Архангел Јофиел: Како да се поврзете со Ангелот на убавината

Архангел Јофиел: Како да се поврзете со Ангелот на убавината
Randy Stewart

Архангел Јофиел е архангел на убавината. Таа се појавува низ историјата во низа религии, а тоа значи дека не мора да се претплатите на одредена религија за да се поврзете со неа.

Моќниот архангел кој постои во универзумот за да ни помогне, навистина е важно да му се обратите на Архангел Јофиел кога ви е потребна. Во оваа статија ќе научиме сè за Архангел Џофиел, како да ја препознаете околу вас и различните начини на кои можеме да се поврземе со неа.

Кој е Архангел Јофиел?

Историски гледано, архангелите немаат специфичен пол. Меѓутоа, низ историјата, Архангел Јофиел бил претставен со женски квалитети и се нарекува „таа“.

Архангел Јофиел е архангел на убавината и мудроста. Но, кога овде зборуваме за убавина, не зборуваме за изглед! Архангел Јофиел ни помага да ја откриеме нашата внатрешна убавина и убавината на светот околу нас.

Исто така види: Сезона на Водолија: Смели да сонувате нови светови во битие

Кога се поврзуваме со Архангел Јофиел, можеме да создадеме мир и спокојство во нашите умови. Секогаш ќе се поврзувам со неа кога ќе се чувствувам преоптоварено и вознемирено, бидејќи нејзината енергија ми дозволува јасно да видам.

Таа ви овозможува да ја трансформирате негативната енергија во позитивна енергија со осветлување на убавината што не опкружува.

Бидејќи Јофиел е архангел на мудроста, таа ќе испрати јасност и свежи идеи кога ни треба.

Ако имате проблем во животот, преплавен со вознемиреност и грижа за одредена ситуација, таа може да ви помогне да го надминете проблемот и да ги видите работите појасно.

Полн со енергија на трансформација и мудрост, Архангел Јофиел ни го олеснува товарот помагајќи ни да ја видиме убавината на светот околу нас, трансформирајќи ги нашите мисли.

Кога работиме со неа, можеме да се соочиме со вистината, надминувајќи ги сите илузии во животот што можеби не кочат.

Како да го препознаеме архангел Џофиел?

Архангелите постојат на повисоки вибрациски фреквенции од нас. Ова значи дека ретко ќе ги видиме во нивната вистинска форма, а понекогаш можеби ќе помислиме дека воопшто не се во универзумот.

Сепак, архангелите се секогаш тука за нас кога ни се потребни. Кога сакаме да работиме со архангели, корисно е да бидеме свесни за знаците дека тие се наоколу.

Исто така види: Ангел број 5 Какви пораки ви испраќаат вашите ангели?

Сите архангели се поврзани со одредени бои, симболи на ангели и бројки. Кога сè повеќе ги забележуваме овие работи во светот околу нас, тоа е знак дека конкретниот архангел е во близина.

Значи, кои се знаците на Архангел Јофиел?

Симбол на Архангел Јофиел

Низ историјата, Архангел Јофиел често бил прикажан како држи запален меч. Ова е нејзиниот меч на мудроста и се користи за да се пресечат илузиите. Таа ја има моќта на вистината и мудроста, покажувајќи викој си навистина.

Ако видите слики од мечеви околу вас, ова може да биде знак дека архангел Јофиел е во близина и подготвен да ви помогне.

Број на архангел Јофиел

Според нумерологијата, сите броеви имаат свои специфични вибрации. Тоа е затоа што сè во универзумот може да се подели на бројки и затоа секој единствен број има моќ. Сите архангели во универзумот се поврзани со одредени броеви, а ова е уште еден начин на кој можеме да ги забележиме кога се наоколу.

Архангел Јофиел е поврзан со бројот 3. Бројот 3 е неверојатно моќен, содржи енергија на креативност и изразување. Тоа обично ќе се појави во нашиот живот кога поминуваме низ период на раст, откривајќи ја вистината околу нас.

Ако често ги гледате броевите 33, 333 и 3333, тоа може да биде затоа што Архангел Јофиел е околу вас. Секогаш чувајте ги очите за секвенци од броеви на ангели бидејќи ангелите сакаат да комуницираат со нас на овој начин!

Боја на архангел Џофиел

Архангел Џофиел е поврзан со жолтата боја на ангелот. Кога ќе се појави во нашиот живот, таа обично ќе биде опкружена со неверојатен жолт зрак светлина.

