете го во вашиот ум или запишете го - што и да се чувствувате најпријатно е во ред.
 • Потврдете дека ќе добиете помош така што ќе го завршите барањето со велејќи нешто како „Ви благодарам за вашето водство и помош“.

Но, пред сè друго, клучот за повикување помош од Архангелите е да се верува. Без вера и верување, нашите молитви се мртви во водата. Мора да знаете дека Архангелите постојат за да пружат безусловна љубов и поддршка – а вие, да, ВИЕ, го заслужувате тоа.

Дали сте подготвени да допрете до Архангелите?

Дали сте повеќе запознаени со Архангелите и нивните цели? Дали сте подготвени да направите скок на верата и да им се обратите на Архангелите за помош за себе или за некој што го сакате? Би сакал да слушнам повеќе за тоа и да помогнам во вашето патување, ако е можно.

целта, дел од нивните должности се споделени. На пример, Архангелите се одговорни за договорите на душата. Тие се менаџери и надгледници на ангелите чувари, секој назначен да ни помогне со различен аспект на човештвото.

Од мудрост до мир, овластување до простување, Архангелите се добро опремени кога станува збор за справување со големите предизвици во животот. Но, како и ние луѓето, тие имаат свои мисии што треба да ги исполнат. За среќа, тие се подготвени да ни помогнат додека ги завршуваат своите задачи.

Кои се Архангелите?

Бидејќи тие се толку уникатни, многу е полесно да се зборува за Архангелите поединечно отколку за тоа е да се опишат како цела група.

Исто како браќата и сестрите во семејството, сите тие имаат свои силни страни и области на вештина. Секој, комплимент за совршенството на другиот.

Иако не постои начин да се биде сигурен колку точно постојат Архангели, традиционално се верува дека има 15. Ајде да го разгледаме секој од нив детално.

Архангел Ариел

Познат како „Божјиот Лав“, Архангел Ариел се споменува во неколку религиозни текстови и митови. Без сомнение, значењето на нејзиното име звучи многу жестоко. Како што треба, бидејќи Ариел служи како архангел на природниот свет.

Надгледувачот на растенијата и животните, Архангел Ариел е исцелител кој им дава утеха на оние што ги повредуваат и ги казнува оние што нанесуваат болка на други.

Архангел Ариел ги претставува ситечетири елементи: земја, ветер, вода и оган. Олицетворение на магија и манифестација, таа може да ви помогне да ги остварите сите ваши желби.

Еден начин да се поврзете со Ариел е да користите природни есенцијални масла. Пало Санто, жалфија и лаванда се три од најмоќните масла што се користат за лекување во врска со Архангелите.

Архангел Азраел

Еден од најхрабрите Архангели, легендата вели дека Архангел Азраел бил единствениот ангел доволно храбар да се соочи со сатаната на земјата и да му обезбеди на Бог сè што му е потребно за да го создаде човекот.

„Ангелот на смртта“, Азраел има единствена цел – тој ги поддржува луѓето кои поминале и преминуваат на другата страна (АКА, духовното царство).

Иако ова може да изгледа малку корисно за живите, Архангел Азраел може да биде корисен кога станува збор за тага и служи како утешител за оние од нас кои изгубиле сакани или пријатели. Постојат молитви кои може да му се читаат на Архангел Азраел како начин да се побара мир. Еве еден пример:

Архангел Азраел, о прекрасен утешител, ве молам да застанете покрај мене сега додека тагувам за тоа што го изгубив. Барам емоционално исцелување и утеха додека го пуштам изгубеното и почнувам одново. Благословувајте ги оние што не напуштија или ќе нè напуштат наскоро. Ублажете ги сите болки и страв додека ги водите на подобро место. Амин.

Важно е да се запамети дека Азраел не носи смрт. Тој само помагаоние кои се сретнале со таква судбинска транзиција на.

Архангел Шамуел

Исто така, познат како Камае, „Оној што го бара Бог“ е исто така еден од многуте псевдоними. Самоил и Камиел се имиња и за Архангелот на мирните односи.

