Психички дефиниции & засилувач; Речник

Психички дефиниции & засилувач; Речник
Randy Stewart

Дали ја знаете разликата помеѓу јасновидноста и видовитоста? Можете ли да ги назначите вашите 7 чакри? И дали знаете што мислат луѓето кога зборуваат за Apparition, ESP или Ying Yang?

Кога за прв пат ќе започнете со вашето психичко патување, може да наидете на зборови што може да ве остават апсолутно без знаење. Значи, без разлика дали сте нов во психичкиот свет или сте искусен професионалец, добијте ја целосната топка за сите вообичаени психички дефиниции овде!

Психички дефиниции

Потврда

Потврдите се позитивни изјави кои можат да ви помогнат да ги предизвикате и надминете самосаботирачките и негативните мисли. Тие можат автоматски и неволно, да изнесат поврзани ментални слики во умот. Кога често ги повторувате афирмациите и верувате во нив, тоа ќе влијае на потсвеста, што пак позитивно влијае на однесувањето, навиките, постапките и реакциите.

Akashic Records

Акашичните записи се смета дека постојат во етерот и ги отелотворуваат сите аспекти на сите појави што се случиле, вклучувајќи ги и човечките животи. Акашките записи не се вистински книги или таблети во вистинска, физичка библиотека. Тие постојат во енергетско царство. Некои луѓе веруваат дека се во менталното царство, а други ја опишуваат нивната локација во астралното или духовното царство.

Ангелските картички

Ангелските картички се видови на пророк карти и можат да биди анХиндуизмот и будизмот, кармата е централен концепт и двете религии споделуваат заеднички верувања за кармата и како функционира концептот. Накратко и општо земено, кармата го опишува концептот да се врати што и да е дадено, добро или лошо, во универзумот. амајлија или друг предмет за кој се верува дека има позитивни магиски моќи и носи среќа. Можете да го користите речиси секој предмет како шарм. Монетите, накит или амајлии се сите примери на среќни шарм.

Major Arcana

Major Arcana е дел од тарот-палубата која се состои од 78 карти, секоја со свои слики, симболика и приказна. Таа е поделена на два дела, голема Аркана и Мала Аркана. Големата Аркана се состои од 22 карти, кои ги претставуваат животните кармички и духовни лекции. Можете да дознаете повеќе за значењето на овие картички во оваа статија.

Исто така види: Значење на тарот картата на стапчињата кец

Мантра

Мантра е свет збор, звук или фраза што си ги повторувате за време на медитацијата за да се фокусирате на вашата цел или да достигнете подлабока медитација.

Зборот мантра доаѓа од два санскритски збора: човек што значи ум ; и тра што значи возило или инструмент - алатка за транспорт на умот од состојба на активност во состојба на тишина и тишина. Се верува дека мантрите имаат духовна и психолошка моќ.

Умисленото око

Умското око е познато и како вашетретото око и е поврзано со видовитоста и третото око чакра. Окото на умот се наоѓа веднаш над вашите веѓи и се тврди дека е одговорно за визуелните способности за јасновидување, како што се гледање визии, блесоци и симболи.

Искуство блиску до смрт

А искуство блиску до смрт (NDE) е лично искуство поврзано со смрт или претстојна смрт. Искуството блиску до смрт може да вклучува искуство надвор од телото и чувство на движење, често со голема брзина и обично низ темен простор, во фантастичен пејзаж. Покрај тоа, точка на неопислива светлина може да порасне за да ја опкружи личноста со брилијантен, но не и болен сјај. Се чувствува како присуство на сељубиви, кое многу луѓе го дефинираат како Врховно Суштество на нивната религиозна вера.

Oracle

Oracle е некој што се смета дека обезбедува мудри и проникливи совети или пророчки предвидувања и предвидување на иднината. Информациите доаѓаат од боговите и Вишите духови. Затоа Oracle се форма на гатање.

Oracle картичките

Оракловите картички се тесно поврзани со картичките Тарот, но тие не следат толку многу правила. Секоја палуба е сосема уникатна, со свои значења и пораки. Не постои традиционална количина на картички, традиционални одела или традиционални слики. Структурата, значењата и толкувањата на картичките целосно зависи од креаторот на картичкитешпил.

Читање со дланка

Читање со дланка, познато и како дланка, е практика на карактеризирање и предвидување на иднината преку читање на дланката. Читањето со дланка се практикува низ целиот свет, со многу културни варијации.

Психички способности

Психичките способности или сетилата на Клер ни овозможуваат да се поврземе и да комуницираме на многу подлабоко ниво. Постојат многу различни дарови на Клер, од кои некои сега се откриваат!

