Clairaudience: Што е тоа & засилувач; Како да станете Clairaudient

Clairaudience: Што е тоа & засилувач; Како да станете Clairaudient
Randy Stewart

Содржина

Дали некогаш ви се чини дека слушате луѓе како зборуваат, но никој не е наоколу? Дали слушате звуци што другите не можат да ги слушаат? Дали сфаќате повеќе од она што се случува во светот околу вас отколку повеќето луѓе? Дали сте се запрашале дали можеби сте појасни или не?

Ако одговорот на овие прашања е „да“, тогаш сте дошле на вистинското место.

Во оваа статија, ќе покриеме што е јасновидност и ќе разговараме за најчестите знаци за да утврдиме дали ја поседувате оваа дарба, како да ги користите и „рецептите“ за развивање чудесни психички способности како што е јасновидноста.

Дали сте веќе сигурни дека не си роден со дарот на јасновидство? Тогаш имаме добри вести за вас!

Кларапубликата исто така може да биде стекната вештина, а вашиот психички слух е еден од најлесните интуитивни дарови за развивање, штом знаете како. Затоа, ние исто така ќе ви дадеме совети како да ги подобрите вашите способности за гледање.

Што е Clairaudience?

Clairaudience е една од четирите психички способности и ви овозможува да слушнете надвор од нормалното опсег, буквалното значење е „јасен слух“.

Тоа е психичко чувство кое ви овозможува да примате интуитивни информации од Вишите духови, оние на небото и другите членови на вашиот духовен тим преку слух.

Оваа информација може да дојде во различни форми и може да ве натера да се чувствувате лудо ако не сте свесни за тоа што еисто така користете камења од чакра или кристали и скапоцени камења за да ја балансирате вашата петта чакра: Лапис лазули, аквамарин, тиркизна и сина турмалин се неколку спомнати.

4. Медитирајте

Доколку сакате да ја подобрите некоја психичка способност (за да можете да ја користите оваа вежба и ако сакате да ја зајакнете својата јаснотија, јаснотија и сл.) треба да започнете со медитација. Во денешно време, можете да најдете многу водени медитации на интернет.

Обидете се со медитација со музика, говорни медитации и комплетна тивка медитација, за да откриете кој стил го претпочитате и обидете се да внесете момент од медитација во вашата дневна рутина.

Вообичаени прашања за Clairaudience

КОИ СПОСОБНОСТИ ПОСЕДУВААТ ПСИХИКАТА НА КЛАИРАУДИЕНТ?

Мисхитерите на јасновидецот поседуваат широк опсег на способности, кои произлегуваат од нивните вродени и култивирани таленти. Овие способности вклучуваат капацитет да се примаат и толкуваат аудитивни пораки од духовното царство, да се комуницира со духовните водичи и да се стекне сознанија преку слушање интуитивно водство.

КАКО СЕ РАЗЛИЧУВА ЧИСТЕРСТВОТО ОД МЕНТАЛНА БОЛЕСТ?

Од клучно значење е да се направи разлика помеѓу јасновидноста и менталната болест. Клучната разлика лежи во нивото на вознемиреност предизвикано од пораките и количината на контрола што некој ја има врз нив. Ако звуците предизвикуваат вознемиреност или конфузија и ги нарушуваат социјалните односи, важно е да побарате помош од лиценциранипрофесионалци.

КАДЕ МОЖЕ ДА СЕ НАЈДЕ ПСИХИКА НА КЛАИРАУДИЕНТ?

Има многу онлајн платформи и заедници каде што можете да најдете јасновидци. Популарните опции вклучуваат реномирани веб-локации како Kasamba, Psychic Source и AskNow, кои нудат пристап до квалификувани јасновидци.

Дали Clairaudience е интуитивен подарок?

Да, clairaudience е интуитивен подарок што не е универзално достапни. Тој е еден од четирите „јавци“ поврзани со способностите на јасновидецот. Иако не може да се научи ако некој го нема, може да се развие преку секојдневна пракса и да стане подобар слушател.

Како можеш да одредиш дали си Clairaudient?

За да одредите дали имате јасновидност, обрнете внимание на звуците во вашиот ум. Дали сте многу чувствителна личност која често слуша гласови кои даваат совети, како љубов или животно водство? Можеби често слушате случајни звуци како чекори или детски звуци. Ако е така, ова би можело да укаже дека духовниот свет ве користи како канал за пренесување пораки до физичкиот свет.

