Комплетна листа на 78 Тарот картички со нивните вистински значења

Комплетна листа на 78 Тарот картички со нивните вистински значења
Randy Stewart

Добредојдовте! Вашата интуиција беше во право кога кликна и слета овде...

Се уште се сеќавам на денот кога го започнав моето патување со тарот како да беше вчера. Ја купив мојата прва палуба и ја отворив за да сфатам дека има 78 карти со различни значења. Само си помислив: „Како побогу ќе запомнам 78 значења?“.

Можеби ќе ги имате истите мисли кога штотуку го купивте вашиот прв шпил. Ако е така, немојте да се нервирате и само почнете да играте наоколу.

Ќе забележите дека колку повеќе се навикнувате на картите, толку повеќе тие можат да ви дадат одлични сознанија. Тие можат да ви помогнат во начинот на кој ги перцепирате и справувате со предизвиците во вашиот живот и може да послужат како алатка за самоистражување, идентификување на повторувачки негативни обрасци, трансформации и личен раст.

Да дознаете повеќе за таротот значењата на картичките и палубите на тарот, создадов комплетна листа на тарот картички со резимеа на најважните значења на секоја карта, и за картичките Rider-Waite и за картичките Modern Way. Кога сте почетник на Тарот, ова ќе ви помогне неверојатно како и многу мои читатели пред вас.

ЦЕЛОСНА ЛИСТА НА ТАРО КАРТИ

Потопете се во волшебниот свет на Тарот, мистичен универзум составена од 78 евокативни картички, од кои секоја е исполнета со длабока симболика, живописни слики и волшебни наративи. Оваа сложена палуба е поделена на два дела кои инспирираат стравопочит - Големата Аркана ипоени Обратно Пресврти, лоша среќа, несакана промена, неуспеси Да или не Да

Со Тркалото на среќата управува Јупитер, планетата на среќата и проширувањето. Ако тарот картичката на Тркалото на среќата пристигне исправено, имате среќа.

Без разлика дали верувате во судбина или не, работите се редат за ваша корист. Размислете за изненадувачки понуди и нови можности. Вашата лична визија, исто така, ќе се зголемува како што се зголемува темпото на животот.

Тарот картата на Тркалото на среќата може да открие и психички способности, или во вас или во некој близок. Сметајте го ова како шанса да откриете повеќе за себе и да ги слушате вашите желудници.

Модерен начин

Манифестирајте ги вашите соништа, сега кога вашата енергија се усогласува со вашите духовни водичи, ангели , и други помагачи. Не можете да ги контролирате моќите на универзумот, но дефинитивно можете да го зголемите вашето разбирање за вашата улога во овој живот и во универзумот.

Само запомнете дека нема од што да се плашите. Сè ќе се одвива според божествената интервенција и време.

Правда (11)

Прекинт Праведност, интегритет, правни спорови, причина и последица, животни лекции
Обратна Неправда, нечесност, непреземање одговорност, измамнички практики, негативна карма
Да или не Неутрално

Во исправено положбата, Тарот картата за правда претставува причина и последица, како и урамнотежена мисла и дејство.

Постојат моменти кога се наоѓаме себеси жртви на туѓа злонамерна намера. Ако на кој било начин сте згрешиле, правдата пристигнува за да ги врати рамнотежата и редот.

Ова не значи дека работите ќе се одвиваат токму онака како што вие би сакале. Сепак, повлекувањето на оваа картичка при читање дава поддршка за поговорката „Сè е добро што завршува добро“>Исправен Опуштање, жртвување, пауза за размислување, неизвесност, духовен развој Обратно Незадоволство, стагнација, негативни обрасци, без решение, страв од жртва Да или не Можеби

Обесен човек ја претставува „играта на чекање“ која често е дел од животната прогресија.

Иако ретко сме среќни што сме заглавени во неизвесност, има моменти кога ништо друго не може да се направи, а ние сме принудени да бидеме мирни. Ова често бара жртвување на луѓе и работи за кои попрво би сакале да се држиме.

Тарот картата „Обесен човек“ сака да знаете дека понекогаш мораме да прифатиме загуба за поголемо добро. Прифаќањето и отпуштањето се клучни ако некогаш сакате да продолжите напред.

Смрт (13)

Преправен Крај на циклус, транзиции, ослободување од вишокот,моќно движење, резолуции
Обратна Отпора на промени, страв од нови почетоци, зависност, повторување негативни обрасци
Да или Не Да

Една од причините што картата на смртта е толку моќна во исправена положба е затоа што носи многу различни значења.