Психометрија

Психометријата е способност да се насети и чита информации преку допир. Почесто ова се применува на неживи предмети како што се накит, облека, книги, дури и поголеми предмети како автомобили.

Чаша за пеење

Чаша за пеење е метален леген кој, кога ќе се допре со чекан, може да создаде звуци кои ги враќаат нормалните вибрациони фреквенции на нашето тело и ум. Тие во основа ги „дотеруваат“ нашите тела назад на вистинската станица.

Исто така види: Ангел број 838 Кармички последици и изобилство

Духовни животни

Духовното животно се карактеризира како учител или гласник кој доаѓа во форма на животно и е поврзан преку личен однос со поединец. Тие се нарекуваат и помагачи на животни, помошници на духови, водичи на духовни сојузници, моќни животни или водичи на животни.

Тарот

Тарот е палуба за гатачки карти базирана на сликите и пораки од 78 картички, поделени на 22 главни аркана картички, кои откриваат значења за сите фази од животното патување, и 56 помали арканикартички. Картите, кои датираат од доцните 1700-ти во Европа, даваат увид во добрите и лошите влијанија, позитивните искуства и стресните несигурности со кои веројатно ќе се сретнеме во секојдневниот живот.

Сакате да дознаете повеќе за Тарот ? Прочитајте го нашиот врвен водич за тарот за почетници: //www.alittlesparkofjoy.com/tarot-beginners-guide/

Tarot Spreads

Tarot spreads се комплети или модели на карти во тарот шпил за време на читање на сесија. Тарот намаз се формира откако картите се измешаат и се сечат на шпил. Секоја шема има свое значење и може да има многу комбинации од 78 карти. Најчесто користени намази од тарот се келтскиот крст таро намаз од 10 карти, тарот со три карти и едноставен намаз со Да или Не.

Тасеографија

Тасеографија или уметност на читање листови од чај , е мистична и духовна алатка со векови. Тоа е форма на гатање што ги гледа знаците и симболите во листовите чај што остануваат во чаша по употреба.

Зен

Зен е мирот што доаѓа од постоењето еден со друг ентитет освен вие. Тоа исто така значи да бидете свесни за вашето единство со светот и сè во него и да живеете во сегашноста и целосно да ја доживеете реалноста. Ако сте зен, целосно ја доживувате сегашноста и уживате во основното чудо на самиот живот.

исклучително моќна алатка за оние кои бараат увид и водство во нивниот живот. За разлика од палубите со тарот карти кои секогаш се состојат од 22 главни аркани и 56 помали аркански картички, палубите со карти Ангел немаат фиксен формат и количина на карти. Самите картички може да имаат слики, како и пораки на нив. Тие обично се полни со љубовни пораки од ангелите погоре.

Броевите на ангелите

Броевите на ангелите се само нумерички претстави кои ни се доставуваат од нашите ангели чувари. Вообичаени примери се 1111, 444, 3333, па дури и 666. Сепак, постои втор дел од одредувањето дали нешто е ангелски број: обично ќе гледате одново и одново или во интересни времиња. Значи, дури и број како „641“ може да биде ангелски број ако го гледате доволно.

Apparation

Apparition е општ термин што се користи за опишување на многу различни видови на необјаснети визуелни феномени, како што се духови, прогонувања, орби, doppelgänger, билокација и религиозни визии. Најпознатите форми на привидување се натприродни манифестации на духовите или душите на најблиските кои починале. Привиденијата може да се појават во која било форма или форма како светлосни аномалии, магла, сенки и физички форми.

Архангели

Терминот „ Архангел “ доаѓа од грчки збор кој се преведува на „главен ангел“ и ја означува нивната важност и моќ. Иако секој Архангел има одредена цел, некои однивните должности се поделени. На пример, Архангелите се одговорни за договорите на душата. Тие се менаџери и надгледници на ангелите чувари, секој назначен да ни помогне со различен аспект на човештвото.

Астралното тело

Астралното тело е духовно, слично на етер пандан на физичкото тело. Астралното тело е направено од астрален материјал или животна сила. Изгледа токму како последната физичка форма што ја имал во младоста, освен ако суштеството не избере друга форма. Астралното тело доаѓа во постоење пред физичкото тело. И тој целосно избледува и умира само кога последната преостаната честичка на починатото физичко тело ќе исчезне и се распадне, освен скелетот.

