Крајниот водич за почетници Lenormand

Крајниот водич за почетници Lenormand
Randy Stewart

Дали некогаш сте посакале да пробате да читате други карти освен тарот? Или воопшто не ве привлекуваат тарот картите, но сепак сакате да вежбате гатање? Ако е така, имам добри вести за вас! Освен тарот и оракул-картичките, можете да ги читате и Леноманд-картичките .

Многу читатели се повеќе запознаени со тарот-картичките отколку со картичките Lenormand. Двата типа на читање картички имаат многу сличности: практиката да поставувате прашање пред да цртате карти, да ги толкувате симболите на картичките и да пронајдете обрасци во ширењето за да стекнете увид во вашиот живот.

Меѓутоа, Lenormand картичките и тарот картите имаат различни симболи и покануваат различни пристапи кон гатање. Во оваа статија, ќе ве научам како да ги читате едноставните, но заводливи Lenormand картички.

Историја на Lenormand Cards

Прво, ајде да разговараме малку за историјата на Lenormand палубата. Картичките Ленорманд го носат името на Мари Ана Ленорманд, француска гатачка која наводно ги советувала водачите на Француската револуција. По нејзината смрт, креаторите на игри ги објавија Grand Jeu („Големата игра“) и Petit Jeu („Мала игра“), и двете инспирирани од нејзините практики на гатање.

Marie Anne Lenormand

Grand Jeu бара целосна палуба од карти за играње, но Petit Jeu користи само 36 карти. Petit Jeu, базиран на игра на среќа дизајнирана од германски бизнисмен, го позајми името на Ленорманд ивлијае на вашата иднина. Прегледајте ја втората и осумте карти за да видите како вашата потсвест може да ви помогне или да го попречи вашиот најголем потенцијал.

 • Забележете го општиот тон со броење колку позитивни и негативни карти се присутни во ширењето. Ако некоја картичка ви се издвојува или ве збунува, витез ја со друга картичка или картички за да дознаете повеќе за скриените влијанија.
 • The Grand Tableau Lenormand Spread

  Grand Tableau е француски за „голема слика“, и ова ширење е навистина големо. Нема да биде брзо, но со користење на сите 36 карти, ќе обезбеди најмногу детали.

  Гранд Табло нуди многу интерпретативни можности, но овие чекори ги прикажуваат основите:

  1. Измешајте го палубата додека размислувате за прашање, конфликт или област на фокусирање.
  2. Поставете ги сите 36 карти во четири реда од девет карти, движејќи се од лево кон десно и од горе до долу.
  3. Најдете го означувачот. Ова може да биде или мажот или жената, во зависност од тоа како се идентификувате, или можете да изберете друга картичка што ја претставува вашата моментална грижа. Корисно е да го изберете вашиот означувач пред да нацртате карти за да не бидете под влијание на шаблонот што го гледате!
  4. Спарете ги со картичките лево, десно, горе и под ознаката исто како што би ширење 3×3.
  5. Огледајте го означувачот за да ги пронајдете двете карти кои претставуваат директно влијание врз ситуацијата.
  6. Витез на означувачот наоткриј ги скриените влијанија.
  7. Определи ја „куќата“ на означителот. За да го направите ова, замислете ги сите 36 карти наредени во Големото табело по редослед. Со која картичка во оригиналниот редослед одговара означителот? Оваа соодветна картичка е куќата на означувачот. На пример, да речеме дека Срцето (вашиот означувач) е на шеснаесеттата позиција. Шеснаесеттата картичка е Ѕвездите, која ви кажува дека вашиот љубовен живот е усогласен со вашите соништа и се чувствувате надежни или оптимисти за да се приближите до она што го сакате.

  Living the Lenormand Life

  Има уште многу да дознаете за Lenormand, но се надевам дека сега имате одлични идеи за тоа од каде да започнете! Кои прашања сеуште ги имате? Што сте највозбудени да пробате? Кои совети или трикови сте ги научиле?

  се здоби со популарност во 1800-тите.

  Кога луѓето велат „Lenormand cards“, тие најверојатно се однесуваат на Petit Jeu, за што ќе разговарам подолу.

  Значења на Lenormand Cards

  Секоја од 36-те карти во палубата Ленорманд има добро дефиниран симбол. Исто како тарот картите, Lenormand картичките се толкуваат во комбинации. Како што ќе научите, секоја картичка често претставува именка (лице, место или нешто) или придавка (опис или модификатор).

  Табела подолу ги дава клучните именки и придавки за секоја картичка. Ќе забележите некое преклопување со главната Аркана на тарот-палубата! На пример, Ѕвездата, Месечината и Сонцето се појавуваат во палубата Ленорманд и го носат истото основно значење.

  И иако повеќето симболи се разликуваат, исто така ќе најдете некои сличности со Големата Аркана во прогресија на значењата на картичките.

