Ѓаволот Тарот картичка Значење: љубов, здравје, пари и засилувач; Повеќе

Ѓаволот Тарот картичка Значење: љубов, здравје, пари и засилувач; Повеќе
Randy Stewart

Во доменот на тарот, религиозната симболика плете богата таписерија на значење, а една карта што го привлекува нашето внимание не е ништо друго туку енигматичната Ѓаволска картичка.

Како петнаесетта карта на мајорот Аркана, Тарот Ѓаволската карта ги отелотворува сложеноста на нашите човечки желби, особено оние кои се испреплетени со материјалното царство.

Оваа карта нурнува во длабочините на нашата психа, откривајќи ги негативните аспекти на нашите односи, како со другите така и со нас самите. Таа фрла светлина врз сенките што демнат внатре, откривајќи ги нашите најмрачни и најсложени човечки емоции.

Во присуство на картичката на Ѓаволот, се соочуваме со можност за интроспекција и раст. Нè охрабрува да се соочиме со нашите стравови, да се соочиме со сопствените слабости и да се стремиме кон лично ослободување.

Нурнете длабоко во мистериите на Ѓаволската картичка и отклучете ги тајните што таа ги чува. Истражете ја сложената интеракција помеѓу светлината и темнината, желбата и воздржаноста и разоткријте ги длабоките лекции што ги дава на нашето духовно патување.

ЃАВОЛОТ ТАРОТ КЛУЧНИ ЗБОРОВИ

Пред да нурнете подлабоко во исправениот- и Значењето на обратна тарот карта на Ѓаволот, и неговата поврзаност со љубовта, кариерата и животот, подолу е брз преглед на најважните зборови поврзани со оваа картичка Голема Аркана.

Преправен Материјален фокус, заробен во ропство, зависности и депресија, негативно размислување,една минута да не известите во коментарите подолу! предавство
Обратно Надминување на зависноста, независност, враќање на моќта, одвојување, слобода
Да или не Не

ОПИС КАРТИЧКАТА ТАРОТ НА ЃАВОЛОТ

Бафомет, половина човек, половина божество со глава на коза, го претставува Ѓаволот на оваа голема карта Аркана. Со крилја и пентаграм во центарот на главата со рогови, ова злобно суштество е качено на пиедестал.

Неговите крилја се фигуративна претстава за тоа како фокусирањето на телесните желби може да доведе до паразитски животен циклус . Неговиот хипнотички поглед и запалениот факел во раката нè потсетуваат колку нездравите нешта можат да бидат примамливи.

Под неговата масивна фигура се наоѓаат двајца луѓе, маж и жена, кои стојат голи. И двајцата имаат синџири околу вратот што се поврзуваат со Ѓаволот, што означува контрола што тој ја има над нив.

Иако очигледно се луѓе, и двајцата имаат рогови и опашки, што дополнително симболизира колку длабоко се заробени овие двајца. И машкото и женското имаат работи поврзани со овие опашки: грозје/оган, богатство/страст.

ЗНАЧЕЊЕ НА КАРТИЧКАТА НА ЃАВОЛОТ ТАРОТ

Ѓаволот е картата на илузијата. Иако имате целосна контрола врз вашиот живот, верувања и избори, тарот картата на Исправен ѓавол симболизира како зависноста, депресијата и нездравите врски можат да направат да се чувствувате надвор од контрола.

Погледот на Modern Way за верзијата Rider-Waite

Дури и социјалните медиуми, вежбањето и работата можат да бидатотелотворена од Ѓаволот кога има вишок. Без оглед на природата на вашиот конкретен проблем, пораката на Ѓаволот е јасна: пренасочете го вашето внимание подалеку од задоволувањето на желбите и кон работите што навистина се важни.

Значење на парите и кариерата

Дали сте заробени во работа што ја мразите? Дали се чувствувате како да сте роб на долгови? Картата на Ѓаволот тарот се појавува во финансиски и кариерни четива кога немоќта е емоција која засенува. Можеби се чувствувате како стаорец на тркало, кој не може да стигне никаде и покрај постојаното движење.

Ако е така, треба да земете тајм-аут за да ја процените вашата моментална ситуација и да разговарате со доверлив пријател или член на семејството за следните чекори.

Само погрижете се лицето да на кој му се доверуваш е некој што навистина ти е грб бидејќи Ѓаволот може да предвиди дека измамник е среде.

Љубовта и врските Значење

Кога Ѓаволот тарот картичката претставува вие или вашиот партнер во љубовно читање, вестите не се добри. Во љубовта и ширењето на врската, Ѓаволот претставува некој кој е себичен, навредлив и неверен - толку заробен во страсни желби што не е многу важно.

Зависноста и проблемите со менталното здравје исто така може да играат улога во пропаѓање на врската.

