Картичката на царицата Тарот: Љубов, здравје, пари и повеќе

Картичката на царицата Тарот: Љубов, здравје, пари и повеќе
Randy Stewart

Картата тарот на царицата е мајчин архетип на тарот-палубата и број три од картите Мајор Аркана. Следејќи ја високата свештеничка, оваа картичка претставува промена од самољубие кон љубов кон другите.

Природата, фокусирањето на вибрациите и физичката активност се поврзани со читање под влијание на царицата.

Бидејќи Царицата е поврзана со силно мајчинско влијание, присуството на царицата е одлична вест ако барате хармонија во вашиот брак, зајакнување на пријателствата или се надевате дека ќе основате семејство. 0>Пред да нурнеме подлабоко во исправеното и обратното значење на царицата, запишавме некои факти и најважните зборови претставени со „мајката на тарот картите“.

Исправена Женственост, негување, плодност, изобилство
Обратно Зависност, гушење, празнина
Да или не Да
Нумерологија 3
Елемент Земја
Планета Венера
Астролошки знак Бик

Опис на картата на царицата Тарот

За целосно да го разбереме значењето на тарот картата на царицата, прво ќе ја разгледаме илустрацијата, нејзините бои и симболиката.

Картата тарот на царицата покажува убава жена како седи на престолот со аура на мир и спокојство околу неа.

На главата, таа носинегување.

Дали царицата е да или не картичка?

Картата на тарот на царицата со читање со „да или не“ покажува „да“. Особено кога можете да ја искористите вашата креативност за да претворите нешто во профитабилен бизнис или проект.

Што е значењето на љубовната царица?

Царицата е поволна картичка за примање во љубовно читање. Таа претставува совршен однос со себе и со другите.

КАРТИЧКАТА ТАРОТ НА ЦАРИЦА ВО ЧИТАЊЕ

Тоа е сè за значењето на тарот картата на царицата! Ако сте ја привлекле оваа дама во вашето читање, дали значењето има смисла за вашата ситуација во животот?

Сакам да слушам за читања на самото место, затоа ве молам одвојте една минута за да ме известите во коментарите подолу што размислуваш за тарот картата на царицата.

круна со дванаесет ѕвезди. Овие ѕвезди укажуваат на нејзината божествена поврзаност со мистичното царство и циклусите на природниот свет (дванаесет месеци и дванаесет планети).

Нејзината наметка со дезен на калинка ја претставува плодноста, а таа седи на перници извезени со знакот на Венера, симбол на љубовта, хармонијата, креативноста, убавината и благодатта.

Убавата и изобилна природа што ја опкружува, укажува на поврзаноста на царицата со мајката Земја и самиот живот.

Златната пченица изворите прикажани во преден план го одразуваат изобилството од неодамнешната жетва. Тие ни кажуваат дека царицата носи изобилство и благослови во читањата на оние што ги среќава.

Значење на картата на царицата Тарот

Исправената тарот карта на царицата во читањето ве повикува да се поврзете со вашите женска страна. Ова може да се преведе на многу начини - размислете за креативноста, елеганцијата, сензуалноста, плодноста и негувањето.

Таа ви кажува да бидете љубезни кон себе и да барате убавина и среќа во вашиот живот. Танцување, пеење, готвење, давање љубов и чекање да се прими љубов се сите начини да се поврзете со себе. Овие работи ви дозволуваат да доживеете задоволство и длабоко задоволство.

Царицата ви вели да бидете љубезни кон себе и да барате убавина и среќа во вашиот живот.

ДОБИЈ ГО МОЈАТА ПАЛУБА ЗА ПЕЧАТЕЊЕ ТАРОТ ТУКА

Царицата честопати носи силни изливи на креативна или уметничка енергија. Овакреативната енергија може да биде не само во форма на слика или уметнички проект, туку и во други форми на креативно изразување, како музика или драма.

Кога царицата ќе се појави во вашето читање, тоа може да значи дека ова е совршено време да започнете ново хоби кое ви овозможува да пристапите до овој дел од себе.

Современиот начин Tarot®

Исто така, веројатно е дека имате силна желба да се негуваат и да се грижат за другите со љубов и сочувство. Можеби дури и ќе влезете во улогата на „мајка“, бидејќи царицата е силен показател за бременост или раѓање.

Ова може да биде вистинска бременост или породување, но и метафорично „раѓање“ на нова идеја , бизнис или проект. Царицата ве уверува дека ако ги негувате и поддржувате тие нови идеи со сочувство и љубов, тие успешно ќе се манифестираат.

The Empress Reversed

Во овој пасус, ќе зборуваме малку повеќе за тоа што тоа значи дека сте ја повлекле тарот-картата на царицата во обратна положба.