Астрологијата

Астрологијата е форма на гатање што предвидува ситуации, влијанија и околина во животот на една личност. Предвидувањата се засноваат на астролошки карти кои ја покажуваат положбата на сонцето, месечината и планетите во одредено време. Табелата се заснова на божествени влијанија во времето и денот на нечие раѓање и одредува кој хороскопски знак управува со неговиот или нејзиниот хороскоп.

Аура

Аура е обоена блескава енергетско поле од површината на некој предмет или околу личност што ја одразува состојбата на душата. Може да биде која било боја во виножитото - или дури и светкаво бело. Психичарите ја гледаат аурата како животна сила која произлегува од сите нешта и е поврзана со чакратацентри на телото.

Бинаурални отчукувања

Бинаурални отчукувања се појавуваат кога чистите тонови се мешаат еден со друг кога се блиски по висина, но не се идентични. Кога секој тон е испратен до различно уво, нема да има физичка интеракција помеѓу брановите. Сепак, вашиот мозок сè уште создава пречки во вашата глава: таканаречените бинаурални отчукувања. Тие ги менуваат вашите мозочни бранови и менталниот статус. Освен тоа, тие се неверојатни за развој на психички способности.

Камења за раѓање

Камења за раѓање се кристали кои го придружуваат родениот месец, а секој има уникатно значење и историско значење. Во нашиот водич за карти за раѓање, можете да најдете повеќе информации за моќта на камењата од раѓање.

Cartomancy

Cartomancy е алтернативен метод на гатање со користење на обична палуба од стандардни карти за играње, на сличен начин како со користење на шпил тарот карти. Користејќи ја вашата интуиција и вештини за дешифрирање за да ја „кажете вашата иднина“. Уште подобро, картомантијата е многу подостапна за многумина од нас отколку таротот.

Чакрите

Чакрите се центри на духовна моќ во човечкото тело. Санскритскиот збор Чакра буквално се преведува на тркало или диск. Во јогата, медитацијата и ајурведата, овој термин се однесува на тркалата на енергија низ телото. Постојат седум главни чакри - основата на 'рбетот, долниот дел на стомакот, соларниот плексус, срцето, грлото, третото око и круната на главата. Секојчакра има врска со одредена способност или емоција. Срцевата чакра, на пример, се поврзува со љубовта, а чакрата на грлото со комуникацијата. Афирмациите на чакра и камењата од чакра можат да помогнат да се балансираат вашите чакри кога чувствувате дека тие не се во рамнотежа.

Clairalience

Clairalience или „чист мирис“ е наводниот феномен кога чувствителните луѓе можат да го почувствуваат мирисот на личност која починала. Некој со Clairalience понекогаш може да мириса на непогрешливиот парфем на починатите, тутун за луле или различни зачини како да доаѓаат од кујна. Ова може да укаже дека духот на починатиот е наоколу.

Clairaudience

Clairaudience е интуитивна способност да се слушне надвор од нормалниот опсег, со буквално значење „јасен слух“. Оние кои се свесни за слушање можат да добијат интуитивни информации од Вишите духови, оние на небото и другите членови на вашиот духовен тим преку слушање. Оваа информација може да дојде во различни форми.

Сакате да дознаете повеќе за clairaudience? Дознајте сè за овој супер кул психички подарок во оваа статија: //www.alittlesparkofjoy.com/clairaudience/

Claircognizance

Claircognizance , исто така познат како „ јасно знаење“ се однесува на познавање на одредени работи дури и без никаква логична основа за тоа. И покрај тоа што немаат информации за некој настан, јасните луѓе можат да го почувствуваат тоазнаат дел од информациите што допрва треба да им се презентираат и кои постојано се докажуваат дека се точни од исходот на ситуацијата.

Сакате да дознаете повеќе за јасноспознавањето? Дознајте сè за овој супер кул психички подарок во оваа статија: //www.alittlesparkofjoy.com/claircognizance/

Clairsentience

Clairsentience лабаво преведено значи „јасно -feeling“ и е можеби најприземниот од сите интуитивни подароци. Тоа е способност да се чувствуваат сегашните, минатите или идните физички и емоционални состојби на другите, без употреба на нормалните пет сетила (мирис, вид, допир, слух и вкус).

Сакате да дознаете повеќе за јасноста? Дознајте сè за овој супер кул психички подарок во овој напис: //www.alittlesparkofjoy.com/clairsentience/

Cairvoyance

Cairvoyance е еден од главни психички способности и значи „јасно гледање“. Оваа психичка способност ви овозможува да го искористите знаењето за вашата душа и колективното знаење на сите души на универзумот, вклучувајќи ги и оние минати и оние кои сè уште не се манифестираат.