На него, Архангел Шамуел, најмногу му се молам. Открив дека Архангел Шамуел може да помогне во многу различни прашања - едно од најважните е односот со себе. Ако се борите да најдете мир внатрешно или во односите со другите, обидете се со овој ритуал:

 • Соберете свеќа, запалка и мало ќебе (ако сакате.)
 • Одете некаде приватно и тивко.
 • Ставете се во опуштена положба, проверете дали вашиот 'рбет е исправен и поставете ја вашата намера да побарате помош од Архангелите.
 • Запалете ја свеќата и потоа затворете ги очите, дишејќи длабоко, во и надвор.
 • Побарајте од Архангел Шамуел да ви помогне да се ослободите од сите незадоволства што ги имате против себе или другите. Замислете ги овие незадоволства како вреќи со тежок песок, нанижани заедно со долга врвка.
 • Видете се како ја пресекувате врвката додека го повикувате Шамуел да ви помогне да простувате, да се ослободите и да прифатите мир. Додека дишете, замислете дека вашите товари стануваат се помалку тешки додека овие тегови се креваат, еден по еден.
 • Останете во оваа положба колку што е потребно.

Архангел Гаврил

Најпознатиот од сите, Архангел Гаврил го направи своето Библискодојде кога ја допре Марија, мајката на Исус, за да ѝ даде до знаење дека ќе ја очекува.

2000 години подоцна, тој сè уште ни помага, луѓето, служи како гласник од Бога на одредени луѓе. Архангелот на откровението, Гаврил е тој што им дава јасност и разбирање на оние кои се збунети и не знаат по кој пат да се насочат.

Секогаш го поврзувам со нови почетоци, особено со комуникација, па ако ви треба „нов почеток“, молитвата на Габриел може многу да ви помогне.

Можете исто така побарај од Гаврил да ти ги очисти срцето и душата. Но, имајте на ум, тоа што го кажувате не е толку важно колку намерата зад тоа.

Архангел Ханиел

Уникатната привлечност кон Месечината е нешто што го имам од кога бев мало девојче. Истото важи и за планетата Венера. Можеби тоа е затоа што сум емотивен и интуитивен.

Ако и вие го чувствувате истото, Архангел Ханиел веројатно служи како еден од вашите водичи. Женски и полн со радост, Ханиел е Архангел и на Венера и на Месечината. Како Архангел Муриел, таа ни помага да ја зајакнеме нашата интуиција и врска со себе и изворот.

Ова има смисла бидејќи лунарниот циклус е одговорен за две R – ослободување и престројување. Значи, ако се најдете на место каде што треба повторно да се „пронајдете“, Архангел Ханиел е дефинитивно тој што треба да се јавите.

Ова може да се направи прекумолитва или дури и ритуал на месечината. Еве го мојот омилен ритуал на полна месечина:

 • Наполнете ја ѕидарската тегла со вода од чешма.
 • Додека си поставувате намера за тоа што би сакале да се манифестира (повеќе пари, посилни врски , итн.) ставете го надвор под полна месечина.
 • Подигнете го следното утро и употребете го како што сакате. Некои луѓе го пијат, други го користат за миење на лицето.
 • Сакам да го додадам во мојот парфем или да се бањам со него (не го пијте ако го правите ова). Дури и ја истурив целата тегла во кадата со мене!

Архангел Џеремиел

Опуштањето на повредите и огорченоста од минатото може да биде голема наредба. Песната на Миранда Ламберт „Bluebird“ има реплика која вели: „Простувањето е прилично тешко, па затоа направив уметност од добро да ги заборавам“. Тоа е нешто со кое можам да се поврзам бидејќи порано имав лоша навика да се обидувам да „простувам и заборавам“ без всушност да простувам.

Како Архангел на простувањето и милоста, Џеремиел може да помогне во оваа задача додека ви помага да стекнете позитивна перспектива додека ја отфрлате болката што ве кочи. Ова важи дури и за најболните ситуации.

За повеќето од нас, ова е дел од процесот на самоактуелизација и е супер лично. Значи, како ќе одите за тоа зависи од вас.

Една одлична опција е да користите дневник. Можете да ја поделите страницата на половина. На едната страна, наведете ја огорченоста и болката. Под него, напишете ги сите негативни чувствашто се појавуваат.

Седете со овие чувства за момент и замолете го архангелот Јеремиил да ви помогне да простите. Потоа, на десната страна, наведете какви било позитивни резултати од искуството.

Ова може да биде тешко за тешки ситуации како смрт или развод. Но, открив дека дури и најтрауматичните времиња содржат мала сребрена облога.

