Демистифицирање на божественото женско: Истражување на неговото значење

Демистифицирање на божественото женско: Истражување на неговото значење
Randy Stewart

Деновиве многу се зборува во духовната заедница за Божествената женска , но што точно е тоа? Како изгледа манифестацијата на Божествената женска енергија, зошто ни е потребна и како можеме да се поврземе со нашата Божествена Женска, без оглед на нашиот родов израз?

Овде ќе погледнеме што значи да се биде во вашата Божествена женственост и што таа енергија подразбира, за да можете да го започнете вашето патување кон поврзување со вашата Божествена женственост и доведување на вашето Божествено Јас, и светот околу вас, во рамнотежа!

Што е божественото женско?

Божествената женска е пандан и рамнотежа на Божествената машкост. Тоа е јин на јангот на Божествената машка. Кога овие две квалитети се прифатени кај некоја личност, тоа може да резултира со севкупна рамнотежа и втемеленост кон земјата и нечие Јас.

Божествената женска е втемелена, интуитивна енергија која е длабоко поврзана со Земјата и природата. Додека Божествената женствена е приемчива енергија, таа е исто така жестока, ги штити и негува оние за кои се грижи, вклучително и самата себе. Тој е сè само не пасивен, но исто така има капацитет да дозволи - да дозволи одмор, да дозволи простор, да дозволи време.

Божествената женска ги опфаќа циклусите на животот и одливот и протокот на природата, наместо да наметнува постојан прилив на продуктивност и труд за да има вредност. Сензуално е, одвојувајќи време да ги забележи чувстватаБожествена женска енергија?

Божествената женска е приемчива, интуитивна, креативна и негувачка енергија што живее во сите нас, претставувајќи ги циклусите на природата и одливот и текот на самиот Живот.

Со поврзување со оваа енергија и доведување во рамнотежа, можете да си помогнете да се чувствувате целосно и поврзани со природата и Земјата, како и со сите оние околу вас.

Примената на вашата божествена женска енергија може да биде едноставна акција или цела посветена практика. Што правите за да ја прифатите и да се поврзете со вашата Божествена женственост?

во телото, и убавината на животот насекаде околу него.

Месечината и океанот носат Божествена женска енергија, како и дрвјата во нивниот циклус на смрт и повторно раѓање. Божествената женствена е дива и нескротлива, а сепак мека, тивка и мирна.

Што значи да се има божествена женска енергија?

Не мора да сте родени со репродуктивни делови поврзани со женски или да се идентификувате како женски за да ја прифатите вашата Божествена женственост.

Всушност, нашето патријархално општество стана многу неурамнотежено поради бришењето на Божествената женска енергија, особено кај оние кои се идентификувале како машки пол од раѓање.

Исто така види: Ангел број 233 - возбудлива порака за надеж и позитивност

Како резултат на тоа, ова создаде повредена женска и машка енергија за да неконтролира, носејќи со себе системска нееднаквост, меѓу оние од различен пол, раса и класа од онаа на истакнатиот богат, бел, машки идентитет.

Прифаќањето на Божествената женствена заедно со Божествената Мажественост, и грижата за ранетите делови од нас кои ги потиснале овие квалитети, е од суштинско значење за да се донесе рамнотежа на телото, умот и целата природа.

Едното не може да постои без другото, но тие можат да бидат неурамнотежени, создавајќи рани кои се манифестираат како непријатни особини, спречувајќи нè да се поврземе со Божествената целина внатре.

Кои се божествените женски квалитети?

Постојат многу квалитети кои ја дефинираат и илустрираат Божествената женска енергија. Ајде да земемепогледнете неколку од нив!

Рецептивен

Како што Божествената машки род е наметлива, Божествената женска е приемчива. Помислете на костимот на чаши во тарот - подготвен да го прими и задржи она што е истурено во него. Ова не значи дека негативните проекции од другите мора да се задржат, но Божествената женска е отворена за примање љубов, грижа, сензуалност итн. без воздржаност, знаејќи дека ги заслужува сите добри работи што и доаѓаат.

Интуитивна

Божествената женска е силно поврзана со интуицијата - иако е редуктивна, размислете за фразата „женска интуиција“ и ова треба да ви даде идеја за Божествената женственост. Бидејќи е толку отворена и приемчива, Божествената женска може да се прилагоди на суптилните промени во енергијата, користејќи набљудување, искуство и внатрешниот глас.

Поддршка

Божествената женска е потпорна енергија, која држи простор за да го негува она што треба да расте, во себе и во другите. Наместо да се откаже од сопствената агенција да се стреми кон туѓите потреби, Божествената женска прво се грижи и се поддржува себеси, со цел да биде подобар негувач на другите.