За многу читања, картата Тарот на смртта означува завршување на едно поглавје, оставање на минатото зад себе и отсекување на она што е непотребно. Исто така, може да означи транзиција или средина помеѓу една фаза од животот и следната.

Исто така види: Ангел број 8888 Позитивна порака за просперитет

Клучот е да ја дочекате картата на Смртта во тарот, наместо да ја избегнувате. Кон кој пат се обидува да ве насочи бројот тринаесет? На крајот на краиштата, нема нов почеток без крај.

Умереност (14)

Исправен Ралатежа, умереност , добро здравје, соработка со другите, изнаоѓање решенија
Обратно Нерамнотежа, раздор, брзање, прекумерно уживање, ризично однесување
Да или не Да

Избегнувајте ги сите екстремни ситуации кога ја влечете картичката Темперант при читањето. Иако има моменти да се „оди по југулар“, ова не е пораката на ангелот. Некои ситуации се комплицирани и бараат трпение и посебна грижа, дури и кога емоциите ви кажуваат да реагирате.

Умереноста е всушност вештина и како и секоја друга вештина,практиката прави совршена. Задржете се од брзо расудување. Одолејте се на искушението веднаш да реагирате.

Дали има области од вашиот живот во кои треба да најдете рамнотежа? Дали би можеле да имате корист од учењето да останете смирени во моментите на неволја? Пристигна умереноста за да ви помогне да најдете сила да го направите тоа.

Ѓаволот (15)

Правилен Материјален фокус , заробени во ропство, зависности и депресија, негативно размислување, предавство
Обратно Надминување на зависноста, независност, враќање на моќта, одвојување, слобода
Да или не Не

Ѓаволот е картата на илузијата. Иако имате целосна контрола врз вашиот живот, верувања и избори, Ѓаволската картичка симболизира како зависноста, депресијата и нездравите врски можат да направат да се чувствувате надвор од контрола.

Дури и социјалните медиуми, вежбањето и работата можат да бидат отелотворени од Ѓаволот кога има вишок. Без оглед на природата на вашиот конкретен проблем, пораката на Ѓаволот е јасна: пренасочете го вашето внимание подалеку од задоволувањето на желбите и кон работите што навистина се важни.

Кулата (16)

Исправен Интензивна и ненадејна промена, ослободување, болна загуба, трагедија, откровение
Обратно Отпорување на промените, избегнување трагедија, тесно бегство, одложување на она што е неизбежно
Да илиНе Не
1>

Кулата означува целосно уништување. Ако сте ја примиле тарот-картичката на Исправена кула, подгответе се за нештата да се израмнат и демонтираат.

Како и со сите загуби, ова веројатно ќе биде болен процес. Тоа може да доведе и до нов почеток. Пред да можете да ги направите овие позитивни промени, прво ќе треба да се соочите со вистината за некоја ситуација.

Дали сте подготвени да ги тргнете ролетните и да ја преземете оваа лична криза директно? Гледањето низ илузиите и откажувањето од она што сакате да бидат работите е првиот чекор.

Ѕвездата (17)

Прекитна Надеж, обновување, креативност и инспирација, великодушност, исцелување
Обратно Очај, недостаток на надеж, креативен блок, досада, фокусирање на негативното
Да или не Да

Универзумот обилно ве благословува (ние). Ние постојано го привлекуваме она што го посакуваме преку нашите верувања и мисли. Кога Ѕвездата ќе пристигне во исправена положба, тоа обично следи по тешка промена или трауматски настан.

Поминувањето низ нешто предизвикувачко може да го одземе ветрот од нашите едра и да нѐ натера да се чувствуваме дека работите никогаш нема да бидат исти. Ова можеби е точно.

Кликнете за да ја видите целосната картичкапалубата

Смртта, загубата, скршеното срце и други болни настани можат засекогаш да сменат какви сме. Ова не значи дека не можеме да изградиме нешто подобро. Од што се обидуваш да се излечиш? Исправената ѕвезда сака да го отворите срцето, да ја сфатите вашата внатрешна сила и да имате верба дека најдоброто допрва доаѓа.

Месечината (18)

<. добива јасност
Да или не Не

Кога месечевата тарот карта ќе се појави во исправено читање, тоа може да значи дека дозволувате вашата имагинација и емоции да преземат контрола над вашиот живот. Ова може да биде поврзано со вознемиреност, стравови или самоизмама.