Ако тоа е случај, и двајцата ќе треба да побарате вистинска помош за вашите индивидуални борби. Вашата врскане е нужно осудено на пропаст, но ќе треба да го направите лекувањето главен приоритет.

ЗЕМЈТЕ ГО ОВАА ПАЛУБА ЗА ПЕЧАТЕЊЕ ТУКА

Ако зависноста не е скриен фактор во вашата врска или пријателства, Ѓаволот сугерира дека некој се чувствува заробен.

Можеби сте сингл и се чувствувате како никогаш да не го најдете. Можеби сте посветени и поради една или друга причина, работите не се движат во вистинската насока.

Немојте толку брзо да се откажете од љубовта или да ги прекинете работите. Наместо тоа, размислете за ресетирање со едно (или парови) бегство и одредено време поминато во правење работи во кои навистина уживате.

Значење здравје и духовност

Ѓаволот Тарот картичка во здравјето читањето може да ги персонифицира ефектите што ризичното однесување и недостатокот на грижа за себе може да ги имаат врз телото и умот. да доведе до пад на вашата севкупна благосостојба. Потоа, смислувајте начини како да се подобрите во овие области по малку.

Ако се борите со депресија, анксиозност или други проблеми со менталното здравје, поставете го примањето помош како приоритет.

Духовност Читањата кои ја вклучуваат тарот-картата на Ѓаволот се вртат околу стравот од сопствените психички способности. Дали имате потсвесно програмирање што ви кажува дека гатањето и поврзувањето со нешта кои се метафизички се дело на Сатаната?

Ако е така, време е да се справите со овие верувањаеднаш засекогаш. Никогаш нема да можете да растете духовно додека не направите автентичен попис на вашиот личен систем на вредности.

ЗНАЧЕЊЕТО НА ЃАВОЛСКИОТ ТАРОТ ТОЧНО

Кога Ѓаволската карта се појавува исправена во читањето на тарот, таа служи како длабок потсетник да ги испитаме областите од нашиот живот каде што може да бидеме заробени од лоши навики и самонаметнати ограничувања.

Додека Ѓаволската карта претставува искушение и помрачните аспекти на нашето човечко искуство, нејзината исправена положба означува можност за личен раст, ослободување и враќање на нашата моќ.

Прифаќањето на енергијата на исправената Ѓаволска картичка значи да направиме искрен попис на нашите животи, да ги признаеме областите каде што можеби сме под влијание на деструктивни сили и правејќи свесен избор да се ослободиме од нивната контрола.

Преку саморефлексија, самодисциплина и посветеност на личен раст, можеме да ги надминеме ограничувањата наметнати од нашите сопствени стравови и да ја вратиме нашата моќ.

ЧИТАЊЕ НА ОБВРТЕН ТАРОТ НА ЃАВОЛОТ

Дали сте подготвени да се искачите на ниво? Картата Тарот обратен ѓавол има многу попозитивно значење од нејзиниот исправен близнак.

Ѓаволот често се појавува во положбата наопаку кога лицето кое го добива читањето се подготвува да оди на повисок авион. Сепак, постои една финта - прво мора да се ослободите од негативните и нездравите приврзаности. Со откачување, ќе можете да го вратите вашиотмоќ и слобода.

Иако оваа промена е добра работа, мора да запомните дека почетоците обично се неуредни.

Само бидете трпеливи со патот на вашата транзиција и справувајте се со работите една по една. Ќе бидете изненадени од резултатите додека продолжувате. Продолжете и барајте постепено само-подобрување.

Ѓаволот: Да или Не

Ѓаволот во да или не читањето е тешко бр. Бидејќи е поврзан со насилство, лоша среќа, злоупотреба и се што е негативно и штетно, не носи малку на маса освен предупредување.

Исто така види: 12 најдобри љубовни тарот картички за среќа во љубовно читање

Ако ја добиете тарот-картичката Ѓавол за време на читање „да или не“, сфатете го како знак дека она на што се надевате не е во ваш најдобар интерес. Можеби е време за пренасочување.

Важни комбинации на картички

Ѓаволот симболизира како зависноста, депресијата и нездравите врски можат да направат да се чувствувате надвор од контрола.

Во зависност од тоа каде Ѓаволот се појавува во вашиот тарот намаз, може да ве предупреди за измами, опсесии или (идни) долгови. Подолу можете да ги најдете најважните комбинации на тарот картички на Ѓаволот.

Ѓаволот и љубовниците или двете чаши

Љубовта треба да вклучува меѓусебно почитување и поврзаност, но овие парови претставуваат нешто многу поинакво. Опсесијата и љубомората се на дело кога Ѓаволот се врзува за картичката Lovers или Two of Cups.