Сакате да знаете повеќе за видовитоста? Дознајте сè за овој супер кул психички подарок во овие написи: //www.alittlesparkofjoy.com/how-to-become-clairvoyant/ и //www.alittlesparkofjoy.com/clairvoyance/

Clairgustance

Clairgustance или „јасен вкус“ е веројатно најневообичаениот од ситепсихички способности. Тоа е психичка способност да се дегустира без да се стави ништо физички во уста. Обично, оваа способност се појавува кога некој медиум прави читање. Ако Духот што го поврзуваат со саканата клучна пита од лимета, можно е психикот да го добие вкусот на лутата клучна лимета. Прекрасно!

Кристал

Кристалите или скапоцените камења се верува дека имаат метафизички својства, го менуваат нашето расположение, ја зголемуваат позитивната енергија во вашиот дом и лекуваат спектар на заболувања за илјадници години. Постојат дури и специфични камења за да ги балансираат вашите чакри. Камењата можете да ги користите на многу различни начини: носете ги камењата со вас, спијте со нив и/или медитирате со нив.

Дифузери

Дифузери , исто така познати како дифузери за етерични масла или дифузери за ароматерапија се уреди кои шират етерични масла низ вашиот дом или работно место со дисперзија на етерични масла така што нивната арома се исполнува соба или област со природен мирис.

Гатење

Гатење е практика на барање знаење за иднината или непознатото обично со толкување на предзнаци или со помош на натприродни сили.

Емпат

Емпат Емпат е некој кој може да ги почувствува и почувствува емоциите и енергиите на другите луѓе, животни, па дури и предмети. Тоа е психички дар поврзан со дарот на јаснотија (психичко чувство и осет). Способностите на анемпатијата не е ограничена на чувствување и чувство на емоции. Многу емпати, исто така, ги перцепираат физичките сензации и духовните потреби на луѓето околу нив.

ESP

ESP е кратенка за Екстра сензорна перцепција и е ниво на знаење што се перцепира без употреба на било кое од физичките сетила, како слушање за гледање. Вклучува телепатија помеѓу поединци, прекогнитивно знаење за идните настани (видивост) и способност да се знаат работи за луѓе или предмети без никаква логична основа за тоа (разјаснето). ESP може да се нарече трето око или шесто сетило.

Етерично масло

Етерично масло е високо концентрирано масло извлечено од еден растителен вид. Не сите растенија произведуваат есенцијални масла. Во растенијата што го прават, есенцијалното масло може да се најде во корените, стеблата, лисјата, цветовите или плодовите. Типично извлечени со дестилација со пареа (процес кој вклучува нанесување на пареа додека маслото не испари), есенцијалните масла го имаат карактеристичниот мирис на растението.

Ангел чувар

А Ангел чувар е ангел кој штити и води одредена личност, група, кралство или земја. За разлика од архангелите и ангелите помошници, ангелите чувари се исклучиво ваши. Ангелите чувари можат да дадат утеха, да понудат водство и да донесат луѓе и можности во вашиот живот.

Заземјување

Заземјување значи дека сте присутни во вашето тело иповрзани со земјата. Тоа ви овозможува да се чувствувате центрирано и урамнотежено без разлика што се случува околу вас. Постојат многу начини да се заземјите. Секоја физичка активност (спорт, пешачење, танцување, градинарство итн.) автоматски ќе ве приземји. Можете исто така да користите медитација за да се заземете.

Високо Јас

Високо Јас опишува вечно, свесно и интелигентно суштество, кое е вистинското јас . Сфатете го тоа како вашата душа. Тоа е најчистата форма од вас. Тоа е сè љубов и никогаш не се занимава со тривијални работи. Можеме да се поврземе со нашето повисоко јас преку нашата интуиција и медитација.

Високи вибрации (High-Vibe)

Високата вибрација значи дека фреквенцијата на вашата енергија или вибрации е висока. Колку е поголема фреквенцијата на вашата енергија, толку полесно се чувствувате во вашите физички, емоционални и ментални тела. Доживувате поголема лична моќ, јасност, мир, љубов и радост.

Вашата енергија е буквално полна со светлина. Вашиот живот тече со синхроничност и лесно го манифестирате она што го посакувате. Генерално, вашиот живот добива позитивен квалитет. Не само што човечките суштества можат да вибрираат на многу високи фреквенции, духот и душите исто така имаат високи вибрации бидејќи немаат физички тела што ги тежат.

Ако сакате да се поврзете со нив, мора да бидете сигурни дека и вие вибрирате на повисоко ниво.

Карма

Во источните религии како
Randy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.