4 Моќно толкување на соништата Тарот се шири

4 Моќно толкување на соништата Тарот се шири
Randy Stewart

Како некој со голем интерес за Тарот картите и толкувањето на соништата, често се прашував дали можеме да ги разбереме нашите соништа со Тарот. Отсекогаш изгледало прилично природно, бидејќи и Тарот и соништата се неверојатно духовни. Така, по долгогодишно размислување, неодамна решив да го испробам толкувањето на соништата Тарот се шири!

Толкувањето на сонот е многу важно за мене, бидејќи ми овозможува да се поврзам со мојата потсвест и да разработам што треба да правам во мојот свет на будење за да бидам исполнет и среќен.

Навистина бев импресиониран од врската што ја најдов помеѓу моите соништа и моите Тарот карти. Со користење на Тарот картички за да ги разберам и моите повторливи и случајните соништа што ги имам, почнав многу појасно да ја разбирам мојата потсвест!

Значи, кои се некои намази на Тарот за толкување на соништата кои се одлични и за почетници и за стручни читатели?

Зошто треба да користиме тарот картички за толкување на соништата?

Прво, само сакам да кажам зошто треба да практикуваме толкување на соништата. Има многу врска со зошто сонуваме и во што ни помага Таротот.

Има толку многу различни психолошки и духовни теории за тоа зошто сонуваме, а не постои вистински одговор. Психолозите како Фројд сугерираат дека соништата откриваат скриени вистини и стравови кои се закопани длабоко во нашата потсвест.

Други повеќе духовни теориизад сонувањето сугерираат дека кога сонуваме, можеме да се поврземе со повисоки нивоа на свест и да добиваме пораки од нашите духовни водичи.

Како и да ги разбираме соништата, сите можеме да се согласиме дека соништата се важни и нè водат во нашите будни животи.

Сепак, соништата може да бидат прилично тешки за разбирање. Тука влегуваат картичките на Тарот! Нашите соништа често користат симболика и слики за да ја изразат нашата потсвест. Честопати ќе се разбудиме прилично збунети околу поентата на нашите соништа.

Меѓутоа, бидејќи сме духовно поврзани со нашите Тарот карти, картите можат да се поврзат со нашата потсвест и душа за да ги откријат одговорите зад нашите соништа.

Толкување на соништата Тарот се шири

Сега разбираме зошто Таротот е одлична алатка за толкување на соништата, можеме да погледнеме неколку брилијантни толкувања на соништата што ги шири Тарот.

Тарот намаз за толкување на соништата од 3 карти

Ако штотуку почнавте да користите таро намаз за толкување на соништата, едноставното намаз со три карти е совршен начин да се вклучите во овој тип на толкување на соништата. Овој намаз на Тарот е добар за општо разбирање на еднократниот сон што ве натера да се разбудите малку збунети.

Првата карта извлечена во ова ширење на Тарот се однесува на причината за сонот . Ова е она што во вашиот буден живот ја мачи вашата потсвест. Можеби е поврзано со работата,вашиот семеен живот или вашите односи. Оваа картичка обично е прилично самообјаснувачка и лесна за разбирање.

Втората повлечена картичка е скриеното значење или позадина за сонот. Разбирањето на оваа картичка може да потрае малку размислување, бидејќи ова обично е нешто што е закопано во вашата потсвест.

Можеби имате сон дека раѓате. Ајде да замислиме дека првата карта што ќе ја повлечете е Осумте петакли. Оваа картичка е за амбиција, занает и трудољубивост. Кога го разгледувате ова во однос на сонувањето за породување, можете да разберете дека сонот е дека вашата напорна работа ве турка кон нов живот.

Меѓутоа, што ако ги повлечете Седумте чаши за втората карта? Бидејќи оваа картичка е за да бидете преоптоварени со избори, можеме да разбереме дека вашата потсвест е малку збунета околу тоа каде всушност сакате да одите во вашиот живот! Вложувате сета напорна работа, но малку сте збунети околу тоа каква можност да ја следите.

Третата извлечена карта се однесува на активности од реалниот живот што можете да ги преземете за да се движите напред од емоциите на овој сон. Ајде да ја следиме нашата ситуација погоре и да кажеме дека го повлековте Тркалото на среќата. Бидејќи оваа картичка е за да дозволите работите да течат и да го следите универзумот, сугерира дека вашата конфузија околу тоа кои можности да ги следите наскоро ќе има смисла. Следете го ритамот науниверзум!

Исто така види: 51 потврда за самољубието за да ја зголемите вашата самодоверба

Толкување на соништата со 5 картички Ширење тарот

Во ова толкување на соништата ширење на тарот, можеме да навлеземе малку подлабоко во скриените значења зад нашите соништа.

Во ова ширење на Тарот, првата извлечена карта се однесува на будната светска ситуација што го предизвикува сонот. Ова може да се однесува на еден настан или ситуација во која се наоѓате.

Втората повлечена картичка е за вашата потсвест. Ќе ви ги покаже длабоките желби и стравови што ги имате за ситуацијата или околностите што ги вклучува сонот.

Третата повлечена картичка ја означува врската помеѓу вашиот свесен ум и вашата потсвест. Ќе ги поврзе првата и втората карта заедно за да создаде подлабоко разбирање на вашите вистински емоции.