Царицата обратна повторно ви кажува да се поврзете со вашите женски квалитети, но сега тоа покажува дека сте ги потиснувале или игнорирале вашите женската страна и дека треба да ја прифатите за повторно да ги доведете во рамнотежа вашата машка и женска енергија.

Нерамнотежата може да има многу форми. Можеби сте се фокусирале премногу на материјалните и менталните работи во животот, наместо наемоционална и духовна. Или дека сте ставиле премногу акцент на емоционалните или материјалните потреби на другите.

Како резултат на тоа, ги запоставивте сопствените потреби и можеби сте ја изгубиле сопствената волја и сила или се чувствувате празно внатре.

Иако природата на царицата е да се грижи за другите со љубов и грижа, ова понекогаш може да претера.

Ти дозволивте мајчинската енергија да ве консумира и станавте мајка на сите. Ова едноставно не е здраво за вас и за вашите односи да се развиваат.

Затоа, царицата обратно ве советува да го смените фокусот и да се основате да ја поправите оваа нерамнотежа. Не се жртвувајте толку многу и правете ја љубовта кон себе и грижата за себе приоритет. Исто така, треба да се одморите и да примите љубов.

Ако сте родител, обратната тарот карта на царицата исто така е показател дека ја преземате улогата на „мајчинството“ предалеку. Можеби сте премногу заштитнички или контролирани или да им давате на вашите деца сè што сакаат.

Сепак, ова не е соодветен начин да им покажете љубов. Обидете се да создадете зрел однос со вашите деца и да ги научите на вредноста на работата и трудот. Објаснете им дека нивните постапки имаат последици и дека грешките се суштински дел од учењето.

​Завртената царица е исто така знак за креативен блок, особено при „раѓање“ на нова идеја или креативно изразување.

Исто така види: Значење на картата на Сонцето Тарот: Љубов, здравје, пари и засилувач; Повеќе

Можеби сте загрижени за тоа што другите ќе мислат за вашата работаили дали ќе биде успешен. Свртената царица ви кажува да се ослободите од овие несигурни и негативни мисли.

Само верувајте во себе и дозволете вашата креативност да тече.

ЗНАЧЕЊЕТО НА КАРИЕРАТА НА ЦАРИЦАТА ТАРОТ

Како што споменавме горе, картичката тарот на царицата е за креативност! Значи, ако барате начин да заработите пари, не следете ги традиционалните рути.

Дали имате вештина или страст што можете да ги претворите во профитабилен потфат? На пример, уметничките типови би можеле да отворат продавница на Etsy, додека оние кои сакаат на отворено би можеле да размислат да започнат услуга за водич или да продаваат производи.

Бидејќи таа е вкоренета во природата, царицата сугерира дека што и да одберете треба да биде вкоренето во природниот свет. Одвојте малку време за да медитирате за креативните начини како да го претворите она што сакате да го правите во резултат.

  • Користете креативни начини за заработка
  • Медитирајте за да добиете инспирација

Љубовното значење на царицата Тарот

Бидејќи таа е олицетворение на љубовта и изобилството, царицата претставува совршен однос со себе и со другите.

Ако сакате здрава, целосна и хармонична љубовна врска, царицата во љубовно читање е добар знак. Сепак, ова не е нешто што можете да го манифестирате освен ако прво не се уверите дека сте во ред со вас.

Дали се прифаќате себеси такви какви што сте? Дали ги прифаќате вашите недостатоци? Дали сте полни со самодоверба или се уште се борите со тоасрам и вина?

Типот на врската што ја дава царицата е нуспроизвод на грижата за себе. Сè додека се грижите за себе, очекувајте сите ваши други врски да цветаат!

Вреди да се напомене повторно дека царицата има силна врска со „мајчинската улога“. Ако веќе сте мајка или желбата да станете наскоро, ова не е изненадување за вас. Ако сè уште не сте подготвени да преземете родителска улога, размислете наместо тоа да станете ментор.

Дали има други во вашиот живот на кои им треба водство? Да се ​​биде „таа личност“ за некој друг ја подигнува целокупната свест и може да му даде одлична цел на вашиот живот.

  • Погрижете се да сте во ред со вас
  • Вежбајте се грижата за себе
  • Грижете се за другите со љубов и сочувство

Значењето на здравјето на царицата Тарот

Ако се борите со здравствени проблеми (физички, емоционални или духовни) картичката тарот на царицата ви кажува да барате природни начини за да се вратите во целост.