Дали сте спремни за Clairaudience?

Како што споменав, clairaudience може да биде одлична и предизвикувачки во исто време. Може да биде страшно да се слушаат гласови особено кога сте сами навечер и најмалку го очекувате тоа.

Ако се грижите за вашите вештини за јасновидување - на пример, ако имате постојано ѕвонење во увото или честослушнете гласови кои се деструктивни или злобни - користете го вашиот здрав разум.

Ако не се чувствувате добро, не заборавајте да разговарате со здравствен работник, бидејќи застрашувачките искуства на јасновидецот не треба да се случуваат премногу често.

Насоките од духовите ќе се даваат со љубов, и нормално, луѓето ја доживуваат јасновидноста како корисна, вредна и забавна. Затоа, не плашете се да ги развивате своите вештини, бидејќи тие можат да ви дадат многу радост и мудрост!

Навистина би сакале да слушнеме од вас кога дополнително ќе ги развиете вашите способности за Clairaudient и кога добивате нови пораки или звуци од универзумот.

Ве молиме споделете го вашето патување со останатите наши членови оставајќи коментар подолу. Едвај чекаме да слушнеме од вас!

се случува.

Може да слушнете неразбирливи звуци, имиња или фрази, одредени зборови или музика. Кога способностите на јасновидецот почнуваат да се отвораат, може да забележите ѕвонење или промени на притисокот во вашите уши, како што се пукање или зуење или може да почнете да слушате гласови.

Овие гласови може да звучат различно од гласовите што вообичаено ги имаме слушаат. Може да звучи како да се зборува веднаш до вас, внатре во вашата глава или како да е од друга димензија.

Исто така, можно е глас да звучи како некој од вашите најблиски кој починал . Гласот може да се појави во различни стратешки моменти.

Ако сте јасновидни, веројатно имате и способност да зборувате јасно. Тоа значи дека можете да ги канализирате, споделувате и зборувате пораките што ги слушате од вашите духовни водичи на другите.

Оваа психичка способност, исто така, ви помага подобро да ги разберете значењата на тарот картите, картичките ангели и картичките на оракулите. Можете да го погледнете нашиот детален водич за тарот картички за да научите како да читате тарот картички.

Најчестите знаци на клаираудиенција

Има многу луѓе со поискусни што шетаат низ овој свет кои дури и не знаат тие ја имаат оваа интуитивна дарба. Дали сте еден од нив? Ајде да дознаеме!

Еве некои од најчестите знаци што би можеле да ги доживеете ако сте блескава личност.

1. Слушате ѕвонење или високи звуци

Ако слушнете ѕвонење или високзвучен звук во вашите уши, тоа може да биде знак дека духовниот водич е во близина. Може да почувствувате и зуење или чувство на пукање на ушите.

Овие звуци обично се појавуваат накратко и исчезнуваат за неколку секунди или минути. Ако не постои медицинско објаснување за овие појави, тоа може да укаже дека имате способности за јасновидување.

Во такви случаи, духот можеби се обидува да го привлече вашето внимание за да пренесе важни информации.

2. Претпочитате да учите преку аудитивниот канал

Друга индикација за јасновидноста е вашиот претпочитан начин на учење. Многу луѓе со јасновидност учат најдобро преку аудитивниот канал. Како да слушате аудио книга наместо да читате книга.

Тие имаат зголемена способност да задржат информации кога се претставени во аудитивен формат. Оваа предност се протега и на други аспекти од нивниот живот, вклучувајќи уживање во разговори, предавања или подкасти повеќе отколку визуелни или пишани материјали.

3. Инспирацијата или идеите течат низ вас

Ако сте појасни, веројатно ќе искусите изобилство на креативни и инспирирани идеи кои течат низ вас. Овие идеи често се појавуваат кога се чувствувате радосно и опуштено, дури и за време на секојдневни задачи како што се четкање заби, туширање или возење автомобил.

Овие активности ги зголемуваат вашите вибрации и ја зајакнуваат вашата врска со вашата душа бидејќи тиепромовираат релаксација и среќа. Следствено, овие моменти стануваат погодни за духовите да дадат решенија за вашите проблеми и да понудат идеи за подобрување на вашиот живот.

