Компатибилност со Вага и Јарец: Моќна љубов

Компатибилност со Вага и Јарец: Моќна љубов
Randy Stewart

Во прекрасниот свет на зодијакот, ги имаме двата главни знаци Вага и Јарец. Едниот управуван од вагата, а другиот управуван од козата, дали овие два знака можат да најдат долготрајна и исполнета љубов? Или нивните разлики ќе доведат до уривање на нивната романса?

Овој напис ќе нурне длабоко во компатибилноста на Вага и Јарец и ќе открие како функционира ова спарување и проблемите со кои може да се соочат. Се разбира, ова не е поставено во камен. Познавам парови со најлош хороскопски пар (Близнаци и Капи, ни помалку ни повеќе), но нивната врска е силна и неверојатно здрава.

Но, што велат ѕвездите за компатибилноста на Вага и Јарец?!

Карактеристики на Вагата

 • Датуми: 23 септември – 22 октомври
 • Симбол : Вага
 • Планета: Венера
 • Елемент: Воздух
 • Модалитет: Кардинал

Вагата е седмиот знак од зодијакот, со сезона на Вага паѓа помеѓу 23 септември и 22 октомври. Управувани од елементот Воздух и планетата Венера, оние родени со своето сонце во Вага се грижат за правичност и еднаквост. Тие се неверојатно внимателни, со силно чувство за правда. Тие се мировници, дипломати и длабоки мислители. Вагите први ќе проговорат кога нешто не е во ред, но и ќе решат како да ја решат ситуацијата.

Ако познавате Вага, знаете дека тие имаат неверојатно нежна природа. Тие ретко камшикуваатнадвор и знаат како да ги контролираат своите емоции. Вагите од мојот живот беа карпи за мене, секогаш даваа добри совети кога имав потреба.

Управувани од Венера, оние родени со своето сонце во Вага ја ценат одличната уметност и музика. Веројатно во еден момент од животот ги нарекувале претенциозни, но не сакаат ништо подобро од тоа да седат со класична музика или да ја посетат локалната уметничка галерија.

Бидејќи воздушен знак, Вагите ги ценат филозофските дискусии и ангажираните дебати. Тие не бегаат од луѓе со спротивставени ставови и сакаат да учат за работите од различни перспективи.

Меѓутоа, Вагите не се секогаш светци какви што изгледаат. Поради тоа што не ги сакаат конфронтациите, честопати ги намалуваат своите емоции и огорчуваат. Се разбира, тие сакаат да зборуваат и да зборуваат за големите филозофски прашања на денот. Но, кога станува збор за разговор за нивните емоции... можеби не се толку гласни. Има елемент на самосожалување кај многу Ваги, и тие добро го играат маченикот.

Карактеристики на Јарец

 • Датуми: 22 декември – 19 јануари
 • Симбол: морска коза
 • Планета: Сатурн
 • Елемент : Земја
 • Модалитет: Кардинал

Сезоната на Јарец трае од 22 декември до 19 јануари. Управувани од елементот на Земјата и планетата Сатурн, оние родени со своето сонце во Јарец се вредни и одговорни личности сонагон за успех во животот. Тие ја ценат структурата и дисциплината, знаејќи дека нивната иднина зависи од нивните постапки. Јарците имаат тенденција да бидат независни, потпирајќи се на себе за материјална, духовна и емоционална поддршка. Ова може да значи дека тие се борат да ги пуштат другите, но тие создаваат долготрајни и силни врски штом ќе го направат тоа.

Многу луѓе погрешно ги разбираат Јарците како работохоличари и материјалистички луѓе без време за забава. Сепак, работата и материјалните добра не го водат секој Cappy. Се сеќавате како реков дека Јарците го ценат успехот? Па, успехот изгледа различно за секој Јарец. Ова го прави овој ѕвезден знак малку сложен. Многу Јарци не „изгледаат како“ Јарци!

Исто така види: Значењата на 24 руни и како да пристапите до нивната магија

Но, како Јарец, знам дека понекогаш можеме да бидеме екстремно Јарци. Самокритичноста и синдромот на измамник може да завладеат, што значи дека можеме да бидеме прилично негативни кон себе и кон оние околу нас. Понатаму, Јарците знаат да бидат тврдоглави. Незадоволството може да трае со години за Јарецот кога ќе решат да не зборуваат за своите емоции и наместо тоа да се оддалечат од светот.

