Архангел Сандалфон: Поврзете се со овој ангел на 5 лесни начини

Архангел Сандалфон: Поврзете се со овој ангел на 5 лесни начини
Randy Stewart

Архангел Сандалфон е архангел кој има неверојатна врска со природниот свет. Поради ова, можеме да му се обратиме за да ги покажеме нашите најголеми желби. Тој е општо познат како архангел кој може да лекува преку музика, но овој фантастичен ангел може да ни помогне на толку многу начини!

Архангел Сандалфон се појавил низ историјата во различни религии, па затоа не треба да се претплатите на одредена религија за да се поврзе со него. Тој е во универзумот за да им помогне на сите.

Во оваа статија ќе погледнеме кој е Архангел Сандалфон и различните начини на кои можеме да се поврземе со него.

Кој е Архангел Сандалфон?

Архангел Сандалфон има фасцинантна историја. За разлика од повеќето архангели, се вели дека некогаш бил човек. Многу луѓе веруваат дека тој и Архангел Метатрон биле човечки близнаци, преобразени во ангели од Бога. Поради ова, и двата од овие ангели имаат силна врска со нас и затоа полесно се поврзуваат.

Архангел Сандалфон често се нарекува „високиот“ поради неговиот раст. Тој е во универзумот за да ги слуша нашите молитви и да ни дозволи да ги манифестираме нашите соништа во физичкиот свет. Тој е поврзан со се што е музичко и затоа можеме да се поврземе со него на овој начин.

Бидејќи Архангел Сандалфон има длабока врска со физичкиот свет, се вели дека ја штити природата и универзумот околуспособни да ги манифестираме нашите цели и да одиме напред во животот. Ние исто така сме заштитени и негувани од неговата енергија.

Но, тој не е единствениот архангел таму во универзумот што ни помага. Проверете го мојот детален водич за сите архангели за да видите што можат да направат за вас.

нас.

Тој ни овозможува да ја видиме убавината во природата и да најдеме мир и јасност во светот. Тој, исто така, нè инспирира да се грижиме за универзумот во кој живееме, овозможувајќи ни да ја видиме важноста на грижата за природниот свет.

Поврзаноста на Архангел Сандалфон со физичкиот свет значи дека тој има моќ на негување и заштита. Кога работиме со него, можеме да се поврземе со исцелителната моќ на мајката природа. За него се вели дека е и заштитник на неродените бебиња, што значи дека многу трудници ќе му се обратат за поддршка и негување.

Како да го препознаете Архангел Сандалфон

Има толку многу архангели во универзумот околу нас, кои внимаваат на нас и се таму за да не поддржат на нашето патување. Но, бидејќи ангелите постојат на повисоки вибрациски фреквенции, можеби ни е тешко да ги препознаеме!

Меѓутоа, кога ги знаеме знаците дека тие се наоколу, можеме да ја продлабочиме нашата врска со нив.

Сите архангели се поврзани со специфични бои, бројки и симболи на ангели. Со учење кои архангели се поврзани со што, можеме да почнеме да го чувствуваме нивното присуство во универзумот.

Па, како можеме да го препознаеме Архангел Сандалфон?

Симбол на Архангел Сандалфон

Поради неговата поврзаност со музиката, Архангел Сандалфон честопати ќе биде прикажан како држи музички инструмент. Ова не потсетува на моќта на мелодиите и мелодиите и како можеме да најдемејасност и удобност во музиката.

Лирите, флејтите и харфите се музички инструменти кои најчесто се поврзуваат со Архангел Сандалфон. Тоа е затоа што тие се многу стари и луѓето ги користат со векови. Ако видите приказ на овие инструменти во светот околу вас, тоа може да биде затоа што Архангел Сандалфон е наоколу.

Архангел Сандалфонски број

Броевите се многу вообичаен начин на кој архангелите и ангелите чувари се поврзуваат со нас. Ова е поради длабоката симболика и енергија што ја имаат одредени броеви. Според нумерологијата, сè во универзумот може да се подели на бројки. Секој број има свое специфично значење.

Можеби сте слушнале за броеви на ангели. Ова е кога нашите ангели чувари ставаат низи од броеви во универзумот околу нас за да го привлечат нашето внимание. Тие го прават тоа често, бидејќи знаат дека ќе ги забележиме овие секвенци на броеви.

Исто како и нашите ангели чувари, архангелите ќе поставуваат броеви во универзумот за да ни кажат кога се наоколу.

Архангел Сандалфон е поврзан со два броја: 0 и 9. Во нумерологијата, бројот 0 го претставува кругот на животот и завршувањето. Оваа бројка има целост, што ја одразува способноста на Архангел Сандалфон да ни помогне да ги постигнеме нашите цели и соништа.

