Тарот на тркалото на среќата: промена, судбина & засилувач; Животни циклуси

Тарот на тркалото на среќата: промена, судбина & засилувач; Животни циклуси
Randy Stewart

Доколку една карта треба да го претставува таротот генерално, картата Троло на среќата би била таа. Тој е број 10 од главните карти на аркана и има длабоко вкоренета врска со грчката митологија и трите жени познати како Судбини.

Легендата вели дека кога ќе се роди некоја личност, Клото, Лахесис и Атропос се одговорни за вртење на неговата/нејзината судбина.

Иако нема вистински луѓе на картата, бројот 10 (X) ги претставува и судбината и судбината, како и пресвртите во животот што не изненадуваат сите.

Исто така види: Светската тарот карта 3 Значење: Љубов, здравје и засилувач; Пари

Ако оваа картичка се појави во вашето читање, подгответе се Тркалото да се врти во ваша корист.

Тарот карта на Тркалото на среќата: клучни термини

Пред да нурнете подлабоко во исправено и обратно значења на тарот-картичката на Тркалото на среќата , важно е да ги разберете најважните зборови поврзани со оваа картичка Мајор Аркана. Еве една табела која ќе ви помогне во тоа.

Правилно Шанса, судбина и судбина, карма, пресвртни точки, животни циклуси
Обратно Превист, лоша среќа, несакана промена, неуспеси, надворешни сили
Да или не Да
Нумерологија 10
Елемент Оган
Планета Јупитер
Астролошки знак Бик, Лав, Шкорпија и Водолија

Опис на картичката Тарот на Тркалото на среќата

За целосно разбирање на Тркалото наќе се промени преку ноќ.

Ова најверојатно ќе биде неочекувана, но добредојдена промена. Иако пресвртите на почетокот изгледаат страшни, прифаќањето на оваа пресвртна точка ќе ви овозможи самоуверено да одите во вашата нова судбина наместо да се гледате себеси како жртва на случајноста.

Тркалото на среќата и ѕвездата

Признавањето доаѓа наскоро ако тркалото се комбинира со Ѕвездата. Ако сте сакале некој да ги признае вашите дела или да се префрли во центарот на вниманието, време е сега.

Можеби размислувате за кариера која ќе бара од вас да комуницирате со многу луѓе или да бидете „ напред и центар.' Или можеби само сакате вашиот сопружник или семејство да ја признае вашата напорна работа.

Во секој случај, судбината се согласила со вашата желба и е подготвена да ви го претстави сето она што го замислувате. Сè додека сте спремни да се ставите на располагање за промената.

Инспирација за картата на Тркалото на среќата

Иако ги пишувам сите описи врз основа на палубата Rider-Waite Tarot, тоа не го прави значи дека користам и други палуби. И има толку многу убави палуби таму! Можам да се изгубам прелистувајќи и пребарувајќи на интернет за убави тарот картички.

Подолу можете да најдете мал избор на прекрасни тарот картички на Тркалото на среќата. Ако самите нацртавте тарот картичка на Тркалото на среќата и сакате да го споделите ова, би сакал да слушнам од вас!

Купете ја оваа палуба од Амазон

Мала искрана радоста

Кори Тарнер преку Behance.net

Тркалото на среќата во читање

Тоа е сè за таротот на Тркалото на среќата значење на картичката! Не можете да се наситите? Научете како да го читате таротот во овој Водич за почетници на Тарот или прочитајте повеќе за другите главни картички на аркана.

Ако сте ја повлекле тарот картичката на тркалото во вашето ширење, дали значењето има смисла за вашата ситуација во животот?

Значење на среќата, прво ќе ја разгледаме неговата илустрација, бои и симболика.

Тркалото на среќата е многу симболично, повеќе од повеќето други карти. Има многу мали слики испечатени на лицето на картичката и сите имаат фигуративно значење.

  • Џиновски тркало: Почнувајќи од центарот на картичката, ќе го видите фокусот точка, портокаловото тркало. Буквите врежани во надворешниот круг на тркалото ги пишуваат и „Таро“ и „Рота“. Таро е старото име за Тарот, а Рота значи тркало.
  • Алхемиски симболи на тркалото: Во центарот се присутни алхемиски симболи кои ги претставуваат четирите елементи, а околу нив се четири различни суштества, што одговараат на четирите фиксни знаци, вклучувајќи ги Бик, Лав, Шкорпија и Водолија.
  • Фигури во аглите: Картата содржи четири фигури во секој агол, вклучувајќи ангел, лав, орел и бик. Тие се појавуваат како чувари позиционирани на четирите страни на светот.
  • Змија: Змија исто така го опкружува Тркалото, претставувајќи го знаењето од Дрвото на доброто и злото. Исто така ја симболизира животната сила која се спушта во материјалниот свет.
  • Сфинга: Ги претставува животните загатки.
  • Куче: Ги симболизира животинските желби во сите нас.

Тркало на среќата Исправено значење

Со тркалото на среќата управува Јупитер, планетата на среќатаи проширување. Појавата на исправена картичка на Тркалото на среќата значи дека имате среќа.

