Дали имате Clairalience? 7 непогрешливи Clairalient знаци

Дали имате Clairalience? 7 непогрешливи Clairalient знаци
Randy Stewart

Дали отсекогаш сте забележувале мириси во воздухот, моќни или слаби? Што е со мирисите кои се чини дека немаат смисла или имаат соодветен извор, како чад од цигари кога никој не пуши во близина или непознат парфем кога сте само вие во вашиот дом?

Ова може да се знаци дека вие поседуваат јасност , психички поврзано чувство за мирис. Познати и како clairolfaction, clairosmesis или clairessence, овие зборови се изведени од директниот француски превод што значи „чист мирис“.

Clairalience е директно поврзана со clairgustance, што значи „јасен вкус“. Овие две психички способности често работат заедно за да ги зајакнат вашите сетила и да ви овозможат да забележите одредени мириси што можеби не сте ги забележале досега.

Поседувањето на оваа способност значи многу работи, но што е точно јасност? Ајде да научиме за тоа заедно!

Што е Clairalience?

Оддел на подарокот за јасновидување, оние со clairalience можат да мирисаат во ситуација. Дефинирано како „чист мирис“, ова јасно сетило му овозможува на човекот да се повика на меморија, емоции, па дури и да ја види иднината врз основа на мирисот што го внесува преку сетилата.

Исто како психичкиот вид или вкус , јасноста е често занемарена интуитивна смисла, но може да се развие. Некои луѓе може да се предиспонирани за чистота, или можеби повеќе во склад од другите

Можеби е тешко да се каже дали сте инхерентно чисто, ноне грижете се! Сите ваши сетила и интуиции може да се развијат за да можете и вие да сфатите што значи да се биде јасно изразен.

Примери на искуства со Clairalient

Clairalient е вообичаено забележана способност во одредени ситуации . На пример, многу паранормални иследници пријавуваат мирис на сулфур кога истражуваат духови, сакани кои починале или други паранормални феномени. Ова е пример за јасноста, но можеби не е пример што сте го доживеале сами.

Просечното искуство со јасноста обично се случува кратко време откако некој близок ќе почине, а оваа сакана може да посегне по вие преку вашето сетило за мирис.

Исто така види: Преглед на Spirit Animal Oracle: волшебна палубата за водење

Ако сте го забележале мирисот на цигарите на починатиот близок, омилената свеќа, парфемот или други дефинитивни мириси, ова може да биде знак и за вашата лична јасност. на работа, како и желбата на вашата сакана да допре до вас.

Клаиралистата вклучува и мирис на работи што допрва треба да се случат, што значи зголемено чувство за мирис кога станува збор за болести или болести.

0>Често се појавува јасноста кога се спомнуваат кучиња кои се способни да мирисаат различни видови на рак. Кучињата можеа да почувствуваат терминални болести или болести кај луѓето поради нивните зголемени сетила, особено нивното чувство за мирис!

Луѓето можат да ја имаат и оваа способност, а многу луѓе соclairalience извештај дека може да мириса на болест или болест кај другите. Обично, одреден мирис го придружува ова, како што се расипано овошје или хемикалии, но тоа е различно за секого.

Знаци дека сте Clairalient

Значи не сте сигурни дали или не повторно clairalient или сте имале искуство со clairalience? Тешко е да се каже и се чувствувате како интуитивно чувство кое можеби сè уште не е целосно развиено кај вас. И тоа е во ред! Вие сте на вистинското место за да го започнете вашето патување за појаснување.

Еве неколку лесни знаци што треба да ги земете предвид кога размислувате за сопствените способности за клаириентност.

Високо развиено чувство за мирис

Природен знак на јасноста е високо развиеното чувство за мирис. Ова исто така може да оди рака под рака со високо развиено сетило за вкус, имајќи предвид дека нашето сетило за вкус и мирис се директно поврзани!

Ако сте забележале дека вашето сетило за мирис е зголемено или поразвиено од сетилото за мирис на оние околу вас, можеби сте појасни од вашите врсници.

Обидете се да обрнете внимание на овие моменти на моќни мириси и запомнете какво е чувството да се биде во овие моменти.

7>Мирисање на препознатливиот мирис на починатата сакана личност

Како што беше споменато претходно, сигурен знак за јасноста е препознавање и мирис на карактеристичен мирис на починатата сакана личност.