Компатибилност со Вага и Јарец: Љубов

Па, што е со компатибилноста на Вага и Јарец? Ги знаеме особините на овие два знака, но дали можат да работат како пар?

И Вагата и Јарецот се обврзуваат кога ќе најдат некој што го сакаат. Се разбира, потребно е време за двајцата да се отворат, но штом ќе се отворат, ќе се отворатсоздадете здрава и поддржувачка врска. Вагите можат да бидат неодлучни, одвојувајќи време за навистина да се уверат дека се во личноста со која излегуваат. Ова е обично добра работа кога излегувате со Јарец, бидејќи Капи може да биде крајно сомнителна за целосна романса на почетокот на врската. Плус, тие веројатно се зафатени со размислување за нивните големи цели за кои треба да се грижат дали нивниот состанок со Вага е во нив или не!

Штом се во врска, спојот Вага и Јарец може да процвета. И двајцата го ценат успехот и материјалната сигурност, дозволувајќи им како пар да работат на своите цели со поддршка еден од друг. Вагата ќе му помогне на партнерот Јарец да се отвори и да биде искрен со своите чувства, бидејќи Вагите се одлични со зборовите. Сепак, можеби ќе им треба малку време за да дојдат до место на чесност и доверба.

Како Вагите, родените со сонце во Јарец сакаат да размислуваат за големите прашања во светот. Можеби не се најдружељубивите знаци, но ги ценат длабоките разговори. Ова ја подобрува компатибилноста на Вагата и Јарецот, бидејќи врската ќе биде поврзана со раст и откривање. Интелектуален натпревар, двојка Вага и Јарец може да седат до раните часови и да разговараат за животот, смртта, религијата и сè помеѓу!

Компатибилност на Вага и Јарец: Комуникација

Знаеме дека двојката Вага и Јарец одлично ќе разговараатфилозофија, но што е со зборувањето за емоции?

Кога станува збор за компатибилноста на Вагата и Јарецот во однос на комуникацијата, трпеливоста е клучна. Тие се знаци на Земјата и воздухот, што го прави нивниот начин на комуникација малку поинаков. Оние родени со своето сонце во Јарец избегнуваат отворени дискусии за нивните емоции, што може да ја одложи Вагата. Вагите се во ред кога зборуваат за своите чувства, но имаат тенденција да ги средуваат работите. Исто како и нашите пријатели Капи...

Врската со Јарец и Вага може да наиде на големи проблеми кога ниту еден од нив не зборува за своите проблеми. И двајцата се тврдоглави по природа, што значи дека најмалата огорченост може да ја оштети нивната љубов еден кон друг. За среќа, логичката страна на Капи и комуникациската страна на Вагата ќе ги повлече. Тие само треба да бидат трпеливи еден со друг.

Компатибилност на Вага и Јарец: Потенцијални проблеми

Како што знаеме, комуникацијата е огромен потенцијален проблем за парот Вага и Јарец поради тврдоглавата и непростлива природа на двата знака. Но, дали има нешто друго што треба да знаеме за компатибилноста на Вагата и Јарецот и потенцијалните проблеми?

И двата ѕвездени знаци се прилично ориентирани кон целта, што може да ги направи совршено совпаѓање. Но, ова може да предизвика и некои проблеми меѓу нив. Тие може да почнат да се натпреваруваат едни со други и може да бидат малку љубоморни кога нивниот партнер ќе се справи подобро однив. Двојката Вага и Јарец мора да запомнат дека се тим за да се надмине ова прашање. Се разбира, Cappys не се тимски играчи (никогаш не сте ме фатиле во тимски спортски игри на училиште), но тие имаат способност да ја стават својата независност на една страна за да прифатат вистинско партнерство со нивната љубовница Вага.

Понатаму, знаците за модалитет на ова спарување може да фрлат светлина врз потенцијалните проблеми со кои може да се соочат. И двата се кардинални знаци, што значи дека тие се лидери и извршители. Кардиналните знаци сакаат да преземат одговорност, што значи дека главите може да се судрат. За среќа и двата ѕвездени знаци се одлични во плукање задачи и разделување на обврските. По некое време, натпреварот Јарец и Вага ќе го најде својот тек заедно.