4. Ги тешите и водите другите со одлични совети

Дали често се наоѓате себеси како ги тешите и советувате другите без да го знаете изворот на тие идеи? Дали луѓето сугерираа дека треба да наплаќате за вашиот остроумен совет? Можеби веќе сте ја претвориле својата способност за давање центрирани и утешни совети во професија.

Овие искуства можат да бидат показатели за јасновидноста. Ако постојано им нудите вредно водство на другите преку внимателни предлози, можно е овој совет да потекнува од Вишите духови и да тече низ вас.

Во овие моменти, дури може да се чувствувате како директно да ги кажувате нивните зборови. Ова е причината зошто вашиот совет често е неверојатно точен и токму она што им треба на луѓето во тој конкретен момент.

5. Склони сте да разговарате сами со себе

Дали размислувате за одговорите што би сакале да ги дадете во одредени сценарија и дали се смирувате со разговор со себе по стресен настан?

Ако се јасновидни, веројатно е дека имате разговори со себе во вашата глава. Сепак, многумина од нас имаат влијание врз нашиот внатрешен дијалог, но гласот на јасновидецот е гласот на нашиот дух кој нè води и ни кажувавистината.

Ова доаѓа од различно место од внатрешниот критичар или старите ленти кои ги повторуваат истите стари сомнежи или фантазии. Ова е упатство!

6. Слушате звуци кога нема никој наоколу

Дали некогаш ви се чини дека слушате чекори или луѓе што зборуваат, но никој не е наоколу? Или дека слушате звуци што другите не ги слушаат? Ова може да биде едноставно како слушање на вашето име кога никој не е наоколу или кога слуша звуци, зборува, радио или шепоти.

Ако не можете да го препознаете физичкиот извор на бучавата, тоа е многу можно е ова да е говор создаден од дух и тоа е прилично добар показател дека можеби сте јасни.

7. Вие сте многу чувствителни на музика

Дали имате длабока љубов кон музиката што предизвикува длабока врска со вашата душа? Честопати, поединците со јасновидка имаат зголемена чувствителност на музиката, демонстрираат музичка склоност и воспоставуваат силна душевна врска со неа.

Ако музиката резонира со вас до таква мера, тоа може да укажува на способности на јасновидецот. Можеби ќе најдете задоволство и во компонирањето музика. Постојат бројни извештаи за композитори кои слушнале или замислиле мелодии како внатрешно свират пред да ги препишат на хартија.

Дополнително, ако се откриете себеси како визуелизирате слики во вашиот ум што одговараат на текстот на песната, тоа би можело да имплицира видовити способности, давајќи ви капацитетот да се согледа и интерпретира енергијата.

Можете иискусете случаи кога слушате музика кога околу вас не се слуша звучен звук, што сугерира дека можете да ја перцепирате внатрешно.

8. Имавте имагинарни пријатели

Дали сте имале имагинарни пријатели за време на вашето детство? Можно е овие пријатели да не биле чисто имагинарни, туку ангели, духови, па дури и блиски кои заминале.

Ако сте имале комуникација со овие имагинарни пријатели во текот на вашите помлади години, тоа би можело да биде показател дека сте биле искористување на вашите способности на јасновидецот.

9. Уживате и ви треба тишина

Иако луѓето имаат тенденција да ја гледаат желбата за тивко време како знак на интровертност, тоа е исто така знак на чувствителна душа на која и треба тишина за да ја слушне сопствената мудрост.

Покрај тоа, јасновидците обично се многу чувствителни, и емотивно и физички. Затоа звуците може да ги направат да се чувствуваат уморни и иритирани.

Може да биде фрустрирачки кога имате психички слух, но вашето семејство и пријателите можеби не разбираат колку тоа влијае на вас.

Затоа е многу важно за луѓето кои се појасни да имаат мирно време секој ден. Можеби сакаат да пробаат слушалки за поништување шум или да вежбаат медитација.

Clairaudience или Psychotic Episode?

Clairaudience може да биде и подарок и предизвик, а некои луѓе дури и го сметаат за проклетство . Може да биде застрашувачко да слушате гласови, особено кога сте самиво текот на ноќта и не го очекуваме.

Клараудиентите често се борат да управуваат со бучните средини и секојдневното загадување со бучава на модерното живеење. Некои поединци со дарот на јасновидување може дури и да ги помешаат своите искуства со психотична епизода.