Архангел Јофиел

Олицетворение на убавината, Архангел Јофиел е моќен на многу начини. Нејзината способност да лечи болни спомени и да помогне да се ослободи од болните емоции ја прави предност за сите што одат по земјата.

Ова може да изгледа слично на она што го прави Џеремиел, но Архангел Јофиел има дарови што другите Архангели немој. Таа може да ги смири хаотичните ситуации и да донесе мир и во вашиот дом.

Кога се чувствувам преоптоварен со мојата куќа или имам проблем да ги организирам работите, Џофиел ми помага. Носам жолто за да се поврзам со неа и исто така запалам жолти свеќи.

Ова може да изгледа едноставно, но енергично прави разлика во светот! Кога сум ментално бистар, можам да се фокусирам на работите што ги сакам и многу поуспешни во секоја област.

Архангел Метатрон

Ако сте прочитале некоја од моите други написи, знаете дека сум огромен во ослободувањето на ограничувачките верувања и самосомневањето. Тоа е нешто на што работам секојдневно и благодарам на Бога, имаме моќен Архангел кој може да помогне во оваа задача.

Архангел Метатрон е честоприкажан како трансформатор. Ова може да изгледа малку чудно, но не навистина кога ќе размислите што тој може да ни помогне да направиме. Со трансформирање на нашиот начин на размислување, можеме да ги трансформираме нашите животи.

Архангел Метатрон е господар на нумерологијата и геометријата, па затоа често комуницира преку ангелски броеви. Ако гледате број кој се појавува одново и одново, проверете ја мојата статија со ангелски број за да видите каква порака можеби сака да сподели со вас Архангел Метатрон.

Архангел Михаил

Еден од седумте главни архангели, Михаил е познат како голем заштитник и светлост. Тој е единствениот ангел кој всушност е наречен таков во Библијата. Капе во злато и со мечот во рака, Архангел Михаил е тој што одговара кога некому му треба сила и храброст.

Тој е исто така одличен исцелител и може да ги исправи сите работи со телото, умот , и душата. Тој им помогна на луѓето да ги надминат физичките заболувања, како и депресијата и скршеното срце.

Ако поминувате низ тешки времиња и ви треба помош од Архангел Михаил, постои брз начин да ја добиете. Едноставно затворете ги очите и замислете ја неговата златна светлина како кружи насекаде околу вас.

Побарајте од Архангел Михаил да ви обезбеди и лекување и заштита додека се движите во текот на денот. Прифатете го овој подарок со цело срце. Вие исто така би можеле да одите на духовно чистење.

Мојата пријателка Меги еднаш ми кажа одлична приказна за Архангел Михаил и неговатазаштитни овластувања. Кога Меги го чекала своето прво дете, таа се возела со пријател и нејзиниот брат за да ја остави девојката на братот во нејзиниот дом.

Откако се бакнала со нејзиниот убавец, девојката станала од совозачкото седиште и валцерала до вратата од нејзиниот стан. Гледајќи од задното седиште, Меги и нејзината пријателка беа шокирани од она што потоа го видоа – маж со пиштол излегуваше од станот.

Исто така види: Ангел број 000 што значи крајно завршување

Како што се испостави, младата дама излегуваше со повеќе од еден дечко и еден со насилна низа, притоа. Додека куршумите паѓаа врз возилото, Меги се спушти и му се помоли на Архангел Михаил за заштита.

Возачот брзо се оддалечи, носејќи ги на безбедно. Откако го прегледала автомобилот, полицијата открила дека неколку куршуми влегле во вратата токму каде што биле позиционирани главата и стомакот на Меги. Во страв што не е убиена, иследниците внимателно погледнаа за да откријат како таа имала толку среќа.

Тогаш откриле дека куршумите престанале само да не ја пробијат внатрешната облога на вратата. Иако аутсајдерите тоа го нарекуваа среќа, Меги знаеше дека ангелска сила е одговорна да го спаси денот.

Архангел Муриел

Дали имате навистина силна интуиција? Или се чини дека само ги „знае“ работите? Ако е така, вашата врска со Архангел Муриел е силна.

Иако нејзиното име во превод значи „Божји парфем“, Архангел Муриел е најдобро поврзана со психички
Randy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.