Втемелено

Божествената женска е многу поврзана со Земјата, природата и сите нејзини циклуси. Разбира дека е вкоренет на земјата, а дел од овие циклуси на природата, воопшто не се одвоени. Да се ​​биде втемелен ѝ овозможува на Божествената женствена да ги покаже сите свои други квалитети од фирматаоснова.

Рефлексивно

Наместо постојано да се наплаќа напред, Божествената женска одвојува време да размислува пред да преземе акција, како и да размислува за преземените дејства.

Одвојувањето време за вдишување во нејзината свест и овозможува на Божествената женска да одвои време пред да донесе одлуки и да се поврзе со сопствениот внатрешен глас, за да може да ги донесе најдобрите одлуки за себе во тоа време.

Исто така види: 3 Водолија духовни животни кои совршено го претставуваат овој знак

Емпатична и сочувствителна

Божествената женка разбира и има емпатија и сочувство за она низ што поминуваат другите, води со љубов, а не со осудување. Наместо да ги проектира сопствените емоции на другите во име на „емпатија“, таа држи простор за уникатното искуство на другите, додека ги одржува своите емоционални граници.

Доверба

Божествената женска ја разбира важноста на границите, но исто така покажува верба во другите со тоа што им верува на нивните намери и мотивации дека доаѓаат од место со добра намера. На овој начин, може да ѝ веруваат поцелосна и од другите.

Креативна

Божествената женска ја разбира потребата за креативност - на крајот на краиштата, таа е претставник на создавањето на целиот живот.

Без разлика дали се работи за уметнички проект, создавање безбедна заедница и врски или создавање живот, Божествената женска создава време и простор за да ги одржува креативните сокови да течат.

Ранети женски

Кога божественотоЖенственото не е во рамнотежа, може да создаде услови за појава на ранети женски особини. Тие вклучуваат да се биде несигурен, манипулативен, сиромашни, козависни и неавтентични. Ако овие особини преовладуваат, тоа е знак дека е време да се поврзете со вашата Божествена женска енергија.

Како можете да се поврзете со вашата божествена женска енергија?

Ајде да погледнеме како можете да се поврзете со вашата божествена женска енергија.

Дневник

Изнесувањето на вашите мисли на хартија е одличен начин да се поврзете со вашата Божествена женска енергија. Постојат многу начини да се создаде практика на дневник, и ниеден начин не е подобар од другите; се зависи од тоа што работи за вас.

Можете да изберете да ја следите рамката на Утринските страници на Џулија Камерон – 3 страници долгорочно, поток на пишување на свеста на почетокот на секој ден по будењето, за повторно да ја разбудите вашата креативност.

Можете да работите и со однапред напишани потсетници доколку не сте сигурни за што да пишувате. Shadow Work може ефективно да се направи со помош на инструкции за дневник. Можете исто така да изберете да креирате дневник со лексикон користејќи ефемер, со само малку пишување. Изборот е твој!

Да се ​​разгалите себеси

Да се ​​биде во вашата божествена женственост вклучува и негување на другите, но тоа не може да се направи ефикасно додека не се посветите на негување на себе, прво. Одвојување време во текот на денот за да се разгалите, на кој било начинќе изберете, е важен чекор за поврзување со вашата Божествена женска енергија.

Без разлика дали се работи за секојдневна рутина за нега на кожата, ритуални бањи, правење вкусна закуска додека го гледате вашето омилено шоу, или дури и нешто толку мало како да носите задоволство на работа, грижата за себе е неверојатен начин да покажете ценење за себе и да си дозволите поцелосно да се покажете за себе и за другите во вашиот живот.

Одмор

Божествената женска ја разбира важноста на одморот. Ако се борите со исцрпеност, нема да имате ресурси да си помогнете себеси или на некој друг. Ако си дозволите време да се одморите, да се опуштите и да се наполните, ви овозможува поцелосно да му пристапите на вашиот живот.

Штом ќе си дозволите време да се одморите и да се грижите за себе, ќе откриете дека работите за кои можеби сте нагласиле исчезнати додека се одмараат можат да се грижат за себе. Дури и најважната работа трпи кога нема време за одмор – затоа нема изговори!

Прегрнете ја вашата сензуалност

Божествената женствена наслада во сите сетила на телото и бара време да го цени и телото. Има причина што Афродита или Венера се гледаат како божици на божествената женствена - тие прифаќаат сè што е поврзано со сензуалноста и уживањето во животот во телото.