Паѓањето на Месечината при читање е предупредување во извесна смисла. Ти си ракот што се издига од морето. Ако и верувате на вашата интуиција и туркате напред, ќе добиете избавување од она што ве врзува. Но, прво, мора да бидете подготвени да се соочите со реалноста на ситуацијата.

Исправената Месечина исто така може да биде илузија. Можеби има скриена вистина во вашиот живот што треба да ја откриете. Месечината ве предупредува да не прифатите какви што изгледаат работите. Можеби е време да копате малку подлабоко и да дозволите светлината да светне врз заблудите во вашиот живот.

Сонцето (19)

Исправен Среќа, плодност,успех, оптимизам, вистина
Обратно Тага, одолговлекување, песимизам, лаги, неуспех
Да или не Да

Тартата на Сонцето во исправена положба покажува позитивност и исполнетост во вашиот живот. Ако сте поминале низ тешко време и Сонцето падне во исправена положба, работите брзо ќе се подобрат.

Сонцето не потсетува да ја погледнеме светлата страна на нештата и да се потсетиме дека тешките времиња не трае вечно. Дури и кога се соочуваме со тешкотии, можеме да избереме „да направиме лимонада од лимони“ и да ги прифатиме животните лекции за она што се: алатки за учење.

Со овие лекции под појас, борби и тага наскоро ќе останете во минатото и ќе продолжите кон посветли и подобри денови. Можете да бидете сигурни знаејќи дека ве чекаат добри работи ако оваа картичка на Major Arcana е пред и во центарот.

Пресуда (20)

Исправен Рефлексија, внатрешен повик, пресметување, будење, повторно раѓање, ослободување
Обратно Чувство на тага, сомнеж во себе, пропуштање на повикот бестрашност
Да или не Неутрално/Да

Сега е совршено време да ги измерите вашите постапки и да видите на тоа дека тие се во согласност со вашите вредности и верувања.

Работите што ги правевте во минатото или ги правите денес – дали ги одразуваат вашите основни вредности и верувања? Дали тиеВе насочува кон вашите цели и цел?

Без јасност да знаете кои сте навистина, не можете да одговорите на овие прашања. Најдете време да размислите за работите пред да продолжите со вашиот живот. На крајот, ова ќе вреди.

Друг можен показател е да ве потсети дека може да има избори и витални промени со кои ќе се соочите и не можете да ги избегнете.

Ако сте направиле нешто во минатото, ќе има ефект врз тоа каде сте во моментов. Покрај тоа, треба да се соочите со последиците со отворен ум. Не можете да направите ништо за минатото - за она што е направено - и да се движите напред е вашата најдобра опција.

Светот (21)

Исправено Исполнување, хармонија, комплетирање, интеграција, патување, единство
Обратно Незавршување, кратенки, одложувања, празнина
Да или не Да

Да се ​​сретнете со исправената светска карта при читање тарот значи да се сретнете успех и достигнување. Тоа значи дека долгорочен проект, период на студирање или кој било друг важен настан во вашиот живот го заокружиле и дека сте ги постигнале вашите цели и аспирации.

И покрај тешкотиите и тешкотиите со кои се соочивте, ти стоеше цврсто и истрајно. Семињата што сте ги засадиле сега цветаат и вие го жнеете плодот на вашиот труд. Сè се собра, а вие сте на вистинското место, го правите тоавистинската работа, постигнување на она што сте го замислиле.

Нарачајте ја палубата Modern Way™ овде

Бидете горди на она што сте го научиле на патот, напредокот што сте го направиле, и вашите досегашни достигнувања. Размислувањето за она што веќе сте го постигнале, можеби е само она што ви треба за да го завршите вашиот проект.

МАЛЕТИТЕ ТАРО КАРТИ АРКАНА

Исправени: обратна интуиција: емоционална загуба

<4 0>Превртено: Обратно будење: Сомнеж

Превртено: Тагата обратна: Закрепнување

Преостанатите 56 карти заедно го сочинуваат она што се нарекува Мала Аркана . Овие картички ги рефлектираат секојдневните настани и можат да дадат повеќе контекст и детали за картичките Мајор Аркана.

Малата Аркана е поделена на 4 костуми (од по 14 карти): Прачки, Пентакли, Чаши и мечеви .