Без разлика дали верувате во судбина или не, работите се редат за ваша корист. Размислете за изненадувачки понуди и нови можности. Вашата лична визија, исто така, ќе се зголеми како што се зголемува темпото на животот.

Преземете ја мојата палуба за печатење овде

Картичката може да открие и психички способности, или во вас или во некој близок. Сметајте го ова како шанса да откриете повеќе за себе и да ги слушате вашите желудници.

Покажете ги вашите соништа, сега кога вашата енергија се усогласува со вашите духовни водичи, ангели и други помагачи.

The Modern Way Tarot®

Иако не можете да ги контролирате моќите на универзумот, дефинитивно можете да го зголемите вашето разбирање за вашата улога во овој живот. Само запомнете дека нема од што да се плашите. Сè ќе функционира според божествената интервенција и времето.

Значење на пари и кариера

Во читање за пари и кариера , Тркало на среќата Тарот картата претскажува дека доаѓа значајна промена. Нова кариера? Тоа е твое! Промоција? Сигурно! Дали сакате да инвестирате? Одете по тоа!

Сега е време да го завртите тркалото и да искористите шанса за сè што сте издржувале.

Ако ви е здодевно во вашата моментална ситуација, можете да направите промена. Кога станува збор за работата, тарот картичката „Тркало на среќата“ претставува да го правите она за што сте роденинаправи.

Иако не постои начин да се гарантира дека работите ќе одат според планираното, веројатноста за кариера, образовен и финансиски раст е голема. Искористете ги предностите на ова и фокусирајте се на работа на она што навистина го сакате.

Важно е да се напомене дека оваа картичка исто така укажува на промена. Тоа значи дека ако постојано ви било удобно во однос на парите, може да се случи нешто неочекувано. Значи, треба да бидете добро подготвени за секоја несакана ситуација.

Додека, ако се соочувате со тешко време, појавата на тарот картичката Тркало на среќата сугерира дека вашите тешкотии ќе завршат. Вашата финансиска состојба ќе се подобри, а на повидок е позитивна промена на среќата.

Исто така види: Ace of Swords Tarot Значење: Љубов, здравје, пари и засилувач; Повеќе

Значењето на љубовта и врската

​Дали веќе сте посветени? Ако сте среќни во вашето партнерство и сакате тоа да продолжи, љубовта на Тарот на тркалото на среќата сугерира дека позитивен настан ќе ве зближи двајцата уште повеќе.

Ако сте размислувале за завршувајќи ги работите и тргнувајќи напред, погледнете ги картичките околу оваа картичка Major Arcana за насока.

Пресврти и целосна промена можеби ќе ви бидат најдоброто решение. Треба да дозволите вашето Високо Јас да ви биде водич, бидејќи тоа е секогаш солиден избор.

Ако сте сингл, наскоро ќе ја запознаете вашата сродна душа - случајно. Ова нема да биде некој што сте го побарале на Match.com или што ве запознала мајка ви. Нема да знаете кога и каде ќе се појави оваа личност, нокога ќе го направат тоа, ќе видите дека тоа е судбина!

Во контекст на врската, тарот-картата на Тркалото на среќата е позната и како Тркало на кармата. Ова е одличен потсетник дека „што ќе посеете, ќе жнеете“. На крајот, ќе се соочите со последиците од вашите постапки.

Затоа, оваа картичка ви кажува само да бидете добри и да правите добро. Кога сте љубезни кон другите, ќе добиете и добрина за возврат. Дајте ја енергијата што сакате да ја добивате и од другите.

Значење на здравјето и духовноста

Тарот картичката Тркало на среќата претставува циклична природа, и ако сте пристапувајќи кон ова од духовна или здравствена гледна точка, се приближувате кон крајот на циклусот и почеток на нов.

Силата и енергијата доаѓаат на вашиот пат како што е обновување на дух. Истото важи и за вашето физичко и ментално здравје.

Ова исто така ве потсетува дека животот е циклус кој не завршува и продолжува да се движи како тркало, без разлика дали го сакате или не. Некогаш си горе, а некогаш долу. Таков е животот. Ова може да се примени и во добри и во лоши времиња.

Ако сте во несреќен момент, запомнете дека „и ова ќе помине“ и ништо никогаш не останува исто.

Сепак, Исто така, вреди да се напомене дека и добрите работи не траат. Важно е да го цените секој момент и ќе се изненадите како времето лета.

Тарот на Тркалото на среќатаСвртена картичка

Обратно тркало на среќата ги претставува вознемиреноста и вознемиреноста што некој ги чувствува кога работите не одат како што сме планирале.

Ако тркалото се преврти наопаку во читање, може да претставува некаков земјотрес. Промените сè уште доаѓаат, но нема да бидат позитивниот вид на кој се надевавте.

Подгответе се за предизвици кои ќе никнат или работите одеднаш ќе се распаднат. Овие тешкотии нема да бидат ваше дело, туку се чини дека се контролирани од надворешни фактори.

Врската може да заврши неверојатно, возилото може да се расипе без предупредување или работата може одеднаш да запре неочекувано.