Компатибилност со Вага и Јарец: Пријателство

Компатибилноста на Вага и Јарец има тенденција да се цени високо за пријателството. И двата ѕвездени знаци се вреднуваат со длабоки разговори и дебати, што им овозможува навистина да напредуваат во друштво на другиот. Другите знаци може да ги сметаат за малку досадни кога разговараат за егзистенцијализмот во 2 часот по полноќ, но тие ќе го поминат времето на нивниот живот!

Планетата Венера владее со Вагата, а Јарецот е знак на Земјата, што прави тие се солиден пар во однос на пријателството. Венера значи дека Вагите ја ценат убавината и културата, а како знак на Земјата, Јарците се грижат за материјалните добра. Овие две влијанија значат дека ќе сакаат да истражуваат уметнички галерии и музеизаедно. Тие, исто така, ќе бидат најдобри пријатели за купување, ќе ги посетуваат само најпрекрасните стоковни куќи и ќе ги најдат најекстравагантните облеки еден за друг!

Дали Вагата и Јарецот се компатибилни во кревет?

Сексот и интимноста се често комплицирано за Јарец, што може да предизвика потешкотии за компатибилноста на Вага и Јарец. Родените со сонце во Вага навистина ја ценат сензуалноста и романтиката и сексот го гледаат како водење љубов. За логичниот Јарец сексот може да биде малку неемотивен. Сексот, за многу Капи, е начин за ослободување од стресот и стекнување задоволство.

Сепак, и двата знака го ценат сексот и вложуваат труд во него! Вагите ќе им помогнат на Јарците да се отворат и да ја изразат својата сексуална страна, а заедно ќе ги истражуваат своите желби и желби на здрав и поддржувачки начин.

Дали Вага и Јарец добро се совпаѓаат?

И покрај нивните разлики, парот Вага и Јарец можат одлично да се совпаѓаат. Откако ќе се запознаат и ќе се отворат, ќе можат заедно да изградат стабилна и љубовна врска.

Исто така види: 6 моќни знаци на архангел Рафаел што треба да ги препознаете

За да функционира врската Вага и Јарец, тие мора да бидат трпеливи еден со друг. На Вагите ќе им треба време навистина да одлучат за партнерот, додека на Јарците им треба малку време да се отворат и да ги изразат своите чувства. Откако врската Вага и Јарец ќе ги надминат првичните тешкотии, тие можат да најдат долготрајно и поддржувачко партнерство.

Вага иДобрите страни за компатибилност со Јарец

 • Двата ѕвездени знаци ја ценат посветеноста.
 • Двата ѕвездени знаци копнеат за стабилна и поддржувачка врска.
 • Двата ѕвездени знаци ја ценат напорната работа, материјалниот успех, и финансиска сигурност.
 • Тие се интелектуален натпревар, и Вагите и Јарците сакаат длабоки дискусии и дебати.
 • Ниту едната и другата не брзаат во романсата, што значи дека ќе бидат на иста страна во однос на нивната врска.

Контрастици за компатибилност на Вага и Јарец

 • Вагите и Јарците може да им е тешко да комуницираат затоа што тие пристапуваат поинаку.
 • Двајцата се прилично тврдоглави знаци, што значи дека можат да држат лутина долго време.
 • Тие гледаат на сексот поинаку, а парот Јарец и Вага можеби ќе треба да работат за да развијат исполнета сексуална врска.
 • Двата ѕвездени знаци се ориентирани кон целта, што значи дека може да почнат да се натпреваруваат еден со друг во нивната врска.

Компатибилност на Вага и Јарец: натпревар што ќе трае

Како и секој, врската помеѓу Вага и Јарец ќе се соочи со проблеми. Сепак, и двата ѕвездени знаци се со силна волја и внимателни, што значи дека можат да работат заедно за да ги надминат своите проблеми. Откако ќе се отворат и ќе сфатат како работат како пар, врската на Вага и Јарец ќе трае долго. Тие само треба да ги надминат првите неколку пречки!

Ако сте за астрологијата и сакате да пронајдетеза сè за зодијакот, имаме многу содржини за вас! Проверете ги нашите други написи:

 • Дали Овенот и Ракот се компатибилни? Дознајте во нашата статија!
 • Откријте како сезоната на Стрелец ќе влијае на вашиот ѕвезден знак.
 • Дознајте сè за мажите Скоприо и како можете да ги разберете.
 • Дознајте како да се движите во сезоната на Близнаци според вашиот ѕвезден знак.
 • Дали Овенот и Лавот се компатибилни? Одговорите ги имаме во нашата статија!Randy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.