Почнувајќи со кецот, картите одат нагоре од 2 кон 10, а потоа се затвораат со четири дворски карти: Page, Knight, Queen, и на крајот, Кралот (прави има 14 карти).

Секој од костуми има владејачки елемент што можете да го видите овде подолу, што одговара на одредени области во животот:

 • Suit of Cups – Element of Water – Emotions & засилувач; Врски
 • Костум на петакли – елемент на Земјата – Својство & засилувач; Достигнување
 • Suit of Swords – Element of Air – Wisdom & засилувач; Комуникација
 • Suit of Wands – Element of Fire – Passion & Инспирација

Важно е да се земат предвид овие елементи и областикога работите со малите картички аркана, со што ќе се олесни интуитивното читање (секако по малку вежбање)!

Suit of Cups

The Suit of Cups е поврзано со водениот елемент и се занимава со работи на срцето . Примарните аспекти што го опкружуваат овој костум се љубовта, емоциите и врските.

Картичките од овој костум исто така можат да привлечат внимание на тоа како реагирате на вашата околина. Ако во читањето се појавуваат претежно чашки картички, тоа е показател за емоционални односи како што се среќни семејни собири, но и проблеми во врската.

 • Кец на чаши – Чувство слободно, исполнетост, нов почеток
 • Две чаши – среќа, врски, љубов
 • Три чаши – прослави, добар разговор, повторни собири
 • четири чаши – депресија, пропуштени можности, чувство на заглавување
 • Пет чаши – тага, загуба, осаменост
 • Шест чаши – разиграни, носталгични, безгрижни
 • седум чаши – изобилство на опции, избори, можности
 • Осум на чаши – напуштање, патување, отпуштање
 • Девет од чаши – остварување желби, исполнети соништа, просперитет
 • Десет чаши – среќа, семејни собири, хармонија
 • Стр. на чашките – Идеализам, младост, добри вести
 • Витез на чашките – Романтични предлози, покани, следење на вашето срце
 • Кралица на чашите – женственост, добрина, чувствителност
 • Крал на Чаши - ДоброМала Аркана.

Ќе ја започнеме оваа листа на тарот картички со 22-те главни карти Аркана, проследени со 56-те мали Аркана картички.

Кликнете на која било од картите од списокот подолу за да ја дознаете -значење на длабочина.

Главните картички на тарот Аркана

Започнете со нас на трансформативно истражување на Големата Аркана – привлечна група од 22 тарот карти кои го формираат самото срце на палубата Тарот. Овие моќни картички служат како огледало на најдлабоката мудрост на нашата душа, повторувајќи ги длабоките животни лекции, кармичките струи и големите архетипски наративи кои го обликуваат нашето постоење и патувањето кон самореализација.

Замислете како ги распоредувате картичките на Големата Аркана во низа, која започнува со 0 (Будалата) и кулминира на 21 (Светот). Она што се расплетува е волшебна наратив, слична на духовна одисеја, која често се нарекува „Патувањето на будалата“. Ова патување ја опфаќа длабоката трансформација на Будалата, од наивност до просветлување, отсликувајќи го нашето сопствено животно патување.

Будалата, како протагонист на Големата Аркана, тргнува на мистично патување низ секоја карта, наидувајќи се на нови водичи и отклучување на мудроста што го менува животот. Оваа симболична експедиција ја отсликува нашата индивидуална потрага по разбирање, раст и исполнување. Додека се движиме од картичка на картичка, се движиме низ космосот на човечките искуства, од невиноста на Будалата до исполнувањето на светот, секоја картичка откривасовети, креативност, мудрост

Suit of Pentacles

Пентакулите се елемент на земјата и се занимаваат со финансии, кариера и достигнувања . Овие картички се познати како „парични картички“ бидејќи често се поврзуваат со одлуки поврзани со пари и финансиски неочекувани пари. Исправен: Конфликтот е обратен: Почитување на разликите

Кога најчесто се појавуваат петакли во вашето читање, веројатно барате одговори за материјалните работи во вашиот живот. Сега кога ја знаеме целокупната тема на овие картички, ајде да ги погледнеме значењата на секоја карта со пена. – Наоѓање рамнотежа, повеќекратни задачи, упорност