Секогаш мислам дека е многу важно да се вградуваат бои кога сакаме да се поврземе со архангели. Тоа е затоа што боите што ги користиме имаат одредена енергија, која архангелите ќе ја соберат.

Кога сакам да се моламна архангелот Јофиел, обично ќе запалам жолти свеќи. Ова ми овозможува подобро да се поврзам со неа.

Како да се поврзете со архангел Јофиел?

Сите архангели се надвор во универзумот, подготвени да ни помогнат каде што можат. Ако сакате да се поврзете со Архангел Јофиел и никогаш не сте го направиле тоа, може да се чувствувате збунети од каде да започнете.

Ајде да ги погледнеме најдобрите начини за поврзување со Архангел Јофиел!

Медитација

Можеме да се поврземе со архангелите преку медитација, и тоа е совршен начин да му се допаднеме на Архангел Јофиел! Со центрирање и отворање кон повисоките области на постоење, ние сме во состојба да се отвориме за нејзината енергија и водство.

Ајде да погледнеме во водена медитација што ја следам кога сакам да се поврзам со Архангел Јофиел.

 • Прво, пронајдете безбедно место каде што нема да ве вознемируваат. Нашето опкружување навистина може да влијае на нашата способност да се опуштиме и фокусираме, затоа погрижете се да се наоѓате во несредена и мирна околина.
 • Запали жолта свеќа. Додека го правите тоа, размислете за Архангел Јофиел. Ако немате жолта свеќа, белата ќе има.
 • Седнете со скрстени нозе на подот пред свеќата. Поминете некое време гледајќи го пламенот. Дали воопшто трепери? Дали чувствувате енергија да влијае на тоа?
 • Сега е време да го свртите вниманието кон вашиот здив. Вдишете низ носот и извлечете низ устата, замислувајќи дека тече енергијапреку тебе. Додека го правите тоа, внимавајте на жолтиот пламен.
 • Кога се чувствувате центрирани и во мир, дали е време да му се обратите на Архангел Јофиел. Повторете ги зборовите: „Драг Архангел Јофиел, ви посакувам помош“. Можете да го повторите ова во вашата глава или гласно, навистина зависи од вас и со што се чувствувате удобно!
 • Додека го правите ова, внимавајте на свеќата. Го користите пламенот за да се поврзете со Архангел Јофиел.
 • Ако ви треба конкретно водство, кажете му на Архангел Јофиел што ви треба од неа. Дали барате јасност? Дали ви треба помош за да ја видите убавината на светот?
 • Оставете онолку време колку што ви треба да седите таму додека медитирате и се поврзувате со неа. Ако чувствувате дека вашиот ум талка, нежно повлечете го назад и фокусирајте се на вашето дишење и на пламенот на свеќата.

Одлично е важно да запомните дека медитацијата е вештина и дека треба да ја практикувате за да извлечете сè од процесот! Но, со текот на времето станува полесно. Можеби нема веднаш да се поврзете со архангел Јофиел, но таа ќе дојде кај вас на време.

Кристали

Многу архангели се поврзани со специфични кристали. Тоа е затоа што сите кристали имаат свои енергии што ги испраќаат во светот. Архангелите ја собираат оваа енергија и тоа ни овозможува да се поврземе со нив!

Кога сакаме да се поврземесо Архангел Јофиел, корисно е да имате малку аметрин наоколу. Овој скапоцен камен е форма на кварц кој има мешавина од аметист и цитрин.

Како што можете да замислите, ги има лековитите својства на двете! Ametrine ви овозможува да се поврзете со вашата духовна и креативна страна, откривајќи нови работи за себе и за светот околу вас.

Архангел Јофиел е исто така поврзан со димниот кварц. Овој камен помага да се ослободи негативната енергија и мислите, овозможувајќи ви да ја видите вистината околу вас. Работејќи со овој кристал, можете дополнително да се поврзете со Архангел Јофиел.

Признајте ја убавината околу вас

Кога сакате да се поврзете со архангелите, корисно е да бидете свесни за нивните квалитети и да ги манифестирате во вашиот живот. Бидејќи Архангел Јофиел е архангел на убавината, можеме да ја бараме и да ја признаеме убавината во светот за да се поврземе со неа.

Па, што можете да направите за да се повлечете и да ја прифатите убавината на светот?

Понекогаш може да биде прилично тешко да се види убавината. Ние сме фатени во нашиот секојдневен живот, со фамилијарните и работните стресни фактори. Забораваме да паузираме, да доживееме и да уживаме.