  Картичка Клучни зборови (именки) Клучни зборови (придавки)
  1. Јавач Вести, порака Брз, страстен, атлетски
  2. Детелина Можност, среќа Надежна, оптимистичка, возбудена
  3. Брод Патување, збогум Авантуристички, барајќи, преземање ризик
  4. Куќа Дома, традиција Безбедна, стабилна, удобна
  5. Дрво Раст, минато поврзување Здраво, втемелено, духовно
  6.Облаци Недоразбирање, тајни Збунети, сомнителни, несигурни
  7. Змија Желба, измама Сексуална, заводлива, изневерена
  8. Ковчег Тага, крај Тажен, депресивен, трансформативен
  9. Букет Социјален живот, подарок Убав, шармантен, поканувачки
  10. Scythe Предупредување, несреќа Ненадејно, опасно, дефинитивно
  11. Камшик Конфликт, дисциплина Крадење, аргументирано, луто
  12. Птици Комуникација, врска Немирни, вознемирени, озборувани
  13. Дете Нов почеток, деца Невино, наивно, игриво
  14. Лисица Работа, грижа за себе, лаги Умен, лукав, измамен
  15. Мечка Шеф, лидер Силен, доминантен, влијателен
  16. Ѕвезди Соништа, напредок Надежлив, инспиративен, оптимист
  17. Штрк Транзиција, преместување Благото, динамично, ново
  18. Куче Пријател, милениче Посветено, лојално, поддржувачко
  19. Кула Влада, его Арогантна, осамена, воспоставена
  20. Градина Заедница, настан Популарен, перформативен, културен
  21. Планина Пречка, доцнење Заглавена, тврдоглава, предизвикувачка
  22.Раскрсница Избор, патување Колеблив, независен, неодлучен
  23. Глувци Загуба, болест Стресни, скапи, оштетени
  24. Срце Љубов, романса Простување, грижа, нежно
  25. Прстен Договори, брак Посветени, стабилни, ветувачки
  26. Книга Образование, истражување Информирано, упатено, тајно
  27. Писмо Разговор, документ Комуникативно, експресивно
  28. Човек Човек во животот на Querent Машки
  29. Жена Жена во животот на Querent Женска
  30. Лили Пензионирање, мир Муда, постара, сензуална
  31. Сонце Успех, признание Среќен, среќен, топло
  32. Месечина Потсвест, имагинација Уметничка, емотивна, привлечна
  33. Клуч Резолуција, духовна врска Отворено, ослободено, предодредено
  34. Риба Богатство, бизнис, вода Обилна, луксузна
  35. Сидро Основи, достигнувања Верно, издржливо, сигурно
  36. Крст Принципи, религија Дурилно, страдање, оптоварено

  Шами на Lenormand картички

  Читања на тарот картички имаат тенденција да се извлечат внатрешните чувства и мотивации на барателот по редза да се предвидат настани, но Lenormand-картичките почесто претставуваат конкретни или надворешни работи.

  Исто така види: Значењето на петакулите во Тарот: лесен водич

  Гледањето надолу кон ширењето на Lenormand картички е малку како да гледате надолу кон мапата на нечиј живот во еден конкретен момент.

  Каде се наоѓа таа личност? Кој е околу него или неа? Што или кој влијае на моменталната ситуација?

  Запомнете дека постојат бесконечни комбинации на картички и затоа бесконечни толкувања! Како што стекнувате искуство како читач на картички, вашите толкувања може исто така да се разликуваат од основните понудени во табелата погоре.

  Додека учите, можете да се повикате на табелата додека ги барате основните обрасци наведени подолу.

  Сигнификаторот

  значителот е картичката што претставува квест (или вие, ако се читате самите). Означувачот е особено важен во ширењето на Grand Tableau, кое ги користи сите 36 карти во палубата, опишани подлабоко подолу.

  Пронаоѓањето на означувачот е како да го пронајдете местото на мапата што сакате да ја проучувате. а распоредот на картичките околу означувачот ќе ви каже важни информации за животот на querent.

  Најосновните значајни се Мажот и Жената. Ако се идентификувате како жена, жената ве претставува. Ако се идентификувате како маж, Човекот ве претставува вас. Ако сакате да стекнете увид во одреден дел од вашиот живот, можете да изберете различен значач.

  На пример,може да ја изберете крстосницата ако сте на работ на голема одлука.

  Некои читатели сакаат да изберат соодветен значач за себе или за своите баратели пред да ги завршат читањата. Почесто, читателите ги наоѓаат значајните во картите што ги цртаат, без разлика дали извлекуваат три или 36 карти.

  Парови

  За да интерпретираат пар Lenormand картички, многу читатели ја нарекуваат првата картичка лице, место или нешто, а втората картичка станува збор или фраза што ја менува оваа именка. Можете да го користите графиконот во „Значења на картички Lenormand“ за да најдете соодветни именки и придавки.

  Како пример, да речеме дека го цртате Сонцето, а потоа го нацртате писмото. Овој пар може да се протолкува како широко пренесен или емитуван успех бидејќи Сонцето ја дава именката (успех), а Буквата ни ја дава придавката (комуницирано).