Иако не може ништо да се направи за да се прикажат овие несакани промени, вие секогаш ја контролирате вашата перспектива.

Преземајќи ја контролата над Тркалото како четврта судбина, како можете свртете поинаква судбина врз основа на картите со кои сте биле поделени?

Ова е предизвикот што го претставува тарот картичката Тркало на среќата. Продолжувањето понатаму ќе ви помогне да се вратите на вашиот курс и повторно да ве одведе до многу попријатен пат.

Значењето на парите и кариерата

Обратно Тркало на среќата ја претставува вознемиреноста и разочарувањето што се појавуваат кога работите не одат според планираното. Тоа укажува на период на неизвесност и нарушување во вашата кариера.

Вашиот професионален раст може да стагнира и може да се случат неочекувани промени. Одвојте момент да размислите за одлукитесте направиле во врска со вашата кариера и одредите дали тие се усогласени со вашите цели. Ако не сте ги искористиле достапните можности, не се задржувајте на тоа.

Запомнете дека неуспесите се привремени и ова е шанса да научите од грешките од минатото. Наместо да преземате финансиски ризици или да се коцкате, фокусирајте се на градење цврста финансиска основа.

Ако моментално се соочувате со финансиски тешкотии, знајте дека тие нема да траат вечно. Искористете го ова време за да стекнете вредни сознанија и да ги пренесете напред кога ќе се подобри вашата финансиска состојба.

Љубовта и значењето на врската

Во љубовта и врските, обратното тарот на Тркалото на среќата сугерира губење на возбудата. Сепак, важно е да избегнете донесување избрзани одлуки и да одвоите време за да ја оцените ситуацијата.

Тоа би можело да биде природна фаза низ која минуваат сите врски и работите ќе се подобрат со трпение и комуникација.

Ако сте слободни, треба да го испитате вашето минато однесување и избори за да научите од нив и да донесувате подобри одлуки во иднина.

Картичката исто така предупредува на потенцијални неуспеси и одложувања, па затоа е важно да бидете трпеливи и верувајте дека работите ќе се подобрат во догледно време.

Значење на здравје и духовност

Ако таротото Тркало на среќата е обратно во духовен контекст, тоа може да значи губење на верата или чувство на исклучување од твојот духовен пат. Важно е да сезапомнете дека дури и кога се соочувате со неволја, универзумот сè уште ве води.

Искористете го ова како можност да ја зајакнете вашата духовна пракса и доверба во процесот на животот. Избегнувајте отпор и прифатете ги промените како средство за раст и учење.

Во однос на здравјето, обратното Тркало на среќата сугерира дека нарушувањата или неуспесите во вашиот живот може да влијаат на вашата физичка благосостојба.

0>Останете позитивни и грижете се за вашето тело дури и во тешки моменти. Запомнете дека ова е само привремена фаза и дека претстојат подобри денови.

Тркалото на среќата: да или не

Во добро или во лошо, Тркалото на среќата претставува промена. Ако поставувате да или не прашање за промена на позицијата без разлика дали тоа е љубов, финансии или некој друг футуристички потфат, одговорот е генерално, да .

Само проверете дали сте прилагодливи! Иако контролираме голем дел од нашата сопствена судбина, надворешните сили се секогаш на работа. Како реагирате на овие сили е она што навистина ја „прави“ или „разбива“ ситуацијата.

Важни комбинации на картички

Шансата, судбината и судбината и пресвртните точки се претставени со Тркалото на Тарот картичка на богатството. Исто така во комбинација со други карти, Тркалото на среќата често претскажува промени и судбина.

Еве листа на најважните спарувања карти на картичката Major Arcana со број X.

Тркалото на среќата иЃаволот

Иако тарот картичката „Тркало на среќата“ ги става работите во движење, Ѓаволот не познава граници. Ако овие две картички се спојат при читањето, треба лесно да се газите бидејќи ситуацијата што изгледа забавна, на почетокот, може брзо да излезе од контрола.

Не дозволувајте искушенија или физички желби да ве натера да донесувате одлуки кои не се усогласени со вашиот најдобар интерес. Сè што сакате не е усогласено со вашата судбина.

Тркалото на среќата и императорот

Кога овие двајца ќе ги здружат силите, доаѓа промена на моќта. Можеби наскоро ќе добиете одредена контрола врз вашиот живот откако ќе ја изгубите основата.

Во љубовта, Тркалото заедно со императорот сугерира дека треба да бидете јасни за вашите очекувања и да се држите до своите граници . Ако сте сакале унапредување, подгответе се да се искачите на рангот.

Тркалото на среќата и умереноста

Умереноста, кога е поврзана со тарот картичката Тркало на среќата, претставува мирен исход што ќе има позитивни долгорочни ефекти.

Престанете да се грижите за која било моментална ситуација што ве вознемирува. Судбините вртат исход кој е посветлен од се што можевте сами да го направите.

Тркалото на среќата и магионичарот

Абракадабра! Работите ќе се променат како магија ако се појави Магионичарот. Промена во кариерата, врската, престојот или финансиската стабилност
Randy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.