Вашето починато семејство или пријателите можеби се обидуваат да допрат до вас и да ве утешатвие по нивното одложување, а мирисот е едно од сетилата кои нашите ангели или духови имаат тенденција да ги користат. Повеќето луѓе најпрво ги забележуваат своите способности за раздвижување кога станува збор за мирисање на мирис за кој мислеле дека никогаш повеќе нема да го помирисаат, а често е утешно и познато.

Вашите најблиски сакаат да знаете дека се тука за вас, без разлика дали во живот или смрт.

Ненадеен мирис што никој друг не го забележува

Дали некогаш сте биле надвор со група пријатели или семејство и сте почувствувале нешто чудно? Можеби сте го кажале на маса или во групата, но никој друг не знае за што мирисате или зборувате.

Ова често е јасен знак за јасноста. Вашата интуиција е позасилена од другите и можеби мирисате на порака од вашите ангели или тим на духови кои внимаваат на вас.

Каков и да е мирисот, вие не сте сами или чудни! Само затоа што забележувате ненадеен мирис што никој друг околу вас не го забележува, не значи дека го нема. Одвојте еден момент навистина да се обидете да сфатите каков мирис може да биде, а можеби и да прочитате зошто се појавил.

Ненадејни напади на кивање

Постојат многу суеверија кои вклучуваат кивање, вклучително и кивање кога некој во светот зборува за вас. Ако се чувствувате преоптоварени со кивање и не можете да сфатитезошто ова може да биде знак на блескавост наместо напад на алергија.

Вашите духови или ангели можеби се обидуваат да дојдат до вас не преку одреден мирис туку преку директен контакт со вашето сетило за мирис. Секако, кивањето ќе ви го привлече вниманието, а токму тоа се обидуваат да го направат вашите ангели!

Обратете внимание, обидете се да откриете што може да значи најдобро што можете. Можеби е само малку прашина во вашиот нос, но никогаш не се знае!

Мирисате нешто што не е присутно физички

Исто како што можеби сте мирисале нешто во група пријатели што никој друг не може да ги мириса, можеби сте имале искуство кога мирисате на нешто што не е физички присутно.

На пример, зошто би почувствувале неверојатен мирис на миење на устата среде кафуле? Нема објаснување, освен дека некој или нешто посегнува со знак за вас.

Мирисањето на нешто што физички не можете да го видите е јасен знак за јасност, а притоа и високо развиено чувство за тоа! Можеби ќе можете да мирисате многу повеќе од нештата или храната. Можеби ќе можете да почувствувате како некој се чувствува или дали некој е болен користејќи ги овие развиени сетила.

Мирисањето на нешто што физички не е присутно е важно и треба да земете предвид каков мирис е кога ќе се случи тоа . Можеби ќе биде многу разоткриено ако следите кога и зошто можетепомирисајте нешто што физички го нема.

Искуство на мирис што не можете да го идентификувате

Слично како да мирисате нешто моќно што физички го нема, можеби чувствувате мириси што ги чувствувате не препознавам или не можам да се идентификувам веднаш. Некои од овие мириси може да бидат апстрактни или екстремно специфични.

Повеќето луѓе со клиралист чувствуваат мириси што не можат да ги препознаат кога станува збор за расположението или енергијата на другите луѓе.

Да се ​​способни да мирисаат како Можеби некој се чувствува звучи невозможно, но оние со високо развиени сетила за јасноста го доживуваат ова! И често мирисите се такви што тие не ги препознаваат или сè уште немаат имиња.

Важно е да ги каталогизирате овие мириси и да обрнете внимание кога ги мирисате. Дали мирисот се појавува кога поминувате време со одредена личност? Како само на одредено место? Дали има врска со сезоната или време од денот? Вежбањето за вашите искуства може да ви помогне да ви дадеме нови сознанија.

Има многу што треба да се просее ако се надевате на поконкретни одговори, но се надеваме дека следењето на мирисот и кога или каде се манифестира ќе ви помогне во вашето патување со клаиралистика!

Како да ја зајакнете клиреноста

Зајакнувањето на вашата јасноста е долг, но наградувачки процес. Без разлика дали веќе имате вродена способност и се надевате понатаму да ја развивате, или само што почнувате да ја развивате вашатасетилото за мирис, еве неколку совети за почетници за тоа како да ги зајакнете вашите способности за кликање!

