24 лесни таротски намази со три карти за почетници

24 лесни таротски намази со три карти за почетници
Randy Stewart

Кога учите да читате тарот, можеби ќе се чувствувате обземени од она што не го знаете. Има 78 карти! Што значат сите тие? Што ви кажува позицијата на секоја картичка во ширењето? Се чини дека има толку многу правила и толку малку време.

Всушност, повеќето искусни читатели на тарот повеќе се потпираат на својата интуиција отколку на која било книга со правила. На пример, читателите на тарот забележуваат како картите зборуваат едни со други.

Со набљудување на картите, светот околу нив и самите себе, читателите донесуваат заклучоци. Намазот тарот со три карти е совршеното ширење за вежбање на вашите вештини за набљудување!

Трите картички даваат повеќе информации од една карта, нудејќи ви можност да ги одредите односите помеѓу симболите , бројки и други обрасци на картички.

Исто така види: Ангел број 959 Духовна зрелост и голема промена

Но, намазот од тарот со три карти не дава толку многу информации за да се чувствувате збунети - ова може да се случи со намазот од Селтик крст со десет карти, особено ако сте нов во читањето.

Како читател, можете да го користите целиот шпил ако сакате, но намазот од тарот со три карти останува сигурен начин за доловување ситуација, тема или одговор.

Продолжете да читате за да дознаете за различните дизајни на намаз со три картички што можете да ги користите за да ги истражите вашите специфични интереси и да развиете општи вештини како читател.

Што е тарот намаз со три карти?

Намазот со тарот со три карти е едноставно распоред кој вклучува три карти од вашатанамази или познатиот Селтик Крст со десет карти.

Можете и да истражувате теми што не се дискутирани овде или да креирате свои сопствени намази со 3 картички за да ги решите вашите единствени проблеми и грижи.

0>Дали има тарот со три карти намачкан погоре што добро функционираше за вас? Имате идеја што не беше спомната погоре?

тарот палуба. Вообичаено, читателите распоредуваат картички во хоризонтална линија и читаат од лево кон десно. Сепак, можете да експериментирате и со нелинеарни обрасци.

Вашиот систем на поставување намери, мешање на палубата и влечење карти е единствен за вас. Не плашете се да испробате различни техники кога вежбате намаз од тарот со три карти.

На пример, некои читатели ги извлекуваат картите откако ќе ги измешаат и ја следат својата интуиција додека влечат. Други ги повлекуваат првите три карти по мешањето или ја сечат шпилот на три.

Како и да ги повлечете картите, можете да користите една од 8-те лесни намазови подолу за да ги распоредите и интерпретирате резултатите.

Како го користите тарот намазот со три карти?

Намазот од тарот со три карти наведени подолу се организирани по тема. Можете да истражувате намази за љубов, кариера и многу повеќе. Во секоја категорија, ќе најдете повеќе предлози за да ја истражите темата.

Откако ќе пробате неколку од овие распространувања, ве охрабруваме да создадете своја. Можеби имате посебна прилика или необично прашање. Можете да изберете значења на картички за да одговараат на вашите цели.

Користете ги овие намази со тарот со три карти како инспирација за вашите сопствени пронајдоци! Размислете да водите дневник со вашите читања за повторно да ги разгледате, исто како рецептот што сте го импровизирале во кујната.

Тарот со три картички

Овие намази од тарот со три карти се одлични места за започнете кога ќе научите какода читаат намази на тарот. Секој предлог вклучува три клучни зборови или фрази. Поставете ги картичките што ќе ги повлечете во линија по тој редослед и читајте од лево кон десно.

Општо тарот со три карти

Понекогаш сакате да ги консултирате картите за општа слика. Можеби не барате ништо конкретно и сакате да видите што нагласуваат картите што ќе ги повлечете. Тие може да ве потсетат на нешто или да ве инспирираат да погледнете подлабоко во некој аспект од вашиот живот.