 • Три петакула – тимска работа, фокусиран напор, мајсторство
 • Четири петакли – ослободување од минатото, откажување од контрола, прифаќање
 • Пет пентакли – Финансиски тешкотии, борба, недостиг на вера
 • Шест пентакли – великодушност, заедничко богатство, просперитет
 • Седум пентакли – планирање, упорност, долгорочен успех
 • Осум пентакли – амбиција, трудољубивост, занаети и таленти
 • Девет петакли – независност, просперитет, префинетост
 • Десет пентакли – наследство, богатство, добар семеен живот
 • <63 63>Страница на петакулите – Држење до целите, практичност, лојалност
 • Витез на петакулите – доследност, силна волја, подобрување
 • Кралица на петакулите– Негувачки исцелител, приземјен, благодарност
 • Крал на петакулите – претприемнички, изобилство, стабилност
 • Suit of Swords

  Управуван од елементот воздух , Мечевите во тарот читање значат комуникација и акција . Нивните силни страни ни даваат мудрост и јасност. Картите од овој костум ве поттикнуваат да ја користите вашата глава при донесување одлуки.

  Тие исто така можат да послужат како предупредување да обрнете поголемо внимание на вашата околина - може да има конфликт или расправија на хоризонтот .

  • Кец на мечовите – Јасност, здраво донесување одлуки, пробив
  • Два меча – ќор-сокак, доаѓање до раскрсница, време за размислување
  • Три мечови – Срцекршење, тага, тага
  • Четири мечеви – Анксиозност, хроничен стрес, хаос
  • Пет мечеви – битки, расправии, конфликти
  • Шест мечеви – отпуштање омраза, исцелување, движење напред
  • Седум мечеви – нечесност, измама, манипулација
  • Осум мечеви – Чувство заглавено, непродуктивно, безнадежно
  • Девет мечеви – очај, безнадежност , вознемиреност
  • Десет мечеви – ментален слом, предавство, неуспех
  • Страница на мечеви – младешка, самодоверба, правичност
  • Витез на мечовите – Храброст, достигнување, истрајност
  • Кралица на мечевите – Поддршка, емпатична, независна
  • Крал на мечовите – авторитет, логичен, татковски

  Остум на стапчиња

  Како волшебна прачка ,Костимот на стапчиња претставува креативност, интуиција и нови идеи . Поврзани со елементот на оган, стапчињата не се пасивни картички. Напротив, ова одело претставува решителност и сила.

  Станува збор за поместување на границите за да ги достигнете вашите цели и соништа. Духовноста и свеста се исто така сојузници на овој костум. Картичките се однесуваат на она што е навистина значајно за вас и ви кажуваат повеќе за тоа кои сте вашите основни вредности и вашите верувања.

  • Ace of Wands – Креативност, ентузијазам, нов почеток
  • Two of Wands – Одлуки, патување, лична моќ
  • Three of Wands – Истражување и патување, лидерство, движење напред
  • Four of Wands – Прослава, возбуда, враќање дома
  • Five of Wands – Конкуренција, несогласувања, ривалство, предизвици
  • Six of Wands – Победа, триумф, признание
  • Seven of Wands – Убедување, силна волја, решителна
  • Осум of Wands – Брза акција, примање вести, возбудливи времиња
  • Nine of Wands – Упорност, издржливост, храброст
  • Ten of Wands – Се борат, претерано се продолжуваат, се чувствуваат оптоварени
  • Страница на Прачки – дружељубива, детска бодрост, креативна самодоверба
  • Витез на стапчињата – шармантен, самоуверен, страствен
  • Кралица на стапчињата – Огнена страст, самоуверена, со цело срце
  • Кралот на стапчињата – Заштитна, иновативна, инспиративна, магнетна

  Е ВАШАТА ЛИСТА НА ТАРО КАРТИЗАВРШИ СЕГА?

  На крајот, читањето тарот е секогаш личен процес и секоја картичка е подготвена за ваша уникатна интерпретација. Откако ќе ги разберете основите на Тарот, можете да дозволите вашата интуиција да започне.

  Ако сте заинтересирани да дознаете повеќе за Тарот, ви предлагам да се регистрирате за нашиот билтен за да добиете бесплатен Cheatsheet и Tarot mini -се разбира во вашето сандаче.

  Понатаму, препорачувам да ги прочитате моите написи за врвните палуби на Тарот, моите омилени книги за тарот и најкористените тарот намази

  Така сега, вие сте подготвени да оди напред и најде палуба што зборува со тебе, поставувај му големи прашања и најде водство за што и да бараш.

  аспект на нашето сложено постоење.