Меѓутоа, постои важна разлика помеѓу јасновидноста и психотичната епизода. Последново вклучува отстапување од реалноста и влегување во друго ниво на свесност, што не е случај со јасновидноста. Овој подарок дава само насоки во рамките на вашето сегашно ниво на свесност.

Најчестиот совет кој им се дава на поединците со поимити е да го прифатат и да го прифатат нивниот подарок. Откако ќе го направите тоа, ќе можете да ја препознаете неговата вредност, па дури и може да го предвидите следното искуство на clairaudient.

Форми на пораки на Clairaudient

Пораките на Clairaudient може да ви дојдат во различни форми. Бидејќи овие пораки се разликуваат од вашиот внатрешен глас, мора да станете свесни за нив за да можете да ги користите информациите на вреден начин.

4-те најчести форми на информации за јасновидецот се опишани подолу.

1. Вашиот сопствен глас

Повеќето пораки на јасновидната публика се суптилни и често звучат како да имате внатрешен дијалог. Но, гласот на јасновидноста е гласот на нашиот Дух кој нè води и ни ја кажува вистината.

Ова доаѓа од различно место од внатрешното водство. Затоа моратеРазвијте ја вашата интуитивна дарба за да можете да ја препознаете разликата помеѓу вашето внатрешно водство и пораките на јасновидецот.

2. Духовни гласови

Покрај тоа што ќе примате пораки телепатски користејќи го вашиот сопствен глас, може да примате пораки и преку гласови на духови.

Исто така види: 7 лесни начини за чистење на тарот картите за совршено читање

Овие гласови понекогаш може да личат на оние на пријатели, роднини или познаници кои поминале далеку, звучејќи исто како кога биле живи.

3. Звуци

Пораките исто така може да бидат во форма на звуци, како слушање на вашето име кога нема никој наоколу или слушање звуци, зборување, радио или шепотење. Ако не можете да го препознаете физичкиот извор на бучавата, ова може да е говор создаден од дух.

4. Предупредувања

Во ситуации на вознемиреност, може да примите гласно порака со појаснување. Можете да слушнете ѕвонење или викање. Не плашете се кога добивате таква порака, туку само слушајте ја. Ќе бидете благодарни подоцна.

Како да ги подобрите вашите психички вештини на Clairaudient

Не мора да сте родени со дарот на јасновидност за да имате искуство со тоа. Тоа значи дека е можно да се развие јасновидноста и да се подобрат своите вештини со пристап до вашето божествено водство и со многу вежбање.

Споредете го со штимање инструмент. Можете да создадете свест за тоа што да слушате и да ги обучите вашите уши да препознаваат суптилни разлики на различни тонови. Едноставно, нели? Еве неколкувежби кои можете да ги користите за да ги развиете вашите вештини за јасновидување.

1. Слушајте

Најлесниот начин да ги развиете вашите вештини за јасновидување е да вежбате да го сензибилизирате вашиот физички слух.

Затворете ги очите и нежно прилагодете ги звуците на кои вообичаено не се фокусирате: лисјата шушкаат , птици кои пеат, луѓе кои зборуваат, вашето дишење итн. Погледнете дали можете да го изолирате секој од нив и фокусирајте се на тоа неколку моменти.

Исто така види: Ангел број 303 што значи убава порака за мир

На почетокот, ова може да биде тешко, но штом ќе го правите тоа почесто , ќе го проширите опсегот на слух и ќе ви биде полесно да слушате звуци од светот на духовите.

2. Поставувајте прашања

Друг начин да ги подобрите вашите способности на јасновидецот е да побарате од Вишите духови аудитивна порака. Дали размислувате за конкретно прашање во вашиот живот? Фокусирајте се на ова конкретно прашање и побарајте водство.

Пораките на повисоките духови може да се добијат во разговор, преку стихови од песна што ја слушате на радио или по случаен звук.

3. Зајакнете ја вашата петта чакра

Клараудиенцијата е поврзана со вашата петта чакра во системот на чакра, позната и како чакра на грлото. Оваа чакра е центар на комуникација и прочистување.

Балансирањето на оваа чакра може да ви помогне повторно да се поврзете со вашата вистинска природа и вашата способност за јасновидување. Пеењето или тонирањето се одлични начини да го направите ова. Вежбајте да правите звуци кои се и гласни и меки, високи и ниски.

Можете
Randy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.