Слично на тоа, бројот 9 го претставува крајот на циклусот и почетокот на нов. Тоа е голем број на транзиции и промени,повторно одразувајќи како Архангел Сандалфон ни помага да продолжиме напред на нашиот пат во животот.

Ако го гледате бројот 0 или бројот 9 во универзумот околу вас, Архангел Сандалфон е веројатно во близина.

Боја на архангел сандалфон

Иако архангелите постојат во повисоките области на постоењето, сепак можеме да ја видиме нивната енергија преку боите што ги шират во физичкиот свет. Кога архангел е наоколу, имаме тенденција да гледаме одредена боја или светлина што се шири низ универзумот околу нив.

Архангел Сандалфон е поврзан со боите на тиркизната и белата. Кога гледаме зраци од овие бои, знаеме дека тој е наоколу.

Ако сакаме да се поврземе со Архангел Сандалфон, можеме да запалиме бели и тиркизни свеќи пред да медитираме или да се молиме.

Како да се поврзете со Архангел Сандалфон

Архангел Сандалфон е во универзумот за да ни помогне на нашиот пат во животот. Меѓутоа, ако сме нови за архангели, можеби не знаеме од каде да почнеме! За жал, не можеме едноставно да земеме телефон и да разговараме со архангелите (иако тоа би било супер корисно!).

За среќа, преку медитација, молитва и акции, можеме да се поврземе со Архангел Сандалфон . Сакам да ви зборувам за различните начини на кои можеме да се поврземе со овој архангел и да добиеме помош од него.

Медитација

Често ќе се свртам кон медитација кога сакам да се поврзам со одредени архангели.Медитацијата е одличен начин да ги расчистиме нашите умови, да се центрираме и да ги отвориме нашите души за повисока енергија.

Ајде да погледнеме во водена медитација што ја користам кога сакам да се поврзам со Архангел Сандалфон. Бидејќи тој е архангел на физичкиот свет, оваа медитација е дизајнирана да ви помогне да се приземјите и да бидете присутни.

  • Најдете место каде што нема да ве вознемируваат. Ова може да биде каде сакате! Каде во светот најмногу чувствувате мир? Дали утехата ја наоѓате во природата или има место во вашата куќа каде што се чувствувате најрелаксирано?
  • Одвојте момент да седнете удобно. Можеби ќе сакате и да легнете. Чувствата на вашето физичко тело се важни во оваа медитација, затоа одвојте малку време за да најдете опуштена положба.
  • Затворете ги очите и свртете го вниманието на вашето дишење. Дишете длабоко низ носот и издишете преку устата. Додека го правите тоа, дозволете мислите да течат слободно. Дали сте загрижени за иднината? Дали размислувате за нешто во минатото? Препознајте им на овие мисли, а потоа полека ослободете ги од вашиот ум.
  • Додека длабоко вдишувате и излегувате, свртете го вниманието на вашето физичко тело. Започнете од врвот на главата и спуштете се до прстите. Дозволете си да го почувствувате секој дел од вас, препознавајќи какви било физички сензации. Одвојте момент за да ја почувствувате вашата поврзаност со земјата каде што седите. Препознајте го вашиотфизичко присуство во светот, овде и сега.
  • Повторете ги зборовите: „Јас сум приземјен, во моментов сум овде во универзумот“.
  • Кога ќе бидете подготвени, време е да го свртите вниманието кон Архангел Сандалфон. Замолете го да дојде кај вас, или гласно или во вашата глава. Признајте го неговото присуство во универзумот, заедно со вашето.
  • Ако треба да побарате од него нешто конкретно, сега е време.

Ќе биде потребно време за навистина да се справите со оваа медитација, затоа не се откажувајте ако не можете веднаш да се поврзете со него!

Кристали

Сите архангели се поврзани со специфични исцелителни кристали, бидејќи енергијата на скапоцените камења е поврзана со нивната.

Кога сакаме да се поврземе со одредени архангели, можеме да внесеме кристали во нашата пракса. Медитирањето со камењата или нивното покрај себе нè отвора пред архангелите.

Исто така види: Дали сте видовити? Целосен водич за јасновидение и 9 непогрешливи знаци

Архангел Сандалфон е поврзан со тиркизна боја. Овој прекрасен камен ја прочистува енергијата околу вас, отфрлајќи секаква негативност. Исто така се користи за усогласување на чакрите, создавајќи чувство на смиреност и рамнотежа.

Биди музички

Бидејќи Архангел Сандалфон е поврзан со музиката, можеме да се свртиме кон ова за да се поврземе со него. Тој сака да слуша ритми и хармонии и ќе ја испрати својата лековита енергија на нашиот пат кога свириме музика.

Енергијата на топлина и креација што ни ги носи музиката ќе ни овозможи да го почувствуваме Архангел Сандалфон околу нас.Земи го музичкиот инструмент што го имаш и свири! Наскоро, енергијата на Архангел Сандалфон ќе дојде кај вас.