Сензуалноста, се разбира, може да се види на сексуален начин, но не мора да биде така. Тоа е самобудење и вреднување на сетилата. Обидете се да се намачкате со вашиот омилен мирис пред да се напиете во свежо измиените постелнини за длабок, мирен сон. Купете си ја скапата чоколада, само еднаш, и уживајте во нејзиниот вкус додека полека се топи во устата.

Ако имате партнер, одвојте време заедно да се масирате и да ги цените телата и присуството на едни со други. Излезете во светот и гледајте уметност или пешачете во природа и слушајте ја омилената музика додека ги извршувате вашите задолженија низ куќата.

Овие едноставни начини на прифаќање на сензуалноста можат да помогнат да се издигне вашата божествена женствена, а истовремено да се создаде прекрасен простор за себе да се доживее и да се втемели во вашето тело.

Допрете ја вашата интуиција

Допрете ја вашата интуиција е важен чекор во поврзувањето со вашата божествена женска личност. Едноставно дозволувајќи си да седите со себе во медитација и дозволувајќи им на сите мисли кои ќе дојдат во вашата глава да излезат на површина, без осудување, можете да научите да ја слушате сопствената интуиција.

Наместо безумно да се движите напред низ животот на автоматскиот пилот, одвојте време да ги забележите мислите и чувствата додека се појавуваат, а потоа набљудувајте што се случува потоа.

Оваа практика ќе ви овозможи да разликувате помеѓу вашата интуиција и чувството на стомакот и што ви кажува вашиот ум што размислува - егото. Мислите кои доаѓаат од егото се целосноповрзани со механизмите и стратегиите за справување за да ве чуваат безбедни како резултат на претходното искуство и не се сигурни факти за вашата околина.

Вашата потсвест, повеќе од вашиот свесен ум, е од местото каде што се раѓа интуицијата, и почесто е во право отколку не.

Друг начин да допрете до вашата потсвест е преку работа со соништата. Ова лесно се поврзува со практиката на дневник на соништата. Кога ќе се разбудите од сон и сè уште имате детали од него во вашиот ум, веднаш запишете сè што можете да запомните.

Колку повеќе пишувате за соништата и симболиката што ја наоѓате и како тие би можеле да се манифестираат во вашиот буден живот, толку повеќе развивате лексикон за разбирање на вашата потсвест и интуиција, со што ќе ве поврзете уште подлабоко со вашата Божествена женска енергија .

Почитувајте го вашето тело, чувствувајте ги чувствата

Здружувањето на телото и умот е важен дел од допирот со вашата божествена женственост.

Честопати, ние сме водени чисто од нашите мисли и научивме да ги игнорираме знаците на нашето тело дека му треба одмор или грижа, што доведува до исцрпеност и ментален стрес кој се манифестира во телото како хронична болка или болест.

Кога одвојуваме време да ги слушаме и да ги почитуваме потребите на нашето тело, ние се поврзуваме со нашата Божествена женственост.

Исто така, вообичаено е да се игнорираат чувствата додека се појавуваат, или да се објаснат, или да се обидуваме да ги мислиме.

Само притискање на овие чувства надолурезултира со тоа што тие стануваат потешки и потешки за игнорирање подоцна, или како физичка болка или болест во телото.

Наместо да ги туркате незгодните чувства надолу, дозволете им целосно да излезат на површина и забележете каде ги чувствувате во вашето тело. Не мора да се идентификувате со нив или да им прикачите приказна - само оставете ги да постојат.

Ќе откриете дека тие поминуваат многу побрзо на овој начин, без трајни ефекти. Во многу култури, се смета дека кога некое чувство ќе се издигне на површина, тоа ќе исчезне - затоа оставете ги вашите чувства да излезат на површина, а потоа пуштете ги со благодарност.

Креирај

Конечно, одвојувањето време за креативна пракса е прекрасен начин да се поврзете со вашата Божествена женска енергија. Не е важно што создавате, сè додека создавате нешто.

Не мора да биде добро и не мора да покажувате никому - всушност, некои од најдобрите креативни практики за Божествената женска енергија се чуваат чисто за себе.

Да правите нешто едноставно за задоволство да го правите тоа, без никакви очекувања за квалитет, ви помага да живеете во вашата Божествена женственост и да ја почитувате вашата креативна страна.

Значи, ако никогаш не сте се замислиле како креативна личност, пробајте нешто во кое отсекогаш мислевте дека ќе уживате, но се двоумевте затоа што чувствувавте дека немате никаква вештина - вештината не е важна овде, само игра и негување на креативноста.

Дали сте подготвени да го допрете вашето
Randy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.