  Ако картите се превртени (Писмо + Сонце), толкувањето малку се разликува. Писмото станува именка, која може да биде разговор или документ.

  Сонцето претставува успешна или среќна работа. Затоа, Буквата + Сонцето може да значи успешен разговор или дури и нова публикација!

  Осликување

  Осликувањето е понапредна техника за спарување на картички кои не се една до друга во намаз.

  За да се преслика, замислете дека цртате вертикални и хоризонтални линии кои го делат намазот прецизно на половина. Потоа, замислетепревиткување на намазот по секоја линија. Кои карти ќе бидат поставени една врз друга, се пресликуваат.

  Во распоредот со 3 карти, хоризонталната оска нема да биде важна затоа што ширењето има само еден ред карти. Сепак, првата и третата карта во ширењето се пресликани долж вертикалната оска.

  Во Големото табело кое содржи четири реда од девет карти, ќе сакате да ги најдете двете карти што го отсликуваат означувачот .

  Осликувањето ви дава повеќе информации за тоа што влијае на означувачот или влијае на картичката за фокусирање.

  Да речеме дека сте љубопитни за вашиот љубовен живот, па затоа го избирате Срцето како ваш значач во Големата табела. По вертикалната оска, Срцето е пресликано од Јавачот, што ви кажува дека наскоро ќе влезе нов љубовен интерес во вашиот живот.

  По должината на хоризонталната оска, Срцето е пресликано од градината, која обезбедува дополнителна информации дека можеби ќе го сретнете овој љубовен интерес на претстојниот собир или во вашата заедница.

  Витезинг

  Картата „витезови“ означува кога создава облик L со означувачот, на начин витез се движи во игра шах. Витезирањето е една од најнапредните техники за читање и обично се користи за откривање на скриени влијанија.

  Бројот на карти што ќе го прогласат означот ќе зависи од поставеноста на означувачот во ширењето.

  Во нашиот пример погоре, Срцетоги отсликува Јавачот и градината, претставувајќи нов љубовен интерес на собирот на заедницата.

  Ако Срцето исто така биле прогласени за витез од Змијата и Планината, имаме нови информации: пречки и измами. Во овој случај, љубовниот интерес може да крие нешто, како неговата или нејзината вмешаност во друга врска.

  Lenormand Spreads

  Сега кога знаете некои од шаблоните што треба да ги барате, можете да аплицирате вашето знаење да се прошири.

  Можете да бидете креативни со вашите намази и можеби веќе се чувствувате удобно да се разгранувате во читањата на тарот.

  Исто така види: Ангел број 909: несебичност и љубов

  Трите намази подолу, сепак, се заеднички основи, и можеш да се надоградуваш на секој за да напредуваш кон следниот.

  3-Card Lenormand Spread

  Овој намаз е класика за секој картомансер.

  Следете ги овие основни чекори за да извршите читање со 3 картички за себе:

  1. Помешајте ја палубата додека размислувате за прашање, конфликт или област на фокусирање.
  2. Нацртајте три карти, поставени по ред од лево кон десно.
  3. Превртете втората картичка, која го претставува фокусот или темата на ширењето. Ако сакате, можете да ја замислите оваа картичка како означувач.
  4. Првата и втората карта прочитајте ја како пар. Потоа, прочитајте ја втората и третата карта како пар. Тие ви даваат увид во тоа што директно влијае на вас или на вашиот проблем. Со секвенционирање на овие толкувања, можете да креирате приказна.
  5. Конечно, за да го одредите следноточекори или предвидете настани, пресликајте ја првата и третата карта. Овој чекор ви кажува како луѓето, местата и работите во вашиот живот може да влијаат еден на друг. Со оглед на тоа како двете работи имаат интеракција, може да ви помогне да донесувате важни одлуки.

  3×3 Lenormand Spread

  Ова ширење вклучува три реда од три карти, што го прави витезот возможен за повеќето позиции со карти .

  Ова ширење не е најдобро за брзи одговори, но дава поголема длабочина од ширењето со 3 или 5 карти. Обидете се со овие чекори:

  1. Измешајте ја палубата додека размислувате за прашање, конфликт или област на фокусирање.
  2. Нацртајте девет карти, поставете ги во три реда од лево кон десно и горе до дното.
  3. Прочитајте ја централната картичка (или петтата картичка) како означувач.
  4. Првата колона го претставува минатото, а третата колона е иднината. Затоа, спарете ја централната картичка со четвртата картичка за да дознаете за неодамнешните минати настани. Спарете се со шестиот за да дознаете за она што доаѓа.
  5. Горниот ред претставува луѓе, места и работи на кои сте свесни и на кои моментално можете да влијаете, а долниот дел ги претставува работите во вашата потсвест кои допрва треба да излезат на виделина . Спарете ја централната картичка со втората картичка за да дознаете за вашиот најголем потенцијал. Спарете се со осмата картичка за да дознаете за тоа што ве мотивира што можеби не го разбирате целосно.
  6. Огледајте ја четвртата и шестата карта за да дознаете како вашето минато  Randy Stewart
  Randy Stewart
  Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.