Се разбира, не сите се особено музички, и тоа е во ред. Ако не свирите на инструмент, сепак можете да се поврзете со Архангел Сандалфон преку музика.

Размислете која музика ве прави да се чувствувате смирени и спокојни. Ова може да биде сè, дури и оние поп-хитови што сте ги слушале кога сте биле дете!

Ставете ја музиката и засилете ја, дозволувајќи им на ритамите да течат низ вас. Пејте заедно со музиката (не е важно дали чувствувате дека не можете да пеете во мелодија) и дозволете си да се поврзете со ритамот. Додека го правите тоа, имајте го на ум Архангел Сандалфон.

Поврзи се со природата

Архангел Сандалфон е длабоко поврзан со природата и со сето физичко што го обезбедува мајката Земја. Значи, можеме да го подобриме нашиот однос со него преку природата.

Кога ќе се чувствувам подалеку од Архангел Сандалфон, често излегувам да шетам низ светот. Обожавам да посетувам плажи и шуми за да ја заземам мојата енергија и да му дозволам да дојде кај мене.

Кога шетате во природа, погледнете ги карпите и камењата што се околу вас. Има ли некој што ти се јавува? Соберете ги и држете ги. Ова ви овозможува да бидете поврзани со природата и затоа Архангел Сандалфон.

Гранките, пердувите и гранчињата кои се наоѓаат во природата исто така можат да ви помогнат да се поврзете со него. Собирањеовие ставки нагоре и држејќи ги ќе ја продолжи вашата врска со Архангел Сандалфон.

Сепак, важно е да бидете свесни за вашите постапки и како тие влијаат на природниот свет! Никогаш не берете диви цвеќиња од природата, бидејќи тоа може да значи дека тие нема да растат повторно.

Никогаш не земајте нешто преголемо од земјата ако сакате да донесете нешто дома со себе. Држете се до мали карпи и гранчиња. Запомнете дека има и други луѓе кои сакаат да им се восхитуваат.

Исто така види: Cartomancy 101 The Ultimate Beginners Guide

Грижете се за мајката Земја

Кога сакаме да се поврземе со архангелите, секогаш мислам дека е корисно да се манифестира нивната енергија во нашите постапки.

Се вели дека архангел Сандалфон ја штити природата и мајката земја. Значи, можеме да бидеме проактивни во заштитата на светот околу нас кога сакаме да се поврземе со него.

Размислете што можете да направите што и помага на мајката Земја. Дали има еколошки волонтерски групи во близина со кои можете да се вклучите?

Работите како собирање отпадоци, градинарство во заедницата и премерување на дивиот свет се одлични начини за поврзување со природата, а со тоа и со Архангел Сандалфон.

Молитвите на Архангел Сандалфон

Молитвата е одличен начин за директно разговарајте со архангелите. Можеме да побараме нивна поддршка преку молитва и да им дозволиме да влезат во нашите животи.

Ајде да погледнеме неколку молитви за да се поврземе со Архангел Сандалфон.

Молитва за цели

Архангел Сандалфон е таму воуниверзумот да ни помогне да ги манифестираме нашите цели и да ги постигнеме нашите соништа. Еве една молитва која ни овозможува да побараме помош од него.

Почитуван Архангел Сандалфон, ти се обраќам за твојата моќ и просветлување. Ви благодарам што сте тука за хуманоста и ви ја признавам вашата неверојатна поддршка. Ве молам да ми помогнете да ги покажам моите соништа. Нека ме водиш кон мојата иднина.

Молитва за заштита

Можеме да се обратиме до Архангел Сандалфон кога сакаме заштита. Еве една молитва која ни овозможува да се поврземе со него и да ја побараме неговата негувачка поддршка.

Почитуван Архангел Сандалфон. Ви посакувам вашата прекрасна енергија на заштита и поддршка. Нека бидеш покрај мене во моментов за да ми помогнеш во овој период. Дозволи мојата душа да заздрави и да расте со твојата грижлива енергија. Ти благодарам секогаш.

Молитва за инспирација

Бидејќи Архангел Сандалфон е поврзан со музиката и креативноста, можеме да му се обратиме кога страдаме од креативен блок! Молитвата кон него ни овозможува да ја добиеме енергијата да тече. Еве една молитва да ја изнесе неговата енергија на креативност и инспирација.

Почитуван Архангел Сандалфон. Ви се обраќам за инспирација и идеи. Нека твојата креативна енергија тече низ мене, дозволувајќи ми да откријам нови начини на изразување. Ви благодарам за поддршката и безусловната добрина.

Дозволете го Архангел Сандалфон во вашиот живот денес

Кога се поврзувате со Архангел Сандалфон, ние сме
Randy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.