  Главната Аркана ве поканува да зачекорите во светот на интроспекцијата и интуицијата, откривајќи ги основните обрасци и космички сили кои го водат вашиот живот. Секоја картичка служи како духовен компас, ве води низ животните пресврти и вртења и ви помага да го поминете патот на просветлување. Во огромната таписерија на Тарот, картите Мајор Аркана ткаат наратив што е исто толку длабок и просветлен, обезбедувајќи прониклив коментар на нашето колективно човечко искуство.

  Будалата (0)

  Исправен Нови почетоци, невиност, авантура
  Обратно Непромисленост, бестрашност, ризик
  Да или не Да

  Будалата тарот картичка е бројот 0 на Големата Аркана, која претставува број на неограничени потенцијали. Гледањето на будала тарот картичка генерално укажува дека сте на работ на неочекувана и возбудлива нова авантура. Ова може да бара од вас да преземете слеп скок на верата.

  Ќе има наградувачко искуство што ќе придонесе за вашиот раст како човечко суштество. Новата авантура би можела да биде буквално и може да вклучува патување во нова земја или територии што никогаш претходно не сте ги посетиле.

  Магионичарот (1)

  Кога оваа картичка ќе се појави во вашето читање, можете да бидете сигурни дека имате нагон да ги остварите вашите соништа.
  Исправен Волја, создавање, манифестација
  Обратна Манипулација, илузии
  Даили Не Да

  Само запомнете дека сте моќни и ако го создадете вашиот внатрешен свет, надворешната волја следат. Сепак, треба да се фокусирате и да се концентрирате на остварување на вашиот сон. Ослободете се од какви било дискреции и направете детален план за да останете на вистинскиот пат.

  Високата свештеничка (2)

  Правило Интуитивно, несвесно, божествено женско
  Обратно Потиснати чувства, повлекување, тишина
  Да или не Да

  Кога првосвештеничката се појавува исправена во читање тарот, таа обично укажува на време за учење и слушање на вашата интуиција наместо да му даде приоритет на вашиот интелект и свесен ум .

  Таа ви кажува да забавите и да размислите за она што сте го научиле и да стекнете уште повеќе знаење пред да донесете одлука или да преземете акција.

  Нејзината мудрост ве поттикнува да се откажете стисокот на вознемиреноста за крајниот резултат, и наместо тоа, поставете ја вашата вера во расудувањето на овие метафорични чувари на вратата. Оваа фигура ја отелотворува спокојството на довербата и моќта на предавање, поканувајќи те да зачекориш во непознатото со храбро и отворено срце.

  Царицата(3)

  исправена Женственост, негување, плодност, изобилство
  Обратно Зависност, гушење, празнина
  Да или не Да

  Исправената царица тарот картичката во читањето ве повикува да се поврзете со вашата женска страна. Ова може да се преведе на многу начини - размислете за креативноста, елеганцијата, сензуалноста, плодноста и негувањето. Таа ви вели да бидете љубезни кон себе и да барате убавина и среќа во вашиот живот.

  Царицата често носи силни изливи на креативна или уметничка енергија. Оваа креативна енергија не може да биде само во форма на слика или уметнички проект, туку и во други форми на креативно изразување, како музика или драма.

  Царот (4)

  <. Да или не Да

  Како пандан на царицата, императорот го означува сопругот кој е постојана и доверлива. Тој е самоуверен, ги контролира своите емоции и е пример за машка енергија. Тој е татковската фигура во животот што носи структура и сигурност, создава правила и системи и пренесува знаење.

  Како владетел води со цврста рака и бара почит и авторитет. Со внимателно планирање, високо организиран пристап иистрајност, императорот може да го надмине секој проблем што ќе му се фрли.

  Ова ново ниво на мајсторство нема да се случи тукушто. Мора да ги следите своите цели слично на начинот на кој тоа го прави императорот, структурирано, стратешки и со многу истрајност. . 13> Да или не Неутрално

  Кога Хиерофант тарот картичката е исправена во читање, тоа претставува неопходност да се следат постоечките конвенции, правила или добро воспоставена процедура.

  Ве советува да одржувате конвенционални граници кои се сметаат за стандарден метод. Наместо да бидете инвентивни и да ги прекршувате нормите, ќе се запознаете со одредени традиции, верувања и системи кои постојат веќе долго време.

  Хиерофант тарот картата отелотворува вообичаен сет на духовни верувања и често се поврзува со религијата и други формални идеологии. Така, оваа картичка сугерира да ги научите потребните вредности од доверлив извор како што е ментор или духовен советник.