Кога последен пат сте погледнале кон небото и сте воодушевени од убавината и огромната неверојатна вселена? Кога последен пат сте се прошетале во природа и сте доживеале длабока врска со мајката природа?

Одправејќи пауза од нашиот бурен распоред и едноставно признавајќи ја убавината околу нас, можеме да се отвориме пред Архангел Јофиел.

Изврши ритуал на полна месечина

Архангел Јофиел е поврзан со полната месечина, со нејзиниот жолт сјај што го поттикнува нејзиниот дух. Значи, одличен начин за поврзување со неа е со изведување ритуал на полна месечина. Тоа ќе ви ја зголеми енергијата и ќе ви ја исчисти душата, овозможувајќи нејзиното лекување да тече низ вас. Со оваа исцелителна енергија, можете појасно да ги видите работите во вашиот живот.

Еве ритуал на полна месечина кој ви овозможува да се поврзете со архангел Јофиел.

 • Вечерта на полна месечина, излезете надвор во просторот каде што може да ја види месечината. Прилично е важно да можете да ја видите месечината кога сакате да се поврзете со архангел Јофиел, па ако е облачно можеби ќе треба да почекате!
 • Најдете го вистинскиот простор за вас, каде што се чувствувате удобно и се соочувате со месечината. Поминете миг за да признаете како се чувствувате, и физички и емоционално. Дали има нешто што ве мачи во моментов? Дали сте збунети за некоја ситуација во вашиот живот? Како се чувствува вашето тело? Дали имате напнатост и напнатост?
 • Кога сте подготвени, вдишете и издишете, држејќи го погледот кон Месечината. Сега е време да се јавиме на Архангел Јофиел. Побарајте го нејзиниот дух и енергија и заблагодарете ѝ на Месечината што ви ја обезбеди врската помеѓувие.
 • Замолете ја да ја ослободи негативноста и збунетоста со секое издишување. Вдишете ја нејзината мудрост додека издишувате негативна енергија. Ако сакате, истегнете ги рацете до Месечината.
 • Дозволете си да одвоите време што ви треба за врската. Медитирај за тоа за што ти треба помош и не се плаши да го прашаш Архангел Јофиел за оваа помош!

Молитва на Архангел Јофиел

Навистина е корисно да им се молиме на архангелите. Преку молитвата, директно од нив бараме помош, дозволувајќи им да влезат во нашите животи.

Еве неколку молитви за Архангел Јофиел.

Молитва за јасност

Архангел Јофиел е совршениот ангел со кој може да се поврзете кога ви треба јасност и разбирање. Таа ќе ви помогне да ја видите вистината во одредени ситуации. Еве една молитва за јасност која и овозможува да ви помогне во животот.

Почитуван Архангел Јофиел, ви посакувам мудрост и помош. Ве молам, дозволете ми да ја видам вистината во светот, прифаќајќи ја јасноста и свесноста. Ви благодарам за вашата добрина и увид.

Молитва за мир

Кога се чувствувате под стрес или вознемиреност, молитвата до Архангел Јофиел ќе дозволи нејзината енергија да ви даде мир и спокојство. Оваа молитва може да ви помогне да се чувствувате центрирани и стабилни.

Почитуван Архангел Јофиел, те повикувам на твојата моќ. Ми треба мир и спокојство и посакувам вашата енергија да ме прегрне. Ти благодарам за твоетонежност и убавина.

Молитва за трансформација

Архангел Јофиел ни овозможува да ја трансформираме негативната енергија во позитивна енергија. Оваа молитва ќе ви помогне да ја прифатите оваа промена во вашиот живот.

Почитуван Архангел Јофиел. Не ги гледам работите јасно и ме обзема негативна енергија. Нека вашата добрина и моќ ми дозволат да ја трансформирам оваа енергија во позитивна енергија. Дозволете ми да работам со вашата светлина за да ги видам позитивните страни што ме опкружуваат.

Дозволете архангел Џофиел да ве води

Архангел Џофиел е неверојатен ангел, овде во универзумот за да ни помогне да ги видиме работите јасно и да ја признаеме убавината на светот. Таа е мудра, а нејзината мудрост може да не води.

Но, таа не е единствениот архангел во светот што можеме да го повикаме за поддршка. Проверете го мојот детален водич за архангелите за да откриете што можат тие да направат за вас.
Randy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.