Следниве насоки се одлични за откривање општи информации:

 • Минато – сегашност – Иднина : Класично ширење, овие три карти ви помагаат да видите како клучното влијание од минатото влијае на моменталната ситуација. Можете исто така да истражите како вашиот моментален став и однесувања создаваат веројатен исход.
 • Можности – Предизвици – Совет : Ова ширење е одлично ако имате одредена ситуација во умот. Што работи во ваша корист? Што работи против тебе? Последната картичка обезбедува енергија или алатка на која треба да се фокусирате додека се движите напред.
 • Јаки страни – Слабости – Раст : Одличен за саморефлексија, овој намаз е корисен за секојдневни читања што ве приземјуваат. Истражете ги областите на сила, слабост и вашата најголема можност за раст. Можете дури и да ја претворите третата картичка во мантра за вашиот ден или недела.

Тарот со три карти за љубов и врски

ОвиеНамазите со три картички се најдобри ако имате на ум друго лице. Оваа личност може да биде љубовен интерес, долгогодишен партнер или пријател чии мотиви се мистериозни или чија улога во вашиот живот ве збунува.

Консултирајте ги овие ширење за да дознаете повеќе за вашата динамика и иднина со друга личност:

 • Што сакате – што тие сакаат – вашата иднина : ова основно читање ќе ви даде чувство дали вашите желби се усогласени и каде би можеле да одите заедно. Ефикасно е за сите видови врски, од случајни до многу посветени.
 • Она што ве обединува – што ве дели – на што да се фокусирате : Оваа е одлична за врски кои се веќе добро воспоставени кога сакате да знаете како да изградите нешто уште посилно.
Обично, на крајот сте принудени да изберете. Користете го овој намаз кога одлучувате помеѓу две опции за љубов.

Тарот со три картички за иднината

Можеби ќе сакате да пробате и намаз со три карти за да видите каква иднина е можна. Иако картичките не можат да предвидат што точно ќе се случи, тие можат да бидат моќна алатка за манифестирање на она што го сакате.

Испробајте ги овие шифри за да дознаете повеќе за веројатните исходи и како да ја добиете иднината што ја посакувате:

 • Што имаш – што сакаш – како да стигнеш таму : оваширењето ви помага да ги изолирате факторите во вашиот живот кои можеби ги занемарувате или не сте свесни додека одите напред.
 • Што ќе помогне – што ќе попречи – вашиот потенцијал : Користете го ова ширење со три карти ако имате одредена цел. Тоа ќе ви помогне да разберете кој или што е на ваша страна (или не) и каков може да биде најдобриот можен исход.
 • Цели – Пречки – Алатки : Ова е одлично ширење за да се доловат основните детали за вашите планови. Картичката „Алатки“ ви дава моќ да ја преземете контролата врз вашата иднина со тоа што ве потсетува на вештините и средствата во вашето катче.

Тарот со три картички за донесување одлуки

Тарот картичките исто така може да ви помогнат да разјасните како да направите тешки избори во вашиот живот. Повеќето од овие намази нагласуваат што работи за и против вас за да ви помогне да го преземете најдобриот курс на дејствување.

Употреба на еден од овие намази со тарот со три карти кога се чувствувате заглавени помеѓу карпа и тешко место :

 • Јаки страни – Слабости – Совети : Ова ширење е дизајнирано да ви помогне да видите како признавањето на вашите лични атрибути може да ви помогне да ја отстраните конфузијата што можеби ја чувствувате. Што имаш да понудиш? Како се наоѓате на свој начин?
 • Можности – Предизвици – Решение : За разлика од ширењето погоре, оваа се фокусира на надворешното влијанија врз вашата одлука, што доведува до можнарешение.
суштината на секоја опција и обезбедува област на фокус додека ја донесувате вашата одлука.

Тарот со три картички за кариера

Прашањата за љубовта и врските секако може да доминираат во читањата на таротот, но многу луѓе имаат прашања и за можностите и задоволствата во нивната работа.