  • Медитирајте за мирисите со кои веќе сте запознаени
  • Избегнувајте пушење или други активности кои го затапуваат вашето чувство за мирис и вкус
  • Обидете се да замислите познати мириси без мирисот во собата
  • Мирисајте повеќе работи! Колку повеќе мириси знаете, толку повеќе ќе препознаете
  • Вежбајте јасноста со најблиските со набљудување на нивните мириси и расположенија. Кажете им што мирисате и нека вежбаат и тие со вас
  • Медитирајте и отворете ги чакрите, особено чакрата на грлото (директно поврзана со вашето сетило за мирис

Може да потрае некое време , но ќе бидете изненадени колку ќе можете да соберете кога претходно немавте поим што мирисате!

Придобивки од подобрувањето на вашата вештина

Без разлика дали се надевате дека ќе ги подобрите своите вештини како медиум или едноставно сакате да ги мирисате розите, добра идеја е да ја подобрите вашата вродена способност за кликање. Еве некои од придобивките што можете да ги искусите кога ќе изберете да го искористите вашето сетило за мирис.

Потсетете се на изгубените спомени

Мирисот е поврзан со меморијата повеќе од кое било друго сетило. Мирисањето дури и наједноставното нешто може да ве исфрли низ мемориската лента со многу малку поттикнувања. Моите најживописни спомени секогаш имаат мирис, без разлика дали е добар или лош.

Потсетувањето на изгубените спомени најчесто се прави со користењемириси и познати мириси. Ако сте јасни, може да најдете дека ова е вредна вештина во вашите сопствени патувања и медитации за внимателност. Се надевате дека ќе се сетите на некое време што ве направи среќни?

Користејќи clairalience, можете да реплицирате мирис и да го чувате во вашиот џеб или на вашиот олтар. Можеби мирисот на свежо печени колачиња, после бричење или специфично есенцијално масло. Нешто да дишете секогаш кога ви треба да ме земете!

Длабока и значајна медитација

Дифузери и масла често се користат во медитацијата. Најдобрите масажи што некогаш сум ги имал користеле релаксирачки есенцијални масла, а потоа ми дозволуваат да размислувам, медитирам и да ги оживеам моите сетила.

Користењето одредени мириси додека медитирате може да ви помогне да постигнете посилно чувство за мир или удобност, како и свесност.

Можеби ќе сакате да експериментирате со различни мириси додека медитирате, како што се еукалиптус, лаванда и камилица. Вашата јасност ќе се засили само додека медитирате и се фокусирате на неа, а можеби ќе најдете нови и возбудливи начини да го отворите вашиот ум.

Зголемени сетила – повеќе од мирис!

Не само што вашето чувство за мирисот се подобрува, но може да откриете дека вашите други интуитивни сетила се подобруваат заедно со вашата јасност. Можеби ќе се најдете повеќе способни да почувствувате опасност, страв кај другите или духови и духови.

Clairalience овозможува нашето сетило за мирис да се прошири многу подалеку од мирисите на површината. Додека одитеподлабоко, можеби ќе сфатите дека мирисате нови работи и ги чувствувате овие мириси како дел од вашата интуиција.

Дали сте забележале кисел мирис и сте сфатиле дека некој близок е загрижен за нешто? Дали мириса на железо веднаш пред нешто да тргне наопаку?

Исто како што може да почувствувате мирис на болести кај другите, така и вашата јасност може да се искористи за ублажување на социјални ситуации. Ако сте способни да почувствувате напнатост или опасност, страв и тага, вашата интуиција може да се искористи за да се лекува и помогне во секоја ситуација.

Зарем не би било неверојатно едноставно да помирисате низ што некој би можел да минува и да помогнете соодветно , наместо да ги мачите во лош момент?

Исто така види: Тарот од Марсејската палуба Објаснето

Дали сте имале искуство со Clairalient?

Clairalience не е нешто што треба да се земе здраво за готово, иако можеби не сте ни свесни колку сте силни сетилата се. Ако не сте сигурни за моментите кога сте помирисале нешто чудно, голема е веројатноста дека сте доживеале необично искуство.

Обратете внимание на овие моменти и не плашете се да водите дневник или евиденција за тоа кога и зошто забележувате одредени мириси. Можеби ќе бидете пријатно изненадени од вашата интуиција и способности!
Randy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.