  The Lovers (6)

  Исправен Љубов, хармонија, партнерства, избори
  Обратна Нерамнотежа, едностраност, дисхармонија
  Да илиНе Да

  Картата Lovers tarot во исправена положба може да значи дека имате голем живот - менување на изборите да се направи или се соочуваат со дилема. Искушението е често дел од тој избор или дилема.

  Можеби се чувствувате несигурни во која насока треба да одите или кому да верувате. Или можеби ќе треба да изберете помеѓу контрадикторни и подеднакво обединувачки опции. Љубовниците во Тарот ве советуваат автоматски да не тргнувате по лесен пат (искушение).

  Прво, соберете ги информациите што ви се потребни за да ја донесете вистинската одлука. Ако се соочите со проблемот и мудро размислувате за него, тоа ќе ве одведе до поголеми работи.

  Кочија (7)

  Правилен Насока, контрола, волја, решителност, успех, акција
  Обратна Недостаток на контрола, противење, недостаток на насока, самодисциплина
  Да или не Да

  Кога тарот картичката исправена кочија ќе се појави во Читањето тарот, тоа ви кажува дека сега е време да го добиете она што го сакате. Сметајте ја оваа карта како знак на охрабрување.

  Картата на тарот „Кочија“ е сè за надминување на пречките и постигнување на вашата цел преку одлучност, фокусираност и волја. Ќе се чувствувате мотивирано, амбициозно и контролирано.

  Ова ќе ви помогне повторно да ја придвижите стагнантната ситуација и да ги надминете сите предизвици што можеби се во вашатапатека.

  Само останете фокусирани и верувајте во сопствените способности и ќе ја постигнете целта. Кочијата ви кажува дека ве чека триумф и дека целосно ја контролирате неговата реализација.

  Исто така види: Демистифицирање на божественото женско: Истражување на неговото значење

  Ова може да значи дека треба да се натпреварувате со другите или дека се наоѓате во ситуација во која се чувствувате како битка. Ве влечат во спротивни насоки или се чувствувате како вашата сила и самодоверба се тестирани.

  Сила (8)

  Правирано Сила, храброст, сочувство, фокус, убедување, влијание
  Обратно Сомнение во себе, слабост, несигурност, ниска енергија, сурова емоција
  Да или не Да

  Исправената тарот карта Сила претставува – како што веќе сугерира името – сила, храброст , убедување и трпение. Тоа ви кажува дека имате моќ и сила да надминете секаква пречка - исто како Кочија.

  Меѓутоа, кога ја влечете силата, ќе треба да дејствувате со благодат и чувствителност, наместо само да користите брутална сила .

  Картичката исто така ви кажува дека имате капацитет да останете позитивни и смирени и да размислувате логично во стресни ситуации кои го тестираат вашето трпение и сила.

  Било да е тоа преку сочувство, лукавство или разбирање , Силата значи дека можете да стекнете вистинска контрола над ситуацијата, а не само моќ насилно да ја наметнете својата волја.

  Тарот-картичката со јачина покажува дека сте многу истрајна личност и дека можете да постигнете сè што ќе ви падне на ум. Самоуверени сте и немате проблеми да бидете свои и да зборувате.

  Посветени сте на она што треба да го направите и одите на тоа на многу избалансиран и зрел начин. Продолжете да се однесувате вака и ќе бидете успешни во се што сакате да постигнете.

  Пустиникот (9)

  Правит Мудрост, потрага по душа, осаменост, духовно просветлување, примање или давање насоки
  Обратно Осаменост, изолација, параноја, тага, победување или парализирање од страв
  Да или не Да

  Во исправена положба, Пустиникот е привлечна картичка. Исто како што светилниците на светлината често ги водат бродовите до брегот, овој мудрец воведува период на личен раст и истражување. Пустиникот ја претставува мудроста заработена со барање на највисоката вистина.

  Често, барањето одговори бара време насамо со малку одвлекување на вниманието. Потребна е интроспекција и помалку концентрирање на сетилата.

  Современиот начин на таротската палуба

  Иако ова може да изгледа малку страшно на почетокот, посветеноста на лична потрага по вистината може да биде една од најнаградните искуства во животот.

  Тркало на среќата (10)

  Правиле Случајот, судбината и судбината , карма, вртење  Randy Stewart
  Randy Stewart
  Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.