Иако постојат некои состојби кои бараат фармацевтски лекови, многу состојби подобро се решаваат преку природни лекови, медитација, употреба на кристали, и ароматерапија

  • Вежбајте се грижата за себе
  • Побарајте природни лекови кои можат да ви помогнат со вашите здравствени проблеми

Царицата: да или не

Картата тарот на царицата е поврзана со женската енергија, изобилството и раѓањето. Затоа одговорот на вашето даили нема прашање обично е да. Особено ако можете да ја искористите креативноста за да претворите нешто во профитабилен потфат.

Картата Тарот и нумерологијата на царицата

Во нумерологијата, бројот Три е изобилство, плодност и проширување. Три е царицата, која ги покажува плодовите на трудот на Двајца.

Три е како богатството што сте го собрале од споделувањето на вашата работа со спојување на Еден и два. Богатството треба добро да се искористи. Кој одлучува што да прави со богатството и изобилството? Потребни се граници, структура и заштита.

Картата на царицата Тарот и астрологија

Царицата е земјена. Таа е Мајка Архетип и мајка на изобилството. Иако Ракот се смета за мајка на Зодијакот, царицата е поврзана со земјеноста, а со тоа и со Бикот.

Бикот се занимава со стабилност, изобилство и финансии. Со Бикот владее Венера, планетата на привлечноста, убавината, а исто така и на изобилството.

Како што споменавме погоре, хороскопскиот знак на тарот картата на царицата, Бик, е земјен знак. Како таков, елементот поврзан со царицата е Земјата.

Комбинации на картички на царицата Тарот

Како мајчин архетип на тарот-палубата, царицата обично е добредојдена картичка во читањето. Исто така, во комбинација со други картички, картата тарот на царицата претставува позитивни работи како раѓање на креативни идеи и раст во односите.

Подолу можете да ги најдете најважнитекомбинации на картички на царицата.

Царицата и ѓаволот

Никој не сака да го гледа Ѓаволот како се појавува на читање, но со оваа комбинација постои предупредување. Тарот картата на царицата ја претставува креативноста, а ѓаволот илустрира „блок“ или нешто што го запира напредокот.

Дали многу го одложувате или имате проблем да одредите каков потег да направите следно?

Побарајте ментални или физички пречки како што се премногу алкохол, лоша исхрана, недостаток на вежбање или недоволно спиење што би можеле да ве спречат да бидете целосно успешни во областите од вашиот живот кои би сакале да напредуваат.

Царицата и кецот на стапчињата

Како и сите кецови, ова стапче претставува сосема нов почеток. Кога ќе се појави покрај тарот-картичката на царицата, Ацето на стапчињата навестува раѓање на креативни идеи и интересни деловни идеи.

Ако отсекогаш сте сакале да бидете свој шеф, сега е вистинското време. Да правите нешто за кое сте страсни, а истовремено да заработувате за живот е навистина најдоброто од двата света.

Не знаете од каде да започнете? Започнете со правење список на она што најмногу го посакувате.

Царицата и императорот

Вистинската дефиниција за моќна двојка, царот и царицата се сила со која треба да се смета. Нашите односи со другите ни помагаат да ни катапултираат низ животот.

Исто така види: Декодирање на астрологија на 5-та куќа: зајакнување, како ја обликува вашата мирна личност и односи

Кога овие двајца се појавуваат во читање,врската со некој друг ќе ве однесе на следното ниво во животот.

Ако овие карти се повлечени во љубовно читање, вашата љубовница е сродна душа и ќе ви помогне во севкупниот раст.

Дизајни на тарот картички на царицата

Сите мои описи на тарот картите се засноваат на тарот-палубата Рајдер-Вејт. Сепак, ова не значи дека не користам и други палуби. И има толку многу убави палуби таму!

Како инспирација, додадов некои од моите омилени цртежи на царицата на оваа статија. Ако ви треба помош при изборот на палуба, можам да го препорачам овој напис, со корисни совети за да изберете палуба што е соодветна за вас!

Gauzz Art преку Behance.net

Lyvian Sieg преку Behnace.net

Мори Кларк преку Behance.net

Ziyi (Zoe) Hu преку Behance.net

Натасја ван Гестел преку Behance.net

Мала искра на радоста

ЧПП за картата на царицата Тарот

Како накратко, ги додадов одговорите на повеќето често поставувани прашања за значењето на тарот картата на царицата. Ако вашето прашање не е одговорено откако ќе го прочитате овој напис, само испратете порака или оставете коментар подолу.

Што значи царицата во Тарот?

Исправената картичка тарот на царицата се работи за женственост, креативност и изобилство. Таа ве повикува да се поврзете со вашата женска страна. Ова може да се преведе на многу начини - размислете за креативноста, елеганцијата, сензуалноста, плодноста и
Randy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.