Важно е да медитирате за оваа картичка некое време, гледајќи ја од различни перспективи. Можеби на почетокот е тешко целосно да се разбере што ви кажува Таротот, но со длабоко размислување и размислување, работите наскоро ќе почнат да се разјаснуваат.

Четвртата картичка се однесува на вистинската порака зад вашиот сон. Тоа ви покажува што се обидуваат да ви кажат вашата потсвест или повисоките духовни водичи.

Конечно, петтата картичка се однесува на реалната примена на вашиот сон. Ви дава насоки за да продолжите понатаму и да се развивате.

Симболизам на соништата со 3 карти Тарот Ширење

Симболиката и сликите се навистинаважно во толкувањето на сонот. Тоа е затоа што нашата потсвест користи работи што ги доживуваме во секојдневниот живот за да ни испрати пораки.

Ако одреден симбол постојано се појавува во вашите соништа, користете го овој намаз од тарот со три карти за да разберете што се обидува да ви каже вашата потсвест.

Првата карта е повлечена е главната картичка за да ја разберете симболиката во вашите соништа. Ви покажува што претставува во вашиот живот.

Втората повлечена картичка ги открива вашите емоции за симболот и како тој се одразува во вашата потсвест.

Третата повлечена картичка ја претставува подлабоката порака на симболот за кој сонувате. Ги комбинира и првата и втората карта за да разбере што навистина ви кажува вашата потсвест.

За ова читање картички на Тарот е потребно време за навистина да се извлече, па ајде да погледнеме пример за да објасниме што претставуваат различните карти.

Можеби сонуваш за пчели. Знаеме дека пчелите вообичаено претставуваат нешто во нашиот социјален живот, но треба да читаме тарот карти за целосно да разбереме за што се работи сонот!

Да ја кажеме првата карта ќе повлечеш е ѓаволот. Оваа картичка е за зависност и ропство, што сугерира дека сме врзани за материјалниот фокус. Значи, што може да значи ова во однос на симболиката на пчелите?!

Па, мислам дека овакартичката сугерира дека пчелите симболизираат деструктивна врска во вашиот живот. Тоа е затоа што пчелите во соништата често го претставуваат нашиот социјален живот. Можеби мислите дека оваа врска е добра и исполнета, но таму дефинитивно има некоја негативна енергија што треба да се реши.

Па, што е со вашите емоции за соништата што ги гледате? Да речеме дека сте ги повлекле деветте стапчиња за втората карта. Бидејќи оваа картичка е за храброст и издржливост, можеби сугерира дека сте личност со силна волја која секогаш има страст и решителност во животот. Тоа сугерира дека мислите дека сте доволно силни за да ја игнорирате негативноста што ја носи оваа врска.

За третата картичка, да речеме дека ја добивате Десетката од стапчиња. Оваа картичка го одразува товарот и борбите. Кога ќе се спојат со првата и втората карта, дефинитивно сугерира дека вашата потсвест ви кажува дека можеби не сте толку силни како што мислите! Ако продолжите да ја трпите оваа негативна личност, наскоро ќе почнете да се чувствувате крајно оптоварени.

Тарот со 4 карти за психолошко и духовно толкување на соништата

Се сеќавате како реков дека постојат и духовни и психолошки теории зад толкувањето на сонот? Па, всушност мислам дека и двете се прилично важни и можеме да веруваме дека соништата имаат и духовни и психолошки причини.

Овој тарот со четири картиширењето за толкување на соништата ни овозможува да го погледнеме и духовното и психолошкото значење зад нашите соништа.

Исто така види: Значење на две чаши Тарот картичка

Првата карта извлечена во ова ширење на Тарот се однесува на причината за сонот. Картичката обично е прилично самообјаснувачка и ги одразува проблемите во нашиот буден живот што предизвикале да се случи сонот.

Повлекувањето на втората карта ни овозможува да откриеме дали има духовни пораки што сме ги примиле за време на овој сон. Може да бидат нашите духовни водичи кои сакаат да ни дадат совет за тоа што е сонот.

Третата извлечена карта се однесува на психолошките пораки од соништата. Оваа картичка ни ги открива нашите потсвесни стравови и желби, давајќи ни индиции за причината зошто ги сонуваме.

Последната извлечена картичка ни дава насоки како да одиме напред и да учиме од сонот. Тоа ни помага да ја разбереме севкупната порака на нашиот сон и активностите од реалниот живот што мора да ги преземеме.

Оваа картичка можеби не е толку очигледна на почетокот, затоа одвојте време во медитација за картичката. Ако сакате, изберете уште неколку карти од палубата за да одите со четвртата картичка. Тие можат да ви помогнат да стекнете јасност за тоа што Таротот се обидува да ви каже.

Користете тарот за да ги разберете вашите соништа

Навистина сум импресиониран од тоа колку добро Таротот може да се поврзе со светот на соништата. Потребно е малку вежбање на почетокот, но штом ќе започнете, навистина ќе почнете да се потпиратена картичките за да ги разберете вашите соништа!

Овие четири намази на тарот за толкување на соништата се совршен начин да започнете да ги разбирате вашите соништа, овозможувајќи ви да стекнете јасност и водство. Со среќа!
Randy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.