Ако вие сте љубоморниот партнер, одвојте малку време за да откриете што ги предизвикува овиеекстремни емоции и постапете соодветно.

Ако вашиот партнер е тој кој покажува опсесивно/љубоморно однесување, треба да работите на поставување цврсти граници.

На крајот, ако вашиот партнер не може почитувајте ги линиите што ги цртате во песокот, можеби ќе треба да ги намалите загубите.

Ѓаволот и петте петакули

Дали се давите во долгови? Ако не, треба да внимавате на вашето трошење, или ќе бидете. Ѓаволот и петте пентакули претставуваат натрупување сметки и огромна сума на долгови.

Дури и најдобрите од нас паѓаат во тешки времиња. Поради оваа причина, од клучно значење е да ги одложите парите во време кога работите се одвиваат добро. Погледнете го вашиот буџет ако го имате и одлучете каква потрошувачка може да се намали.

Ѓаволот и магионичарот

Измамник е меѓу вас. Ова е пораката на Волшебникот и Ѓаволот кога ќе паднат во исто четиво. Бидете внимателни со оние внатре и надвор од вашиот внатрешен круг кои би можеле да се обидат да ве убедат да направите нешто што не ви одговара.

Ѓаволот + Магионичарот

Избегнувајте ' шеми за брзо збогатување, љубовни врски и стекнување на нездрави навики. Вашиот потсвесен ум и духовни водичи ќе ви го насочат патот доколку сте спремни да слушате.

Ѓаволот и двата меча

Ѓаволот обично е поврзан со лоши избори од физичка природа. Меѓутоа, кога Двајцата од мечовите се појавуваат покрај Бафомет,прашањето е од психолошка природа.

Дали имате проблем да зборувате за себе? Дали имате тенденција да им давате на луѓето пријатни? Избегнувањето конфликти е почесно, но кога е доведено до крајност, може да предизвика да ги проголтате сопствените мисли и чувства.

Да го правите ова постојано и одново ве држи врзани за волјата на другите. Ова води до анксиозност, депресија и чувство на беспомошност.

Еден начин да се борите против ова е рано да поставите граници и да се потрудите да зборувате за себе, дури и кога се чувствувате непријатно. Ако го направите тоа ќе ја зголемите вашата самодоверба и чувството за самопочит.

Инспирација за тарот на ѓаволот

Иако ги пишувам сите описи врз основа на палубата Rider-Waite Tarot, тоа не значи дека И јас не користам други палуби.

Една од моите омилени работи е да пребарувам на интернет за убави тарот-палуби и карти. Овде можете да најдете мал избор на прекрасни тарот картички на Ѓаволот.

Дали сами ја создадовте картичката тарот на Ѓаволот и сакате да го споделите ова, би сакал да слушнам од вас!

Исто така види: Ангелски број 9999 Промена и трансформација

Модерниот начин на тарот е достапен сега

Натасја ван Гестел преку Behance.net

Бен Меклеод преку Behance.net

ЧППП КАРТИЧКАТА ТАРОТ НА ЃАВОЛОТ

Што значи Ѓаволот тарот картата во љубовта?

Ѓаволот во љубов и врски претставува некој што е себичен, навредлив и неверен – толку заробен во страсни желби што не е многу важно.Зависноста и проблемите со менталното здравје исто така може да играат улога во пропаѓањето на врската. Ако е така, оваа картичка ви кажува дека е време да го побарате вистинскиот вид помош. Ако сакате вашата врска повторно да функционира, ќе треба да го направите лекувањето главен приоритет.

Што е значењето на исправената тарот карта на Ѓаволот?

Ѓаволот е картата на илузијата. Иако имате целосна контрола врз вашиот живот, верувања и избори, картата на тарот „Прекретен ѓавол“ симболизира како зависноста, депресијата и нездравите врски можат да направат да се чувствувате надвор од контрола. Затоа треба да го пренасочите своето внимание подалеку од задоволувањето на желбите и кон работите кои навистина се важни.

Што значи Ѓаволот обратен во тарот?

Дали сте подготвени да се искачите? Тарот-картичката Reversed Devil често се појавува кога се подготвувате да одите на повисоко авион. Сепак, постои една финта - прво мора да се ослободите од негативните и нездравите приврзаности. Ова ќе ви помогне да ја вратите својата моќ и слобода.

КАРТИЧКАТА ТАРОТ НА ЃАВОЛОТ ВО ЧИТАЊЕ

Тоа е сè поради значењето на картата Ѓавол тарот. Ако Ѓаволот се појави во вашето читање, запомнете дека пораката на Ѓаволот е јасна: пренасочете го вашето внимание подалеку од задоволувањето на желбите и кон работите што навистина се важни.

Нашата заедница сака да ги слуша вашите мисли за Ѓаволот тарот карта исто така, па ве молиме земете
Randy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.