Исто така види: 9 начини да ја зголемите позитивната енергија дома

Овие намази од тарот со три карти се дизајнирани за фокусирање на кариерата:

 • Страст – вештина – можност за кариера : Овој прв намаз со три карти е најдобар за да одлучите што кариера да се продолжи. Првите две картички ви помагаат да разберете како да ги усогласите вашите вредности и соништа со вашите практични вештини за да го одредите соодветниот избор за кариера.
 • Цели – Алатки – Пат : Еднаш ја знаете кариерата што ви одговара, можеби имате прашања како да ја постигнете. Ова ширење е тука за да ви помогне да разберете кои алатки ги имате и како да ги искористите во ваша корист.
Која е главната пречка? Каква е вашата врска со тоа? Која можност за напредок сте ја занемариле?

Тарот со три картички за пари

Иако тие може да вклучуваат кариера, париширењето се најдобри за одредување како најдобро да се справите со вашите ресурси. На пример, како треба да трошите или инвестирате? Освен кариерата, каде би можеле да ги добиете парите?

Следниве намази ви помагаат да балансирате што се случува и што излегува од вашиот паричник:

 • Проблем – чекори за акција – Помош : Ова ширење помага кога се соочувате со некаков проблем во вашата финансиска ситуација. Проблемот може да биде загуба на инвестиции, ново оптоварување на вашиот буџет или нешто друго. Вторите две картички ви помагаат да видите кои чекори можете да ги преземете веднаш и кој или што може да ви помогне.
 • Можност – негативна страна – придобивки : Понекогаш животот ви дава финансиска можност што може да дојде на сметка на нешто друго како вашата енергија, време или начин на живот. Ова ширење ви помага да ги разберете добрите и лошите страни на прифаќањето на можностите.
 • Трошење – Заштеда – Фокус : Одлично за буџетирање, повлечете ги овие три картички за тоа како трошите и штедењето влијае на вас, како и на што да се фокусирате за да најдете рамнотежа и олеснување во вашата финансиска ситуација напред.

Тарот со три картички за внатрешно водство

Можете Дојдете и до тарот картите за да дознаете повеќе за себе: вашите скриени мотиви, неискористени потенцијали или работи за кои се плашите да признаете дека ги сакате.

Следниве намази се дизајнирани за самооткривање:

 • Тело -Емоција – Дух : Кога сакате да направите едноставно пријавување со себе, повлечете ги овие три карти. Секоја картичка ја претставува состојбата на еден аспект од себе. Со разбирање како се чувствувате, учите како да си го дадете она што ви треба.
 • Его – ИД – Суперего : Овие три категории претставуваат различни аспекти на умот. (Можете да ги препознаете ако сте го проучувале Фројд). Конечно, картичката „Суперего“ го открива вашиот потенцијал, себството што го создавате од вашите желби и однесувања.
 • Повикување – сомнежи – дејствија : Ова ширење помага ги обработувате вашите чувства околу следењето на повисок повик. Првата карта се фокусира на вашата цел во животот, а следните картички се фокусираат на сите сомнежи што ги имате, како и на активностите што можете да ги преземете за да ја следите оваа повисока аспирација.

Тарот со три картички за креативност

Ако сте писател или уметник, имате врска со сопствената креативност. Знаете што ве инспирира и што функционира кога се чувствувате неинспирирани. Може да имате и конкретни проекти на кои работите, а кои претставуваат непознати предизвици.

Кога имате прашања во врска со вашиот уметнички живот, консултирајте се со трите настава подолу:

 • Извор на инспирација – Како да го канализирате – потенцијален исход :Ова ширење ви помага да разберете кој извор на инспирација би можел да ви служи најмногу во моментов. Втората картичка ви дава увид во тоа како да ја канализирате вашата инспирација, без разлика дали е тоа природата, односите, некој вид на повлекување или нешто друго. Конечната картичка претставува можен исход, како нова идеја или кулминација на долгорочен проект.
 • Што ја блокира креативноста – навика за ослободување – навика за негување : Писателите често се борат со блокадата на писателите, а ова чувство можеби ви е познато и вам. Овој намаз го изолира она што ја попречува вашата креативност со цел да ве води кон подобри навики кои ги поттикнуваат креативните сокови да течат. Која навика треба да ја оставите? Што треба да развиете понатаму?
 • Амбиција – Заедница – можност : Додека се стремат да заработат за живот, уметниците добиваат голема поддршка од нивните заедници. Овие три картички ја откриваат амбицијата или проектот на кој моментално се фокусирате, како и начинот на кој вашата заедница го промовира или го намалува вашиот напредок. Конечно, можноста ви помага да видите кој или што во вашата мрежа може да ви помогне да создадете одржлива кариера!

Не можете да се заситите од учењето нови намази на тарот?

Истражете ја сортата од општите намази на тарот за да одлучите што би сакале да вежбате следно!

На пример, проверете како да работите со размавта што содржи повеќе картички, како што се размавта со пет карти, седум картички
Randy Stewart
Randy Stewart
Џереми Круз е страстен писател, духовен експерт и посветен застапник за грижа за себе. Со вродена љубопитност за мистичниот свет, Џереми го поминал поголемиот дел од својот живот истражувајќи длабоко во сферата на тарот, духовноста, броевите на ангелите и уметноста на грижа за себе. Инспириран од сопственото трансформативно патување, тој се труди да ги сподели своите знаења и искуства преку неговиот волшебен блог.Како љубител на тарот, Џереми верува дека картите содржат огромна мудрост и водство. Преку неговите проникливи толкувања и длабоки согледувања, тој има за цел да ја демистифицира оваа древна практика, охрабрувајќи ги своите читатели да се движат во нивните животи со јасност и цел. Неговиот интуитивен пристап кон таротот одекнува кај трагачите од сите сфери на животот, обезбедувајќи вредни перспективи и осветлувачки патишта до самооткривање.Воден од неговата неисцрпна фасцинација со духовноста, Џереми континуирано истражува различни духовни практики и филозофии. Тој вешто ги спојува светите учења, симболиката и личните анегдоти за да фрли светлина врз длабоките концепти, помагајќи им на другите да тргнат на сопствените духовни патувања. Со својот нежен, но сепак автентичен стил, Џереми нежно ги поттикнува читателите да се поврзат со своето внатрешно јас и да ги прифатат божествените енергии што ги опкружуваат.Освен неговиот голем интерес за тарот и духовноста, Џереми цврсто верува во моќта на ангелотброеви. Црпејќи инспирација од овие божествени пораки, тој се обидува да ги открие нивните скриени значења и да ги поттикне поединците да ги толкуваат овие ангелски знаци за нивниот личен раст. Со декодирање на симболиката зад бројките, Џереми негува подлабока врска меѓу неговите читатели и нивните духовни водичи, нудејќи инспиративно и трансформативно искуство.Воден од неговата непоколеблива посветеност на грижата за себе, Џереми ја нагласува важноста на негувањето на сопствената благосостојба. Преку неговото посветено истражување на ритуалите за грижа за себе, практиките на внимателност и холистичките пристапи кон здравјето, тој споделува непроценливи сознанија за водење балансиран и исполнет живот. Сочувството на Џереми ги охрабрува читателите да дадат приоритет на нивното ментално, емоционално и физичко здравје, поттикнувајќи хармоничен однос со себе и со светот околу нив.Преку неговиот волшебен и прониклив блог, Џереми Круз ги поканува читателите да тргнат на длабоко патување на самооткривање, духовност и грижа за себе. Со својата интуитивна мудрост, сочувствителна природа и широко знаење, тој служи како водилка, инспирирајќи ги другите да го прифатат своето вистинско јас и да најдат смисла во нивниот секојдневен живот.